Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Nemesis100
Wysłany: 2015-08-11, 19:55   Oczka kabina wodna lakiernictwo meblowe
0
UP DOWN

Witam,
Koledzy potrzebujê pomocy w kwestii oczek w kabinie. Powiem co wiem gdy¿ ja sam nie lakieruje ale jestem posiadaczem tego zak¹tka. Wiêc do sedna, podczas malowania po³ysków a s¹ to fronty meblowe pojawiaj¹ nam siê od jakiegoœ czasu oczka, woda z kompresora spuszczana na bie¿¹co filtry za sprê¿ark¹ chyba 3 w tym jeden taki dok³adny 0,01 mic.
Kabina sprz¹tana na bie¿¹co filtry w nawiewie jeden suchy bia³y jak wata drugi z takim jak by klejem w œrodku ponoÌ specjalistyczny do wy³apywania wszelkiego kurzu. Wiem ¿e pewnie zaraz zapytacie czy to nie ten klej w tym filtrze ale nie wczeœniej oczka nie by³o w takich iloœciach a filtr jest od zawsze. Podsuùcie jak mo¿ecie jeszcze jakieœ przyczyny mo¿e któryœ z Was wyjadaczy siê w coœ wstrzeli bo nam ju¿ pomys³ów brak. Dodam ¿e lakiernik, tak mi siê wydajê troszkê s³abo wylewa t¹ powierzchniê bo s¹ te¿ problemy z polerowaniem w rozumieniu przeciêtych rantów. Pomó¿cie jak mo¿ecie.

Nyguss 
Wysłany: 2015-08-11, 20:05   
0
UP DOWN

Ja dzis siê pozby³em problemu, walczy³em z czymœ podobnym 2 tygodnie. Mam bardzo du¿¹ kabinê i pojawia³y siê minimalne oczka, w ciep³e dni mniej, w zimne wiêcej, du¿o kombinowania, ale okaza³o siê, ¿e komin odprowadzaj¹cy spaliny Ÿle by³ z³o¿ony i siê opar³ na dop³ywie powietrza do kabiny(wywróci³ siê ostatnio przy burzach i wiatrach jakie przesz³y przez Hamburg)... I wychodz¹ce spaliny zasysa³o do komory. Mo¿e te¿ masz za blisko komin? W ogóle jakie masz ogrzewanie? U mnie diesel i takie rzeczy siê dzia³y.

Nemesis100
Wysłany: 2015-08-11, 20:24   
0
UP DOWN

CzeœÌ dziêki za oddzew u mnie raczej to nie ogrzewanie bo jest odwrotnie gorzej jak jest ciep³o a lepiej jak zimno.

barteek933
Wysłany: 2015-08-11, 22:26   
0
UP DOWN

filtry wodĂŞ puszczajÂą w upalne dni. co z tego Âże masz 3 sztuki. ja mam 2 ckd i w gorÂące dni puszczajÂą wodĂŞ nawet jak maÂło siĂŞ uÂżywa, dlatego teraz przerabiam instalacje

Przemek 
Wysłany: 2015-08-13, 12:54   
0
UP DOWN
Przemek

ZrĂłb zbiornik za filtrami .powiedzmy butla 60 lit. Postawa jÂą w pionie . DopÂływ doÂłem z boku . OdpÂływ powietrza u gĂłry . Woda wĂłwczas juÂż nie pĂłjdzie . Na samym dnie zawĂłr spustowy .

Nemesis100
Wysłany: 2015-08-13, 22:52   
0
UP DOWN

CzeœÌ dzieki za podpowiedzi, czyli mowicie ¿e to gor¹czka ok. Co do propozycji butli napewno skorzystam i wyprobujê. Macie jeszcze jakieœ pomys³y ewentualnie propozycje poprawy instalacji.
Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za pomoc.

jacek4
Wysłany: 2015-08-13, 23:20   
0
UP DOWN

Nie wiem czy masz, ale jak nie to zrĂłb w instalce "ÂłabĂŞdziÂą szyjĂŞ" Poza tym powinna mieĂŚ spadek. Tak jak kolega pisze zbiornik buforowy to dobra rzecz. No a skoro do tej pory nie miaÂłeÂś problemu... Ja zawsze uÂżywam antysiliconu do lakierĂłw.
Wiem ¿e to nie o to chodzi, tylko trzeba pozbyÌ siê przyczyny, ale jak ma iœÌ produkcja to nie ma czasu na szukanie i testy...
A przyczyn moÂże byĂŚ na prawdĂŞ bardzo duÂżo, nawet miejsce gdzie szykujesz MDF.
No i oczywiÂście sposĂłb lakierowania - jak siĂŞ krawĂŞdzie przecierajÂą to moÂże byĂŚ za cienko, a jak pĂłjdzie prawidÂłowa warstwa to oczka zniknÂą. Przy cienkiej (zbyt cienkiej, nie wylanej powierzchni) teÂż mogÂą powstawaĂŚ.

Przemek 
Wysłany: 2015-08-14, 00:29   
0
UP DOWN
Przemek

KrawĂŞdzie siĂŞ przecieraĂŚ bĂŞda jak siĂŞ robi za maÂły promien krawĂŞdzi . Ja jak lakierujĂŞ fronty kanty malujĂŞ 4 razy lakierem .

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu