Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 13:42   Czy tak wyglÂąda poprawinie obrobiona szpachla ?
0
UP DOWN

Wiem Âże napewno oglÂądacie jego wszystkie filmy i mi siĂŞ rzuciÂło coÂś takiego jak na zdjĂŞciach. Chyba ze on tÂą naprawĂŞ dla jaj robiÂł ale jak dla mnie to ksztaÂłt jest w ogĂłle nie wyprowadzony, rysy w szpachli jak nie wiem co, o dziurach w szpachli nie wspomnĂŞ, bo nie moÂżna nazwaĂŚ tego dziurkami no i sam ran jaki wykonaÂł to dla mnie osobiÂście to poraÂżka.
Chyba ¿e siê tak robi, a mo¿e sami tak robicie i da siê z tego coœ wyci¹gn¹Ì ¿e bêdzie wygl¹da³o normalnie. Mo¿e i siê nie znam ale chcia³ bym poznaÌ wasze opinie co o tym myœlicie

jak widaĂŚ coÂś tam jeszcze szpachlowaÂł na podkÂładzie :

misias
Wysłany: 2016-01-25, 17:05   
0
UP DOWN

Eee ! Dobry fachura jest,Australijska szkoÂła lakiernictwa.Zobacz jakie on furaki robi,to autko dla niego to jest jak dla nas seico czy polo.

Po prostu uÂżyÂł go jak rekwizyt pokazowy, od stopera po lakier koĂącowy i tyle w temacie.

Po prostu siĂŞ chÂłopak nie przyÂłoÂżyÂł,bo to pokazĂłwka,dla widzĂłw. :cool:

barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 18:02   
0
UP DOWN

ja wiem jakie on samochody robi i nie ma to znaczenia czy robi taki czy inny. jak masz takie podejœcie do roboty to wcale jej nie bêdziesz mia³. Co to za ró¿nica czy tani samochód czy nie jak i tak z elementu kasujesz tyle samo.

ciekawe czy ty jak byœ zaporowadzi³ do warsztatu to swoje "seico" czy chcia³ byœ ¿eby ktoœ zrobi³ je na cenzura bo i tak jest gówno warte a wzi¹³ jak za dobrze zrobion¹ robotê.

hematol 
Wysłany: 2016-01-25, 18:24   
0
UP DOWN

widzia³em jego wszystkie filmy i œledzie na bie¿¹co nowe jakie wrzuca,wszystko fajnie wygl¹da³o dopóki nie robi³ vw bulika ,w którym by³y dziury i chcia³em zobaczyÌ jak on sobie z tym radzi,ku mojemu zdziwieniu te dziury poprostu zachpachlowa³ szpachlówk¹ z w³óknem szklanym,na to normalna szpachla itd,efekt wizualny na koùcu -³adny lakierek a komentarze pod filmem "awesome job" wszyscy bili brawo i podniecali sie z zachwytu.... :/
Moge poszukaĂŚ ten filmik jak bĂŞdziesz chciaÂł.

barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 18:31   
0
UP DOWN

wiem o tym, widzia³em te¿ jak na jakimœ filmie na klej i szpachlówkê wkleja³ kawa³ki brakuj¹cej blachy. goœÌ mo¿e i ogarnia dobrze lakierowanie, na filmach wszystko wygl¹da fajnie. Czasami mi sie wydaje jak by robi³ to na cenzura niektóre roboty. To w jaki sposób radzi sobie z korozj¹ to masakra. czasami nawet nie czyœci dok³adnie z rdzy ... Ciekawe czy to nie wychodzi mu po czasie. Kiedyœ jak zrobi³em element na cenzura testowy to po lakierowaniu by³o ³adnie a póŸniej wszystko siad³o i by³o w h...j rys .

hematol 
Wysłany: 2016-01-25, 18:42   
0
UP DOWN

od 09.05minuty https://www.youtube.com/watch?v=fgpmgGI7xpM :D

barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 19:02   
0
UP DOWN

bÂłyszczy siĂŞ Âładnie :D

i tam wszyscy w komentarzach siĂŞ podniecajÂą xD a tutaj jak by ktoÂś pokazaÂł jak Âłata dziury szpachlÂą to inni uÂżytkownicy jak by mogli to by go za to za...li xD :D

a wracajÂąc do mojego pytania. Czy po taki poszpachlowaniu jak na zdjĂŞciach moÂżna coÂś jeszcze ugraĂŚ na podkÂładzie, Âże chociaÂż jako tako to bĂŞdzie wyglÂądaÂło czy na Âżywo i tak bĂŞdzie syf ?

juny 
Wysłany: 2016-01-25, 19:34   
0
UP DOWN

WidziaÂłem juÂż u wielu "specĂłw" na elemencie w podkÂładzie oglÂądajÂą dziurki i odpryski, zaciÂąga siĂŞ same dziurki i matuje podklad razem z tym.
Sprawdza siĂŞ bo czesto takie coÂś widze :P

barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 20:05   
0
UP DOWN

a te dziurki czy odpryski na podkÂładzie jak wyrĂłwnasz szpachlÂą to czymÂś trzeba izolowaĂŚ czy moÂżna od razu pokryĂŚ bazÂą ? chyba ze do tego jest jakaÂś inna szpachla

kalbi 
Wysłany: 2016-01-25, 20:48   
0
UP DOWN

co tu duÂżo gadaĂŚ, kolega Gunman odwaliÂł kaszanĂŞ. TeÂż oglÂądam jego filmy i widaĂŚ, Âże podchodzi do tematu dosyĂŚ frywolnie, takÂże rzuciÂł mi siĂŞ wczeÂśniej ten filmik w/w... moÂżliwe, Âże ma klientĂłw baaaaaardzo wyrozumiaÂłych :cool: ps wg mnie ma strasznie niechlujne szpachlowanie - duÂżo nakÂłada szpachlĂłwki na byle doÂłki, a i z zaciÂąganiem kitu teÂż nie najlepiej...

barteek933
Wysłany: 2016-01-25, 20:58   
0
UP DOWN

co do szpachlowania to te¿ zauwa¿y³em ¿e czasami na filmie pomiêdzy warstwami podk³adu pokazuje jak jest przeschniêty przed k³adzeniem kolejnej warstwy i na ³atach szpachli zauwa¿y³em du¿e mapowania. Wiem ¿e mo¿na to wyci¹Ì na podk³adzie ale wiem ¿e mo¿e to wyjœÌ po czasie :/

sawmaster 
Wysłany: 2016-01-25, 21:10   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
ps wg mnie ma strasznie niechlujne szpachlowanie - duÂżo nakÂłada szpachlĂłwki na byle doÂłki, a i z zaciÂąganiem kitu teÂż nie najlepiej...

coÂś w tym jest Âże jak zacznie siĂŞ robiĂŚ chaÂłturĂŞ to do koĂąca Âżycia tak pozostanie

kalbi 
Wysłany: 2016-01-25, 21:13   
0
UP DOWN

barteek933 napisał/a:
na ³atach szpachli zauwa¿y³em du¿e mapowania. Wiem ¿e mo¿na to wyci¹Ì na podk³adzie ale wiem ¿e mo¿e to wyjœÌ po czasie
wyjdzie niestety...

misias
Wysłany: 2016-01-25, 21:33   
+1
UP DOWN

Dobra kolo robi jak robi.I có¿ z tego, a my tacy fachmani z Polski,nawet drogi porz¹dnej nie potrafi¹ zrobiÌ bo janiom janki na wszystkie sposoby ¿eby nie ¿reÌ napchaÌ kasiory do osranych kieszeni.

A my co robimy dokÂładnie dobrze teÂż siĂŞ staram,ale mi nikt w moim rejonie za to nie zapÂłaci.MĂłj znajomy teÂż tak mĂłwi jest w fachu 20 lat Blacharz lakiernik pierwsza klasa,i co jak mi dzieciak urodziÂł musiaÂł cenzuraĂŚ do Niemca bo nie miaÂł za co pokoju dla dzieciaka wyremontowaĂŚ,to jest ta super robota jakim kosztem.

To dlaczego W Niemczech,Anglii,Australii,robiÂą chaÂłturĂŞ przecieÂż robiÂą najlepsza chemie do samochodĂłwki na Âświecie,dysponujÂą najnowszÂą technologiÂą i co prosperujÂą,rozwijajÂą,siĂŞ wprowadzajÂą nowoÂści.

Bo Polak lubi siĂŞ narobiĂŚ i gĂłwno z tego mieĂŚ,Plak niema czasu Âżeby pomyÂśleĂŚ o Âżyciu,a oni w tym czasie popijajÂą HerbatkĂŞ i tak maja z czego ÂżyĂŚ,dlaczego bo o nich dba daje im moÂżliwoÂści rozwoju,ludzie dobrze zarabiajÂą a ludzie dobrze zarabiajÂą to kupujÂą i pÂłacÂą za usÂługi.On ma mieĂŚ zrobione nie wymuskane,bo on to auto wywali na Âśmietnik za 5 lat,a szczury siĂŞ bĂŞdÂą o nie bili bo tanio.Tak,tak chÂłopie chyba nie wiesz w jakim kraju Âżyjesz jeszcze,ci bida do gara nie zajrzaÂła.DziĂŞkujĂŞ.

kalbi 
Wysłany: 2016-01-25, 21:40   
0
UP DOWN

misias napisał/a:
Dobra kolo robi jak robi.I có¿ z tego, a my tacy fachmani z Polski,nawet drogi porz¹dnej nie potrafi¹ zrobiÌ bo janiom janki na wszystkie sposoby ¿eby nie ¿reÌ napchaÌ kasiory do osranych kieszeni.

A my co robimy dokÂładnie dobrze teÂż siĂŞ staram,ale mi nikt w moim rejonie za to nie zapÂłaci.MĂłj znajomy teÂż tak mĂłwi jest w fachu 20 lat Blacharz lakiernik pierwsza klasa,i co jak mi dzieciak urodziÂł musiaÂł cenzura do Niemca bo nie miaÂł za co pokoju dla dzieciaka wyremontowaĂŚ,to jest ta super robota jakim kosztem.

To dlaczego W Niemczech,Anglii,Australii,robiÂą chaÂłturĂŞ przecieÂż robiÂą najlepsza chemie do samochodĂłwki na Âświecie,dysponujÂą najnowszÂą technologiÂą i co prosperujÂą,rozwijajÂą,siĂŞ wprowadzajÂą nowoÂści.

Bo Polak lubi siĂŞ narobiĂŚ i gĂłwno z tego mieĂŚ,Plak niema czasu Âżeby pomyÂśleĂŚ o Âżyciu,a oni w tym czasie popijajÂą HerbatkĂŞ i tak maja z czego ÂżyĂŚ,dlaczego bo o nich dba daje im moÂżliwoÂści rozwoju,ludzie dobrze zarabiajÂą a ludzie dobrze zarabiajÂą to kupujÂą i pÂłacÂą za usÂługi.On ma mieĂŚ zrobione nie wymuskane,bo on to auto wywali na Âśmietnik za 5 lat,a szczury siĂŞ bĂŞdÂą o nie bili bo tanio.Tak,tak chÂłopie chyba nie wiesz w jakim kraju Âżyjesz jeszcze,ci bida do gara nie zajrzaÂła.DziĂŞkujĂŞ.

my o zupie, Ty o du...

juny 
Wysłany: 2016-01-26, 12:20   
0
UP DOWN

^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu