Autor |
Wiadomość |
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-06-26, 17:25 PodkÂłady QUICKLINE
|
0
|
|
|
|
Witam czy ktoÂś z was pracowaÂł na tych podkÂładach bÂądÂź pracuje? jeÂśli tak to proszĂŞ o opinie sugestie |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-06-28, 22:05
|
0
|
|
|
|
robiÂłem Jeden wypeÂłniajÂący 3400 - szaÂłu nie ma, a drugi ciemnoszary nr nie pamiĂŞtam - sÂą maÂło wypeÂłniajÂące, trzeba duÂżo nawaliĂŚ niby niedrogie ale... JuÂż lepszy jest MaxMeyer 3011 - widziaÂłem po czasie napraw i polecam bo cena jest przystĂŞpna, a obecnie pracujĂŞ na PPG8046 |
|
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-06-29, 10:24
|
0
|
|
|
|
DziĂŞkujĂŞ kalbi. czy robiÂłeÂś podkÂładami spectrala? chodzi mi o ten 365 |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2016-06-29, 10:57
|
0
|
|
|

|
Linia produktĂłw PPG Quickline jest w ofercie dystrybutorĂłw Nexa Autocolor
a te same produkty ma dystrybutor Max Meyer pod nazwÂą Autolux
Quickline i Autolux sÂą produkowane w fabrykach PPG jednak ta cena (niÂższa) skÂądÂś siĂŞ bierze
PodkÂład epoksydowy z Max Meyera kosztuje okoÂło (komplet) 150zÂł a taki z Autoluxa okoÂło 100-110zÂł .... |
|
|
|
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-06-29, 12:03
|
0
|
|
|
|
Tylko wÂłaÂśnie na LubelszczyÂźnie jest jeden szanowny pan ktĂłremu ciÂągle maÂło i dziÂś coÂś kupujesz po..a jutro po.. dlatego zapytaÂłem o te podkÂłady Quickline i jak siĂŞ majÂą do spectrala? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-06-29, 19:58
|
0
|
|
|
|
ja z novola siĂŞ wyleczyÂłem. Bierz ten 3011, jest niedrogi w AutoEfekt Blizne JasiĂąskiego |
|
 |
bezimienny
|
Wysłany: 2016-06-29, 22:43
|
0
|
|
|
|
A czy tego MaxMayer'a trzeba wygrzewaĂŚ ? Nie siada po czasie ? Jak ma siĂŞ on do polecanego w innym temacie Cromax'a LE2004 ? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-06-30, 05:44
|
0
|
|
|
|
Cromax le to inna liga, porownaj ceny chociazby. Jesli umiesz robic to z 3011 bĂŞdziesz zadowolony |
|
 |
Przemek
|
Wysłany: 2016-06-30, 07:52
|
0
|
|
|
Przemek

|
|
|
|
 |
natium
|
Wysłany: 2016-06-30, 15:45
|
0
|
|
|

|
wyszedl nowy podklad z PPG D8525 na utwardzaczu 8302 pracuje na tym podkladzie naprawe polecam dobre wypelnienie latwosc w szlifowaniu dla zainteresowanych wysle karte pisac jak cos |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-06-30, 21:47
|
0
|
|
|

|
Czemu Wy nie robicie na szpachli natryskowej? PrzecieÂż zwykÂła natryskĂłwka eliminuje problemy ktĂłre eliminujecie mega drogimi produktami. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-06-30, 21:51
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Czemu Wy nie robicie na szpachli natryskowej? PrzecieÂż zwykÂła natryskĂłwka eliminuje problemy ktĂłre eliminujecie mega drogimi produktami. | bo czas, bo jest twarda i wiĂŞksze prawdopodobieĂąstwo odpryskĂłw od kamieni czy drobnych uderzeĂą. Dobry podkÂład wypeÂłniajÂący jest elastyczniejszy i szybciej siĂŞ wykonuje naprawĂŞ. Jest jeszcze 380 z Novola zamiast natryskĂłwki schnie 2h w 20st.C ale jej duÂżym minusem jest, Âże nie moÂżna kÂłaœÌ na epoksyd, chyba, Âże za kilka dni i nie moÂżna kÂłaœÌ na ocynk, goÂła blachĂŞ bo siĂŞ nie trzyma wogĂłle. |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-06-30, 22:04
|
0
|
|
|

|
380 jest bardzo krucha. Jak masz np zatrzaski powiedzmy w Dacii sandero stepway na blotnikach do nadkoli plastikowych i wepniesz w dziury zatrzask to robi siĂŞ odprysk w koÂło jak wyciÂągasz zatrzask/spinkĂŞ. |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-06-30, 23:24
|
0
|
|
|

|
kalbi napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Czemu Wy nie robicie na szpachli natryskowej? PrzecieÂż zwykÂła natryskĂłwka eliminuje problemy ktĂłre eliminujecie mega drogimi produktami. | bo czas, bo jest twarda i wiĂŞksze prawdopodobieĂąstwo odpryskĂłw od kamieni czy drobnych uderzeĂą. Dobry podkÂład wypeÂłniajÂący jest elastyczniejszy i szybciej siĂŞ wykonuje naprawĂŞ. Jest jeszcze 380 z Novola zamiast natryskĂłwki schnie 2h w 20st.C ale jej duÂżym minusem jest, Âże nie moÂżna kÂłaœÌ na epoksyd, chyba, Âże za kilka dni i nie moÂżna kÂłaœÌ na ocynk, goÂła blachĂŞ bo siĂŞ nie trzyma wogĂłle. |
Ja w takiej sytuacji kupiÂłbym promiennik i robiÂłbym jeszcze szybciej i znacznie taniej. Z tymi odpryskami to nie do koĂąca siĂŞ zgadzam. Ja kiedyÂś pokazaÂłem natryskĂłwkĂŞ klientowi na swoim aucie. LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala. Do dziÂś przejechaÂłem jakieÂś 100000km i nie widzĂŞ Âżeby posiadaÂło, zrobiÂły siĂŞ otoki albo dziury po kamieniach byÂły inne niÂż w oryginalnym lakierze. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-06-30, 23:59
|
0
|
|
|

|
Nie wiem co siĂŞ robi po czasie, ale wiem co siĂŞ robi juÂż w ciÂągu kilku dni, godzin takÂże nikt mi nie musi mĂłwiĂŚ, Âże jest inaczej poniewaÂż nie jest. Nie moÂżna teÂż porĂłwnywaĂŚ tego podkÂładu przykrytego warstwami lakieru szczelnie do np otworĂłw z ktĂłrych on odprysnie z lakierem i wchodzi tam potem woda. Nawet nie musze siĂŞ domyÂślaĂŚ co tam bĂŞdzie za rok, a za dwa to juÂż wiem na pewno. Nie jest to teÂż szpachel natryskowa tylko podkÂład. W schnieciu super i obrĂłbce teÂż. |
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-07-01, 07:04
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala |
ale takiego czegoÂś nie zalewa siĂŞ natryskĂłwkÂą - totalna amatorka i pĂłjÂście na skrĂłty.
bmw2.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 118 raz(y) 66.9 KB |
bmw1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 86 raz(y) 70.72 KB |
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-07-01, 16:21
|
0
|
|
|

|
kalbi napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | LakierowaliÂśmy maskĂŞ skutÂą kamieniami. PoszÂła natryskowa, 385 ze spectrala m/m, baza z R-M i 565 ze spectrala |
ale takiego czegoÂś nie zalewa siĂŞ natryskĂłwkÂą - totalna amatorka i pĂłjÂście na skrĂłty. |
MoÂżliwe, Âże masz racje, przy czym ja oceniam efekt a nie tajniki technologii. Ludzie z ulicy chyba maja podobnie. Kotlet ma byĂŚ smaczny i nikogo nie obchodzi jakiej firmy byÂła patelnia. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-07-01, 20:50
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Ludzie z ulicy chyba maja podobnie. Kotlet ma byĂŚ smaczny i nikogo nie obchodzi jakiej firmy byÂła patelnia. | bo sÂą stoÂłki i taborety |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-07-02, 08:15
|
0
|
|
|

|
A czo to w³aœnie nie dziêki tym sto³kom i taboretom mamy co jeœÌ? |
|
|
|
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2016-07-02, 17:44
|
0
|
|
|
|
Witam Panowie. Podk³ad Quickline wypróbowany i jak kalbi pisa³ trzeba daÌ go wiêcej jak maxa mo¿e i cena dobra ale i obróbka i wydajnoœÌ tak sobie. co do max meyera3011 jest ok ale tylko szary i pod czarne kolory lipa. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-07-03, 02:53
|
0
|
|
|
|
MAX MAYER napisał/a: | Witam Panowie. PodkÂład Quickline wyprĂłbowany i jak kalbi pisaÂł trzeba daĂŚ go wiĂŞcej jak maxa moÂże i cena dobra ale i obrĂłbka i wydajnoœÌ tak sobie. co do max meyera3011 jest ok ale tylko szary i pod czarne kolory lipa. |
To polecam jeszcze ppg8046, ten podklad mozesz mieszaĂŚ z dedykowanym czarnidlem do podkladu w celu przyciemniemia. Podklad w wersji wypeplniajacej 6:1:1 lub gruntujacej 6:1:2, mi osobiÂście najlfajniej pracuje siĂŞ w wersji posredniej 6:1:1,5. Stosuj tylko z dedykowanym rozcienczalnikiem d8715 |
|