Autor |
Wiadomość |
 |
veiled
|
Wysłany: 2016-03-22, 20:14 Pozbyciu siĂŞ rdzy i naprawa zderzaka
|
0
|
|
|
|
Witam,
mam taki problem, Âże na klapie bagaÂżnika zrobiÂł mi siĂŞ odprysk i widaĂŚ oznakĂŞ rdzy. W celu jej usuniĂŞcia zakupiÂłem zaprawkĂŞ w kolorze samochodu, odtÂłuszczacz, lakier bezbarwny, oraz odrdzewiacz. ChciaÂłbym siĂŞ dowiedzieĂŚ, czy po starciu lakieru i pozbyciu siĂŞ papierem Âściernym rdzy koniecznie bĂŞdzie poÂłoÂżenie szpachli, oraz czy mĂłgÂłby ktoÂś oznajmiony z tematem wytÂłumaczyĂŚ mi krok, po kroku jak naleÂży siĂŞ za wszystko zabraĂŚ.
Dodatkowo, chciaÂłem siĂŞ dowiedzieĂŚ czy mogĂŞ tÂą zaprawkÂą pomalowaĂŚ, lub w jakimÂś stopniu zamaskowaĂŚ zdarty lakier i rysĂŞ na zderzaku.
Za³¹czam zdjêcia w linkach:
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-03-22, 20:57
|
+1
|
|
|
|
po 1 szyba do wyciĂŞcia. Samym papierkiem nie usuniesz tej korozji. Najlepiej koks (wÂłosy murzyna) Szpachlowanie bĂŞdzie prawdopodobnie konieczne po uprzednim zapodkÂładowaniu epoksydem. PS Krok po kroku nikt nie wytÂłumaczy bo takich pytaĂą i odpowiedzi na forum jest od chu... |
|
 |
veiled
|
Wysłany: 2016-03-22, 21:26
|
0
|
|
|
|
Czyli bez wycinania szyby siĂŞ nie obejdzie? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-03-22, 21:33
|
0
|
|
|
|
veiled napisał/a: | Czyli bez wycinania szyby siĂŞ nie obejdzie? | no rdza jest pod szybÂą to jak sobie wyobraÂżasz naprawĂŞ bez jej wyciĂŞcia? |
|
 |
veiled
|
Wysłany: 2016-03-22, 21:55
|
0
|
|
|
|
a jeszcze takie pytanie, czy jest narazie sens bez wycinanie szyby, wyskrobaÌ t¹ rdze, po³ozyÌ epoksyd, szpchle i zaprawkê tylko na czas kilku miesi¹cy, ¿eby to wygl¹da³o estetycznie i rdza bardziej siê nie rozwija³a? A w okolicach lipca-sierpnia wzi¹Ì siê za dok³adne usuniêcie z wycinaniem szyby?
i jeszcze co do zderzaka, to tutaj tylko wyrĂłwnaĂŚ lakier papierem, poÂłozyĂŚ szpachle, odlusciĂŚ i mozna pomalowaĂŚ zaprawkÂą? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-03-22, 23:09
|
+1
|
|
|
|
bez sensu to ruszaĂŚ i marnowaĂŚ kasĂŞ jeÂśli i tak bĂŞdzie to do poprawki za kilka miesiĂŞcy, zrĂłb to raz, a dobrze. Co do zderzaka to kwalifikuje siĂŞ do lakierowania chociaÂżby w poÂłowie ale trzeba mieĂŚ o tym minimalne pojĂŞcie aby to jakoÂś wyglÂądaÂło, a najlepiej oddaĂŚ do kogoÂś kto siĂŞ zna na tej robocie. MyÂślĂŞ, Âże ktoÂś z forum by Ci to ogarnÂą tylko napisz skÂąd jesteÂś - moÂże jakieÂś oferty siĂŞ posypiÂą |
|
 |
veiled
|
Wysłany: 2016-03-23, 15:17
|
0
|
|
|
|
Chodzi o to, Âże zakupiÂłem i tak juÂż sobie zaprawkĂŞ w kolorze auta, odtÂłuszczacz, srodek o nazwie "epoxy-brunox" i lakier bezbarwny i myÂślaÂłem, czy nie zrobiĂŚ coÂś z tym
WrocÂław, jeszcze ostatnie pytanie, jeÂżeli chodzi o mini rysy na samochodzie, to jeÂśli nie jestem obeznany w temacie bawiĂŚ siĂŞ w papier wodny 2000-2500 + pasta polerska, czy Âłatwo porysowaĂŚ lakier? |
|
|
|
 |
veiled
|
Wysłany: 2016-03-23, 16:14
|
0
|
|
|
|
Ten zderzak ma dodatkowo ma³ê pêkniêcie, to przed lakierowaniem powinienem go chyba zespawaÌ, a pomalowaÌ móg³bym go lakierem w sprayu? |
|
|
|