|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
modessef1
|
Wysłany: 2015-07-22, 16:19 Malowanie drewnianego napisu na wysoki poÂłysk
|
0
|
|
|
|
Hej,
Jestem tu nowy i mam amatorskie pytania. LiczĂŞ na WaszÂą pomoc.
KupiÂłem jakiÂś czas temu taki drewniany napis:
PostanowiÂłem go pomalowaĂŚ na czarno liczÂąc na efekt wysokiego poÂłysku. KupiÂłem takÂą farbĂŞ olejnÂą do drewna o takÂą:
PomalowaÂłem waÂłkiem 3x, ale wyszÂło strasznie nieÂładnie. JakoÂś tak nierĂłwno mimo tego, Âże przed malowaniem powierzchnia wydawaÂła siĂŞ byĂŚ gÂładka. Generalnie daleko temu do efektu gÂładkiej i bÂłyszczÂącej siĂŞ powierzchni.
Co mogĂŞ zrobiĂŚ by poprawiĂŚ to? Jakich ÂśrodkĂłw i uÂżyĂŚ? |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2015-07-22, 16:52
|
0
|
|
|
|
Z drzewem mam rzadko do czynienia ,ale pomalowaÂłem kiedyÂś kolumny, pierw siĂŞ daje izolant
,leciutki szlif podniesionych w³ókien,nastêpnie pow³oka docelowa ,u mnie by³y to materia³y
samochodowe ktĂłre miaÂłem na stanie ,czarny akryl pokryty 2x bezbarwnym -wyszÂło jak na fortepianie,koledzy ktĂłrzy psikali mdf podpowiedzÂą moÂże jakie materiaÂły sÂą do tego przewidziane.
PoprawiĂŚ moÂżesz poprzez przeszlifowanie koĂączÂąc na gradacji 600-800, izolant, delikatnie
zebraÌ podniesione w³ókna i lakier docelowy ,tego co kupi³eœ nie u¿ywa³em tak¿e nie wiemjak wyjdzie, pozatym aplikacja wa³kiem - musia³byœ kilka warstw, szlif p2000, p2500 i polerka maszynowa. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|