Autor |
Wiadomość |
 |
KK
|
Wysłany: 2015-10-03, 23:09 Usuwanie farby/lakieru z felg aluminiowych
|
0
|
|
|

|
Czy paint remover np Trotona poradzi sobie z lakierem na felgach? Lakier oryginaÂł. Felgi Francuskie.
Jest coÂś ekonomiczniejszego od tego paint removera? Kwas ? Soda kaustyczna? |
|
|
 |
Przemek
|
Wysłany: 2015-10-04, 00:18
|
0
|
|
|
Przemek

|
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-10-04, 00:38
|
0
|
|
|

|
Jak to twoje ustrojstwo wyglÂąda? WrzuĂŚ jakiÂś link z allegro czy grafikĂŞ?
Mam palnik acetylotlenowy. Mam tez palnik duÂży opalarkĂŞ na sam propan butan.
Mocne grzanie nie jest problemem dla aluminium? |
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2015-10-04, 06:34
|
0
|
|
|
|
Powiem ci ze scansol fabrycznego lakieru z felg nawet nie ruszyl. Ale taki juz lakierowany i w pelni utwardzony sciagal bez problemu ale np podkladu nie ruszal. Takze to jest tanie i wydajne ale slabe |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-10-04, 11:24
|
0
|
|
|

|
Scansol to chyba kiedyÂś miaÂłem. Nie byÂł za mocny. MoÂże kwas solny? |
|
 |
Przemek
|
Wysłany: 2015-10-04, 20:01
|
0
|
|
|
Przemek

|
Kamil temat felg juÂż przerobiÂłem. Na co Komu scansol do zwykÂłego poliuretanu to zawracanie dupy.PoniewaÂż piaskuje siĂŞ to Âłatwo .Problemem sÂą farby proszkowe.
Idealnym rozwiÂązaniem jest wsadzenie ich do pieca na kilka godzin . CoÂś okoÂło 300 st z tego co siĂŞ orientujĂŞ .W warunkach beztlenowych dochodzi do pirulizy i szlak trafia farbĂŞ .
Z tego co siĂŞ zorientowaÂłem piec nie jest tani.
Znam teÂż goÂścia ktĂłry kupuje kwas 30 lit coÂś za okoÂło 1000zÂł . Niestety twierdzi ze po kilku kompletach robi siĂŞ w nim taki syf Âże juÂż siĂŞ nie nadaje i trzeba go utylizowaĂŚ .
Piaskowanie felgi proszkowej to dramat .I trzeba za to kasowaĂŚ albo nie wchodziĂŚ w to bo niekiedy siĂŞ nie opÂłaci jesli nie masz technologii.
Ja obrecnie opalam palnikiem takim za 800zÂł zdaje egzamin idzie duÂżo szybciej piaskowanie ,ale trzeba to robiĂŚ umiejĂŞtnie przy aluminium . Jak tylko widzisz Âże farba siĂŞ kurczy przesuwasz dalej . |
_________________ Tym siĂŞ zajmujĂŞ
http://piaskowanieszczecin.pl/
http://akwarium.szczecin.pl/ |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-10-04, 21:26
|
0
|
|
|

|
Nie bĂŞdĂŞ piaskowaÂł swoich felg poniewaÂż nie mam tak drobnego Âścierniwa. Jak mam piaskowaĂŚ felgĂŞ 1h to u mnie 10l ropy... co daje 45zÂł + mĂłj czas. Przy zakamarkach trzeba mieĂŚ naprawdĂŞ wprawĂŞ, aby nie zniszczyĂŚ felgi i dodatkowo czas czas.
Pozostaje jeszcze temat wody w sprĂŞÂżonym powietrzu, ktĂłry wchodzi do piaskarki z drobniutkim Âścierniwem.
MoÂże dorobiĂŞ siĂŞ kabiny do piaskowania i sprĂŞÂżarki Âśrubowej, wtedy moÂżna z felgÂą siĂŞ bawiĂŚ poniewaÂż koszt 1h pracy wynosi maksymalnie 15zÂł.
KupiÂłem Paint Removera z Trotona i sprawdzĂŞ, moÂże nagram film. |
|
 |
Przemek
|
Wysłany: 2015-10-04, 21:33
|
0
|
|
|
Przemek

|
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-10-04, 21:52
|
0
|
|
|

|
PrzecieÂż to zabytek . Musi swoje paliĂŚ. BĂŞdĂŞ sprzedawaÂł.
Ten diesel to silnik od kombajnu Bizon. |
|