Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
czaja25
Wysłany: 2015-02-25, 19:27   zabezpieczenie progĂłw
0
UP DOWN

Witam
Panowie mam pytanie. Dziœ przytrafi³a mi siê przypadkowa dziurka w progach, wsadzi³em palucha nie tam gdzie trzeba.. Progi s¹ pordzewia³e,lewy od strony kierowcy trochê bardziej. i Teraz tak chce to zrobiÌ "na sztukê", proszê po mnie nie jechaÌ gdy¿ auto zostaje ze mn¹ do przysz³ej zimy i póŸniej leci na szrot. Jest to Volvo v40 z 97 roku. I tak jak mówi³em chcê to jakoœ za³ataÌ dziura ma ok 5 cm. Ogólnie chcia³bym na okres roku zabezpieczyÌ te progi Posiadam baranka ale nie wiem co jeszcze robiÌ co do tego kupiÌ i czy k³adzie siê coœ pod niego. Farb¹ nie bêdê tego malowa³ w kolor samochodu bo to nie na t¹ kieszeù tak jak mówi³em chce chocia¿by spowolniÌ etap korozji. Czy t¹ dziurê mogê potraktowaÌ ¿ywic¹ i w³óknem, pianka monta¿owa nie wchodzi w grê bo to jeszcze szybciej bêdzie rdzewieÌ, Pomó¿cie bo nic konkretnego w moim przypadku nie znalaz³em
Pozdrawiam :)

zawi3j
Wysłany: 2015-02-26, 12:03   
0
UP DOWN

WÂłokno ci odpadnie i szpachla popeka bo przeciez to sie nie ma czego trzymac....
Nie szybciej i proÂściej wstawic reperaturke progu ? a jak nie to wytnij co trzeba i wspawaj blaszki w wyciete miejsca duzoo wiecej roboty niz w 1 przypadku.

guerick38
Wysłany: 2015-05-25, 08:26   
0
UP DOWN

Tak jak kolega wyÂżej mĂłwiÂł. JeÂśli tego nie wytniesz i nie wstawisz caÂłej czĂŞÂści elementu to to nie bĂŞdzie siĂŞ trzymaĂŚ.

robson24-78
Wysłany: 2015-05-25, 10:57   
0
UP DOWN

JeÂśli auto chcesz i tak zÂłomowaĂŚ to po co je rzeÂźbiĂŚ? Przez rok rdza nie zeÂżre Ci caÂłego progu. Zostaw to i daj sobie siana - bĂŞdziesz miaÂł przynajmniej porzÂądny odpÂływ skroplin z progu ^^ . Albo robiĂŚ coÂś porzÂądnie albo wcale.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu