Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
TomekS
Wysłany: 2016-04-20, 12:33   Zagadka za 1000pkt
0
UP DOWN

Mam Subaru ImprezĂŞ w kolorze czarnym. Ale wszystko wskazuje na to,Âże pod nim na caÂłym samochodzie jest ........ czerwony podkÂład.

W miejscach uszkodzenia lakieru jak np. zamek przy drzwiach, zatkniête zaœlepki tam gdzie wierzchnia warstwa jest uszkodzona widaÌ cienk¹ , cieniusieùk¹ warstwê czerwon¹. Wynikaj¹ z tego ró¿nego historie. Mniejsza z tym w tym momencie. Œcieraj¹ siê dwie opinie serwisów.

A)Jedna mĂłwi: wszystko OK. To jest lakier podkÂładowy. Wszystko w porzÂądku
B)Za Boga pod czarnym nie moÂże byĂŚ czerwonego. Wstawiona ĂŚwiartka,poÂłowa albo niewiadomo co.

Dodam tak jest na caÂłym samochodzie. WiĂŞc Âżadna tam ĂŚwiartka.

Pytanie: czy z fabryki subaru konkretnie mog³ wyjœÌ samochód w kolorze czarnym a pod nim czerwony podk³ad ???

Âłysy73 
Wysłany: 2016-04-20, 13:31   
0
UP DOWN

Nie wiem z czym masz problem?
CoÂś stuka, coÂś puka, coÂś trzeszczy, czy moÂże gwiÂżdÂże...
Jak bryka wyglÂąda ok to jest ok.
A jak chcesz siĂŞ dowiedzieĂŚ to znajdÂź ten sam rocznik i przeoraj mu bok gwoÂździem i bĂŞdziesz widziaÂł czy inne auto teÂż ma takÂą samÂą podwarstwĂŞ :D :D
ÂŻartujĂŞ.
Ale jeÂśli przez to spaĂŚ nie moÂżesz to sprawdÂź sobie (tylko dalej nie wiem po co) na wewnĂŞtrznych stronach jakichÂś elementĂłw w niewidocznych na pierwszy rzut oka miejscach, czy teÂż pod jakimiÂś dywanikami, czy panelami

TomekS
Wysłany: 2016-04-20, 16:07   
0
UP DOWN

No wÂłaÂśnie w tym jest zagadka.Auto malina.PodÂłuÂżnice proste, nie widaĂŚ historii powypadkowej. W serwisie zobaczyli czerwone pod czarnym i zaczeli krzyczeĂŚ : dostawiona dupa, dostawiona dupa . Nie zwaÂżajÂąc, Âże to bez sensu bo ten czerwony IMHO podkÂład jest na caÂłym aucie. DoÂświadczenia nie mam, stÂąd moje pytanie.Czy moÂżliwe aby pod czarnym lakierem byÂł czerwony podkÂład ?

tom cio
Wysłany: 2016-04-20, 18:21   
0
UP DOWN

W sumie czerwony podk³ad rzadko siê zdarza raczej, jak ju¿ to przemys³owy, z tego co widzia³em to fabryka daje ¿ó³te albo szare przewa¿nie. Chocia¿ mo¿e subru daje czerwone .

ptyk05 
Wysłany: 2016-04-21, 00:03   
0
UP DOWN

MoÂże prĂŞdzej znajdziesz odpowiedÂź na forum Subaru :)

belzebub 
Wysłany: 2016-05-03, 14:38   
0
UP DOWN

Ró¿nego koloru podk³ady producenci stosuj¹. Od 1995r spotka³em siê naocznie z takimi kolorami jak:

1. biaÂły
2. czarny
3. siwy (roÂżne odcienie)
4. czerwony (Mercedes W124 Coupe, buda byÂła w kol. czerwonym! i podkÂład teÂż)
5. wiÂśniowy (Mercedes W202 koloru wiÂśni metalicznej, miaÂł dwa podkÂłady, czarny lub wÂłaÂśnie wiÂśnia)
6. niebieski (roÂżne odcienie) najczĂŞÂściej w Fordzie Fiesta
7. ¿ó³ty (ro¿ne odcienie)

JeÂśli Ci zaleÂży na takim info to trzeba pisaĂŚ, pisaĂŚ, pisaĂŚ aÂż do skutku. Spreparuj maila po Angielsku, dodaj VIN, dane auta i zapytanie, poszukaj kontaktu np. tu:
http://www.fhi.co.jp/engl.../consumers.html
i Âślij maila za mailem, moÂże odpowiedzÂą.

PS. A Ci mechanicy twardo-g³owi to nie potrafi¹ sprawdziÌ gruboœci zgrzewów w miejscach ³¹czenia elementów karoserii ¿e tak p³acz¹ "dupa spawana, spawana..."???
PokaÂż im mĂłj wpis - niech wiedzÂą Âże laik bekĂŞ krĂŞci...
to moÂże siĂŞ ogarnÂą i przestanÂą bajki wyÂśpiewywaĂŚ!
Niech oni siĂŞ zajmÂą sadzeniem kartofli ... dosÂłownie... a nie ludziom nerwy psujÂą!
Poczytaj...
http://autokult.pl/7495,w...ypadku-poradnik
chociaÂż tyle...
bo gdybaĂŚ moÂżna, moÂżna...

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu