Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
lesiorip
Wysłany: 2018-03-31, 20:20   ASO i naprawa po kolizji.
0
UP DOWN

Po kolizji samochĂłd trafiÂł do ASO na naprawĂŞ. Pod wzglĂŞdem mechanicznym bez zarzutu, wszystkie uszkodzone elementy wymienione na nowe. Natomiast lakierniczo tragedia. MoÂżna graĂŚ w szachy przednie drzwi ciemne bÂłotnik przedni jasny. Powiedzcie czy tak spieprzone malowanie da siĂŞ poprawiĂŚ i czy to bĂŞdzie wyglÂądaÂło jak przed zderzeniem. SamochĂłd ma niecaÂły rok.
Nie miaÂłem wyboru warsztatu gdyÂż samochĂłd jest w leasingu i ASO zostaÂło mi jakby narzucone jako miejsce naprawy. Z gĂłry dziĂŞki za odpowiedÂź.

3.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 259.24 KB

4.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 126.55 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 55 raz(y) 102.04 KB

1.jpg
Plik ściągnięto 68 raz(y) 114.18 KB

KK 
Wysłany: 2018-03-31, 21:45   
0
UP DOWN

MiaÂłeÂś cieniowanie na drzwi w wycenie?

kalbi 
Wysłany: 2018-04-01, 08:13   
0
UP DOWN

zrób zdjêcie z drugiej strony, ten b³otnik jest trochê pod k¹tem i st¹d mo¿e byÌ ró¿nica. Wg mnie jest OK chyba, ¿e zdjêcie dobrze tego nie ukazuj¹.

lesiorip
Wysłany: 2018-04-02, 10:41   
0
UP DOWN

Ok postaram siê dziœ zrobiÌ zdjêcia. Sprawa wygl¹da³a mniej wiêcej tak po naprawie jak przyjecha³em po samochód to ca³y bok tj. tylni b³otnik i drzwi by³y w oryginalnym kolorze a b³otnik by³ jasny prawie bia³y. Nie odebra³em samochodu i zosta³ przekazany do poprawy. Jak go odbiera³em to b³otnik by³ ok a drzwi ciemniejsze. Wygl¹da to tak jakby przyciemni³ b³otnik i pomalowa³ drugi raz drzwi tylko do kantu przez co ró¿ni¹ siê od tylnych bo s¹ ciemniejsze.

lesiorip
Wysłany: 2018-04-02, 16:53   
0
UP DOWN

nie mogê tego uj¹Ì na zdjêciu ale widaÌ to szczególnie na dole gdzie b³otnik ³¹czy siê z drzwiami

1.jpg
Plik ściągnięto 62 raz(y) 119.94 KB

kalbi 
Wysłany: 2018-04-02, 22:32   
+1
UP DOWN

wszystko jasne. B³otnik lakierowany by³ pocz¹tkowo na stojaku bo by³ nowy, a drzwi na aucie, co w przypadku koloru srebrnego nie jest proste aby idealnie wyszed³ ten sam odcieù - wystarczy inna gruboœÌ bazy, odleg³oœÌ pistoletu od panelu i mamy inny odcieù. Poprawiali ju¿ to na aucie ale kolejne warstwy bezbarwnego lakieru daj¹ efekt soczewki (przyciemnienia) na drzwiach przednich w stosunku do drzwi tylnych i stad drzwi sa ciemniejsze. Jedynym rozwi¹zaniem jest lakierowanie 2 drzwi - cieniowanie bazy pomiedzy nimi i polozenie bezbarwnego tak aby jego grubosc na koncach cieniowanych elementow nie byla przesadzona. blotnik na dole jest pod katem i pewnie stad roznica (jak jest z drugiej strony auta?)

lesiorip
Wysłany: 2018-04-03, 09:56   
0
UP DOWN

Dziêki wielkie za odpowiedŸ, dziœ jeszcze mam rzeczoznawcê ¿eby mi krótko opisa³ jak jest to Ÿle zrobione. W ASO ju¿ mnie maj¹ doœÌ powiedzieli ¿e bêd¹ poprawiaÌ tylko to bêdzie ju¿ 3 raz i gruboœÌ tego lakieru bêdzie jak ze szpachl¹ nied³ugo.
Z drugiej strony samochodu kolor jest jednolity chocia¿ czasami jak na niego siê patrzy pod ró¿nymi k¹tami to raz jest srebrny raz wpada w b³êkit a raz jest jakby bia³a per³a. Ogólnie bardzo chcia³em srebrny bo nie widaÌ tak rys i brudu ale wysz³o przy naprawie jaki jest naprawdê.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu