Autor |
Wiadomość |
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-11-11, 07:56 Jakiej firmy bÂłotnik zamiennik?
|
0
|
|
|
|
Przymierzam siê do zakupu b³otników przednich do golfa 3 i tu pytanie czy blic, polcar, czy KLOKKERHOLM. Wiem ¿e pod brandem Blic kryje sie KLOKKERHOLM, API i inne firmy. Chodzi mi o to ¿e trudno znaleŸÌ dobrze spasowany b³otnik w zamienniku. |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2016-11-11, 10:25
|
0
|
|
|

|
sawmaster, ostatnio robi³em 2 golfy3 tj. przednie b³otniki producenta Aysan czy tez Aysam ,moge Tobie to poleciÌ,pasuj¹ wrecz idealnie,wczeœniej wszystkie rogi ,kanty przespawa³em,jedynie nale¿y lekko "klepn¹Ì" wnêkê b³otnika przy styku z drzwiami bo bez tego przy otwarciu bêdzie lekko obcieraÌ.Jak znajdê dziœ czas to wrzuce foto z pasowania szczelin.Zap³aci³em za taki b³otnik 79z³. |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-11-11, 10:28
|
0
|
|
|
|
nie mogê takiej firmy znaleŸÌ w necie |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2016-11-11, 13:37
|
0
|
|
|

|
maÂłe sprostowanie,nazwa tych bÂłotnikĂł to SIMYI
teraz sprawdzaÂłem http://www.simyi.com/english/
Musisz pytaĂŚ sprzedawce co na nich pisze,ja miaÂłem koloru beÂżowego. |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-11-11, 20:59
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Giezet
|
Wysłany: 2016-11-12, 14:05
|
0
|
|
|

|
Zamiennik zawsze bĂŞdzie tylko zamiennikiem.
CieĂąsze blacha, stara i wyklepana forma na ktĂłrej byÂł element formowany,ogĂłlnie jak siĂŞ uda.
MiaÂłem do czynienia z klokkerholm, polcar, z intercarsu jakieÂś teÂż byÂły itp.
Jakiœ czas temu znajomy przywióz³ maskê do Seata Altea, dostawcy nie znam, ale akurat u tego dystrybutora jest podzia³ na trzy grupy: tani zamiennik, bliski orygina³u, i jakoœÌ orygina³u, tak to nazewnictwo przyjmijmy.
Maska do Altea to byÂła jakoÂści oryginaÂłu...
Nie mam zdjĂŞĂŚ, ale gĂłrne ranty od strony podszybia nie do koĂąca zagiete od wewnĂŞtrznej strony, jakby blachy brakÂło, charakterystyczne przetÂłoczenia na masce maja kanty o innej ostroÂści w tych samych mi, pomijam juÂż nawet ze waga elementu jest teÂż odczuwalne niÂższa.
OgĂłlnie loteria z zamiennikami, zazwyczaj trzeba czarowaĂŚ, bo tu gdzieÂś nie dolega do reflektora, tam szczelina krzywa itd.
Czasem lepiej kupiĂŚ ori uÂżywkĂŞ, i polakierowaĂŚ od nowa. |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2016-11-12, 18:18
|
0
|
|
|

|
Taiwan Tong Yang, robiÂłem kilka do e46 , mietek e,pare audi a6 i inne pasujÂą bardzo dobrze i nie byÂło jakiÂś wiĂŞkszych problemĂłw, epoxyd i heja |
|