Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Nemesis100
Wys³any: 2015-08-11, 18:55   Oczka kabina wodna lakiernictwo meblowe
0
UP DOWN

Witam,
Koledzy potrzebujê pomocy w kwestii oczek w kabinie. Powiem co wiem gdy¿ ja sam nie lakieruje ale jestem posiadaczem tego zak±tka. Wiêc do sedna, podczas malowania po³ysków a s± to fronty meblowe pojawiaj± nam siê od jakiego¶ czasu oczka, woda z kompresora spuszczana na bie¿±co filtry za sprê¿ark± chyba 3 w tym jeden taki dok³adny 0,01 mic.
Kabina sprz±tana na bie¿±co filtry w nawiewie jeden suchy bia³y jak wata drugi z takim jak by klejem w ¶rodku ponoæ specjalistyczny do wy³apywania wszelkiego kurzu. Wiem ¿e pewnie zaraz zapytacie czy to nie ten klej w tym filtrze ale nie wcze¶niej oczka nie by³o w takich ilo¶ciach a filtr jest od zawsze. Podsuñcie jak mo¿ecie jeszcze jakie¶ przyczyny mo¿e który¶ z Was wyjadaczy siê w co¶ wstrzeli bo nam ju¿ pomys³ów brak. Dodam ¿e lakiernik, tak mi siê wydajê troszkê s³abo wylewa t± powierzchniê bo s± te¿ problemy z polerowaniem w rozumieniu przeciêtych rantów. Pomó¿cie jak mo¿ecie.

Nyguss 
Wys³any: 2015-08-11, 19:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Ja dzis siê pozby³em problemu, walczy³em z czym¶ podobnym 2 tygodnie. Mam bardzo du¿± kabinê i pojawia³y siê minimalne oczka, w ciep³e dni mniej, w zimne wiêcej, du¿o kombinowania, ale okaza³o siê, ¿e komin odprowadzaj±cy spaliny ¼le by³ z³o¿ony i siê opar³ na dop³ywie powietrza do kabiny(wywróci³ siê ostatnio przy burzach i wiatrach jakie przesz³y przez Hamburg)... I wychodz±ce spaliny zasysa³o do komory. Mo¿e te¿ masz za blisko komin? W ogóle jakie masz ogrzewanie? U mnie diesel i takie rzeczy siê dzia³y.

Nemesis100
Wys³any: 2015-08-11, 19:24   
0
UP DOWN

Cze¶æ dziêki za oddzew u mnie raczej to nie ogrzewanie bo jest odwrotnie gorzej jak jest ciep³o a lepiej jak zimno.

barteek933
Wys³any: 2015-08-11, 21:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
filtry wodê puszczaj± w upalne dni. co z tego ¿e masz 3 sztuki. ja mam 2 ckd i w gor±ce dni puszczaj± wodê nawet jak ma³o siê u¿ywa, dlatego teraz przerabiam instalacje

Przemek 
Wys³any: 2015-08-13, 11:54   
0
UP DOWN
Przemek

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Szczecin
Zrób zbiornik za filtrami .powiedzmy butla 60 lit. Postawa j± w pionie . Dop³yw do³em z boku . Odp³yw powietrza u góry . Woda wówczas ju¿ nie pójdzie . Na samym dnie zawór spustowy .

Nemesis100
Wys³any: 2015-08-13, 21:52   
0
UP DOWN

Cze¶æ dzieki za podpowiedzi, czyli mowicie ¿e to gor±czka ok. Co do propozycji butli napewno skorzystam i wyprobujê. Macie jeszcze jakie¶ pomys³y ewentualnie propozycje poprawy instalacji.
Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za pomoc.

jacek4
Wys³any: 2015-08-13, 22:20   
0
UP DOWN

Nie wiem czy masz, ale jak nie to zrób w instalce "³abêdzi± szyjê" Poza tym powinna mieæ spadek. Tak jak kolega pisze zbiornik buforowy to dobra rzecz. No a skoro do tej pory nie mia³e¶ problemu... Ja zawsze u¿ywam antysiliconu do lakierów.
Wiem ¿e to nie o to chodzi, tylko trzeba pozbyæ siê przyczyny, ale jak ma i¶æ produkcja to nie ma czasu na szukanie i testy...
A przyczyn mo¿e byæ na prawdê bardzo du¿o, nawet miejsce gdzie szykujesz MDF.
No i oczywi¶cie sposób lakierowania - jak siê krawêdzie przecieraj± to mo¿e byæ za cienko, a jak pójdzie prawid³owa warstwa to oczka znikn±. Przy cienkiej (zbyt cienkiej, nie wylanej powierzchni) te¿ mog± powstawaæ.

Przemek 
Wys³any: 2015-08-13, 23:29   
0
UP DOWN
Przemek

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Szczecin
Krawêdzie siê przecieraæ bêda jak siê robi za ma³y promien krawêdzi . Ja jak lakierujê fronty kanty malujê 4 razy lakierem .

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: