Autor |
Wiadomość |
 |
dejmon
|
Wysłany: 2015-08-05, 22:56 Maskowanie szyby tyÂł golf IV
|
0
|
|
|
|
Jaki macie patent na oklejenie uszczelki tylnej szyby w klapie w golfie IV ??
Obejdzie siĂŞ bez wycinania ? bo mocno dolega i nie wiem jak siĂŞ za to zabraĂŚ . |
|
|
|
 |
MARIO06CU
|
Wysłany: 2015-08-06, 07:04
|
0
|
|
|
|
Bierzesz stary papier wodny tniesz na paski po caÂłej dÂługoÂści papieru i wsun pod uszczelke i klej taÂśma do szyby jÂą tak robiĂŞ i wychodzi ok |
|
|
|
 |
max2014
|
Wysłany: 2015-08-06, 09:05
|
0
|
|
|

|
Jest teÂż taÂśma do oklejania szyb i uszczelek
ewentualnie moÂżesz jeszcze zrobiĂŚ na przewĂłd jedno ÂżyÂłowy wciskasz miĂŞdzy uszczelkĂŞ a klapĂŞ i robi siĂŞ przerwa miĂŞdzy klapÂą a uszczelkÂą i elegancko do pryskasz klarem |
|
|
|
 |
mariuszcwa
|
Wysłany: 2015-08-06, 09:13
|
0
|
|
|

|
Ja mam jeden patent, podpatrzony od jednego z lakierników , który nagrywa filmy na YT. A wiêc bardzo dobrze przemywasz uszczelkê , naklejasz taœmê tak zgrubnie , dociskasz paznokciem bardzo dok³adnie do rantu, ¿eby uszczelka bardzo dobrze zosta³a os³oniêta. Bierzesz skalpel i jedziesz delikatnie na tym zgiêciu co zakrywa uszczelkê . Mi siê wydajê , ¿e to jest bardzo dobry sposób. Przedwczoraj okleja³em tak uszczelkê w tylnej bocznej szybie w oplu zafirze 2k11 , jest to bardzo podobna uszczelka , schowana doœÌ g³êboko i wystaje tylko czubek na brzegu. Nic siê nie podmalowa³o , a kant zosta³ dolakierowany. Tak samo oklejam np wk³adki zamków i inne ciê¿kie do oklejenia elementy i jest ok . |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2015-08-06, 21:09
|
0
|
|
|
|
dejmon czy obejdzie siĂŞ bez wycinania to zaleÂży dla kogo robisz, no chyba Âże masz tÂą klape zdrowiutkÂą |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-08-06, 21:30
|
0
|
|
|