Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
hyipterminator
Wysłany: 2017-05-30, 20:18   Silikony Audi
0
UP DOWN

Witam,

Czy ktoÂś kÂładÂł w komorze silnika w Audi A4 B8 silikony na kielichach? :) Jest MASAKRRA

Posiadam "Sika spray gun"
zmarnowaÂłem dziÂś 2 tuby Wurth beÂżowego pewnie wiele osĂłb z was myÂśli sobie dopiero dwie tuby... hehe Âżadna prĂłba nie byÂła nawet zbliÂżona do tego co jest w oryginale. Poprzez te koĂącĂłwki w ogĂłle nie daÂło siĂŞ psiukaĂŚ dlatego, Âże masa wychodziÂła nie wystrzeliwaÂła na dodatek regularnie byÂł strzaÂł co 2sekundy i rozrzucaÂło ciÂśnienie utworzony szlaczek, prĂłby wykonywaÂłem i na 3 i na 6bar.
Czy i czym da siĂŞ poÂłoÂżyĂŚ silikony w audi. BĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za jakÂąkolwiek pomoc, proszĂŞ nie kierowaĂŚ mnie do zakÂładu ktĂłry siĂŞ zna, to nie rozwiÂązanie :)
Pozdrawiam

sika.jpg
Plik ściągnięto 2977 raz(y) 27.1 KB

lakierownik
Wysłany: 2017-08-19, 23:17   
0
UP DOWN

Witam. Silikony to w lazience kuchni itp. W lakiernictwie przynajmniej jak dla mnie kojarz¹ siê tylko z t³oszczem i oczkami . Masa uszczelniajaca to brzmi duzo lepiej w tym zawodzie. Ale do rzeczy. Pistolet wydaje sie zacny , moze nie da sie nim podrobic wszystkich fabrycznych wykonczen ale z doœwiadczena wiem ze wiêkrzoœÌ . Wyglada na to ze w masie bylo powietrze lub masa byla za gesta na tego typu wykonczenie. Ja uzywalem mas firmy inotec ( cenowo podobnie do wurth) s¹ 2 gêstosci jedna do walkow ,wykonczen pêdzlem a droga do natrysku.jak dla mnie fantastyczny material ,te gestrze po wyschnieciu mozna nawet delikatnie przeszlifowac poza tym mozna je lakierowac nie czekajac do pelnego wyschniecia ( twardnieja pod lakierem) .

hematol 
Wysłany: 2017-08-20, 10:45   
0
UP DOWN

hyipterminator, pistolet masz bardzo dobry ale nie mo¿esz do niego wk³adaÌ zwyk³ych tub silikonowych,one s¹ twarde i za gêste,do tego pistoletu poszukaj sobie np. mas SIKA one s¹ dedykowane do takich w³aœnie pistoletów,nie s¹ tak gêste,co do "zwyk³ych" silikonów to jest specjalny pistolet ale musisz mieÌ komresor o wydajnoœÌi 30bar bo bêdziesz potrzebowa³ 24barów aby "wylaÌ" te twarde silikony i oczywiœcie po wczeœniejszym ich podgrzeaniu w specjalnym urz¹dzeniu.
Tu masz przyÂładowy filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=FV4QZUq2uUA

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu