Autor |
Wiadomo¶æ |
|
dejmon
|
Wys³any: 2015-08-05, 21:56 Maskowanie szyby ty³ golf IV
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 96
|
Jaki macie patent na oklejenie uszczelki tylnej szyby w klapie w golfie IV ??
Obejdzie siê bez wycinania ? bo mocno dolega i nie wiem jak siê za to zabraæ . |
|
|
|
|
MARIO06CU
|
Wys³any: 2015-08-06, 06:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 210
|
Bierzesz stary papier wodny tniesz na paski po ca³ej d³ugo¶ci papieru i wsun pod uszczelke i klej ta¶ma do szyby j± tak robiê i wychodzi ok |
|
|
|
|
max2014
|
Wys³any: 2015-08-06, 08:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 170
|
Jest te¿ ta¶ma do oklejania szyb i uszczelek
ewentualnie mo¿esz jeszcze zrobiæ na przewód jedno ¿y³owy wciskasz miêdzy uszczelkê a klapê i robi siê przerwa miêdzy klap± a uszczelk± i elegancko do pryskasz klarem |
|
|
|
|
mariuszcwa
|
Wys³any: 2015-08-06, 08:13
|
0
|
|
|
|
Ja mam jeden patent, podpatrzony od jednego z lakierników , który nagrywa filmy na YT. A wiêc bardzo dobrze przemywasz uszczelkê , naklejasz ta¶mê tak zgrubnie , dociskasz paznokciem bardzo dok³adnie do rantu, ¿eby uszczelka bardzo dobrze zosta³a os³oniêta. Bierzesz skalpel i jedziesz delikatnie na tym zgiêciu co zakrywa uszczelkê . Mi siê wydajê , ¿e to jest bardzo dobry sposób. Przedwczoraj okleja³em tak uszczelkê w tylnej bocznej szybie w oplu zafirze 2k11 , jest to bardzo podobna uszczelka , schowana do¶æ g³êboko i wystaje tylko czubek na brzegu. Nic siê nie podmalowa³o , a kant zosta³ dolakierowany. Tak samo oklejam np wk³adki zamków i inne ciê¿kie do oklejenia elementy i jest ok . |
|
|
|
|
kzychu
|
Wys³any: 2015-08-06, 20:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 344
|
dejmon czy obejdzie siê bez wycinania to zale¿y dla kogo robisz, no chyba ¿e masz t± klape zdrowiutk± |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2015-08-06, 20:30
|
0
|
|
|