Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
MAX MAYER 
Wysłany: 2016-06-26, 17:25   PodkÂłady QUICKLINE
0
UP DOWN

Witam czy ktoÂś z was pracowaÂł na tych podkÂładach bÂądÂź pracuje? jeÂśli tak to proszĂŞ o opinie sugestie :)

kalbi 
Wysłany: 2016-06-28, 22:05   
0
UP DOWN

robiÂłem Jeden wypeÂłniajÂący 3400 - szaÂłu nie ma, a drugi ciemnoszary nr nie pamiĂŞtam - sÂą maÂło wypeÂłniajÂące, trzeba duÂżo nawaliĂŚ niby niedrogie ale... JuÂż lepszy jest MaxMeyer 3011 - widziaÂłem po czasie napraw i polecam bo cena jest przystĂŞpna, a obecnie pracujĂŞ na PPG8046

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-06-29, 10:24   
0
UP DOWN

DziĂŞkujĂŞ kalbi. czy robiÂłeÂś podkÂładami spectrala? chodzi mi o ten 365

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-06-29, 10:57   
0
UP DOWN

Linia produktĂłw PPG Quickline jest w ofercie dystrybutorĂłw Nexa Autocolor
a te same produkty ma dystrybutor Max Meyer pod nazwÂą Autolux

Quickline i Autolux sÂą produkowane w fabrykach PPG jednak ta cena (niÂższa) skÂądÂś siĂŞ bierze ;)
PodkÂład epoksydowy z Max Meyera kosztuje okoÂło (komplet) 150zÂł a taki z Autoluxa okoÂło 100-110zÂł ....

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-06-29, 12:03   
0
UP DOWN

Tylko wÂłaÂśnie na LubelszczyÂźnie jest jeden szanowny pan ktĂłremu ciÂągle maÂło :) i dziÂś coÂś kupujesz po..a jutro po.. dlatego zapytaÂłem o te podkÂłady Quickline i jak siĂŞ majÂą do spectrala?

kalbi 
Wysłany: 2016-06-29, 19:58   
0
UP DOWN

ja z novola siĂŞ wyleczyÂłem. Bierz ten 3011, jest niedrogi w AutoEfekt Blizne JasiĂąskiego

bezimienny
Wysłany: 2016-06-29, 22:43   
0
UP DOWN

A czy tego MaxMayer'a trzeba wygrzewaĂŚ ? Nie siada po czasie ? Jak ma siĂŞ on do polecanego w innym temacie Cromax'a LE2004 ?

kalbi 
Wysłany: 2016-06-30, 05:44   
0
UP DOWN

Cromax le to inna liga, porownaj ceny chociazby. Jesli umiesz robic to z 3011 bĂŞdziesz zadowolony

Przemek 
Wysłany: 2016-06-30, 07:52   
0
UP DOWN
Przemek

PPG ma bardzo dobre podkÂłady do przemysÂłu .
Nie dziwi mnie fakt Âże stosujecie materiaÂły z tej wytwĂłrni

natium
Wysłany: 2016-06-30, 15:45   
0
UP DOWN

wyszedl nowy podklad z PPG D8525 na utwardzaczu 8302 pracuje na tym podkladzie naprawe polecam dobre wypelnienie latwosc w szlifowaniu dla zainteresowanych wysle karte pisac jak cos

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-06-30, 21:47   
0
UP DOWN

Czemu Wy nie robicie na szpachli natryskowej? PrzecieÂż zwykÂła natryskĂłwka eliminuje problemy ktĂłre eliminujecie mega drogimi produktami.

kalbi 
Wysłany: 2016-06-30, 21:51   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Czemu Wy nie robicie na szpachli natryskowej? PrzecieÂż zwykÂła natryskĂłwka eliminuje problemy ktĂłre eliminujecie mega drogimi produktami.
bo czas, bo jest twarda i wiêksze prawdopodobieùstwo odprysków od kamieni czy drobnych uderzeù. Dobry podk³ad wype³niaj¹cy jest elastyczniejszy i szybciej siê wykonuje naprawê. Jest jeszcze 380 z Novola zamiast natryskówki schnie 2h w 20st.C ale jej du¿ym minusem jest, ¿e nie mo¿na k³aœÌ na epoksyd, chyba, ¿e za kilka dni i nie mo¿na k³aœÌ na ocynk, go³a blachê bo siê nie trzyma wogóle.

KK 
Wysłany: 2016-06-30, 22:04   
0
UP DOWN

380 jest bardzo krucha. Jak masz np zatrzaski powiedzmy w Dacii sandero stepway na blotnikach do nadkoli plastikowych i wepniesz w dziury zatrzask to robi siĂŞ odprysk w koÂło jak wyciÂągasz zatrzask/spinkĂŞ.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-06-30, 23:24   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
bo czas, bo jest twarda i wiêksze prawdopodobieùstwo odprysków od kamieni czy drobnych uderzeù. Dobry podk³ad wype³niaj¹cy jest elastyczniejszy i szybciej siê wykonuje naprawê. Jest jeszcze 380 z Novola zamiast natryskówki schnie 2h w 20st.C ale jej du¿ym minusem jest, ¿e nie mo¿na k³aœÌ na epoksyd, chyba, ¿e za kilka dni i nie mo¿na k³aœÌ na ocynk, go³a blachê bo siê nie trzyma wogóle.

Ja w takiej sytuacji kupiÂłbym promiennik i robiÂłbym jeszcze szybciej i znacznie taniej. Z tymi odpryskami to nie do koĂąca siĂŞ zgadzam. Ja kiedyÂś pokazaÂłem natryskĂłwkĂŞ klientowi na swoim aucie. LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala. Do dziÂś przejechaÂłem jakieÂś 100000km i nie widzĂŞ Âżeby posiadaÂło, zrobiÂły siĂŞ otoki albo dziury po kamieniach byÂły inne niÂż w oryginalnym lakierze.

KK 
Wysłany: 2016-06-30, 23:59   
0
UP DOWN

Nie wiem co siĂŞ robi po czasie, ale wiem co siĂŞ robi juÂż w ciÂągu kilku dni, godzin takÂże nikt mi nie musi mĂłwiĂŚ, Âże jest inaczej poniewaÂż nie jest. Nie moÂżna teÂż porĂłwnywaĂŚ tego podkÂładu przykrytego warstwami lakieru szczelnie do np otworĂłw z ktĂłrych on odprysnie z lakierem i wchodzi tam potem woda. Nawet nie musze siĂŞ domyÂślaĂŚ co tam bĂŞdzie za rok, a za dwa to juÂż wiem na pewno. Nie jest to teÂż szpachel natryskowa tylko podkÂład. W schnieciu super i obrĂłbce teÂż.

kalbi 
Wysłany: 2016-07-01, 07:04   
0
UP DOWN

LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala

ale takiego czegoÂś nie zalewa siĂŞ natryskĂłwkÂą - totalna amatorka i pĂłjÂście na skrĂłty.

bmw2.JPG
Plik ściągnięto 118 raz(y) 66.9 KB

bmw1.JPG
Plik ściągnięto 86 raz(y) 70.72 KB

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-07-01, 16:21   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala

ale takiego czegoÂś nie zalewa siĂŞ natryskĂłwkÂą - totalna amatorka i pĂłjÂście na skrĂłty.

MoÂżliwe, Âże masz racje, przy czym ja oceniam efekt a nie tajniki technologii. Ludzie z ulicy chyba maja podobnie. Kotlet ma byĂŚ smaczny i nikogo nie obchodzi jakiej firmy byÂła patelnia.

kalbi 
Wysłany: 2016-07-01, 20:50   
0
UP DOWN

Ludzie z ulicy chyba maja podobnie. Kotlet ma byĂŚ smaczny i nikogo nie obchodzi jakiej firmy byÂła patelnia.
bo sÂą stoÂłki i taborety :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-07-02, 08:15   
0
UP DOWN

A czo to w³aœnie nie dziêki tym sto³kom i taboretom mamy co jeœÌ?

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-07-02, 17:44   
0
UP DOWN

Witam Panowie. Podk³ad Quickline wypróbowany i jak kalbi pisa³ trzeba daÌ go wiêcej jak maxa mo¿e i cena dobra ale i obróbka i wydajnoœÌ tak sobie. co do max meyera3011 jest ok ale tylko szary i pod czarne kolory lipa.

kalbi 
Wysłany: 2016-07-03, 02:53   
0
UP DOWN

MAX MAYER napisał/a:
Witam Panowie. Podk³ad Quickline wypróbowany i jak kalbi pisa³ trzeba daÌ go wiêcej jak maxa mo¿e i cena dobra ale i obróbka i wydajnoœÌ tak sobie. co do max meyera3011 jest ok ale tylko szary i pod czarne kolory lipa.

To polecam jeszcze ppg8046, ten podklad mozesz mieszaĂŚ z dedykowanym czarnidlem do podkladu w celu przyciemniemia. Podklad w wersji wypeplniajacej 6:1:1 lub gruntujacej 6:1:2, mi osobiÂście najlfajniej pracuje siĂŞ w wersji posredniej 6:1:1,5. Stosuj tylko z dedykowanym rozcienczalnikiem d8715

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu