Autor |
Wiadomość |
 |
TomekS
|
Wysłany: 2016-04-20, 12:33 Zagadka za 1000pkt
|
0
|
|
|
|
Mam Subaru ImprezĂŞ w kolorze czarnym. Ale wszystko wskazuje na to,Âże pod nim na caÂłym samochodzie jest ........ czerwony podkÂład.
W miejscach uszkodzenia lakieru jak np. zamek przy drzwiach, zatkniête zaœlepki tam gdzie wierzchnia warstwa jest uszkodzona widaÌ cienk¹ , cieniusieùk¹ warstwê czerwon¹. Wynikaj¹ z tego ró¿nego historie. Mniejsza z tym w tym momencie. Œcieraj¹ siê dwie opinie serwisów.
A)Jedna mĂłwi: wszystko OK. To jest lakier podkÂładowy. Wszystko w porzÂądku
B)Za Boga pod czarnym nie moÂże byĂŚ czerwonego. Wstawiona ĂŚwiartka,poÂłowa albo niewiadomo co.
Dodam tak jest na caÂłym samochodzie. WiĂŞc Âżadna tam ĂŚwiartka.
Pytanie: czy z fabryki subaru konkretnie mog³ wyjœÌ samochód w kolorze czarnym a pod nim czerwony podk³ad ??? |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-20, 13:31
|
0
|
|
|
|
Nie wiem z czym masz problem?
CoÂś stuka, coÂś puka, coÂś trzeszczy, czy moÂże gwiÂżdÂże...
Jak bryka wyglÂąda ok to jest ok.
A jak chcesz siĂŞ dowiedzieĂŚ to znajdÂź ten sam rocznik i przeoraj mu bok gwoÂździem i bĂŞdziesz widziaÂł czy inne auto teÂż ma takÂą samÂą podwarstwĂŞ
ÂŻartujĂŞ.
Ale jeÂśli przez to spaĂŚ nie moÂżesz to sprawdÂź sobie (tylko dalej nie wiem po co) na wewnĂŞtrznych stronach jakichÂś elementĂłw w niewidocznych na pierwszy rzut oka miejscach, czy teÂż pod jakimiÂś dywanikami, czy panelami |
|
|
|
 |
TomekS
|
Wysłany: 2016-04-20, 16:07
|
0
|
|
|
|
No wÂłaÂśnie w tym jest zagadka.Auto malina.PodÂłuÂżnice proste, nie widaĂŚ historii powypadkowej. W serwisie zobaczyli czerwone pod czarnym i zaczeli krzyczeĂŚ : dostawiona dupa, dostawiona dupa . Nie zwaÂżajÂąc, Âże to bez sensu bo ten czerwony IMHO podkÂład jest na caÂłym aucie. DoÂświadczenia nie mam, stÂąd moje pytanie.Czy moÂżliwe aby pod czarnym lakierem byÂł czerwony podkÂład ? |
|
|
|
 |
tom cio
|
Wysłany: 2016-04-20, 18:21
|
0
|
|
|
|
W sumie czerwony podk³ad rzadko siê zdarza raczej, jak ju¿ to przemys³owy, z tego co widzia³em to fabryka daje ¿ó³te albo szare przewa¿nie. Chocia¿ mo¿e subru daje czerwone . |
|
|
|
 |
ptyk05
|
Wysłany: 2016-04-21, 00:03
|
0
|
|
|
|
MoÂże prĂŞdzej znajdziesz odpowiedÂź na forum Subaru |
|
|
|
 |
belzebub
|
Wysłany: 2016-05-03, 14:38
|
0
|
|
|
|
Ró¿nego koloru podk³ady producenci stosuj¹. Od 1995r spotka³em siê naocznie z takimi kolorami jak:
1. biaÂły
2. czarny
3. siwy (roÂżne odcienie)
4. czerwony (Mercedes W124 Coupe, buda byÂła w kol. czerwonym! i podkÂład teÂż)
5. wiÂśniowy (Mercedes W202 koloru wiÂśni metalicznej, miaÂł dwa podkÂłady, czarny lub wÂłaÂśnie wiÂśnia)
6. niebieski (roÂżne odcienie) najczĂŞÂściej w Fordzie Fiesta
7. ¿ó³ty (ro¿ne odcienie)
JeÂśli Ci zaleÂży na takim info to trzeba pisaĂŚ, pisaĂŚ, pisaĂŚ aÂż do skutku. Spreparuj maila po Angielsku, dodaj VIN, dane auta i zapytanie, poszukaj kontaktu np. tu:
http://www.fhi.co.jp/engl.../consumers.html
i Âślij maila za mailem, moÂże odpowiedzÂą.
PS. A Ci mechanicy twardo-g³owi to nie potrafi¹ sprawdziÌ gruboœci zgrzewów w miejscach ³¹czenia elementów karoserii ¿e tak p³acz¹ "dupa spawana, spawana..."???
PokaÂż im mĂłj wpis - niech wiedzÂą Âże laik bekĂŞ krĂŞci...
to moÂże siĂŞ ogarnÂą i przestanÂą bajki wyÂśpiewywaĂŚ!
Niech oni siĂŞ zajmÂą sadzeniem kartofli ... dosÂłownie... a nie ludziom nerwy psujÂą!
Poczytaj...
http://autokult.pl/7495,w...ypadku-poradnik
chociaÂż tyle...
bo gdybaĂŚ moÂżna, moÂżna... |
|
|
|