Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
TomekS
Wys³any: 2016-04-20, 11:33   Zagadka za 1000pkt
0
UP DOWN

Mam Subaru Imprezê w kolorze czarnym. Ale wszystko wskazuje na to,¿e pod nim na ca³ym samochodzie jest ........ czerwony podk³ad.

W miejscach uszkodzenia lakieru jak np. zamek przy drzwiach, zatkniête za¶lepki tam gdzie wierzchnia warstwa jest uszkodzona widaæ cienk± , cieniusieñk± warstwê czerwon±. Wynikaj± z tego ró¿nego historie. Mniejsza z tym w tym momencie. ¦cieraj± siê dwie opinie serwisów.

A)Jedna mówi: wszystko OK. To jest lakier podk³adowy. Wszystko w porz±dku
B)Za Boga pod czarnym nie mo¿e byæ czerwonego. Wstawiona æwiartka,po³owa albo niewiadomo co.

Dodam tak jest na ca³ym samochodzie. Wiêc ¿adna tam æwiartka.

Pytanie: czy z fabryki subaru konkretnie mog³ wyj¶æ samochód w kolorze czarnym a pod nim czerwony podk³ad ???

³ysy73 
Wys³any: 2016-04-20, 12:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Nie wiem z czym masz problem?
Co¶ stuka, co¶ puka, co¶ trzeszczy, czy mo¿e gwi¿d¿e...
Jak bryka wygl±da ok to jest ok.
A jak chcesz siê dowiedzieæ to znajd¼ ten sam rocznik i przeoraj mu bok gwo¼dziem i bêdziesz widzia³ czy inne auto te¿ ma tak± sam± podwarstwê :D :D
¯artujê.
Ale je¶li przez to spaæ nie mo¿esz to sprawd¼ sobie (tylko dalej nie wiem po co) na wewnêtrznych stronach jakich¶ elementów w niewidocznych na pierwszy rzut oka miejscach, czy te¿ pod jakimi¶ dywanikami, czy panelami

TomekS
Wys³any: 2016-04-20, 15:07   
0
UP DOWN

No w³a¶nie w tym jest zagadka.Auto malina.Pod³u¿nice proste, nie widaæ historii powypadkowej. W serwisie zobaczyli czerwone pod czarnym i zaczeli krzyczeæ : dostawiona dupa, dostawiona dupa . Nie zwa¿aj±c, ¿e to bez sensu bo ten czerwony IMHO podk³ad jest na ca³ym aucie. Do¶wiadczenia nie mam, st±d moje pytanie.Czy mo¿liwe aby pod czarnym lakierem by³ czerwony podk³ad ?

tom cio
Wys³any: 2016-04-20, 17:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
W sumie czerwony podk³ad rzadko siê zdarza raczej, jak ju¿ to przemys³owy, z tego co widzia³em to fabryka daje ¿ó³te albo szare przewa¿nie. Chocia¿ mo¿e subru daje czerwone .

ptyk05 
Wys³any: 2016-04-20, 23:03   
0
UP DOWN

Sk±d: ¯ywiec
Mo¿e prêdzej znajdziesz odpowied¼ na forum Subaru :)

belzebub 
Wys³any: 2016-05-03, 13:38   
0
UP DOWN

Ró¿nego koloru podk³ady producenci stosuj±. Od 1995r spotka³em siê naocznie z takimi kolorami jak:

1. bia³y
2. czarny
3. siwy (ro¿ne odcienie)
4. czerwony (Mercedes W124 Coupe, buda by³a w kol. czerwonym! i podk³ad te¿)
5. wi¶niowy (Mercedes W202 koloru wi¶ni metalicznej, mia³ dwa podk³ady, czarny lub w³a¶nie wi¶nia)
6. niebieski (ro¿ne odcienie) najczê¶ciej w Fordzie Fiesta
7. ¿ó³ty (ro¿ne odcienie)

Je¶li Ci zale¿y na takim info to trzeba pisaæ, pisaæ, pisaæ a¿ do skutku. Spreparuj maila po Angielsku, dodaj VIN, dane auta i zapytanie, poszukaj kontaktu np. tu:
http://www.fhi.co.jp/engl.../consumers.html
i ¶lij maila za mailem, mo¿e odpowiedz±.

PS. A Ci mechanicy twardo-g³owi to nie potrafi± sprawdziæ grubo¶ci zgrzewów w miejscach ³±czenia elementów karoserii ¿e tak p³acz± "dupa spawana, spawana..."???
Poka¿ im mój wpis - niech wiedz± ¿e laik bekê krêci...
to mo¿e siê ogarn± i przestan± bajki wy¶piewywaæ!
Niech oni siê zajm± sadzeniem kartofli ... dos³ownie... a nie ludziom nerwy psuj±!
Poczytaj...
http://autokult.pl/7495,w...ypadku-poradnik
chocia¿ tyle...
bo gdybaæ mo¿na, mo¿na...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum