Autor |
Wiadomość |
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-18, 09:43 sata 4000 rp 1.3 ma zla dysze
|
0
|
|
|
|
mam sate 4000 rp 1.3 , obecnie robimy nowe auta , morka uska ma byc jak na orginale ta sama strukturka,
nie za bardzo mi to idzie , sata daje duzo materialu, cytrynka nie uklada sie jak w orginale , latwo o zacieki, jak przykrece material to wychodzi lustro nie ma cytrynki , walkowane jest na wielu tematach ze dysza 1.3 wali za duzo ale
nigdzie nie wyczytalem jaka bedzie najodpowiedniejszzaa dysza zeby robic orginalana strukturke , bez polerki , gdzies chyba nawet wyczytalem to chyba wypowiedzi projektora zeby zmienic na miejsza dysze , jaka dysza wiec 1,25 ??? 1,2 do pistoletu sata 4000 rp ???
mam iwate do bazy ws400 1.3 i tez albo robi strukturke drobniutenka albo lustro , ,, do iwaty ponoc dysza 1.4 powinna byc do lakieru czy moze ktos potwierdzic , ???
a wiec moj dylemat , czym bedzie latwiej uzyskac orginalna strukturke bez polerki iwata ws 400 1.4 czy sata 4000 rp 1,2 czy 1.25 dysza , prosze o porady ???
moze ktos ma e pistolety i napisze czy sa w stanie uzyskac orgianla strukturke , i jakim sposobem to robia , moze lakier tez powinienem zastosowac inny , moj to u pol hs na szybkim przyspieszaczu |
|
 |
MARIO06CU
|
Wysłany: 2016-04-20, 21:07
|
0
|
|
|
|
A cisnienie moÂże masz za duÂże akurat miaÂłem sate 3000 rp digi dysza 1.2 teraz latam na 5000 rp i wychodzi super luska robiĂŞ na cisnieniu 2 bary |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2016-04-20, 21:48
|
0
|
|
|

|
gdulus napisał/a: | jaka bedzie najodpowiedniejszzaa dysza zeby robic orginalana strukturke |
Ale czekaj kolego,piszesz orginalana strukturka,przecie¿ na autach ró¿niej marki jest ró¿na struktura ,wiec chcesz lakierowaÌ forda i ¿eby Sata sama dobiera³a strukture za Ciebie,czy robisz bmw i tez pistolet ma sie sam dopasowaÌ?Tak to by najmniej zrozumia³em,potwierdzam co napisa³
MARIO06CU, teÂż mam Sate 5000 RP 1.3 i wychodzi super Âłuska. |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-20, 21:48
|
0
|
|
|
|
q....a teÂż ÂżeÂś wyskoczyÂł z porĂłwnaniem.
3000 rp 1,2 a 4000 RP 1,3 - to prawie tak jakbyÂś porĂłwnaÂł gazĂłwkĂŞ do obrzyna.
JeÂśli autor posta twierdzi Âże mu ten zestaw nie odpowiada to mu nie odpowiada i tyle.
A akurat ja jestem dokÂładnie tego samego zdania Âże 4000 RP 1,3 to haubica a nie gun do lakierowania. |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2016-04-20, 22:09
|
0
|
|
|

|
Âłysy73 napisał/a: | JeÂśli autor posta twierdzi Âże mu ten zestaw nie odpowiada to mu nie odpowiada i tyle |
To moze doradzisz koledze ,bo pyta ,jaki zestaw bĂŞdzie git? |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-20, 23:29
|
0
|
|
|
|
Nie doradzĂŞ poniewaÂż nie interesujÂą mnie kompletnie sRaty a wiĂŞc nie ÂśledziÂłem dokÂładnie opinii o charakterystykach ich poszczegĂłlnych konfiguracji a tym bardziej nie testowaÂłem.
Natomiast miaÂłem 4000 RP 1,3 i byÂł to dla mnie ogĂłlnie SYF - m. inn. z tego samego wzglĂŞdu o ktĂłrym pisze autor postu.
Tak samo nie udzielam siĂŞ w poradach dysz czy modeli IWAT serii WS poniewaÂż moja wiedza na ich temat jest znikoma - nie interesowaÂłem siĂŞ tÂą seriÂą. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-04-21, 00:12
|
0
|
|
|

|
Nie przesadzajmy z tym syfem. Iwata, Sata Devilbiss o najwy¿sza pó³ka. Nie ma ju¿ nic lepszego i dla profesjonalisty ka¿dy z tych pistoletów robi robotê i jest pro. |
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-21, 08:42
|
0
|
|
|
|
KaÂżdy ma prawo do wÂłasnej opinii.
Dla mnie sRaty 3000 i 4000 to ogĂłlnie SYF i zdania tego nic nie jest w stanie zmieniĂŚ:
- ¿adna cudza opinia nie zmieni tego ¿e to najgorzej le¿¹ce w rêku CEG£Y
- ¿adna cudza opinia nie zmieni tego ze to sypi¹ce siê szmelce jad¹ce g³ównie na renomie ze starych modeli ze starych lat - sam siê do niej przychylam bo kiedyœ kiedyœ mia³em star¹ SATà i by³a REWELACYJNA
- Âżadna cudza opinia czy teÂż przyzwyczajenia nie zmieniÂą charakterystyki ich pracy ktĂłra nie kaÂżdemu (tak jak mi) odpowiada
- ¿adna cudza opinia nie zmieni jej samej konstrukcji która z jednej strony jest usterkogenna jak uszczelnienie g³owicy na przek³adce ze starej sprasowanej opony, czy te¿ gównianego pokrêt³a regulacji szerokoœci strumienia które umieszczone w nieciekawym miejscu w po³¹czeniu z ma³o precyzyjn¹ regulacj¹ mo¿e czasami sprawiaÌ niechcianego psikusa.
- itd. itp.
KaÂżdemu ma prawo odpowiadaĂŚ co innego i DEBILIZMEM tych obydwu for jest ukrywanie czy teÂż zakrzykiwanie opinii negatywnych uÂżytkownikĂłw danych narzĂŞdzi.
Co prawda tutaj to zakÂłamywanie jest bardziej aksamitne niÂż na drugim tym niby bardziej PRO forum gdzie przeszÂło to w kuriozum.
Gdyby nie takie debilne zachowania u¿ytkownicy du¿o wczeœniej mieli by pogl¹d na wiele narzêdzi ale te¿ i materia³ów.
Albo to FORUM do wymiany opinii, albo prywatna strona reklamowa w formie forum jak to drugie pseudo PRO forum. |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-22, 16:05
|
0
|
|
|
|
hematol napisał/a: | Ale czekaj kolego,piszesz orginalana strukturka,przecieÂż na autach ró¿niej marki jest ró¿na struktura ,wiec chcesz lakierowaĂŚ forda i Âżeby Sata sama dobieraÂła strukture za Ciebie,czy robisz bmw i tez pistolet ma sie sam dopasowaĂŚ?Tak to by najmniej zrozumiaÂłem,potwierdzam co napisaÂł
MARIO06CU, teÂż mam Sate 5000 RP 1.3 i wychodzi super Âłuska. |
nie rozumiesz mnie ??
strukturke robi lakiernik nie pistolet , cisnienie sie zmienia , oddala pistolet , badz przybliza, rozciencza bardziej lakier badz nie rozciencza , robi sie zaprusze czeka az podeschnie a innym razem odrazu pierwsza laga na lustro, zalezy jak temperatura , jak baza polozona .....
ale trzeba miec czym ,
wedlug mnie sata 4000 rp z dysza 1.3 jest do dupy do tego , cos jest nie tak , napewno ta duza dysza,
lekier lepiej mi sie kladzie iwata co mam do bazy niz ta sata , tylko iwata powolutku lakier kladzie i albo lusterko albo leciutka morka , wieksze ciezko zrobic poprostu dysza mala bo jest do bazy ale jak ktos to czyta i nie zna iwaty to polecam goraco mialem juz duzo iwat sata 3000 hvlp, iwata supernova do bazy revelacja , bez odkurza bez ceni , srebra perly ciezkie kolory fajnie wychodza duzo lepiej niz sata 3000 hvlp 1.3 , sata tez dobrze potrafilem cieniowac srebra ale iwata duzo latwiej.
wracajac do tematu
wiec prosze o porade czy zakupic iwate ws supernova 1.3 hd dysza do lakieru , czy moze sata 4000 rp 1.2 dysza,
jaki pistlet najlepszy do wspolpracy z lakiernikiem ( bo sam nie zrobi ) zeby podrobic orginalna strukture bezbarwnego , raz ma byc cytryna a raz cytryna a raz lustro co polecacie |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-22, 16:16
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | Natomiast miaÂłem 4000 RP 1,3 i byÂł to dla mnie ogĂłlnie SYF |
o takie odpowiedzi chodzzi ktos cos wie to pisze dzieki lysy |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-22, 16:18
|
0
|
|
|
|
hematol napisał/a: | MARIO06CU, teÂż mam Sate 5000 RP 1.3 i wychodzi super Âłuska. | no to super
a miales przyjemnosc pracowac 4000 rp 1.3 ? czy tak samo ???
a moze nim nie robiles , moze jak bys wziol go do reki tez byc klol
moze w sacie 5000 1.3 dysza jest juz miejsza |
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-22, 19:30
|
0
|
|
|
|
@GDULUS sam sobie zaraz spuszczĂŞ wpie...dol za to co napiszĂŞ poniÂżej bo czasami trzeba teÂż i patrzeĂŚ na ekonomiĂŞ:
Nie wiem ile byœ móg³ wzi¹Ì od nieœwiadomych sekciarzy za t¹ swoj¹ 4000, ale chyba musisz przekalkulowaÌ dwie opcje:
- opchn¹Ì tego parcha i kupiÌ IWATà - wtedy masz lepszy gun i nowszy ale nie wiem czy bêdzie szybszy od 4000 i czy a¿ tak Ci na szybkoœci zale¿y kosztem m. inn. wiêkszego zasyfienia (ale to zale¿y te¿ i od Twoich warunków)
- ale jeœli za du¿o kasy nie weŸmiesz (bo sprzedaÌ sprzedasz na pewno) i bêdziesz musia³ sporo do³o¿yÌ a nie bardzo Ci siê to uœmiecha, to w po³¹czeniu z jednak wiêksz¹ szybkoœci¹ jeœli Ci na niej zale¿y mo¿e lepiej jednak do³o¿yÌ do niej i jeszcze ciutê siê z ni¹ pomêczyÌ?
To teÂż ma swoje pewne inne plusy:
- bêdziesz mia³ dodatkowy pretekst ¿eby chlasn¹Ì coœ dla spokojnoœci bior¹c za ka¿dym razem t¹ ceg³ê do rêki
- przy póŸniejszej sprzeda¿y szybciej j¹ pogonisz z dwoma pyskami.
Ale czy gdybyœ bra³ zestaw to wzi¹Ì RP z mniejsza luf¹, czy W tego nie powiem bo sam bym do koùca nie by³ pewien.
Robert wiêcej zapewne wie czym w realu ró¿ni¹ siê one ale z tego co pamiêtam UNEK te¿ bidul kupi³ korpus sRaty chyba 4000 i póŸniej ponakupowa³ do niej pó³ walizki zestawów wiêc mo¿e i on ³opatologicznie powie czym siê miêdzy sob¹ podczas pracy ró¿ni¹.
(jeÂśli to tylko do klaru, wiĂŞkszych robĂłt i w kabinie to osobiÂście chyba bym bardziej siĂŞ zastanawiaÂł nad RP 1,2 - ale Ty wiesz lepiej co i gdzie najwiĂŞcej porabiasz) |
|
|
|
 |
MARIO06CU
|
Wysłany: 2016-04-22, 20:27
|
0
|
|
|
|
MIALEM w reku sate 4000 tylko ze hvlp |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2016-04-22, 20:34
|
0
|
|
|
|
ja mam satĂŞ 3000 1.25 hvlp juÂż z 8 lat i do bezbarwnego 4000 rp 1.2 i nigdy Âżadnych dyszy nie zmieniaÂłem i innych problemĂłw z ÂżadnÂą nie miaÂłem |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-22, 21:43
|
0
|
|
|
|
kamilbusko napisał/a: | do bezbarwnego 4000 rp 1.2 | CzeœÌ Kamil.
Masz 1,2 a gdulus 1,3 a jak wiesz w grzmotach RP 0,1 w rozmiarze to moÂże byĂŚ kosmos.
Jak pamiêtasz mia³em 4000 RP 1,3 i jeœli pisze ¿e WBX 1,4 ma dla mnie za du¿¹ dyszê, to wyobraŸ sobie jaka musi byÌ ró¿nica miêdzy s 4000 RP 1,3 jeœli to jest dla mnie mega wiadro (a RP na dodatek œmiga na innym ciœnieniu wyjœciowym ni¿ WBX - ale to d³ugi temat). |
|
|
|
 |
CzereÂśniak
|
Wysłany: 2016-04-22, 21:44
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | Co prawda tutaj to zakÂłamywanie jest bardziej aksamitne niÂż na drugim tym niby bardziej PRO forum gdzie przeszÂło to w kuriozum.
Gdyby nie takie debilne zachowania u¿ytkownicy du¿o wczeœniej mieli by pogl¹d na wiele narzêdzi ale te¿ i materia³ów. |
Tak jest tez z moimi poradami dla ludzi z tego forum ktoÂś je usuwa
pewnie sa komus niewygodne |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 19:22
|
0
|
|
|
|
CzereÂśniak napisał/a: | Tak jest tez z moimi poradami dla ludzi z tego forum ktoÂś je usuwa
pewnie sa komus niewygodne | Spokojnie Panie ÂŚliwka.
MoÂże nie jest wcale tak Âźle jak sobie Pan wyobraÂżasz.
- moÂże ktoÂś z administracji uznaÂł Âże sÂą zbyt cenne aby wisiaÂły ot tak za darmo dla kaÂżdego na publicznym forum?
- a mo¿e uzna³ ¿e wiêkszoœÌ czytaj¹cych jeszcze nie osi¹gnê³a tak zaawansowanego poziomu aby je profesjonalnie zrozumieÌ i TYLKO w obawie o pope³nienie b³êdu nieodpowiedniego zastosowania siê do nich na razie je usunê³a i przywróci gdy tylko œwiadomoœÌ technologiczna userów znacz¹co siê podniesie?
Zawsze trzeba szukaĂŚ plusĂłw |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 19:49
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | UNEK teÂż bidul kupiÂł korpus sRaty chyba 4000 i póŸniej ponakupowaÂł do niej pó³ walizki zestawĂłw | Poprawka unek ma 5000 rp 1.3
Âłysy73, mylisz dwa system w ktĂłrych to porĂłwnujesz IwatĂŞ wbx do Saty rp .. dla mnie system hvlp mĂłgÂłby nie istnieĂŚ i ty tego nie zrozumiesz.
SATA 4000RP:
1,2W do wody przy konwencji robi siĂŞ to samo co wbx w ciepÂłe dni.
Miedzy 1.2 A 1.3 NIE MA AÂŻ TAKIEJ RĂÂŻNICY. PRZECIEÂŻ 1.3 moÂżna skrĂŞciĂŚ DO 1.2..
Mam jeszcze jednÂą dysze alee nie opisz do jakich zadaĂą byÂła kupowana
Zadzwoù do pan Wojciecha Na³êcza i podpytaj go na jakim ciœnieniu trzeba pracowaÌ sat¹ 4000 rp. bo to co na korpusie ma siê nijak do rzeczywistoœci .. A i kiedy robi³eœ ten test 5 lat temmu ??
SATA 5000rp w fazie testĂłw tzn nie mam czasu bo w koĂącu koĂączĂŞ to co miaÂłem zrobiĂŚ rok temu |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 20:01
|
0
|
|
|
|
gdulus napisał/a: | moj to u pol hs na szybkim przyspieszaczu | co to za upol ?? wrzuĂŚ fote!
Na szybkim przyspieszaczu ?? co to oznacza ? lakierujesz w szopie czy w kabinie ? |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 20:08
|
0
|
|
|
|
gdulus napisał/a: | obecnie robimy nowe auta , morka uska ma byc jak na orginale ta sama strukturka,
nie za bardzo mi to idzie , sata daje duzo materialu, cytrynka nie uklada sie jak w orginale , latwo o zacieki, jak przykrece material to wychodzi lustro nie ma cytrynki |
Takie b³êdy to tylko na pocz¹tku drogi PodjedŸ gdzieœ na szkolenie bo forum za ciebie nie polakieruje ! |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 20:43
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | Âłysy73, mylisz dwa system w ktĂłrych to porĂłwnujesz IwatĂŞ wbx do Saty rp .. dla mnie system hvlp mĂłgÂłby nie istnieĂŚ i ty tego nie zrozumiesz | Ohoohooo jaki huczny ÂżeÂś siĂŞ zrobiÂł. To te sraty tak libido podnoszÂą? JeÂśli tak to nie wszĂŞdzie
A teraz kilka drobnych konkretĂłw:
- po pierwsze porĂłwnywaÂłem te systemy osobiÂście na SWOICH NOWYCH gunach ktĂłre wymieniasz w czasie gdy pryskaÂłeÂś farbami jeÂśli dobrze pamiĂŞtam JONSWEYem i docieraÂłeÂś szpachlĂłwkĂŞ NA MOKRO
A ca³¹ samochodówk¹ zaczyna³em siê zajmowaÌ dawno temu i gdy ja ju¿ jeŸdzi³em autami i motorami i je naprawia³em, to Ty jeszcze œmiga³eœ na nocniku
- IWATA WBX to nie HVLP - wiĂŞc jednak to Ty czegoÂś nie rozumiesz
Samo poczytanie, poobserwowanie na szkoleniu, kupieniu jednego pistoletu czy te¿ jednej marki z kilkoma systemami czy dziurami NIGDY nie zast¹pi doœwiadczenia oraz osobistego porównania kilku marek pracuj¹cych w ró¿nych systemach.
Natomiast upodobania do danego systemu to zupeÂłnie inna kwestia i np. dla mnie najwiĂŞkszym fajansem jest sRatowski RP
Ciao |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 20:45
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | 1,2W do wody przy konwencji robi siĂŞ to samo co wbx w ciepÂłe dni | A tak aby doprecyzowaĂŚ: czyli co siĂŞ robi?
U Ciebie siĂŞ robi?
To i WBXa teÂż masz? - gratulujĂŞ, po tylu sRatach i czĂŞÂściach zamiennych do nich masz w koĂącu jeden sprawny porzÂądny gun |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 20:48
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | Miedzy 1.2 A 1.3 NIE MA AÂŻ TAKIEJ RĂÂŻNICY. PRZECIEÂŻ 1.3 moÂżna skrĂŞciĂŚ DO 1.2.. | Nie tak do koĂąca. A jeÂśli tak to po cholerĂŞ produkujÂą tyle rozmiarĂłw?
Podpowiedz im Âże mogÂą przecieÂż robiĂŚ tylko 2,0 a kaÂżdy SKRĂCI tyle ile uwaÂża - w koĂącu to tylko sRaty
Tak to jest jak doÂświadczenie chce siĂŞ zastÂąpiĂŚ samym czytaniem opowieÂści fanatykĂłw. |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 21:02
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | JONSWEYem | Mam jeszcze i co z tego ? bardzo fajny gun jak umie siĂŞ nim operowaĂŚ ! Âłysy73 napisał/a: | docieraÂłeÂś szpachlĂłwkĂŞ NA MOKRO | A nie moÂżna ??? CoÂś sÂłabe te twoje doÂświadczenie ... Poza tym nigdy takiego czegoÂś nie napisaÂłem uroiÂł to sobie Krysiu
Âłysy73 napisał/a: | ca³¹ samochodĂłwkÂą zaczynaÂłem siĂŞ zajmowaĂŚ dawno temu i gdy ja juÂż jeÂździÂłem autami i motorami i je naprawiaÂłem, to Ty jeszcze ÂśmigaÂłeÂś na nocniku | Co ty moÂżesz wiedzieĂŚ Andrzeju jestem tylko 10 lat mÂłodszy Âłysy73 napisał/a: | IWATA WBX to nie HVLP - wiĂŞc jednak to Ty czegoÂś nie rozumiesz | Czy ja napisaÂłem ,Âże WBX to hvlp coÂś chyba Âślepy robisz siĂŞ
Âłysy73 napisał/a: | doÂświadczenia oraz osobistego porĂłwnania kilku marek w pracujÂących ró¿nych systemach | PrzecieÂż testowaÂłem i zostaÂłem przy Sacie to, Âże tobie nie pasuje nie musi wszystkim caÂły czas pi erd oÂły piszesz na temat saty 4000rp !
JakoÂś kamilbusko napisał/a: | problemĂłw z ÂżadnÂą nie miaÂłem | Ja oprĂłcz dwĂłch pi erdó³ ktĂłre w niczym nie przeszkadzajÂą w pracy i kosztujÂą grosze!
Âłysy73 napisał/a: | Nie tak do koĂąca. A jeÂśli tak to po cholerĂŞ produkujÂą tyle rozmiarĂłw? | Jak byÂś miaÂł te dysze w reku wyciÂągn¹³byÂś inne wnioski A nie masz ....
Âłysy73 napisał/a: | o i WBXa teÂż masz? - gratulujĂŞ, po tylu sRatach | Nie kupie bo dla mnie to nie jest pistolet PisaÂłem juÂż o nim ...
Pozdr |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2016-04-23, 21:36
|
0
|
|
|
|
CzeœÌ Unek stary pijaku.
Widzê ¿e mieszasz mnie do swoich urojeù, wiêc powiem to co szkolenia jako anegdota kr¹¿y wœród lakierników.
Ano byÂł taki ÂŁukasz pseudo Unek co jak siĂŞ spiÂł jak prosiĂŞ, to przyznaÂł siĂŞ Âże szpachlowke na mokro p400 docieraÂł, kÂłopoty z kobietÂą zalewaÂł %%%%%, dzwoniÂł lub pisaÂł do obcych ludzi i dupe truÂł o swoich problemach.
Mam parĂŞ ciekawych zapisanych rozmĂłw.
Pozdrawiam. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 21:57
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor, Ty jeszcze dychasz masakra
A po co sÂą szkolenia !
Jak dzieciak mam coÂś zapisane..... ja juÂż nie chce kopaĂŚ Ciebie po dupie juÂż za duÂżo byÂło takich tematĂłw To ty jak pijawka wyciÂągasz w potem wydaje ci siĂŞ, Âże coÂś masz
ÂŚMIESZNY jesteÂś nic nowego nie wymyÂślisz
Pozdr |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2016-04-23, 22:17
|
0
|
|
|
|
Uneczku drogi ty tu pierwszy do mnie piÂłeÂś.
WiĂŞc wyjaÂśniĂŞ tu wszystkim jakiÂą to jesteÂś pijawkÂą.
Mi juÂż przeszÂło, ale skoro zaczynasz..... PrzypomnĂŞ ci.
Kogo prosiÂłeÂś aby siĂŞ wstawiÂł u Jacklack aby z ciebie moderatora zrobiÂł?
Dlaczego Jacklack nie chciaÂł ciĂŞ na moda?
Kogo pytaÂłeÂś jak odpisaĂŚ na forum jako mod, gdy ktoÂś ciĂŞ zapytaÂł o technologiĂŞ?
Lub po ludzku cie pojechaÂł?
Ile razy cie bronilem aby cie zachowaĂŚ jako moda, ba na forum zachowaĂŚ?
Technologia z dupy i takie wpisy na lakierniku. Wystarczy wejœÌ i poczytaÌ twoje pierwsze wpisy.
Mi dawno juÂż przeszÂło, kilka lat juÂż nie pamiĂŞtam czy pijesz czy juÂż nie.
A ty nadal nie moÂżesz mi wybaczyĂŚ Âże..... Ze co? ÂŻe wtedy byÂłeÂś trochĂŞ gÂłupawy?
Dorosnij, moÂże odstaw trunki.
Masz jeszcze ÂżonĂŞ?
To ja pozdrĂłw. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-23, 22:52
|
0
|
|
|
|
No dobra jedziemy od poczÂątku .. niestety ty jak i Andrzej wybieraĂŚ sobie kawaÂłki postĂłw..
Po pierwsze ja mam bardzo dobrÂą pamiĂŞĂŚ i nieraz pisaÂłem ci, Âże masz sklerozĂŞ i nie tylko jak to widzĂŞ ..
Lackdoctor napisał/a: | Kogo prosiÂłeÂś aby siĂŞ wstawiÂł u Jacklack aby z ciebie moderatora zrobiÂł? | Ja nie prosiÂłem siĂŞ o moda . Dorze wiesz, Âże Jacek wrzuciÂł w sprawach forum co sÂądzicie o mnie!
Za drugi razem jak wyleciaÂłem -nie wiesz jak to byÂło bo juÂż teÂż zleciaÂłeÂś z moda a potem dostaÂłeÂś kopa z forum i nie jesteÂś juÂż pod tym nickiem ..ale luz masz inny i Âśmiejemy siĂŞ z ciebie po cichu, Âże wrĂłciÂłeÂś
Lackdoctor napisał/a: | Dlaczego Jacklack nie chciaÂł ciĂŞ na moda? | Nie chciaÂł potem chciaÂł i jestem ! opisaÂłem wyÂżej..
Lackdoctor napisał/a: | Kogo pytaÂłeÂś jak odpisaĂŚ na forum jako mod, gdy ktoÂś ciĂŞ zapytaÂł o technologiĂŞ?
Lub po ludzku cie pojechaÂł? | A ty nie pytaÂłeÂś mnie ? przecieÂż teÂż mam gg
Lackdoctor napisał/a: | Ile razy cie bronilem aby cie zachowaĂŚ jako moda, ba na forum zachowaĂŚ? | ANI RAZU BO MAM DOSTĂP do tego co inni nie widzÂą
Lackdoctor napisał/a: | Technologia z dupy i takie wpisy na lakierniku. Wystarczy wejœÌ i poczytaĂŚ twoje pierwsze wpisy.
| DokÂładnie... a twoje teÂż sÂą przecieÂż pierwsze posty podobne do moich i co mamy teraz przytaczaĂŚ sobie co kiedyÂś pisaliÂśmy jest tego .. ale jak chcesz moÂżemy
Lackdoctor napisał/a: | Mi dawno juÂż przeszÂło, kilka lat juÂż nie pamiĂŞtam czy pijesz czy juÂż nie. | Mi teÂż i teraz Âśmiej siĂŞ z tego co wypisujesz ..Pije sobie kiedy chce i kiedy mam ochotĂŞ ja tobie nie zaglÂądam do kieliszka ...
Lackdoctor napisał/a: | dorosnij, | Przytaczasz mĂłj poprzedni post..
Lackdoctor napisał/a: | moÂże odstaw trunki.
Masz jeszcze ÂżonĂŞ? | Ale co mam odstawiĂŚ ? piwo ...A z ÂżonÂą bardzo dobrze Pozdrawia ciebie
Lackdoctor napisał/a: | jak siĂŞ spiÂł jak prosiĂŞ, to przyznaÂł siĂŞ Âże szpachlowke na mokro p400 docieraÂł, | No có¿ bywa i nie tylko ja tak wyglÂądaÂłem .. po 4 browarach taki zgon ale nic dziwnego jak na tramalu byÂłem bo miaÂłem zÂłamane Âżebro. Ale za to ty nie dojechaÂłeÂś bo coÂś tam heheh . znowu nie byÂła to 400 tylko 320 i nie na wodĂŞ tylko szlif pod bazĂŞ akrylowÂą.. a z resztÂą niech ci byli napiszÂą to tutaj !
Lackdoctor napisał/a: | dzwoniÂł lub pisaÂł do obcych ludzi i dupe truÂł o swoich problemach. |
DZWONIÂŁEM DO CIEBIE tak samo jak ty do mnie ! w tamtych czas wydawaÂło mi siĂŞ, Âże jesteÂś kolegÂą ale widaĂŚ jesteÂś pijawkÂą ...
Pozdr
Ps niech jakiÂś mod to przeniesie bo znowu temat siĂŞ rozjechaÂł ... |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-04-23, 23:24
|
0
|
|
|

|
Tak... ÂŻe wam siĂŞ tak chce uÂżalaĂŚ nad sobÂą. Masakra chÂłopy po tyle lat i takie cenzuraÂły wywlekacie na forum. Jaki zysk przyniesie przypominanie sobie tego co byÂło 5 lat temu.
Albo przestaĂącie siĂŞ odzywaĂŚ do siebie i ignorujcie siĂŞ, albo pokochajcie na nowo w kluczu miÂłoÂści i samouwielbienia.
Po co siĂŞ drugi raz denerwowaĂŚ. |
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 23:36
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | Âłysy73 napisaÂł/a: IWATA WBX to nie HVLP - wiĂŞc jednak to Ty czegoÂś nie rozumiesz Czy ja napisaÂłem ,Âże WBX to hvlp coÂś chyba Âślepy robisz siĂŞ | Ano tak. JeÂśli piszesz o dwĂłch konkretnych gunach 4000RP i WBX a póŸniej piszesz Âże wolisz RP a nie HVLP to kontekst jest jednoznaczny
I dowodzi Âże sÂłyszaÂłeÂś dzwon tylko nie wiesz gdzie on
WiĂŞc co moÂżesz wiedzieĂŚ o tych dwĂłch gunach?
To w³aœnie ró¿nica o której wspomina³em: czym innym jest mieÌ i porównaÌ a czym innym gdzieœ tam s³yszeÌ jakieœ opinie |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 23:39
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | kamilbusko napisaÂł/a: problemĂłw z ÂżadnÂą nie miaÂłem Ja oprĂłcz dwĂłch pi erdó³ ktĂłre w niczym nie przeszkadzajÂą w pracy i kosztujÂą grosze! | Czyli zaje..biste guny.
CoÂś tam siĂŞ psuje jedna, dwie czy trzy rzeczy ale ...uj bo czĂŞÂści sÂą przecieÂż tanie i jeszcze jakoÂś pryskajÂą zanim siĂŞ je wymieni
Do trabanta i Wartburga teÂż byÂły czĂŞÂści tanie a jednak Niemcy ganiali za Mercami i BMW |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 23:41
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | Âłysy73 napisaÂł/a: Nie tak do koĂąca. A jeÂśli tak to po cholerĂŞ produkujÂą tyle rozmiarĂłw? Jak byÂś miaÂł te dysze w reku wyciÂągn¹³byÂś inne wnioski A nie masz .... | No nie mam.
Nie mam bo wybra³em z poœród kilku jeden lepszy gun pod ka¿dym wzglêdem którym aby lakierowaÌ nie potrzebujê kupowaÌ 4-rech ró¿nych zestawów naprawczych/wymiennych aby ka¿dy dopasowywaÌ do innych prac czy materia³ów |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-23, 23:56
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: |
Âłysy73 napisaÂł/a: o i WBXa teÂż masz? - gratulujĂŞ, po tylu sRatach Nie kupie bo dla mnie to nie jest pistolet PisaÂłem juÂż o nim ... | No to jeÂśli nie masz co Ty o nim moÂżesz napisaĂŚ ????????
JeÂśli nie masz co co Ty moÂżesz wiedzieĂŚ o jego zaletach czy teÂż wymyÂślonych na kolanie niby wadach?
To jest w³aœnie widoczna prawdomównoœÌ i kompetencja forumowa gdzie na konkretny temat wypowiada siê osoba która nie ma pojêcia o czym mówi bo pisze nie o tym co ma czy mia³a a powiela czy te¿ ubarwia to co gdzieœ tam kiedyœ tam czyta³a.
Specjalnie Ciê podszed³em abyœ siê jasno przyznal ¿e nie masz tego guna bo opisuj¹c jak¹œ nazwijmy to wadê g³owicy 1,2W sRaty 4000 porówna³eœ j¹ z podobn¹ w WBX.
WiĂŞc skÂąd moÂżesz wiedzieĂŚ Âże sÂą podobne jeÂśli nie masz pojĂŞcia o tym gunie bo go nie masz?
Po prostu piszesz pie...rdoÂły zasÂłyszane bÂądÂź wymyÂślone aby pasowaÂły do Twojej wizji.
WpakowaÂłeÂś siĂŞ na minĂŞ ze sRatÂą? DokupiÂłeÂś do niej ze 4 zestawy naprawcze (a i tak ma dalej dwie usterki)? To miej ale nie pie...rd...ol gÂłupot na temat guna ktĂłrego nie masz, i baaa nawet miaÂł w rĂŞku nie bĂŞdziesz.
To jest wÂłaÂśnie to co pisaÂłem kilka dni temu o zakÂłamywaniu for i zaÂśmiecaniu najczĂŞÂściej sRatowskim gĂłw...nem na podstawie ktĂłrego i ja ten szajs kiedyÂś kupiÂłem.
Ale na szczêœcie czyta³em te¿ opinie na forach zagranicznych i prawie jednoczeœnie kupi³em inny gun który tam by³ prawie jednog³oœnie polecany zamiast sRatów (prawie bo na forach USA by³o to LPH400, a na forach europejskich WBX i WS400). I tamte fora okaza³y siê prawdziwe a te? - szkoda s³ów aby przypominaÌ nocami znikaj¹ce negatywne opinie i ci¹g³e usterki.
To jest wÂłaÂśnie zakÂłamana Polska. |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-24, 12:29
|
0
|
|
|
|
WpadÂłeÂś na forum po 2 latach .. jak z letargu wyciÂągniĂŞty piszesz w kaÂżdym temacie to samo jak nakrĂŞcony .
Chcesz zabawiĂŚ wszystkich i zresocjalizowaĂŚ aby kupowali IwatĂŞ .
Popatrz w pierwszym poÂście w tym temacie nic tobie nie do je baÂłem ..a ty juÂż musiaÂłeÂś pokazaĂŚ jaki to jesteÂś wielki miszcz .. Âłysy73 napisał/a: | po pierwsze porĂłwnywaÂłem te systemy osobiÂście na SWOICH NOWYCH gunach ktĂłre wymieniasz w czasie gdy pryskaÂłeÂś farbami jeÂśli dobrze pamiĂŞtam JONSWEYem i docieraÂłeÂś szpachlĂłwkĂŞ NA MOKRO
A ca³¹ samochodówk¹ zaczyna³em siê zajmowaÌ dawno temu i gdy ja ju¿ jeŸdzi³em autami i motorami i je naprawia³em, to Ty jeszcze œmiga³eœ na nocniku | Wiêc po co mam rozmawiaÌ z dwoma którym to trzeba wszystko wyt³umaczyÌ od nowa..
Poza tym jak brak argumentĂłw to piszesz o starych postach o szkoleniu na ktĂłrym ani ty ani Krysiu nie byÂł A sami nie jesteÂście lepsi
Dysze kupiÂłem, aby sobie sprawdziĂŚ i gĂłwno ci do tego po co kupowaÂłem ..
A o wbx pisaÂłem teÂż
http://lakierowanko.info/...p?t=9872#118721 Ale skoro sÂądzisz inaczej to mam to w 4 literach ..
Pozdrawiam ...
http://lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=2625
Cytat: |
To w³aœnie zrobi³ Pan w swoim zabawnym teœcie. Raczej przyda³oby siê Panu powa¿ne szkolenie przed wyborem pistoletu i jego osprzêtu. Odpowiednikiem dysz WB i WBX dla aparatów SATA s¹ g³owice i dysze LV1 i LV2. Ale w modelu 4000 jest te¿ g³owica ... hmmm ... której efekt pracy mo¿na zestawiÌ z dysz¹ WBX w IWATA 400 ( ale ju¿ nie z WB ). Dodatkowo porównywanie aparatu HVLP IWATA z RP SATA to naprawdê doskona³y profesjonalny pomys³ z Pana strony. Obrazuje on oczywiœcie ogromne rozeznanie w tej materii i znajomoœÌ rozwi¹zaù. Kiedyœ spyta³em Pana czy wie Pan cokolwiek o pistolecie który Pan kupi³ ... jak widaÌ raczej nie wiele. Ale to akurat standard gdy lakiernik nie wie co robi. |
Ps autor tematu nie umie poÂłoÂżyĂŚ lakieru .. a ty tutaj wypisujesz znowu pi erdoÂły o tym jaka to sata jest beeee.. gdzie 6 lat temu ciekawe jaki teÂścik zrobiÂłeÂś pewnie to co byÂł napisane na korpusie |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-24, 19:24
|
0
|
|
|
|
Jak to zwykÂłe bywa Unku Uneczku sÂłoneczko Ty wiekuiste nikt nic nie rozumie z tego Twojego sÂłowotoku.
Nie wiem czy sobie przytrzasn¹³eœ ma³ego, czy zauwa¿y³eœ na nim jakieœ dziwne zielone czy czarne kolory ¿eœ siê tak nabuzowa³ ale spokojnie............. medycyna nie takie rzeczy potrafi z³agodziÌ.
Widzisz dla mnie osobiÂście to zwisa czym kto pĂŞdzluje, ale czym innym jest gdy ktoÂś kogoÂś caÂłkiem Âświadomie oszukuje.
A zacietrzewienie i tak nie zmieni faktu Âże sRaty to ogĂłlnie rzecz biorÂąc g...wna w porĂłwnaniu do IWATY - i nic Ci na to nie poradzĂŞ poza maÂściÂą na bĂłl d..py Âże tak jest.
To nie ja produkuje obie marki - bo gdyby tak byÂło juÂż dawno zostaÂłaby tylko jedna z nich - oczywiÂście ta w Japonii
Wpad³eœ tu do tematu na pewne moje zaproszenie/wezwanie aby napisaÌ autorowi posta czym ró¿ni¹ siê poszczególne g³owice w sRatach 4000 bo kiedyœ siê "¿ali³eœ" ¿e tyle ich musia³eœ do tego korpusu nakupiÌ
Napisa³eœ: ³¹cznie 7 postów
OdniosÂłeÂś siĂŞ: do 22 cytatĂłw
NapisaÂłeÂś masĂŞ innych bzdetĂłw i pie...rd...oÂł i co z tego?
DowiedzieliÂśmy siĂŞ Âże coÂś tam pijesz czĂŞÂściej, albo rzadziej, Âże nie uznajesz HVLP, Âże poza kupÂą czĂŞÂści wymiennych do 4000 masz i 5000, Âże Jonswey to fajny gun pod warunkiem Âże umie siĂŞ nim operowaĂŚ, Âże moÂżna docieraĂŚ szpachlĂłwkĂŞ NA MOKRO, Âże twoje 4000 ma dwie wady ale nadal jakoÂś dziaÂła a w razie czego czĂŞÂści sÂą tanie, masz GG, na drugim forum jesteÂś modem i masz dostĂŞp do tego czego reszta zalogowanego tam "planktonu" nie ma (full kultura i kolejny dowĂłd uczciwoÂści), Âże Âżona pozdrawia Lacka, Âże 4 piwa po tramalu to zgon, umiesz dzwoniĂŚ, i to chyba wszystko streszczone w jednym zdaniu.
A czego dowiedzia³ siê autor pytania o ró¿nicach w g³owicach sRaty 4000?:
- Âże "w 1,2W coÂś siĂŞ robi w ciepÂłe dni"
- Âże "1,3 moÂżna skrĂŞciĂŚ do 1,2"
- ¿e "takie b³êdy robi siê na pocz¹tku jakiejœ drogi"
- Âże "ma pojechaĂŚ na szkolenie"
- Âże "forum za niego nie polakieruje"
- i ogĂłlnie Âże "autor tematu nie umie poÂłoÂżyĂŚ lakieru"
Zaj.ebis...ste konkretne porĂłwnanie kilku gÂłowic udzielone przez MODERATORA forum lakierniczego, uÂżytkownika i znawcĂŞ sRaty modelu 4000
Ahaaaa. Przepraszam zwracam honor bo to nie wszystko.
Jeszcze zdradzi³eœ ¿e producent sRat to debil który nie ma pojêcia o przetestowaniu w³asnego narzêdzia i okreœleniu najbardziej optymalnego zalecanego ciœnienia roboczego modelu swojego 4000 i na dodatek wprowadza tysi¹ce jego u¿ytkowników w b³¹d danymi technicznymi podanymi na jego korpusie.
Bo aby poznaĂŚ prawidÂłowe parametry to trzeba zadzwoniĂŚ do Pana Wojtka.
Pan Wojtek powie jakie sÂą prawidÂłowe parametry zamiast tych podanych przez producenta.
Spoko. DziĂŞki w imieniu uÂżytkownikĂłw sRat.
Tylko kurde oni za nic nikomu nie wierzÂą na sÂłowo.
WeÂź moÂże podaj na wszelki wypadek stronĂŞ z Polskiego tÂłumaczenia instrukcji obsÂługi pistoletu sRata 4000 gdzie bĂŞdzie napisane Âże cyt.:
"to co na korpusie ma siĂŞ nijak do rzeczywistoÂści" - i o prawidÂłowe parametry trzeba siĂŞ zgÂłosiĂŚ do pana Wojtka.
Wiesz papier to papier a sÂłowo to sÂłowo i zaraz bĂŞdÂą podejrzewaĂŚ Âże ktoÂś ich znĂłw w maliny wpuszcza.
TakÂże wszyscy wiedza Âże po parametry sraty nie do instrukcji a do Pana Wojtka,
a Gdulus Ty chÂłamiarzu (sorry ) do nauki i na szkolenia
Jednak co porada MODERATORA to moderatora a nie jakiegoÂś tam anonimowego usera |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2016-04-24, 19:37
|
0
|
|
|
|
Nic z tego nie bêdzie Jesteœ miszczem wszystkiego PRZEDE WSZYSTKIM przeinaczania ... tylko kurcze twój test z 6 lat mo¿nesz sobie g³êboko w³o¿yÌ ... http://lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=2625 Wiêc proszê nie wypowiadaj siê ju¿ o sacie 4000 rp gdy¿ nie wiesz o czym piszesz ...
No paa |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-25, 10:02
|
0
|
|
|
|
witajcie zapracowany jestem wiec niebylo kiedy nawet napisac , dzieki za odzew i zainteresowanie.
przyczyn moze byc kilka tego ze nie potrafie ladnej luski zrobic bezbarwnego
moze i nie jestem za dobrym lakiernikiem jeszcze , jesli chodzi o kladzenie bezbarwnego, (wszsytko inne juz opanowane ), maluje 3 lata, jestem samoukiem, nigdzie wczesniej nie pracowalem , uczylem sie najpierw pod domem a pozniej w garazyku , nikt mi nie pokazal wiec moze zle nauczylem sie klasc lakier bezbarwny,
moze bezbarwny ktorego stosuje mi to nie umozliwia upol hs
spojrzcie ponizej na link zobaczycie jakiego lakieru uzywam
http://www.ebay.co.uk/itm...noAAOSwYGFU1KsE
a moze stosuje szybki utwardzacz do lakieru
a moze poprustu ten sata 1.3 ( zawsze robilem sata 1.3 rp wczesniej byl to 3000 , pozniej 4000) .
a wiec jak mam rozwiazac swoj problem
moj plan
zakupilem dysze 1.2 rp do mojego sata 3000 (odzwie go ponownie) idzie z ameryki
zakupilem caly pisolet sata 4000 rp 1.2 idzie z niemiec
jeszcze dzis zamierzam zakupic iwata ws400 1.3 hd taki sie trafia w angli na aukcji ( mieszkam w angli wiec go powinienem dostac najszybciej)
nastepny krok
zamawiam lakier max meyer hs ponoc jest bardzo dobry gorna polka ( jesli chodzi o uk )
i do niego utwardzacz normalny a nie jak zawsze na szybkim
nastepny krok wieczorami po robocie ogladac filmy na you tube szkoleniowe jak prawidlowo klasc lakier bezbarwny
za pere dni jak bede na szrocie przywioze z 10 paneli samochodowych uszokdzonch powinienem dostac je za darmo od jakis starych aut , zmatuje te panele i
bede siedzial w garazu az ogarne bezbarwny , nie wyjde z kabiny nawet jesli ma trwac to kilka dni
jesli mozescie mi cos podpowiedziec , dac jakies wskazowki typu rozicienczalnie bezbarwnego aplikacji
jakis swoich trikow ustawienie , pistoletu czy sata badz iwata jesli nim robicie , jak rozkreci material o ile obrotow , jesi macie jakies filmy albo linki do filmow szkoleniowych aplikacji bezbarneg
zapraszam do pomocy bede wdzieczny
jesli jest tu jakies lakiernik z angli manchester okolice , moglbym podjechac na wspolna dyskusje badz po lekcjie odwdziecze sie zaplace .
dodam jeszcze ze caly ostatni tydzien siedzialem po nocach po robocie i odnowilem komore lakiernicza, zeby miec warunki i widziec dobrze co robie , wsztstjue scabt byly szare ciemne pomazane, wiec
cala komora zosala wydarta zmatowiona i pomalowana na bialutko , , nowe filtry wlot wylot , 30 nowych zarowek bo ze starych swiecilotylko 12 wiec jak juz wymienialem to wszystkie , szyby od lamp pomyte wypolorowane z odkurzu. na sciany zel , folia zel , zeby teraz chronic bialutko komore |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-25, 10:34
|
0
|
|
|
|
a oto foto mojej pracy
wieksze wgniotki w scianach poszpachlowalem dalem epoxyd we wszystkie ranty kanty i na silikon gdzie byly lACZONE plyty by zwiekszyl przyczepnosc farby wlasciwej
w trakcie
i efekt nie dospanych nocy
 |
|
 |
CzereÂśniak
|
Wysłany: 2016-04-25, 10:34
|
0
|
|
|
|
Âłysy73 napisał/a: | Gdulus Ty chÂłamiarzu (sorry ) do nauki i na szkolenia |
Tak jak bys Pan to skonÂś wiedziaÂł
gdulus napisał/a: | maluje 3 lata, jestem samoukiem, nigdzie wczesniej nie pracowalem , uczylem sie najpierw pod domem a pozniej w garazyku , nikt mi nie pokazal wiec moze zle nauczylem sie klasc lakier bezbarwny, |
Pan ÂŁysy73 to jest jak jasnowidz |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-25, 11:04
|
0
|
|
|
|
dobra bez krytyki piszcze radzcie co i jak
lakier zamawiam maxmeyer sa dwa 0200 i 0300 , biore drozszy o 30% 0300, czytalem ze jedan warstwa wystarczy na pene pokrycie , i ze jest lepszy ,
jaki do niego utwardzacz , standard czy szybki , ????? ( przypomina efekt koncowy orinalna uska
maluje w komorze 22 stopnie |
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-25, 18:51
|
0
|
|
|
|
Nie Panie WiÂśnia: ten "chÂłamiarz" to byÂła przenoÂśnia Âżeby ciut wiĂŞcej Unka Uneczka Unekuniusia podraÂżniĂŚ |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-25, 18:57
|
0
|
|
|
|
Gdulus przede wszystkim nie wywalaj tyle kasy na pistolety bo to kompletny bezsens.
Na jakÂą cholerĂŞ Ci one w takiej iloÂści?
Ja wiem Âże sRaty siĂŞ sypiÂą ale bez przesady nie kupuj od razu kilku sztuk bo zestawĂłw naprawczych to do nich jak grzybĂłw po deszczu .
Spokojnie |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-25, 19:13
|
0
|
|
|
|
unek napisał/a: | proszĂŞ nie wypowiadaj siĂŞ juÂż o sacie 4000 rp gdyÂż nie wiesz o czym piszesz ... | AleÂż wiem. WystarczÂą mi absolutne podstawy:
- gun siĂŞ sypie / nie jest tak trwaÂły jak stare modele
- a pierwsze wypusty to byÂły mega buble z rozpier...alajÂącymi siĂŞ uszczelnieniami i zpitolonymi zegarkami ÂłomoczÂącymi baterejki szybciej niÂż stara lampa bÂłyskowa
- Ale to wszystko maÂło waÂżne bo i tak jest gorszy od IWATY
I po co komu wiĂŞcej informacji o gunie ktĂłrego lepiej nie kupowaĂŚ bo lepiej kupiĂŚ IWATĂ
A teraz wersja ekonomiczna
Unek kupiÂła:
- sRata 4000 za 2000zÂł
- póŸniej dokupi³a 4 zestawy naprawcze po 500z³ za ka¿dy czyli wyrwa³a rodzinie z michy kolejne 2000z³
- póŸniej dokupi³a sRatê 5000 za kolejne 2000z³
- (cholera wie co jeszcze do nich dokupiÂła)
ÂŁysa wredota teÂż kupiÂła sRatĂŞ 4000 ale jak zobaczyÂła jaka to kiÂła od razu siĂŞ jej pozbyÂła i kupiÂła SUPER GUN IWATA za 2000zÂł i nim wszystko lakieruje
Czyli:
- Unek wyda³a MINIMUM 6000z³ i ponoÌ malowa na zmiany 2 gunami z ³¹cznie 6-cioma g³owicami
- ÂŁysa wydaÂła 2000zÂł na jeden porzÂądny gun i robi nim to samo co Unka dwoma z szeÂścioma gÂłowicami na zmianĂŞ
- Unka wyda³a 6000z³ i wci¹¿ dokupuje
- £ysa wydala 2000z³ i wci¹¿ polewa z Unki
Masz racjĂŞ: nie dogadamy siĂŞ |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-26, 07:46
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Gdulus przede wszystkim nie wywalaj tyle kasy na pistolety bo to kompletny bezsens.
Na jakÂą cholerĂŞ Ci one w takiej iloÂści? |
to nie jest tak jak to wyglada , ze mi morka nie wychodzi i teraz nakupielm pistoletow za 10000 zl , zeby mi morka wychodzila , troche wydalem fakt, ale teraz bede mial 3 guny do lakieru , poprobuje, wybiore jeden reszte odsprzedam z zarobkiem ,
bo pistolet 3000 rp. 1.3 mam juz 3 lata wszystko z nim ok tylko dysze gdzies wcielo , wiec kupilem zestaw naprawczy 1.2 w dobrych pieniazkach z usa - tam znalazlem najtaniej , ten moj pistlet to limitowana edycja - kolorowy kameleon , jesli go nie wybiore dla siebie to go sprzedam za cene 3, 4 razy wieksza niz zaplacilem za zestaw naprawczy , czyli bede na nim sporo do przedu.
Nastepnie zakupilem sata 4000 1.2 rp na aukcji internetowej z niemiec , cene maxymalna wbilem duzo taniej niz schodza na aukcjach w angli gdzie mieszkam i moge go tu sprzedac sa tu drozsze niz w niemczech , a wygralem go za jeszcze miejsza kwote niz moglem dac maxymalnie , jak go nie zostawie to tez go sprzedam , w angli shodza z marszu ze cene 130 euro wieksza niz mnie wyszedl z przesylka , a jak poczekam to moge go sprzedac jeszcze z wiekszym zyskiem.
Nastepnie zakupilem iwate supernova ws 400 1.3 hd , i tak na przyklad wystawiacjac taki gan na internetowym ebayu uk , taki gan zchodzi od 220 do 260 fuli , obserwowalem , przez ostatnie 2 tyg 4 supernowy zeszly na aukcjach w tych cenach , wiec tyle ludzie daja , na licytacjach tyle sa warte ,
a ja zakupiem taka iwata za 150 gosc wystawil zadzwnillem dogadalem sie stargowalem mam za 150 , tez ja bede mogl odsprzedac za jakies 200 220 fuli ,
wszyskie rzeczy zakupione sa na internecie przez ebay z gwarancja mam prawo do odezlanie do 14- 30 dni ( zalezy od sprzedawcy ) jesli nawet tylko sie rozmysle.
takze kosztowalo mnie to wiele godzin szperania i szukania po internetcie , licytowania pisania emaili w roznych jezykach , ale bede mial 3 pistolety , duzo taniej niz je moge sprzedac , potestuje sobie zobacze co mi podejdzie zostawie jeden i dwa odsprzedam , kalkujlej tak nawet ze ten jeden co zostanie wydzie mnie za darmo albo prawie za darmo |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-26, 08:00
|
0
|
|
|
|
ja tez uwazam ze zostane przy iwacie supernowa 1.3 hd , mam taka do bazy z dysza do bazy 1.3, bardzo ladnie ona tez kladzie lakier , rowniotko , latwo na lusterko albo drobniutka luske , ale nie moge na niiej uzyskac grubszej morki bo wg mnie to ma za maly przeplyw materialu do bezbarwnego bo jest do bazy : 140 l /min . teraz bede mial iwate supernova 1.3 hd ktora ma przeplym materialu 220 l / min to jest 40% wiecej wiec powinno juz byc ok , na ale dam jeszcze szanse sacie rp 3000 1.2 oraz 4000 1.2 , zobaczymy jak wyjda testy , lece otwierac garaz narazie |
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-26, 08:05
|
0
|
|
|
|
nikt nic nie pisze na temata lakierow , pistletow czy ,dysz, wymienionych przeze mnie ???? |
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2016-04-26, 09:46
|
0
|
|
|

|
gdulus napisał/a: | nikt nic nie pisze na temata lakierow , pistletow czy ,dysz, wymienionych przeze mnie ???? |
Niestety jak zawsze dyskusja odbiega od problemu jaki masz ....
Skoro przechodzisz na produkty PPG Max Meyer ktĂłre sÂą bardzo popularne tam u Ciebie
kolega mĂłj z pracy ktĂłry juÂż kilka Âładnych lat teÂż tam siedzi gdzie Ty rĂłwnieÂż pracuje
tam na Max Meyer
Proponuje skontaktowaĂŚ sie z przedstawicielem Max Meyer w swoich okolicach powiedzieĂŚ Âże przechodzisz na ich produkty i poprosiĂŚ o kontakt z ich technikiem aby podjechaÂł do Ciebie i pomĂłgÂł rozwiÂązaĂŚ ten TwĂłj "problem" |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-26, 21:26
|
0
|
|
|
|
super informacja , bo tak sie skada ze od jakiegos czasu chcialbym wyposarzyc sie w mieszalnik do farb , i tak wlasnie myslalem o max mayerze , wiec jest juz dobry powod zeby sciagnac technika |
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2016-04-26, 21:39
|
0
|
|
|
|
Ok Gdulus ju¿ teraz wsio kumam bo myœla³em ¿e zupe³nie bez sensu ³¹cznie kupi³eœ 3 guny w sumie o tym samym przeznaczeniu.
Teraz wszystko rozumiem:
- jak bĂŞdziesz juÂż miaÂł trzy to wybierzesz NAJLEPSZY z nich i dwie sRaty sprzedaÂż - spoko teÂż bym tak zrobiÂł
Odnoœnie podpowiedzi w doborze dysz i g³owic a w zasadzie opisie ró¿nic pomiêdzy nimi to poprosi³em o podpowiedŸ Unka i siê przecie¿ wypowiedzia³.
NapisaÂł o tym 8 postĂłw - moÂże nie czytaÂłeÂś ??? SÂą gdzieÂś tam wyÂżej
Ale widzĂŞ Âże juÂż kupiÂłeÂś - szybciej kupiÂłeÂś czytajÂąc opisy aukcji niÂż siĂŞ dowiedziaÂłeÂś czegoÂś o nich na Polskim forum lakierniczym gdzie jest niby masa sRaciarzy ktĂłrzy je tu chwalÂą i nawet polecajÂą - ale jak przyszÂło do konkretĂłw to RobertĂłw tylko Unek prĂłbowaÂł zastÂąpiĂŚ. A Âże wyszÂło to jak wyszÂło.................
Gdyby coÂś Ci siĂŞ staÂło i znĂłw przyszÂłoby Ci do gÂłowy coÂś sRatowskiego kupowaĂŚ to wal od razu na PW do dwĂłch RobertĂłw z ÂŁodzi (jeden pow.) to najwiĂŞcej i najszybciej siĂŞ czegoÂś o tej marce dowiesz. |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2016-04-29, 04:12
|
0
|
|
|
|
hej chlopaki , jest 3 w nad ranem w angli , w polsce 4 rano , jestem jeszcze na warsztacie , spasc juz powinienem prosto walic ale musze wam napisac,
przedwczoraj musialem malowac swoja srata( tak juz ja bede nazywal) 4000 1.3 rp , bardzo mi zalezalo zeby wyszlo igla lakier . bo moj najwazniejszy klijent najbardziej wymagajacy , malowalem tylny blotnik plus cieniowanie drzwi, biala perla, i...... dupa z bezbarwnego , za duza morka , za duza usla gdzies tam sie ulalo , dzis chlopak polerowal i przepalil tylny blotnik trzeba bylo jeszcze raz malowac i dzis przyszedl iwata ws 400 1.3hd i nowy drogi lakier maxmeyer 0300 , ucieszylem sie ze bede jechal na nowym sprzecie , maluje bltonik , pol warsty , fajnie kryje prawie doslownie jedna wastwa na gotowa, ladna uska rowniutka , cudo , droga wasszta , pelna i co
???.... ladna uska rowniotka , zero batow firanek . lalllllllllll
mowie kuzwa w koncu dobrze maluje bezbarwny , nie potrzebne byly filmy treningi , szkoleniowcy , mowie to iwata , a pochwili mysle a moze to nowy lakier pewnie wczesniej robilem na huu....owym,, , a moze i lakier i srata dupy dawal , sluchajcie co dalej , rozklejam a tam blotnik sie nie zgadza do drzwi i tylniego zderzaka i klapy , a przeciez tam baza nie podjezdzalem, wczesniej bylo dobrze. kurde napewno maxmeyer bezbarwny zmienil barwe elementu , (kiedys robilem na maxmayerze i tez tak milem, trzeba malowac jeszcze raz teraz juz wszystko , blotnik , drzw znowu przecieniowac i tylny ijeszcze teraz zderzak przecieniowc, a tak ladnie pomalowalem, jest 2 w nocy od 6 rano jestem na warsztacie, jestem zmeczony pewnie juz tak ladnie nie wyjdzie , biore stary lakier upol bo sadze ze maxmeyr zmniil barwe blotnika , szbko baza cieniowanko , i teraz bezbzarwny co bedzie ....????? oczywiscie iwata w reku
maluje: pierwsza wastwa , ciach ciach , i wsumie na gotowo ladna pelna uska , , druga wasztwa iiii ....ladnie , zero ulania , zero nie dolania , rowniutko pod kazdym kontem, lal krol jest jeden IWATA ,
PODESCHLO juz , LECE WALNE FOTKI TO POKAZE JUTRO, jak by ktos mial krytykowac moze to nie jest jeszcze idealnie ale dla mnie o nie bo postep i jestem super zadowolony , wyczuje jeszcze pistolet , poprubuje jak go ustawic i jak rozcienczac pod niego lakier , wiem juz ze bedzie dobrze , obie saty zamowione jeszcze nie przyszyly ale juz chyba wiem napewno co zostawie, |
|