Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Gandziorz
Wysłany: 2015-07-15, 10:09   Epoksyd t4w. KtoÂś ma z nim doÂświadczenie?
0
UP DOWN

Witam,
Mam pytanie do szanownego grona. Czy ktoœ ma b¹dŸ mia³ stycznoœÌ z podk³adem epoksydowym z T4W?
MajÂą dwa epoksydy do wyboru.
T4W (59070) 10:1
T4W (59069) 1:1

ZaleÂży mi na opinii co do skutecznoÂści jako podkÂład antykorozyjny.

Z t4w litr gotowca do natrysku kosztuje ok. 30zÂł, tymczasem z novola np. protect 360 to koszt ok. 40zÂł/litr, z linii spectral (under 385) juÂż 55zÂł/litr.

Jak wiadomo Cena Czyni Cuda. Chocia¿ z pocz¹tku niezbyt chêtnie wzi¹³em trochê materia³ów z t4w i uwa¿am ¿e s¹ na przyzwoitym poziomie.

Nie wiem jak to wyglÂąda z epoksydem.

LiczĂŞ na wasze opinie.

barteek933
Wysłany: 2015-07-15, 21:31   
0
UP DOWN

kupiÂłem bo robiÂłem zamĂłwienie i totalne gĂłwno jeÂśli chodzi o nakÂładanie. miaÂłem epoksyd novola i malowaÂło siĂŞ nim elegancko. a t4w to takie badziewie Âże tak Âścieka Âże wychodzÂą same zacieki, rzadkie gĂłwno strasznie. chyba Âże bĂŞdziesz go nakÂładaÂł dyszÂą 1.0 to wtedy moÂże jakoÂś pĂłjdzie. 100 razy Âłatwiej lakierowaĂŚ bezbarwnym niÂż tym gĂłwnem. nie polecam. w dodatku sÂłabo schnie

mariuszcwa 
Wysłany: 2015-07-21, 11:36   
0
UP DOWN

Mia³em oba epoksydy tej firmy, Szczerze powiedziawszy nie jestem do nich przekonany. Nie chodzi o zacieki, fakt s¹ rzadkie ale pistoletem chiùskim z dysz¹ 1.3 wylewam je na super g³adko bez batów. Bardziej mi chodzi o ich w³aœciwoœci. By³ ma³y purchel , wyszlifowany praktycznie do 0 , odrdzewiony fertanem i da³em na to ich epoxydy , po 3 dniach stania na dworze (brak deszczu) pojawia³y siê takie kropki jakby rdzawe, poprawiony zabieg , dany podk³ad akrylowy polykar, i auto jeŸdzi ju¿ miesi¹c w tym podk³adzie i totalnie nic siê nie pojawi³o. Stosowa³em go na go³¹ blachê , now¹ i te¿ mia³em ten rdzawy nalot, wiêc raczej siê nie gryz³ z fertanem. Z t4w biorê bazy na calaki , klar 444 na auta na handel b¹dŸ busy i nie mogê zbytnio z³ego zdania powiedzieÌ, bazy maj¹ problem z pasowalnoœci¹ niebieskich kolorów , lakiery jaœniejsze i to doœÌ sporo. Jeœli chodzi o klar , to chyba zmienili jego sk³ad , kiedyœ wylewa³ siê praktycznie na lustro przy 10% rozpucha, teraz da³em 15% rozpucha i ju¿ nie by³o tego praktycznie lusterka, fakt jest g³adki , ale widaÌ doœÌ solidnie strukturê. Jako ¿e ja nie polerujê aut po lakierze , baran zosta³ :) . Tak jak piszesz , cena dzia³a cuda , dlatego siê nauczy³em , ¿e "tanie" nie zawsze znaczy dobre, Bazy i klar od nich bêdê dalej bra³, ale resztê materia³ów sobie darowa³em. Wolê przep³aciÌ i mieÌ pewnoœÌ ¿e wszystko bêdzie na wysokim poziomie.

CR04
Wysłany: 2015-07-21, 22:39   
0
UP DOWN

mam dokÂładnie takie same doÂświadczenia i opiniĂŞ, jak powyÂżej.
aczkolwiek klaru wiĂŞcej od nich nie wezmĂŞ. co do epoxu 1:1, zrobiÂłem na nim 3 caÂłoÂściĂłwki i przez dwa lata nic siĂŞ nie pokazuje. nie sÂą takie zÂłe. teÂż wylewam go 1.3mm :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu