|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
modessef1
|
Wys³any: 2015-07-22, 15:19 Malowanie drewnianego napisu na wysoki po³ysk
|
0
|
|
|
|
Hej,
Jestem tu nowy i mam amatorskie pytania. Liczê na Wasz± pomoc.
Kupi³em jaki¶ czas temu taki drewniany napis:
Postanowi³em go pomalowaæ na czarno licz±c na efekt wysokiego po³ysku. Kupi³em tak± farbê olejn± do drewna o tak±:
Pomalowa³em wa³kiem 3x, ale wysz³o strasznie nie³adnie. Jako¶ tak nierówno mimo tego, ¿e przed malowaniem powierzchnia wydawa³a siê byæ g³adka. Generalnie daleko temu do efektu g³adkiej i b³yszcz±cej siê powierzchni.
Co mogê zrobiæ by poprawiæ to? Jakich ¶rodków i u¿yæ? |
|
|
|
|
kzychu
|
Wys³any: 2015-07-22, 15:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 344
|
Z drzewem mam rzadko do czynienia ,ale pomalowa³em kiedy¶ kolumny, pierw siê daje izolant
,leciutki szlif podniesionych w³ókien,nastêpnie pow³oka docelowa ,u mnie by³y to materia³y
samochodowe które mia³em na stanie ,czarny akryl pokryty 2x bezbarwnym -wysz³o jak na fortepianie,koledzy którzy psikali mdf podpowiedz± mo¿e jakie materia³y s± do tego przewidziane.
Poprawiæ mo¿esz poprzez przeszlifowanie koñcz±c na gradacji 600-800, izolant, delikatnie
zebraæ podniesione w³ókna i lakier docelowy ,tego co kupi³e¶ nie u¿ywa³em tak¿e nie wiemjak wyjdzie, pozatym aplikacja wa³kiem - musia³by¶ kilka warstw, szlif p2000, p2500 i polerka maszynowa. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|