Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
MAX MAYER 
Wysłany: 2016-12-06, 23:03   Lakier bezbarwny ProfiRS w HS ie
0
UP DOWN

Witam ktoÂś coÂś tym kiedyÂś lakierowaÂł[ malowaÂł]?

sawmaster 
Wysłany: 2016-12-07, 11:45   
0
UP DOWN

na fb nie polecajÂą go

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-12-07, 12:25   
0
UP DOWN

wcale siĂŞ nie dziwiĂŞ bo to ÂŚMIETNIK jakich maÂło mniej wiĂŞcej po roku od lakierowania zaczyna odchodziĂŚ od bazy takÂże jeÂśli ktoÂś nim robi odradzam. coÂś mnie podkusiÂło i zuÂżyÂłem kilka litry :x: i w ostatnim czasie poprawiam trzeci wĂłz bo zÂłazi. jaki czÂłowiek potrafi byĂŚ gÂłupi

sawmaster 
Wysłany: 2016-12-07, 13:31   
0
UP DOWN

teÂż podobno komuÂś ten profirs schodziÂł

KK 
Wysłany: 2016-12-07, 19:47   
0
UP DOWN

Dobrze wiedzieĂŚ, bo teÂż mam ofertĂŞ IC.

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-12-07, 23:19   
0
UP DOWN

mieszalnik Ci proponowali wstawiĂŚ? mi teÂż chcieli do tego stopnia Âże nawet przedstawiciel od sprzedaÂży opon mnie namawiaÂł Âżeby braĂŚ bo tani dobry system. odkÂąd zaczĂŞÂło siĂŞ dziaĂŚ tak z lakierem przedstawiciel o mnie zapomniaÂł ich technik ktĂłry przyjeÂżdzaÂł i pokazy robiÂł juÂż nie pracujĂŞ a nawet sprzedawca o mnie zapomniaÂł

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-12-08, 16:43   
0
UP DOWN

Obudzili siê z mieszalnikami jakieœ dwa lata za póŸno. Dziœ jest tyle taùszych systemów, ¿e sza³u nie zrobi¹. Jak zatrudni¹ kogoœ kumatego, to objeŸdzi wszystkie warsztaty gdzie stoi Spectral i zrobi podmiankê na zasadzie mamy to samo tylko, ¿e stabilne i do tego taùsze. WeŸ mieszalnik a dam Ci 5 oczek na materia³y lakiernicze. W ten sposób, IC przyczyni siê do upadku wielu mieszalni. Maj¹ blacharkê, mieszalnik i dodatki, czyli wszystko co potrzebne do kompleksowego zaopatrzenia warsztatu.

MAX MAYER 
Wysłany: 2016-12-08, 17:26   
0
UP DOWN

no wÂłaÂśnie kogoÂś kumatego w lublinie takich brak ;) wstawili swĂłj mieszalnik do jednego warsztatu i stoi a wÂłaÂściciel jeÂździ do innej mieszalni kolory robiĂŚ.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2016-12-08, 19:07   
0
UP DOWN

hehe/ O handlowcach to mo¿na ksi¹¿ki napisaÌ. Jak jest normalny to dziwnym trafem szybko znika. Na jego miejsce pojawia siê beton który nawet nie wie czym handluje. IC nie skupia siê na lakiernictwie. To dla nich uzupe³nienie oferty bo dobrze wygl¹da jak firma zajmuje siê kompleksow¹ dostaw¹. Nikt tam na razie nie upatruje jakichœ kokosów w bran¿y lakierniczej bo i produkty maj¹ raczej z dolnej pó³ki cenowej, czyli te które pozostaj¹ w obszarze zainteresowania najgorszej grupy klientów - kosmitów.
A mieszalnik stoi, bo nie majÂą systemu szkoleĂą. Pewnie majÂą z CSV dogadane szkolenie, ale w CSV polityka szkoleĂą teÂż jest idiotyczna. Polega na tym, Âże najpierw musisz kupiĂŚ mieszalnik a potem pojedziesz na szkolenie. Kup Pan auto i dopiero siĂŞ Pan przejedÂź.

Moim zdaniem, kwesti¹ czasu jest a¿ któraœ z firm, postawi na centralny kolorbox dla warsztatów. Pracujesz na kompletnym systemie - wysy³asz klapkê i dostajesz recepturê na maila. Warunek to minimum 0,3 litra. Wbrew pozorom to nie s¹ jakieœ gigantyczne koszty. Przy za³o¿eniu, ¿e z ca³ej polski dziennie przyjdzie 300 klapek, to spokojnie ogarnie to 20 osobowy zespó³. Przy okazji powstanie bank kolorów który z czasem uzupe³ni tradycyjny kolorbox. ZebraÌ 20 dobrych kolorystów to te¿ nie jest problem dla firmy z du¿ym kapita³em. Takie nak³ady siê szybko zwróc¹. Sprzeda siê wiêcej dodatków, bo lakiernik sam stwierdzi, ¿e jak ma jeŸdziÌ do mieszalni i mieÌ co jakiœ czas problem z kolorem, to woli kupiÌ ca³y system i mieÌ mo¿liwoœÌ namieszania u siebie z gwarancj¹, ¿e ten kolor bêdzie pasowa³ naprawdê dobrze. To jest w³aœnie przysz³oœÌ systemów mieszalnikowych i sposób na ugruntowanie pozycji na rynku a przy okazji rozwój tradycyjnego kolorboxu.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu