Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Marcin7557
Wysłany: 2017-06-01, 00:05   czyszczenie z syfu profili zamkniĂŞtych
0
UP DOWN

Witam. Mam taki problem. PiaskowaÂłem sobie trochĂŞ podÂłuÂżnicĂŞ w swojej Hondzie i niestety gÂłupi ja, nie zabezpieczyÂłem otworĂłw technicznych:( trochĂŞ piasku mi tam wpadÂło i pyÂłu po wstĂŞpnym szlifowaniu. Mam pytanie: jak to wyczyÂścic? Piasek bĂŞdzie trzymac wilgoc a w planach mam zabezpieczenie profili zamkniĂŞtych metodÂą fertan + wosk. Tak sobie myÂślĂŞ czy nie potraktowac tego wodÂą z detergentem pod ciÂśnieniem z pistoletu do konserwacji z wĂŞÂżykiem? Obawiam siĂŞ tylko Âżebym tÂą wodÂą nie narobiÂł sobie szkĂłd w profilach:/ moÂże wodĂŞ zastÂąpic rozpuszczalnikiem (szybciej odparuje, ale czy wymyje mi ten piach i inne zanieczyszczenia?) nie chciaÂłbym Âżeby ta woda powÂłaziÂła w jakieÂś zakamarki i siĂŞ zastaÂła. Z drugiej strony fertan jest na bazie wody wiĂŞc moÂże w razie czego siĂŞ z niÂą wymiesza i odparuje? Serio mam maÂły mĂŞtlik i nie wiem co z tym fantem zrobic:/ proszĂŞ o pomoc.

DziĂŞkuje i pozdrawiam

hematol 
Wysłany: 2017-06-01, 22:11   
0
UP DOWN

w takim przypadku gdy nasypaÂłeÂś syfu do podÂłuÂżnic przez otwory techniczne postÂąpiÂłbym teraz odwrotnie,czyli odkurzacz,"dobudowaÂłbym" jakiÂś wĂŞzyk coÂś ala sonda i "wyodkurzaÂł" ile sie da,z wodÂą daj spokĂłj,zostanie po niej sĂłl.Fertan i dalej juÂż wiesz,no chyba,Âże caÂłkowita odbudowa to rozwiercanie podÂłuÂżnic itd.

Marcin7557
Wysłany: 2017-06-02, 03:16   
0
UP DOWN

Nic nie bĂŞdĂŞ rozwiercac:) podÂłuÂżnice sÂą w dobrym stanie, a korozja jest tylko powierzchowna...
a gdyby tak zainwestowac w dwie, trzy baĂąki rozpuszczalnika i przeprowadzic mycie profili podobnie jak wodÂą?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu