Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
questra75
Wysłany: 2015-05-02, 22:39   Jak rozwiÂązaĂŚ problem z wyciÂągami w lakierni ?
0
UP DOWN

Witam
Mam pomieszczenie bez wentylacji, wyci¹gów itp. Dorwa³em 4 wyci¹gi dosÌ mocne ( silniki si³owe pewnie jakiesz przemys³ówki) teraz pytanie jak rozmieœciÌ to wszystko i jak zrobiÌ obieg powietrza ? chodzi mi rozmieszczenie wyci¹gów w senie czy daÌ od góry czy od do³u czy tez na wysokoœci dachu auta ? ile ludzi tyle opini wiêc wole sie zapytaÌ jak kto ma zrobione w swoich norkach. Mo¿e troche nie jasno napisa³em ale chodzi mi o wyt³umaczenie jak to ma wygl¹daÌ by by³o dobrze. Na czasie bede robi³ ca³¹ instalacje elektryczn¹ oraz powietrza wiec chcia³bym tak¿e wykorzystaÌ te wyci¹gi itd. Prosze o pomoc najlepiej jakby ktos opisa³ jak ma problem rozwi¹zany we w³asnej norce. Zak³adam temat poniewa¿ jest masa ludzi, którzy pisz¹ co innego i jest problem jak najlepiej rozwi¹zaÌ wszystko.
Pozdrawiam

kzychu
Wysłany: 2015-05-02, 23:21   
0
UP DOWN

JeÂśli wentylatory promieniowe to siĂŞ sprawdzÂą ,2 dajesz na nadmuch z gĂłry pomieszczenia
2 na wyci¹g od do³u pomieszczenia,tu na forum s¹ tematy jak to rozwi¹zaÌ, mo¿esz siê wzorowaÌ na kabinie, jeœli wyci¹gu nie jesteœ w stanie zrobiÌ od spodu to zrób na dole po obu stronach i ca³ej d³ugoœci pomieszczenia.Filtry ,mo¿liwoœÌ prze³¹czenia obiegu powietrza na wewnêtrzny i ogrzewanie go.

barteek933
Wysłany: 2015-05-04, 16:42   
0
UP DOWN

robisz nadmuch i tyle. sam w niedÂługim czasie bĂŞdĂŞ coÂś kombinowaÂł. Pogadaj z uÂżytkownikiem KK, on robiÂł niedawno ÂściankĂŞ i mi doradzaÂł w sprawie takiej jak twoja. jak bĂŞdzie miaÂł czas to moÂże coÂś Ci powie

Tucznik19 
Wysłany: 2015-05-29, 00:59   
0
UP DOWN

Witam. Ostatnio postanowiÂłem zrobiĂŚ sobie pseudo kabinĂŞ lakierniczÂą. Puki co nie mam jeszcze wytynkowanych Âścian, ale mimo wszystko jestem w 99% zadowolony :) Sufit podwieszany, wyspawany kanaÂł nadmuchowy o wymiarach 4m x 0.9m x chyba 20cm wysokoÂści, obity panelami. Nadmuch zrobiÂłem z wentylatora samochodowego o Âśrednicy ok. 50-60cm z regulacja obr. w zaleÂżnoÂści od iloÂści malowanych elementĂłw, oraz od temperatury na polu. Poprostu chce dostosowaĂŚ wymianĂŞ powietrza do wydajnoÂści pieca. WyciÂąg przez kanaÂł samochodowy, do poÂłowy zasypany, ale jeszcze brak wylewki, odprowadzenie na zewnÂątrz kanaÂłem ok 30cm x 20cm, a na koĂącu komin o podobnych wymiarach z cegÂły. Piecyk olejowy, palnik, ale jeszcze nie skoĂączony bo mam za duÂżo roboty, a puki co jest w miarĂŞ ciepÂło. Pojedyncze elementy lakieruje praktycznie bez Âśmiecia. We wtorek lakierowaÂłem caÂłoÂściĂłwkĂŞ ibize, no niestety troszku ÂśmietkĂłw siadÂło, ale bez porĂłwnania z garaÂżem :) I mimo tego Âże kaÂżdy siĂŞ ÂśmiaÂł ze taki wentylator to mi "moÂże" przy caÂłoÂści nie narzekaÂłem, bo wymiana powietrza byÂła naprawdĂŞ duÂża. Opad powietrza na Âśrodku, jest porĂłwnywalny do profesionalnej kabiny. JeÂżeli chcesz, mogĂŞ porobiĂŚ wam jakieÂś zdj. jak dam rade to jutro, jeÂżeli nie to w sobotĂŞ :) Pozdrawiam.

KK 
Wysłany: 2015-05-29, 23:29   
0
UP DOWN

Cytat:
bo wymiana powietrza byÂła naprawdĂŞ duÂża. Opad powietrza na Âśrodku, jest porĂłwnywalny do profesionalnej kabiny. JeÂżeli chcesz, mogĂŞ porobiĂŚ wam jakieÂś zdj. jak dam rade to jutro, jeÂżeli nie to w sobotĂŞ :) Pozdrawiam.

:help:

Przemek 
Wysłany: 2015-05-29, 23:54   
0
UP DOWN
Przemek

Tucznik19 co Ty cenzura na forum publicznym za gÂłupoty .

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu