Autor |
Wiadomość |
 |
dabi1990
|
Wysłany: 2017-01-25, 13:38 Szpachlowanie i lakierowanie drzwi po stÂłuczce
|
0
|
|
|
|
Witam.
Uszkodzenia jak na zdjĂŞciach. Czy elementy nadajÂą siĂŞ do szpachlowania i malowania? Na ile taka naprawa wytrzyma?
Wiem, Âże najlepszym rozwiÂązaniem byÂłaby wymiana drzwi, lecz w tym temacie interesuje mnie temat wyklepania i szpachlowania, czy ma ktoÂś doÂświadczenie z takÂą naprawÂą.
http://forum.fordclubpols...213#post2735213
WiĂŞksze zdjĂŞcia w linku wyÂżej |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2017-01-25, 18:11
|
0
|
|
|
|
Obrazki siĂŞ nie ÂładujÂą. |
|
|
|
 |
dabi1990
|
Wysłany: 2017-01-25, 20:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2017-01-25, 21:38
|
0
|
|
|
|
jak znajdziesz dobrego blacharza to ogarnie Ci te drzwi, ale bez baĂąkowania siĂŞ nie obejdzie. OgĂłlnie kwalifikujÂą siĂŞ do wymiany |
|
 |
dabi1990
|
Wysłany: 2017-01-26, 19:52
|
0
|
|
|
|
DuÂżo szpachli na to pĂłjdzie? Najbardziej obawiam siĂŞ pĂŞkania szpachli od zamykania drzwi. |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2017-01-26, 20:35
|
0
|
|
|

|
Nie wiem jaki to ford ale myÂślĂŞ,Âże naprawa tych drzwi przewyÂższy cene drzwi uÂżywanych.
Elementy odkrĂŞcane najlepiej wymieniĂŚ.Ja bym tak zrobiÂł ale kaÂżdy ma swoje metody. |
|
|
|
 |
MAX MAYER
|
Wysłany: 2017-01-26, 23:10
|
0
|
|
|
|
dabi1990 napisał/a: | DuÂżo szpachli na to pĂłjdzie? Najbardziej obawiam siĂŞ pĂŞkania szpachli od zamykania drzwi. | jeÂśli zrobi to blacharz jak kalbi piszĂŞ to pĂłjdzie maÂło szpachli a jeÂśli kowal to moÂże z czasem odpaœÌ pÂłat |
|
|
|
 |
dabi1990
|
Wysłany: 2017-01-27, 00:12
|
0
|
|
|
|
Cena drzwi w przyzwoitym stanie pod kolor to 650 zÂł, wiĂŞc myÂślĂŞ, Âże dosyĂŚ sporo. UÂżywane drzwi zapewne naleÂżaÂłoby przepolerowaĂŚ i kto wie moÂże poprawiĂŚ lakierniczo, dlatego caÂły czas rozwaÂżam temat klepania i szpachli.
Jest to ford focus mk2 lift. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2017-01-27, 08:27
|
0
|
|
|
|
do mk2 lift wczoraj kupowaÂłem drzwi za 550 zÂł w bdb stanie, ja bym wolaÂł mimo wszystko dopÂłaciĂŚ parĂŞ zÂłotĂłwek niÂż rzeÂźbiĂŚ te drzwi, jak nie masz kasy to poczekaj i uzbieraj bo naprawdĂŞ te drzwi aby zrobiĂŚ bdb to trzeba nad nimi posiedzieĂŚ (nie wiem czy znajdziesz kogoÂś, kto Ci to bdb zrobi) decyzja naleÂży do Ciebie (PS kit nie odpadnie ale musisz daĂŚ to do dobrego szpeczjalisty) |
|
 |
dabi1990
|
Wysłany: 2017-01-27, 14:12
|
0
|
|
|
|
Jestem takÂże skÂłonny kupiĂŚ drzwi, lecz mam obawy co do ich stanu. Czy drzwi juÂż prĂŞdzej nie byÂły szpachlowane, bo po co mam kupowaĂŚ wyklepane drzwi skoro mogĂŞ swoje wyklepaĂŚ.
Jaki jest stan uÂżywanych drzwi wewnÂątrz, czy juÂż rudy ich nie bierze.
Mam na oku fajne drzwi pod kolor, tylko na drugim koĂącu Polski, jedyne co wchodzi to kupiĂŚ w ciemno.
Masz moÂże poleciĂŚ stronĂŞ gdzie znajdĂŞ uÂżywane czĂŞÂści oprĂłcz alle? |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2017-01-27, 17:05
|
0
|
|
|
|
kupisz uÂżywkĂŞ i teÂż nie wiadomo czy nie kitowane |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2017-01-27, 20:33
|
0
|
|
|
|
Ostatnio kumplowi przys³ali w innym kolorze,ale nawet podobnym.Polówkê przodek jak sk³ada³ kupi³ wszystko w orginale ale z ró¿nych aut i siê ró¿ni³y.Tak¿e mo¿na ró¿nie trafiÌ z zakupami przez neta, mi kiedyœ Ìwiare z tylni¹ klap¹ zapakowali tak ¿e klapa do malowania by³a, ale czasu nie ma ¿eby za czêœciami ganiaÌ.Po wiêkszoœci wszystko jest ok, zw³aszcza jak siê kupuje od ludzi którzy ju¿ trochê czasu s¹ na rynku. Jak fura w wiêkszoœci w orginale to warto by takie za³o¿yÌ. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2017-01-27, 21:35
|
0
|
|
|
|
dabi1990 napisał/a: | Jestem takÂże skÂłonny kupiĂŚ drzwi, lecz mam obawy co do ich stanu. Czy drzwi juÂż prĂŞdzej nie byÂły szpachlowane, bo po co mam kupowaĂŚ wyklepane drzwi skoro mogĂŞ swoje wyklepaĂŚ. |
ja pier... to spytaj sprzedawcy czy byÂły ponownie lakierowane i czy jest korozja albo szukaj drzwi gdzieÂś blisko siebie i jedÂź osobiÂście to bĂŞdziesz pewien
Kupuj od sprzedawcy, ktĂłry ma dobre oceny na allegro |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2017-01-28, 02:39
|
0
|
|
|

|
JedÂź na gieÂłdĂŞ do Poznania i sobie wybierz drzwi sam, takie nieszpachlowane i nie pogiĂŞte.
Ewentualnie oddaj do jakiegoÂś szpeca co Ci to zrobi, ale licz siĂŞ z tym, Âże po tej naprawie wszystko za jakiÂś czas posiada. |
|
 |
marek4512
|
Wysłany: 2017-02-17, 14:34
|
0
|
|
|
|
Czasami dobre czĂŞÂści moÂżna trafiĂŚ na szrotach samochodowych. W takich skupach jest wiele czĂŞÂści i elementĂłw karoserii, wiĂŞc warto poszukaĂŚ po okolicznych autoskupach. Wiele osĂłb przecieÂż zastanawia siĂŞ co zrobiĂŚ z autem po wypadku , i stwierdza, ze auta nie opÂłaca siĂŞ naprawiaĂŚ i oddajÂą je do takich wÂłaÂśnie skupĂłw. |
|
|
|