Autor |
Wiadomość |
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-01-31, 19:23 Najlepszy podkÂład epoksydowy i reaktywny wg. Was ?
|
0
|
|
|
|
Jaki jest wg Was najlepszy podkÂład epoksydowy i reaktywny ?
czy na wypiaskowana karoserie moÂżna stosowaĂŚ najpierw podkÂład reaktywny a potem epoksydowy ? (taka technologie proponuje Troton)
Novol np. tego nie zaleca
Co o tym myÂślicie ? |
|
|
|
 |
natium
|
Wysłany: 2016-02-01, 01:00
|
0
|
|
|

|
powiem ci ze reaktywny jest fajny z VP i z PPG
epoxydowy jest dobry spectral CAR CLASSIC numeru nie pamietam |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2016-02-01, 20:54
|
0
|
|
|

|
natium napisał/a: | reaktywny jest fajny z VP |
Co to za firma? |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2016-02-02, 08:39
|
0
|
|
|
LPLCC

|
Ja szepne tylko slowo od siebie, ¿e czasami na zamówienie ci¹gnê epoxy primery z House Of Kolor dla klientów. Strasznie sobie chwal¹. Nie jest to popularny produkt bo kto tam myœli o podkladach, kazdy mysli o piêknych kolorkach na wierzch. Ale s¹ to lakiery mocno skierowane wlasnie an oldtimery, wszystkie hot rody, lowridery. Jakoœciowo najwy¿sza pó³ka. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDĂW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2016-02-02, 08:45
|
0
|
|
|

|
SzymonPĂą napisał/a: | czy na wypiaskowana karoserie moÂżna stosowaĂŚ najpierw podkÂład reaktywny a potem epoksydowy ? |
To by³by idealny uk³ad ale niestety najczêœciej s¹ z nim problemy wiêc prawie wszystkie firmy nie zalecaj¹ go. Prawie, bo jak piszesz Troton dopuszcza a Novol kiedyœ dopuszcza³ a póŸniej wycofa³ siê z tego.
JeÂżeli Troton dopuszcza to zadaj im pytanie czy na taki ukÂład moÂżna szpachlowaĂŚ i po jakim czasie? To moim zdaniem najbardziej ryzykowny moment w stosowaniu takiego ukÂładu.
Czas schniĂŞcia jest tutaj decydujÂący a wiadomo Âże producent nie ma na to wpÂływu jak kto czyta karty techniczne, czy w ogĂłle czyta a jak czyta to czy siĂŞ do nich stosuje wiec kaÂżdy woli unikaĂŚ sytuacji reklamacjogennych
Je¿eli taki uk³ad zastosujemy bez szpachlowania na niego i damy mu stosunkowo baaaardzo d³ugi czas na wyschniêcie to jest szansa ¿e przejdzie i bêdzie spe³nia³ doskonale swoj¹ rolê ale piszê to bardzo teoretycznie bo trzeba by³oby próbowaÌ testowaÌ takie uk³ady ró¿nych firm a na to nikt nie ma czasu i potrzeby wiêc lepiej ¿eby w œwiadomoœci u¿ytkowników by³o ¿e nie mo¿na stosowaÌ takiego uk³adu
Niewykluczone Âże pojawiÂą siĂŞ w przyszÂłoÂści takie ukÂłady ktĂłre bĂŞdÂą dawaÂły siĂŞ naÂłoÂżyĂŚ w ten sposĂłb ale pĂłki co nikt z producentĂłw nie chwali siĂŞ czymÂś takim. |
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-05, 16:33
|
0
|
|
|
|
lukas napisał/a: | SzymonPĂą napisał/a: | czy na wypiaskowana karoserie moÂżna stosowaĂŚ najpierw podkÂład reaktywny a potem epoksydowy ? |
To by³by idealny uk³ad ale niestety najczêœciej s¹ z nim problemy wiêc prawie wszystkie firmy nie zalecaj¹ go. Prawie, bo jak piszesz Troton dopuszcza a Novol kiedyœ dopuszcza³ a póŸniej wycofa³ siê z tego.
JeÂżeli Troton dopuszcza to zadaj im pytanie czy na taki ukÂład moÂżna szpachlowaĂŚ i po jakim czasie? To moim zdaniem najbardziej ryzykowny moment w stosowaniu takiego ukÂładu.
Czas schniĂŞcia jest tutaj decydujÂący a wiadomo Âże producent nie ma na to wpÂływu jak kto czyta karty techniczne, czy w ogĂłle czyta a jak czyta to czy siĂŞ do nich stosuje wiec kaÂżdy woli unikaĂŚ sytuacji reklamacjogennych
Je¿eli taki uk³ad zastosujemy bez szpachlowania na niego i damy mu stosunkowo baaaardzo d³ugi czas na wyschniêcie to jest szansa ¿e przejdzie i bêdzie spe³nia³ doskonale swoj¹ rolê ale piszê to bardzo teoretycznie bo trzeba by³oby próbowaÌ testowaÌ takie uk³ady ró¿nych firm a na to nikt nie ma czasu i potrzeby wiêc lepiej ¿eby w œwiadomoœci u¿ytkowników by³o ¿e nie mo¿na stosowaÌ takiego uk³adu
Niewykluczone Âże pojawiÂą siĂŞ w przyszÂłoÂści takie ukÂłady ktĂłre bĂŞdÂą dawaÂły siĂŞ naÂłoÂżyĂŚ w ten sposĂłb ale pĂłki co nikt z producentĂłw nie chwali siĂŞ czymÂś takim. |
A czemu chodzi tu wg Ciebie akurat o szpachlowanie ? w normalnym ukÂładzie mozna szpachlowaĂŚ na epoxyd , czy to , ze jest pod nim reaktywny cos zmienia ? |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-02-05, 17:32
|
0
|
|
|
|
SzymonPĂą napisał/a: | w normalnym ukÂładzie mozna szpachlowaĂŚ na epoxyd , czy to , ze jest pod nim reaktywny cos zmienia ? | W normalnym ukÂładzie jak najbardziej po epoksydzie moÂżna szpachlowaĂŚ a co wiĂŞcej sporo ludzi (jak np. Ja) nie uznajÂących szpachlowania po goÂłej blasze najpierw pokrywa jÂą wÂłaÂśnie podkÂładem epoksydowym i dopiero na niego szpachluje.
Natomiast nie jest normalnym ukÂładem podkÂład epoksydowy naÂłoÂżony bezpoÂśrednio na podkÂład reaktywny gdyÂż wiele jak nie prawie wszystkie firmy na to NIE POZWALAJÂĄ.
I g³ównie t¹ kwestiê zapewne LUKAS mia³ na myœli.
JeÂśli od razu nie zaskoczyÂłeÂś o co chodzi tzn. Âże musisz ciut wiĂŞcej poczytaĂŚ w tematach WP / EPO |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2016-02-05, 18:09
|
0
|
|
|

|
A ciekawe czy reaktywny Genrock 9700 na ktĂłry moÂżna szpachlowaĂŚ wytrzymaÂłby poÂłoÂżenie epoksydu bez problemĂłw z przyczepnoÂściÂą?
Chyba pokuszê siê o taki eksperyment z ciekawoœci bo raczej sensu w tym nie ma z racji ¿e ten reaktywny ju¿ sam w sobie ma to czego brakuje innym czyli mo¿liwoœÌ szpachlowania na niego. A jak rozumiem pytanie SzymonPù, powsta³o dlatego ¿e chcia³ dobrze zabezpieczyÌ antykorozyjnie powierzchniê po piaskowaniu a nastêpnie j¹ szpachlowaÌ. |
|
|
|
 |
Feiner
|
Wysłany: 2016-02-05, 18:37
|
0
|
|
|
|
Ze szpachlowaniem na epoksyd to trzeba uwaÂżaĂŚ. nie moÂże go byĂŚ za grubo i daĂŚ mu za krĂłtki czas schniĂŞcia bo bĂŞdzie caÂły czas Âżywy pod szpachlĂłwkÂą. Sam siĂŞ o tym przekonaÂłem. |
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-05, 19:12
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | SzymonPĂą napisał/a: | w normalnym ukÂładzie mozna szpachlowaĂŚ na epoxyd , czy to , ze jest pod nim reaktywny cos zmienia ? | W normalnym ukÂładzie jak najbardziej po epoksydzie moÂżna szpachlowaĂŚ a co wiĂŞcej sporo ludzi (jak np. Ja) nie uznajÂących szpachlowania po goÂłej blasze najpierw pokrywa jÂą wÂłaÂśnie podkÂładem epoksydowym i dopiero na niego szpachluje.
Natomiast nie jest normalnym ukÂładem podkÂład epoksydowy naÂłoÂżony bezpoÂśrednio na podkÂład reaktywny gdyÂż wiele jak nie prawie wszystkie firmy na to NIE POZWALAJÂĄ.
I g³ównie t¹ kwestiê zapewne LUKAS mia³ na myœli.
JeÂśli od razu nie zaskoczyÂłeÂś o co chodzi tzn. Âże musisz ciut wiĂŞcej poczytaĂŚ w tematach WP / EPO |
Niestety , ale nie wiem co to jest wp epo , nie jestem lakiernikiem i sie nawet za taiego nie uwaÂżam , co nie znaczy ze jestem ciemny , chce nalezycie przygotowac swoj samochod antykorozyjnie ( uwierz mi , ze zaden lakiernik nie zrobiÂł by tego tak dokÂładnie , no chyba ze byÂłby to jego samochod) , robie , bo mam do tego warunki i sprzet , nie chce wydawac siana na cos co moge zrobic sam (oczywiscie niech nikt nie mysli ze ten samochod bede sam lakierowaÂł) epoksyd to ostatnia warstwa jaka poÂłoze sam , wczesniej go sam wypiaskuje.Tu pojawia sie pytanie do kolegi , czy mĂłgÂłbym rozbudowaĂŚ temat ? czy szpachlowki natryskowe stwarzaja ten sam problem ? a tak apropo reaktywny zawszeeee lubi byc wysezonowany albojetnie co sie na to kÂładzie , za dobrze sie o tym przekonaÂłem |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2016-02-05, 19:27
|
0
|
|
|

|
WP - wash primer czyli reaktywny
EPO - epoksyd
Kolego zacznijmy od pytania dlaczego chcesz nakÂładaĂŚ reaktywny + epoksyd? Czy po piaskowaniu zostaÂło ci duÂżo wÂżerĂłw z rdzÂą? JeÂżeli nie to daj sam epoksyd i bĂŞdzie dobrze.
A co to bĂŞdziesz robiÂł, spĂłd czy boki? |
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-05, 19:34
|
0
|
|
|
|
CaÂły samochod , podwozie , wnetrze , najbardziej obawiam sie o zÂłacza blach , tam gdzie zaden piasek nie dojdzie , a podkÂład reaktywny ma bardzo dobre wlasciwosci penetrujace i zwiazaÂł by intniejaca juz rdze na zÂłaczach , czytam karty techniczne firmy troton , jednoznacznie z nich wynika , Âże taki ukÂład jest mozliwy , ale wiem jak to jest , do kogo potem z pretensjami , nikt siana nie odda jak po paru latach cos okarze sie nie tak , moze zapytam tak , stosowaÂł ktos moze taki ukÂład oparty na firmie Troton ? |
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2016-02-05, 20:49
|
0
|
|
|
|
Reaktywny nie ma w³aœciwoœci penetruj¹cych, jest rzadki i tyle. Na felcach reaktywny nie pomo¿e jak jest korozja w g³¹b. Tam tylko konwertery rdzy ale nie takie jak brunox z ¿ywic¹ epoksydow¹ która robi skorupê tylko takie rzadkie kwasowe które trawi¹ rdzê i j¹ usuwasz mechanicznie albo przez powtórne dopiaskowanie. Ca³kiem w g³¹b to niczym nie zrobisz. Trzeba zrobiÌ maksymalnie dobrze i liczyÌ na cud
I co jeszcze to zastanĂłw siĂŞ czy na spĂłd dawaĂŚ epoksyd bo to raczej niewskazane. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-02-05, 21:15
|
0
|
|
|

|
Epoksyd przy uderzeniu lubi odpaœÌ. Na ³¹czenie blach to chyba jedynie woski o ile nie ma rdzy. |
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-08, 22:21
|
0
|
|
|
|
Czyli jezeli np wewnatrz auta polozyÂł bym reaktywny a na to epoksydowy bez szpachlowania bo tam nie ma potrzeby ukÂład nie bedzie robiÂł jaj , a wczesniej przed piaskowaniem , ale po oczyszczeniu szczotka mechaniczna zlaczy blach pomaluje je fertanem aby wszedÂł w srodek , co polecacie na uszczelnienie zÂłaczy blach ? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-02-08, 22:37
|
0
|
|
|

|
Na ³¹czenie blach mo¿esz daÌ masê natryskow¹, ale jak bêdzie miêdzy blachami rdza to sam rozumiesz, ¿e tylko j¹ zamaskujesz. |
|
 |
Marcino
|
Wysłany: 2016-02-09, 11:15
|
0
|
|
|
|
SzymonPĂą napisał/a: | ale po oczyszczeniu szczotka mechaniczna zlaczy blach pomaluje je fertanem aby wszedÂł w srodek |
Kolega planuje daĂŚ fertan.... zeby wytrawiĂŚ to co szczotka nie wziĂŞÂła.. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-02-09, 13:19
|
0
|
|
|

|
Fertan powinno siĂŞ wymyĂŚ. |
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-09, 19:50
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | Fertan powinno siĂŞ wyyĂŚ. |
rozmawiaÂłem z technikiem z anglo cars , mozesz to umyc ale tylko w celu usuniecia powstaÂłego pyÂłu , mozesz nie musisz , i tak na to malowac gdzies pomiedzy blachami gdzie tylko ten fertan dojdzie nie bede , a on zaden zracy nie jest , jest praktycznie obojetny , wchodzi w reakcje tylko z rdzÂą , wracajac do pytania: Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ? |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2016-02-09, 21:22
|
0
|
|
|

|
SzymonPĂą napisał/a: | Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ? |
SIKA FIX - jakoœÌ/cena |
|
|
|
 |
Marcino
|
Wysłany: 2016-02-10, 10:28
|
0
|
|
|
|
SzymonPĂą napisał/a: | KK napisał/a: | Fertan powinno siĂŞ wyyĂŚ. |
rozmawiaÂłem z technikiem z anglo cars , mozesz to umyc ale tylko w celu usuniecia powstaÂłego pyÂłu , mozesz nie musisz , i tak na to malowac gdzies pomiedzy blachami gdzie tylko ten fertan dojdzie nie bede , a on zaden zracy nie jest , jest praktycznie obojetny , wchodzi w reakcje tylko z rdzÂą , wracajac do pytania: Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ? |
A zamiast fertanu moÂżna by uÂżyĂŚ Âśrodka typu Fosol czy tam z Dragona np czyli odrdzewaniacze na bazie kwasu fosforowego? |
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-11, 20:05
|
0
|
|
|
|
Marcino napisał/a: | SzymonPĂą napisał/a: | KK napisał/a: | Fertan powinno siĂŞ wyyĂŚ. |
A zamiast fertanu moÂżna by uÂżyĂŚ Âśrodka typu Fosol czy tam z Dragona np czyli odrdzewaniacze na bazie kwasu fosforowego? |
fosol musisz koniecznie wypÂłukac woda , jest zracy , i nie bardzo widze sens jego zastosowania , jak szukasz czegos tanszego niz fertan , polecam cortanin , duzo tanszy , ale cos za cos , daje rade |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-11, 22:36
|
|
|
|
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-12, 21:48
|
0
|
|
|
|
POLYKAR.PL napisał/a: | Najlepszy podkÂład epoksydowy i reaktywny wg. Was ?
Hymax P97 - przed zmianÂą brandu Turbo P97. Dlaczego najlepszy ? Polecam zapoznanie siĂŞ z kartÂą TDS
http://polykarshop.pl/pl/...2-l-komplet/156 |
a dopuszczaja w swojej tech. uklad epoksyd na reaktywny ?
[ Dodano: 2016-02-12, 21:50 ]
GMC napisał/a: | SzymonPĂą napisał/a: | Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ? |
SIKA FIX - jakoœÌ/cena |
http://allegro.pl/sika-si...5815410114.html myslisz o tym ? |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-02-13, 12:25
|
0
|
|
|
|
Feiner napisał/a: | Ze szpachlowaniem na epoksyd to trzeba uwaÂżaĂŚ. nie moÂże go byĂŚ za grubo i daĂŚ mu za krĂłtki czas schniĂŞcia bo bĂŞdzie caÂły czas Âżywy pod szpachlĂłwkÂą. Sam siĂŞ o tym przekonaÂłem. |
teÂż coÂś o tym wiem
[ Dodano: 2016-02-13, 12:38 ]
a ktoÂś uÂżywaÂł reaktywnego marki standox? coÂś w sobie ma kwasowego bo jak siĂŞ maluje to szczypie w gardle/nosie |
|
|
|
 |
pawcio
|
Wysłany: 2016-02-14, 20:50
|
0
|
|
|
|
Witam panowie ,odnoœnie tematu nak³adania epoksydu na reaktywny Novol na pocz¹tku dopuszcza³ potem siê z tego wycofa³ . Rozmawia³em kiedyœ z jednym z techników novola ,g³ównym problemem by³ za krótki czas odparowania warstw reaktywnego czas jaki jest potrzebny to oko³o20minw pomieszczeniu WENTYLOWANYM to te¿ wa¿ne . |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2016-02-14, 21:08
|
0
|
|
|

|
Cytat: | Rozmawia³em kiedyœ z jednym z techników novola ,g³ównym problemem by³ za krótki czas odparowania warstw reaktywnego czas jaki jest potrzebny to oko³o20minw pomieszczeniu WENTYLOWANYM to te¿ wa¿ne . |
Piszesz gÂłupoty kolego ....
PowĂłd wycofania siĂŞ z tego "ukÂładu" reaktywny-epoksydowy byÂł zupeÂłnie inny .... |
|
|
|
 |
pawcio
|
Wysłany: 2016-02-14, 21:45
|
0
|
|
|
|
No to oÂświeĂŚ kolego
bo moÂże czegoÂś nie wiem , a tak na marginesie to Novol produkuje materiaÂły dla Trotona (z tego co wiem) |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2016-02-14, 23:48
|
0
|
|
|
|
Novol jest udziaÂłowcem Trotona ale Troton sam produkuje |
|
|
|
 |
Novol rafman
|
Wysłany: 2016-02-15, 09:57 Epoksyd a reaktywny
|
0
|
|
|
|
Witam kolegĂłw!
Ponownie pojawia siĂŞ ten problem.
Stanowczo i jednoznacznie podkreÂślam :NIE ÂŁÂĄCZYMY TYCH DWĂCH PRODUKTĂW -REAKTYWNY I EPOKSYD.
Powodem wycofania siê z tego uk³adu jest fakt ,i¿ od paru lat zrobione na nowych, ekologicznych surowcach podk³ady wszystkich producentów nie daj¹ gwarancji na przyczepnoœÌ.
KtĂłry epoksyd jest najlepszy?
Dla mnie Epoxy Primer z linii Novol for Classic Car 3:1
Dopiero potem wszystkie pozostaÂłe.
Na rynku nie ma bowiem innego podkÂładu epoksydowego klasy VHS i zaopatrzonego dodatkowo w inhibitory i pigmenty antykorozyjne.
Utwardza siê oczywiœci d³ugo i stosujemy na oczyszczon¹ blachê ,ale jak ,,chwyci " to nawet piaskowaniem trudno usun¹Ì.
Pozdrawiam RafaÂł Mania DziaÂł SzkoleĂą NOVOL |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-02-15, 17:29
|
0
|
|
|
|
Novol rafman napisał/a: | Dla mnie Epoxy Primer z linii Novol for Classic Car 3:1 | Witam Panie Rafale.
ChciaÂłbym wiĂŞc dowiedzieĂŚ siĂŞ jeszcze jednej kwestii odnoÂśnie tego podkÂładu, ktĂłrej nie zauwaÂżyÂłem w jego karcie technicznej:
- Czy ma jakikolwiek czas aktywnoÂści chemicznej podczas ktĂłrego moÂżna z nim pracowaĂŚ M/M?
W jego karcie podane jest Âże moÂżna po nim szpachlowaĂŚ szpachlami poliestrowymi dopiero po 24H.
W kartach szpachli natryskowych tej samej linii jest podana taka sama informacja, a jako Âże uÂżywam epoksydu m. inn. jako izolatora i pod szpachle z puchy jak teÂż i pod natryskĂłwki to chciaÂłbym siĂŞ dowiedzieĂŚ czy ten EPO ma taki dÂługi czas aktywnoÂści (bÂądÂź czy ma jakikolwiek np. pod bazy czy akryle), czy nie ma go wcale i nie idzie z nim pracowaĂŚ w wersji M/M.
Bo np. 385 ma ten czas ok. 12H i jest to podane w jego karcie ³¹cznie z zastrze¿eniem o minimalnym czasie do nak³adania natryskówki (jeœli mo¿na to przy okazji chêtnie dowiem siê dlaczego tyle trzeba odczekiwaÌ)
DziĂŞkujĂŞ |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2016-02-17, 22:32
|
0
|
|
|

|
SzymonPĂą napisał/a: | [ Dodano: 2016-02-12, 21:50 ]
GMC napisaÂł/a:
SzymonPĂą napisaÂł/a:
Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ?
SIKA FIX - jakoœÌ/cena
http://allegro.pl/sika-si...5815410114.html myslisz o tym ?
|
Nie wiem czy to jest ta sama masa co ja u¿ywam. Wygl¹da podobnie, mo¿e robi¹ dla ró¿nych bran¿ ten sam towar w ró¿nych opakowaniach
Jak dla mnie jest lepsza od wiĂŞkszoÂści PU na rynku, przede wszystkim szybko schnie na wskroÂś nie tak jak niektĂłre inne na wierzchu niby sucha a w Âśrodku Âżywa np Novol
[ Dodano: 2016-02-17, 22:49 ]
ZnalazÂłem karty techniczne i jednak ta co ja uÂżywam jest szybsza niÂż ta z allegro no i jest taĂąsza
http://kolorysta.pl/pl/p/...ikaflex-FIX.pdf
http://pol.sika.com/dms/g...pl_v3_06-10.pdf |
|
|
|
 |
SzymonPĂą
|
Wysłany: 2016-02-22, 17:09
|
0
|
|
|
|
GMC napisał/a: | SzymonPĂą napisał/a: | [ Dodano: 2016-02-12, 21:50 ]
GMC napisaÂł/a:
SzymonPĂą napisaÂł/a:
Najlepszy elastyczny srodek na uszczelnienie blach ?
SIKA FIX - jakoœÌ/cena
http://allegro.pl/sika-si...5815410114.html myslisz o tym ?
|
Nie wiem czy to jest ta sama masa co ja u¿ywam. Wygl¹da podobnie, mo¿e robi¹ dla ró¿nych bran¿ ten sam towar w ró¿nych opakowaniach
Jak dla mnie jest lepsza od wiĂŞkszoÂści PU na rynku, przede wszystkim szybko schnie na wskroÂś nie tak jak niektĂłre inne na wierzchu niby sucha a w Âśrodku Âżywa np Novol
[ Dodano: 2016-02-17, 22:49 ]
ZnalazÂłem karty techniczne i jednak ta co ja uÂżywam jest szybsza niÂż ta z allegro no i jest taĂąsza
http://kolorysta.pl/pl/p/...ikaflex-FIX.pdf
http://pol.sika.com/dms/g...pl_v3_06-10.pdf |
Stosujesz sikaflex Fix , to co ja podesÂłalem to sikaflex 221 , rozmawiaÂłem z producentem , twrierdzi , ze do poÂłaczen blach lepszy jest 221 wiec jakby co mozesz kiedys wyprobowac , pozdrawiam |
|
|
|