Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dabi1990
Wysłany: 2017-01-25, 13:38   Szpachlowanie i lakierowanie drzwi po stÂłuczce
0
UP DOWN

Witam.

Uszkodzenia jak na zdjĂŞciach. Czy elementy nadajÂą siĂŞ do szpachlowania i malowania? Na ile taka naprawa wytrzyma?
Wiem, Âże najlepszym rozwiÂązaniem byÂłaby wymiana drzwi, lecz w tym temacie interesuje mnie temat wyklepania i szpachlowania, czy ma ktoÂś doÂświadczenie z takÂą naprawÂą.

http://forum.fordclubpols...213#post2735213

WiĂŞksze zdjĂŞcia w linku wyÂżej

kzychu
Wysłany: 2017-01-25, 18:11   
0
UP DOWN

Obrazki siĂŞ nie ÂładujÂą.

dabi1990
Wysłany: 2017-01-25, 20:17   
0
UP DOWN

Wklejam wiĂŞksze foty

kalbi 
Wysłany: 2017-01-25, 21:38   
0
UP DOWN

jak znajdziesz dobrego blacharza to ogarnie Ci te drzwi, ale bez baĂąkowania siĂŞ nie obejdzie. OgĂłlnie kwalifikujÂą siĂŞ do wymiany

dabi1990
Wysłany: 2017-01-26, 19:52   
0
UP DOWN

DuÂżo szpachli na to pĂłjdzie? Najbardziej obawiam siĂŞ pĂŞkania szpachli od zamykania drzwi.

hematol 
Wysłany: 2017-01-26, 20:35   
0
UP DOWN

Nie wiem jaki to ford ale myÂślĂŞ,Âże naprawa tych drzwi przewyÂższy cene drzwi uÂżywanych.
Elementy odkrĂŞcane najlepiej wymieniĂŚ.Ja bym tak zrobiÂł ale kaÂżdy ma swoje metody.

MAX MAYER 
Wysłany: 2017-01-26, 23:10   
0
UP DOWN

dabi1990 napisał/a:
DuÂżo szpachli na to pĂłjdzie? Najbardziej obawiam siĂŞ pĂŞkania szpachli od zamykania drzwi.
jeœli zrobi to blacharz jak kalbi piszê to pójdzie ma³o szpachli a jeœli kowal to mo¿e z czasem odpaœÌ p³at ;)

dabi1990
Wysłany: 2017-01-27, 00:12   
0
UP DOWN

Cena drzwi w przyzwoitym stanie pod kolor to 650 zÂł, wiĂŞc myÂślĂŞ, Âże dosyĂŚ sporo. UÂżywane drzwi zapewne naleÂżaÂłoby przepolerowaĂŚ i kto wie moÂże poprawiĂŚ lakierniczo, dlatego caÂły czas rozwaÂżam temat klepania i szpachli.
Jest to ford focus mk2 lift.

kalbi 
Wysłany: 2017-01-27, 08:27   
0
UP DOWN

do mk2 lift wczoraj kupowaÂłem drzwi za 550 zÂł w bdb stanie, ja bym wolaÂł mimo wszystko dopÂłaciĂŚ parĂŞ zÂłotĂłwek niÂż rzeÂźbiĂŚ te drzwi, jak nie masz kasy to poczekaj i uzbieraj bo naprawdĂŞ te drzwi aby zrobiĂŚ bdb to trzeba nad nimi posiedzieĂŚ (nie wiem czy znajdziesz kogoÂś, kto Ci to bdb zrobi) decyzja naleÂży do Ciebie (PS kit nie odpadnie ale musisz daĂŚ to do dobrego szpeczjalisty)

dabi1990
Wysłany: 2017-01-27, 14:12   
0
UP DOWN

Jestem takÂże skÂłonny kupiĂŚ drzwi, lecz mam obawy co do ich stanu. Czy drzwi juÂż prĂŞdzej nie byÂły szpachlowane, bo po co mam kupowaĂŚ wyklepane drzwi skoro mogĂŞ swoje wyklepaĂŚ.
Jaki jest stan uÂżywanych drzwi wewnÂątrz, czy juÂż rudy ich nie bierze.
Mam na oku fajne drzwi pod kolor, tylko na drugim koĂącu Polski, jedyne co wchodzi to kupiĂŚ w ciemno.
Masz moÂże poleciĂŚ stronĂŞ gdzie znajdĂŞ uÂżywane czĂŞÂści oprĂłcz alle?

sawmaster 
Wysłany: 2017-01-27, 17:05   
0
UP DOWN

kupisz uÂżywkĂŞ i teÂż nie wiadomo czy nie kitowane

kzychu
Wysłany: 2017-01-27, 20:33   
0
UP DOWN

Ostatnio kumplowi przys³ali w innym kolorze,ale nawet podobnym.Polówkê przodek jak sk³ada³ kupi³ wszystko w orginale ale z ró¿nych aut i siê ró¿ni³y.Tak¿e mo¿na ró¿nie trafiÌ z zakupami przez neta, mi kiedyœ Ìwiare z tylni¹ klap¹ zapakowali tak ¿e klapa do malowania by³a, ale czasu nie ma ¿eby za czêœciami ganiaÌ.Po wiêkszoœci wszystko jest ok, zw³aszcza jak siê kupuje od ludzi którzy ju¿ trochê czasu s¹ na rynku. Jak fura w wiêkszoœci w orginale to warto by takie za³o¿yÌ.

kalbi 
Wysłany: 2017-01-27, 21:35   
0
UP DOWN

dabi1990 napisał/a:
Jestem takÂże skÂłonny kupiĂŚ drzwi, lecz mam obawy co do ich stanu. Czy drzwi juÂż prĂŞdzej nie byÂły szpachlowane, bo po co mam kupowaĂŚ wyklepane drzwi skoro mogĂŞ swoje wyklepaĂŚ.

ja pier... to spytaj sprzedawcy czy byÂły ponownie lakierowane i czy jest korozja albo szukaj drzwi gdzieÂś blisko siebie i jedÂź osobiÂście to bĂŞdziesz pewien

Kupuj od sprzedawcy, ktĂłry ma dobre oceny na allegro

KK 
Wysłany: 2017-01-28, 02:39   
0
UP DOWN

JedÂź na gieÂłdĂŞ do Poznania i sobie wybierz drzwi sam, takie nieszpachlowane i nie pogiĂŞte.
Ewentualnie oddaj do jakiegoÂś szpeca co Ci to zrobi, ale licz siĂŞ z tym, Âże po tej naprawie wszystko za jakiÂś czas posiada.

marek4512
Wysłany: 2017-02-17, 14:34   
0
UP DOWN

Czasami dobre czĂŞÂści moÂżna trafiĂŚ na szrotach samochodowych. W takich skupach jest wiele czĂŞÂści i elementĂłw karoserii, wiĂŞc warto poszukaĂŚ po okolicznych autoskupach. Wiele osĂłb przecieÂż zastanawia siĂŞ co zrobiĂŚ z autem po wypadku , i stwierdza, ze auta nie opÂłaca siĂŞ naprawiaĂŚ i oddajÂą je do takich wÂłaÂśnie skupĂłw.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu