Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dawid257
Wysłany: 2016-12-20, 16:24   
0
UP DOWN

Podpowie ktos jak robicie jak lakierujecie np spod maski sama baza z utwardzaczem? Na setke bazy tak ze 10-20ml utwardzacza i bez rozcienczalnika juz?przerwy miĂŞdzy warstwami normalne ? I ile to schnie tak do montaÂżu?

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-12-20, 17:07   
0
UP DOWN

mldlbn napisał/a:
Robertlodz09, dziĂŞki za odp, a na starego baranka mogĂŞ poÂłoÂżyĂŚ nowy bez podkÂładu? Nie chce go zdzieraĂŚ bo jest dobrze zrobione ale warstwa jest juÂż bardzo cienka.

MoÂżesz poÂłoÂżyĂŚ na starego baranka nowy tylko napraw (zabezpiecz) miejsca jego uszkodzenia
tak aby nie k³aœÌ go na ewentualne miejsca gdzie "wychodzi korozja"

nitroosek
Wysłany: 2016-12-28, 16:35   
0
UP DOWN

Orientuje siĂŞ ktoÂś jakim lakierem malowane sÂą fabryczne BMW e87?
Z tego co siĂŞ orientujĂŞ to jest to Standox, ale jaki? Ceramika?

Rufus_22 
Wysłany: 2017-01-07, 11:52   
0
UP DOWN

Panowie takie pytanko. Je¿eli bêdê lakierowa³ lakierami poliuretanowymi to MUSZÊ kupiæ sciane lakiernicza z wentylatorem ATEX czy da radê zwykly wentylator i nie bêdzie wybuchu ?

KK 
Wysłany: 2017-01-07, 19:04   
0
UP DOWN

Wiesz co to jest wentylator z norm¹ Atex i czym siê ró¿ni bez niej?
Nie musisz mieĂŚ wentylatora z nieiskrzÂącym wirnikiem itd... ale wszystko zaleÂży czy legal czy nora.
Jak nora to wentylator najlepiej z silnikiem na pasach, bĂŞdzie cicho i nie przeszkadza, Âże silnik normalny.
Jak legalnie to nie wiem...

streetracer
Wysłany: 2017-01-09, 12:42   
0
UP DOWN

Witam, mia³ ktoœ do czynienia z produktami Ranal?, jak to wypada oczywiœcie w pó³ce produktów eco?

Marcino 
Wysłany: 2017-01-11, 22:29   
0
UP DOWN

Jak dÂługo mogĂŞ trzymaĂŚ bazĂŞ zamkniĂŞta i nie otwierana tak jak dostaÂłem z mieszalni w normalnej temp pokojowej. Mieszalnik spectral Novola.

roochacz 
Wysłany: 2017-01-17, 18:37   
0
UP DOWN
Fuszerka majster

Witam, na b³otniku mam go³¹ blachê i teraz chcia³bym ogarn¹Ì to aby nie korodowa³o. To robiê tak: blacha>epoksyd>[?]>podk³ad akrylowy>baza>bezbarwny
i w miejscu [?] co mam daĂŚ? ChcĂŞ zrobiĂŚ podobnÂą do oryginaÂłu polakierowanÂą warstwĂŞ odbijajÂącÂą kamienie. DaĂŚ baranek czy jakiÂś inny specyfik?

mam na myœli t¹ zagiêt¹ czêœÌ b³otnika, zaznaczon¹ na foto (zdjêcie z neta, u mnie blacha czysta ;) )
Fura to bmw e39

Takie coÂś siĂŞ nada?
http://allegro.pl/baranek...6596345965.html

mr_andre
Wysłany: 2017-01-17, 22:53   
0
UP DOWN

Witajcie, szwagier miaÂł stÂłuczkĂŞ Audi A8 8L z 99r, uderzony prawy przĂłd jak na djĂŞciu. KupiÂłem uÂżywany kompletny pas przedni maskĂŞ, prawy bÂłotnik. zderzak. Domowymi sposobami poprostowaliÂśmy gĂłrne mocowanie prawego bÂłotnika (byÂło zgiĂŞte w stronĂŞ pasa przedniego oraz do doÂłu), oraz zawiasy maski.

Po zÂłoÂżeniu nie pasuje zamek, a dokÂładniej rygiel zamka jak na poniÂższym zdjĂŞciu, jak to wyregulowaĂŚ?

W chwili obecnej szczeliny nie sÂą idealne, ale maska razem z bÂłotnikami rĂłwno siĂŞ koĂączy. Czy problem jest w zawiasach maski, tam powinienem to wyregulowaĂŚ?

kzychu
Wysłany: 2017-01-18, 00:10   
0
UP DOWN

Na zawiasach za wiele nie zdziaÂłasz ,moÂżesz prĂłbowaĂŚ pas ustawiĂŚ ,ale jeÂśli podÂłuÂżnica/e odjechaÂła to trzeba jÂą namĂłwiĂŚ Âżeby na miejsce wrĂłciÂła ,wtedy oprĂłcz tego Âże maska bĂŞdzie siĂŞ zamykaĂŚ bĂŞdziesz miaÂł rĂłwne szparki.

hematol 
Wysłany: 2017-01-18, 00:23   
0
UP DOWN

najpierw sprawdz podÂłuÂżnice,mocowanie pasa przedniego,ma byĂŚ z obu stron rĂłwno,maska ma leÂżeĂŚ prosto,do maski dopasuj bÂłotniki,w masce wyreguluj zatrzask (jak sie da) a na pasie zamek.Mniej wiecej w takiej kolejnosĂŚi jak napisaÂłem,z ustawieniem maski ,bÂłotnikĂłw i szczelin jest duÂżo zabawy :D

mr_andre
Wysłany: 2017-01-18, 07:31   
0
UP DOWN

kzychu hematol dziĂŞki za szybkÂą odpowiedÂź. Wydaje mi siĂŞ Âże podÂłuÂżnice sÂą proste poniewaÂż dziury z pasa przedniego pasowaÂły do otworĂłw mocujÂących w podÂłuÂżnicach. Nie ma regulacji w masce oraz nie da siĂŞ regulowaĂŚ samego zamka w pasie przednim. Pozostaje mi chyba nawiercenie nowych otworĂłw w pasie przednim na zamek, tak z 1 cm w lewo Âżeby rygiel pasowaÂł.

ks63b 
Wysłany: 2017-01-18, 09:02   
0
UP DOWN

nawiercenie otworów nic Ci nie da,mo¿e i dopasujesz rygiel ze wzmocnieniem,ale i tak póŸniej coœ na koùcu ,nie bêdzie pasowaÌ.

albo lampy z bÂłotnikami
albo zderzak z lampami
albo zderzak z bÂłotnikami.

Otwory we wzmocnieniu sÂą po to,Âżeby przez nie przykrĂŞciĂŚ wzmocnienie z podÂłuÂżnicami i fartuchami bocznymi. I wiercenie nic nie da.
MoÂże byĂŚ tak,Âże obydwie podÂłuÂżnice uciekÂły lekko w lewo,dlatego tak pasuje wzmocnienie.

Tak jak Ci koledzy wczeÂśniej napisali, zacznij od sprawdzenia,ewentualnie ustawienia podÂłuÂżnic
potem maska,bÂłotniki ,lampy,zderzak i po robocie :spoko: :spoko: :spoko:

pozdrawiam

kzychu
Wysłany: 2017-01-18, 09:25   
0
UP DOWN

Dziury z pasa ,¿e pasuj¹ nie znaczy ¿e giry s¹ ok. mog³y obie uciekn¹Ì(wed³ug mnie tak jest), zanim pas zaczniesz psuÌ posk³adaj wszystko ,tylko dok³adnie na wszystkie mocowania, ³¹cznie ze zderzakiem i lampami wtedy obejrzyj czy szczeliny s¹ akceptowalne, ale jak rygiel nie wcelowa³ to w¹tpie.
O kolega juÂż dokÂładnie wyjaÂśniÂł

mr_andre
Wysłany: 2017-01-18, 10:39   
0
UP DOWN

ks63b napisał/a:

...
Otwory we wzmocnieniu sÂą po to,Âżeby przez nie przykrĂŞciĂŚ wzmocnienie z podÂłuÂżnicami i fartuchami bocznymi. I wiercenie nic nie da.
...

Zobaczê popo³udniu jak to wygl¹da, ale docelowo chcia³em przesun¹Ì tylko dziury od zamka maski a nie te ³¹cz¹ce pas przedni z pod³u¿nicami.

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-01-18, 11:28   
0
UP DOWN

Ja tak tylko zapytam .... jak sobie tak - ...
mr_andre napisał/a:
Domowymi sposobami poprostowaliÂśmy

To jakieÂś pomiary porobiliÂście ? czy tylko tak ... jakoÂś to bĂŞdzie ?

U mnie w pracy jest zasada Âże pogiĂŞte zawiasy od maski sie nie prostuje tylko wymienia
na nie uszkodzone ... i dopiero pasujesz kolego maskĂŞ a do maski ustawiasz resztĂŞ i robisz pomiary

mr_andre
Wysłany: 2017-01-18, 12:06   
0
UP DOWN

Robertlodz09 ca³oœÌ by³a prostowana "na oko" z zasad¹ jakoœ to bêdzie i tak to siê skoùczy³o...

ks63b 
Wysłany: 2017-01-18, 21:42   
0
UP DOWN

Echhh....;na oko'' oko nie jest, w tym przypadku najlepszym przyrzÂądem pomiarowym.

MĂłj nauczyciel mawiaÂł kiedyÂś (dwadzieÂścia parĂŞ lat temu);;;;
przekÂątna jak cyganka,prawdĂŞ Ci powie.

pozdrawiam

CzereÂśniak
Wysłany: 2017-01-20, 23:34   
0
UP DOWN

Cytat:
prostowana "na oko" z zasadÂą jakoÂś to bĂŞdzie i tak to siĂŞ skoĂączyÂło...

Wszyscy tak prostujom i auta jezdzom przecie :spoko:

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-05, 13:19   
0
UP DOWN

Witam.
Problem polega na rybich oczkach dos³ownie na wszystkim. Ostatnio wzi¹³em kartkê kontroln¹
Prysn¹³em na ni¹ baz¹ i pojawi³o siê pe³no rybich oczek.
Powietrze w ukÂładzie jest czyste. ( Kompresor z osuszaczem w innym pomieszczeniu, w pomieszczeniu, w ktĂłrym maluje zaÂłoÂżony osuszacz wĂŞglowy za nim
PrĂłba na lusterku teÂż wychodzi dobrze tzn. lusterko nie paruje i nie pojawiajÂą siĂŞ krople itp.
Pistolet przemyty nitro i zmywaczem sylikonu.
Nie mam ju¿ pomys³u co mo¿e byÌ przyczyn¹ oczkowania. Pojawiaj¹ siê bez wzglêdu na gruboœÌ warstw.

misias
Wysłany: 2017-02-05, 15:22   
0
UP DOWN

MoÂże smog zaatakowaÂł,niema za wysokiego stĂŞÂżenia u was.

hematol 
Wysłany: 2017-02-05, 22:27   
0
UP DOWN

piotrek20060, wymieĂą wĂŞze powietrza najlepiej od kompresora aÂż do pistoletu,ja miaÂłem syf w tym ostatnim podpinanym pod pistolet.
Jak kompresor sÂłabej jakoÂści pluje wodÂą czy olejem to problem powrĂłci.

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-05, 22:49   
0
UP DOWN

Czy mo¿liwe ¿eby powietrze w pomieszczeniu by³o t³uste? W sensie spaliny z piecyka (kozy) przez nieszczelnoœÌ jak¹œ? W¹¿ te¿ p³uka³em zmywaczem sylikonu wiêc myœlê, ¿e gdzie indziej jest jakiœ problem.
Mam nowy w¹¿... i jest to samo a przewodu od kompresora nie wymienie bo leci tam plastik. W którym po przetarciu papierem jest tylko woda. Œladów oleju brak. No i jak mówi³em powietrze zanim dojdzie do pistoletu ma 3- 4 filtry.
Smogu w zachodniopomorskim na razie brak. U mnie wieje od morza

semperit1.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 78.86 KB

hematol 
Wysłany: 2017-02-05, 23:08   
0
UP DOWN

piotrek20060 napisał/a:
Czy mo¿liwe ¿eby powietrze w pomieszczeniu by³o t³uste? W sensie spaliny z piecyka (kozy) przez nieszczelnoœÌ jak¹œ?

Moze byĂŚ.
piotrek20060 napisał/a:
Mam nowy w¹¿... i jest to samo a przewodu od kompresora nie wymienie bo leci tam plastik. W którym po przetarciu papierem jest tylko woda.

Tego nie rozumie. :/

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-05, 23:18   
0
UP DOWN

RozkrĂŞcaÂłem plastikowÂą rurkĂŞ od kompresora do filtra i po przetarciu recznikiem papierowym byÂł on delikatnie wilgotny ( to mialem na mysli piszÂąc o wodzie ). Z tym, Âże od filtra do pistoletu sÂą jeszcze dwa filtry wiĂŞc nie ma opcji by byÂła tam woda z kompresora. Z resztÂą wczoraj spuszczaÂłem powietrze ze zbiornika i za wiele wody tam nie byÂło. WiĂŞc stawiam na ogrzewanie... Jutro wrzucĂŞ zdjĂŞcia jak wyglÂąda natrysk prĂłbny w pomieszczeniu gdzie malowaÂłem.

KK 
Wysłany: 2017-02-06, 00:21   
0
UP DOWN

Rybie oczka to ja miaÂłem teÂż na kartach natryskowych, w mieszalni byÂły w czymÂś ubabrane.

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-06, 08:23   
0
UP DOWN

Karty natryskowe odtluszczaÂłem parĂŞ razy

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-07, 21:51   
0
UP DOWN

czy taki odkurzacz nada siĂŞ do szlifowania akrylu, szpachli itp? ( szlifierka o skoku 2.5mm)
Praca raczej sporadyczna
http://warsztat24.pl/prod...m-elektrycznym/

kalbi 
Wysłany: 2017-02-07, 22:27   
0
UP DOWN

piotrek20060 napisał/a:
czy taki odkurzacz nada siĂŞ do szlifowania akrylu, szpachli itp? ( szlifierka o skoku 2.5mm)
Praca raczej sporadyczna
http://warsztat24.pl/prod...m-elektrycznym/

do szlifowania to on siĂŞ raczej nie nadaje, ale odessaĂŚ pyÂł pewnie da radĂŞ ;)

piotrek20060
Wysłany: 2017-02-08, 08:16   
0
UP DOWN

Cytat:
do szlifowania to on siĂŞ raczej nie nadaje, ale odessaĂŚ pyÂł pewnie da radĂŞ ;)

Wiadomo, Âże odkurzacz to raczej do ssania :)

Tucznik19 
Wysłany: 2017-02-09, 22:49   
0
UP DOWN

Witam. Pytanie za 100 pkt. RobiĂŞ prĂłg w golfie VI. Niestety zauwaÂżyÂłem, Âże zamiast baranka, jest na nim masa natryskowa. Powiedzcie mi, jak to teraz ugryzĂŚ Âżeby byÂło dobrze. Z gĂłry dziĂŞki. :)

KK 
Wysłany: 2017-02-09, 22:53   
0
UP DOWN

PoÂłoÂżyĂŚ masĂŞ natryskowÂą?

Tucznik19 
Wysłany: 2017-02-09, 22:54   
0
UP DOWN

Nie mam pistoletu :)

misias
Wysłany: 2017-02-10, 12:04   
0
UP DOWN

A pistolet do baranka masz,to tym zrĂłb bawiĂŞ siĂŞ teraz takim czymÂś jak masa natryskowa,powiem ci tak dosyĂŚ Âże dÂługo schnie od 12 godzin nawet do 3 dni.Gdzie taki baranek 3 godziĂąki potem lakier i po sprawie.

Do masy potrzebna jest temperatura wymaga podgrzania przed natryskiem i po natrysku wtedy czas jest przyspieszony.

CiĂŞÂżko zrobiĂŚ tym natrysk,wymaga ciÂśnienia,odlegÂłoÂści a przede wszystkim wprawy i doÂświadczenia,jak przy refinishu. :cool:

Tucznik19 
Wysłany: 2017-02-11, 08:48   
0
UP DOWN

Dzieki za pomoc. PrawdĂŞ mĂłwiÂąc to nie mam zamiaru bawiĂŚ siĂŞ w masy natryskowe, tylko po prostu potrzebujĂŞ to jakoÂś oszukaĂŚ. :)

adi7501
Wysłany: 2017-02-22, 01:59   
0
UP DOWN

Panowie, mam szybkie pytanko, bo dziÂś pierwszy raz w Âżyciu bĂŞdĂŞ lakierowaÂł bazÂą i bezbarwnym.

Lakieruje plastiki motocyklowe, sÂą juÂż pokryte podkÂładem, jest Âładnie zeszlifowany na gÂładko p800 mokrym. Mam poÂłoÂżyĂŚ bazĂŞ, a nastĂŞpnie bezbarwny. Moje pytanie brzmi:
Co jeÂśli zrobiĂŞ jakiegoÂś babola, zaciek na bazie? Czy mogĂŞ to szlifowaĂŚ po wyschniĂŞciu jakimÂś wodnym p1200, a nastĂŞpnie poÂłoÂżyĂŚ na to lakier bezbarwny?

Oraz w sumie jeszcze jedno pytanie: Czy po pomalowaniu baz¹ powierzchnia ma wyjœÌ idealnie g³adka? Co jeœli nie wyjdzie - szlifowaÌ papierkiem?

Pozdrawiam

KK 
Wysłany: 2017-02-22, 19:46   
0
UP DOWN

Baza ma byĂŚ gÂładka. Papierem moÂżna szlifowaĂŚ, jeÂśli narobisz zaciekĂłw, albo coÂś wpadnie... ale po takim zabiegu musisz jeszcze bazÂą przelecieĂŚ, Âżeby byÂł wÂłaÂściwy kolor na wierzchu widoczny pod lakierem bezbarwnym.

Marcino 
Wysłany: 2017-02-26, 09:18   
0
UP DOWN

misias napisał/a:
A pistolet do baranka masz,to tym zrĂłb bawiĂŞ siĂŞ teraz takim czymÂś jak masa natryskowa,powiem ci tak dosyĂŚ Âże dÂługo schnie od 12 godzin nawet do 3 dni.Gdzie taki baranek 3 godziĂąki potem lakier i po sprawie.

Do masy potrzebna jest temperatura wymaga podgrzania przed natryskiem i po natrysku wtedy czas jest przyspieszony.

CiĂŞÂżko zrobiĂŚ tym natrysk,wymaga ciÂśnienia,odlegÂłoÂści a przede wszystkim wprawy i doÂświadczenia,jak przy refinishu. :cool:

Co to za masa?
A jak bym chciaÂł takÂą masĂŞ poÂłoÂżyĂŚ w Âśrodku na podÂłogĂŞ jako wygÂłuszenie..... oryginalna jest twarda jak kamien i jest tylko paskami. ZdarÂłem to bo sÂą ogniska korozji pod tym.
Wiem ze Noxudol 3100 siĂŞ na to nadaje i jest dodatkowa ochrona przed korozjÂą, ale puszka na pistolet koÂło 70zÂł.
Czy znajdzie siĂŞ coÂś innego na zabezpieczonÂą podÂłogĂŞ do Âśrodka samochodu? GÂłownie zalezy mi na wÂłasciwoÂściach tÂłumiÂących.

killerx
Wysłany: 2017-02-26, 20:17   
0
UP DOWN

Witam. Mam lakier bezbarwny Spectral 505 niestety gdzieÂś wtopiÂło mi dedykowany utwardzacz. Czy moÂżna zastosowaĂŚ do tego lakieru inny utwardzacz akrylowy ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-02-26, 23:45   
0
UP DOWN

killerx napisał/a:
Mam lakier bezbarwny Spectral 505 niestety gdzieÂś wtopiÂło mi dedykowany utwardzacz. Czy moÂżna zastosowaĂŚ do tego lakieru inny utwardzacz akrylowy ?

Nie polecam jeœli chcesz unikn¹Ì ewentualnych problemów
wiesz jak mĂłwiÂą : ... chytry traci dwa razy ....
takÂże zalecam stosowanie takiego utwardzacza jaki przewidziaÂł producent lakieru

Nemesis100
Wysłany: 2017-02-28, 19:42   
0
UP DOWN

Koledzy szybkie nie za m¹dre pytanko. Mianowicie czy je¿eli filtr sufitowy ma przepuszczalnoœc 900m3/h to nie zaleznie jak du¿y dam wentylator nadmuchowy i wyci¹gowy gdy dam 1m2 to nadal bêdzie tylko 900m3/h czy jestem w b³edzie. Oraz ile powinno byc wt³aczane powietrz aby by³a dobra opadalnoœÌ w kabinie. Aha i jeszcze jedno wiem ¿e polecane s¹ filtry app ale one maja w³aœnie 900 m3/h a co powiecie o tym filtrze ma wiêksz¹ przepuszczalnoœÌ czy zatem nie da wiêcej powietrza Filtr sufitowy FGR-600G EU5. Dzieki serdeczne za szybk¹ odp.
Pozdrawiam.

KK 
Wysłany: 2017-02-28, 21:39   
0
UP DOWN

900m3/h na 1m2.

Nemesis100
Wysłany: 2017-03-01, 10:30   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
900m3/h na 1m2.

OK tak teÂż myslaÂłem. MoÂżecie mi podrzuciĂŚ jakiÂś wzĂłr jak policzyĂŚ ile powinienem dostarczyĂŚ powietrza a co za tym idzie jakÂą powinien zajmowaĂŚ powierzchniĂŞ filtr sufitowy, Âżeby doprowadziĂŚ do zadowalajÂącej opadalnoÂści.
Z gĂłry serdeczne dzieki za udzielone rady i podpowiedzi.

KK 
Wysłany: 2017-03-02, 00:01   
0
UP DOWN

Do zadowalajÂącego opadu a nie opadalnoÂści.
JeÂśli robisz w pseudo kabinie czyli norze, to jak zrobisz opad jak w kabinie, braknie grzania w caÂłej wsi na to. Na ten przedmuch.

Max 6-7 tyÂś m3/h jak w norze, a moÂże i mniej. Ogrzanie takiego przepÂływu powietrza = nagrzewnica za 10 tyÂś zÂł na olej opaÂłowy.
Jak masz pomieszczenie np 8x4 to rĂłb minimum 3x4m aktywnego sufitu. Najlepiej caÂły, ale w norze nie wiem po co.

karol3829
Wysłany: 2017-03-25, 16:16   
0
UP DOWN

Witam . Remontuje swoje auto . Wypiaskowa³em i polakierowa³em komorê silnika i ca³e zawieszenie . Teraz zaczynam robiÌ podwozie . Nigdzie nie mogê znaleŸÌ jak pozbyÌ siê rdzy z ³aczeù blach ( pomiêdzy blachami ) . Chcia³bym to zrobiÌ raz a dobrze. Myœla³em o dwóch sposobach :
1.WypiaskowaÌ na to Novol 360 i w profile zamkniête wpuœciÌ wosk Hammerite (du¿¹ iloœÌ )
2. RozwierciĂŚ zgrzewy wypiaskowaĂŚ cale elementy , epoksyd , wspawaĂŚ z powrotem i Wosk
Nie uœmiecha mi siê zbytnio druga opcja , poniewa¿ musia³bym rozebraÌ prawie pó³ karoserii .
Nie jestem teÂż pewien czy samo wypiaskowanie i epoksyd da rade . ProszĂŚ o rade

grzech25
Wysłany: 2017-03-28, 11:29   
0
UP DOWN

Witam, zakupiÂłem peugocika 206 z "drobnÂą" wadÂą - z maski zÂłazi klar :(
Pytanie: zetrzeÌ go do równego papierem i prysn¹Ì sprayem 2k czy, zetrzeÌ i oddaÌ do lakiernika, czy tylko wykrêciÌ i zanieœÌ lakiernikowi.
Pierwsza opcja ok 100pln, a ile lakiernik mo¿e wzi¹Ì za po³o¿enie klaru?

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-03-28, 23:05   
0
UP DOWN

grzech25 napisał/a:
zakupiÂłem peugocika 206 z "drobnÂą" wadÂą - z maski zÂłazi klar

grzech25 napisał/a:
zetrzeÌ go do równego papierem i prysn¹Ì sprayem 2k

Jak auto jest ju¿ doœÌ "s³abe wizualnie" tzn. poobijane rdza wychodzi itd
to popryskanie tej maski sprayem jest bez Âżadnego uszczerbku dla takiego auta ...

Natomiast jeÂśli auto bardzo dobrze siĂŞ prezentuje wizualnie i tylko ta maska szpeci wyglÂąd
tego Peugeota to proponuje jedyne wg mnie wyjÂście :
grzech25 napisał/a:
oddaĂŚ do lakiernika,
:tak:

bezimienny
Wysłany: 2017-04-05, 19:03   
0
UP DOWN

Panowie czy gazowanie lakieru bezbarwnego wystêpuje tylko jako igie³kowanie czy mo¿e wygl¹daÌ jak du¿a iloœÌ malutkich b¹belków ? Ostatnio coœ takiego wysz³o mi na masce i dachu i nie chcia³bym ¿eby znowu siê to powtórzy³o.... :help:

Eytan
Wysłany: 2017-04-15, 12:30   
0
UP DOWN

Posiada ktoÂś cykline z festoola ? Nadaje siĂŞ to do wyciĂŞcia wiĂŞkszej iloÂści wtrÂąceĂą czy tylko na warunki kabinowe ? OczywiÂście mĂłwiÂąc wiĂŞkszej iloÂści nie mam na myÂśli garÂści piachu na elemencie ;)

kalbi 
Wysłany: 2017-04-15, 14:19   
0
UP DOWN

Eytan napisał/a:
Posiada ktoÂś cykline z festoola ? Nadaje siĂŞ to do wyciĂŞcia wiĂŞkszej iloÂści wtrÂąceĂą czy tylko na warunki kabinowe ? OczywiÂście mĂłwiÂąc wiĂŞkszej iloÂści nie mam na myÂśli garÂści piachu na elemencie ;)

posiadam z Mirki ale domniemam, ¿e zbytnio nie ró¿ni siê. Szczerze to wiêkszoœÌ czasu le¿y nieu¿ywana, czasem siê przydaje na grubszego œmiecia jak wpadnie, normalnie usuwam wtr¹cenia z maszynki kovaxem 1200. Musisz pamiêtaÌ aby wyci¹Ì wtr¹cenie tym ustrojstwem to lakier musi byÌ suchy bo inaczej wyrwiesz wtr¹cenie a¿ do bazy

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu