Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-15, 19:39
Autor Wiadomość
bohater13 
Wysłany: 2007-06-03, 21:45   JakÂą polerkĂŞ kupiĂŚ?
0
UP DOWN

Mam zamiar kupiĂŚ jakÂąs maszynke do polerowania. Jakiej firmy najlepiej kupiĂŚ i co braĂŚ pod uwagĂŞ? DORADZCIE!!!. PatrzaÂłem na allegro sa tanie ale przypuszczam ze nienajlepsze.

kaczmi 
Wysłany: 2007-06-03, 22:19   
0
UP DOWN

Bardziej sprecyzuj pytanie,chodzi Ci o polerkê k¹tow¹ ?,czy zwyk³¹,ma to byÌ firmowa czy niefirmowa a solidna,jaki przedzia³ cenowy ?

bohater13 
Wysłany: 2007-06-03, 23:10   
0
UP DOWN

chodzi mi o polerke do koncowego polerowania klaru, nie wiem jaka bedzie najlepsza. Nie musi byc firmowe ale zeby po prostu byÂła sprawdzona juz przez kogogs. Nie chce kupic czegos co po miesiacu wyrzuce. Dysponuje na razie kasa 300zl.

kaczmi 
Wysłany: 2007-06-04, 15:59   
0
UP DOWN

Proponujê t¹ i jeszcze zostanie Ci z 50 z³ w kieszeni,ogólnie jest dobra i solidna jak dot¹d mam polerek chyba z 5 i w tym te dwie sztuki i jak narazie spisuj¹ siê przez prawie pó³ roku bardzo dobnrze i bezproblemowo co do zakupu innhych w tej cenie to nic lepszego ni trafisz a te wynalazki euroteka padaj¹ ,przegrzewaj¹ siê a w jednej to ju¿ coœ siê nawet w œrodku rozlecia³o......

hmmm a tak za wiĂŞkszÂą kase ok 500 zÂł polecam Makite....sÂą dbd tylko ciĂŞÂżko z czĂŞÂściami,skoĂączyÂły mi siĂŞ szczotki w takiej to nigdzie nimoÂżna takich dostaĂŚ ake sÂą doÂżywotnie sprzĂŞty..Pozdrawiam

bohater13 
Wysłany: 2007-06-05, 10:53   
0
UP DOWN

dzieki kaczmi_company za odpowiedz, tylko jesli mĂłgÂłbys podaj mi nazwĂŞ tej polerki albo jakiÂś link. pozdrawiam

kaczmi 
Wysłany: 2007-06-05, 18:30   
0
UP DOWN

http://www.allegro.pl/ite...1100_fvat_.html

ÂŁukasz 
Wysłany: 2007-06-05, 19:27   
0
UP DOWN

Jak masz wydaĂŚ te 300 zÂł to lepiej trochĂŞ doÂłoÂżyĂŚ i kupiĂŚ firmowa (makia,hilti,bosch,skil,itp)bo te taĂąsze to jak sie uda a ta EINHELL to nie jest za bardzo dobry sprzĂŞt a wiem to z doÂświadczenia mam migomat szlifierkĂŞ wiertarkĂŞ i ta polerkĂŞ z tego wszystkiego zostaÂł sprawny migomat-moje zdanie po co kupowaĂŚ 2 3 razy jak moÂżna raz a dobrze

Wysłany: 2007-06-05, 21:32   
0
UP DOWN
MTGarage.

Jak kupowaĂŚ Einhell to tylko kolor narzĂŞdzi niebieski-do profi. i warsztatowego uÂżytku, tylko, Âże niekiedy moÂżna siĂŞ nie wypÂłaciĂŚ. :wink: Ja mam z tej firmy 18 letniÂą opalarke, (mĂłj ojciec tak twierdzi) 15 letni kompresor.Opalarka ma 2,2kW i uÂżywam jej do dziÂś do malowania, tak samo jak kompresora-wszystko Âśmiga :!:

Inna historia, Âże mam polerko-taboret za 100zÂł z Praktikera tej firmy i nie polecam, choĂŚ samochĂłd juÂż nie jeden niÂą zrobiĂŞÂłm!!

Zapodaje linka, Âżeby nikt nie kupowaÂł tego :!: Polerka

essi7
Wysłany: 2007-07-20, 21:46   
0
UP DOWN

Bo te ¿ó³te narzêdzia Einhela to jest to samo co narzêdzia marki TOYA - czyli do niczego siê nie nadaje.

acidhouse
Wysłany: 2007-07-21, 09:40   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

To samo pytanie tylko na temat szlifierki mimoœrodkowej PARKSIDE - cena 150 z³, warto takie cuœ kupowaÌ? Ma wprawdzie filtr na py³ i przejœciówkê do odkurzacza na wyci¹g ale nie jestem pewien jakoœci tego sprzêtu tak jak tych ¿ó³tych gówien.
Czy lepiej doÂłoÂżyĂŚ raz tyle (prawie) i kupiĂŚ szlifierko polerke Boscha? o takÂą - LINK
DoradÂźcie.

maras 
Wysłany: 2007-08-03, 01:56   
0
UP DOWN

Ja mam Skila(czyli to samo co bosch) takiego http://allegro.pl/item220..._3_papiery.html ,tylko p³aci³em o 100z³ wiêcej rok temu :???: Ogólnie szlifuje siê przyjemnie, z tym,¿e doœÌ szybko zaczê³o ha³asowaÌ w mimoœrodzie, ale ostatnio jakoœ przesz³o :wink: Przedtem mia³em jak¹œ podróbkê za 100z³, niby grza³a siê trochê wolniej od skila, ale co z tego, jak ³o¿ysko by³o nied³ugo co miesi¹c trzeba wymieniaÌ, niszczy³a rzepy papierów(po krótkim szlifowaniu wyrzuca³a papiery), a po roku siê spali³a

Travolta 
Wysłany: 2009-06-23, 23:39   
0
UP DOWN

POLERKA - SZLIFIERKA
180mm 1400W
POWERUP 78950
189zÂł
http://moto.allegro.pl/it..._gwarancji.html

lub
polerka szlifierka bass 180mm
160zÂł

http://moto.allegro.pl/it...omo_zobacz.html
jak myslicie ktĂłra lepsza Ten bass jakos tak do mnie przemawia
u mnie w pracy maja polerke eurotec i wcale nie narzekaja

Ryba 
Wysłany: 2009-06-24, 06:59   
0
UP DOWN

Bosch zielony czy Skill to tez nie jakieÂś super istre sprzĂŞty, ale napewno lepsze od No Name.
Przykladowo - miaÂłem szlifierke kÂątowÂą Bosch zielonÂą i padÂł silnik, kupiÂłem takiego samego skilla, chodzi do dziÂś, ale padÂło juÂż 1 Âłozysko, przeÂłoÂżyÂłem to z boscha i teÂż juÂż padÂło.
W tym samym czasie gdy kupowaÂłem 1 szifierkĂŞ, kupiÂłem tez wiertarkĂŞ Bosch, ale niebieskÂą - chodzi do dziÂś bez awarii, chodÂź dojechana jest (z wyglÂądu) jak dupa cwela :D

mineks600
Wysłany: 2009-07-01, 20:56   
0
UP DOWN

Proponuje raz zainwestowaÌ i kupiÌ sobie coœ sprawdzonego.Kilka lat temu je¿dzi³ po warsztatach goœÌ i reklamowa³ sprzêt do polerowania. Kupi³em od niego polerkê firmy CELMA chyba za 450 z³ i u¿ytkujê j¹ do dziœ.
Tak wiĂŞc sÂą 2 opcje:
-albo kupiĂŚ lepszÂą i co za tym idzie droÂższÂą(choĂŚ nie zawsze)
-albo kupiĂŚ taĂąszÂą z taĂąszych bo i tak do 200 zÂł nie kupimy nic trwaÂłego.
Pozdrawiam

Nurglepl 
Wysłany: 2009-08-31, 17:13   
0
UP DOWN

KupiÂłem polerkĂŞ Einhella 1100 W i jest ok. GdzieÂś czytaÂłem Âże te bass polska, i inne tanie, chociaÂż majÂą 2000 W to siĂŞ zatrzymujÂą. Ja tÂą Einhela nie dam rady zatrzymaĂŚ, chociaÂż ma tylko 1100 W.
Czyli widaÌ ¿e lepsza jakoœÌ. Kiedyœ na budowie u¿ywaliœmy wiertarek do wkrêcania wkrêtów w profile o gruboœci 2 cm i zajechaliœmy tam przez miesi¹c pracy 4 wiertarki z castoramy za 65 z³ kture mia³y 950 W. Kupiliœmy w po³owie pracy jedn¹ boscha z 650 W i ta niby s³absza by³a o wiele mocniejsza. Wkrêty dokrêca³a bez problemowo, a tamte tanie 950W to siê zatrzymywa³y przy doci¹ganiu, i ani w jedn¹ ani w drug¹. MASAKRA.

I sadzĂŞ Âże tak samo jest z porĂłwnaniem Einhella niebieskiego do innych tych tanich o mocy ponad 2000 W

Dodam jeszcze ¿e na gie³dzie sprawdza³em wersje ¿ó³t¹ i ona niestety ale dawa³a siê zatrzymaÌ bez problemu, chocia¿ te¿ ma 1100 W :(, to jest dziwne.

wrabla10
Wysłany: 2013-11-09, 17:34   
0
UP DOWN

Witam mam takie pytanie chce zakupiĂŚ polerke do robot indywidualnych , swojego auta

Jaka polerke byscie proponowali

http://allegro.pl/eurotec...3629354808.html

http://allegro.pl/polerka...3686298267.html

http://allegro.pl/polerka...3686007967.html

KtĂłra z tych trzek sztuk da rade , nie chce wydawac wiĂŞcej niÂż 200zÂł na raz

Z gĂłry dziĂŞki za podpowiedz

juny 
Wysłany: 2013-11-09, 20:33   
0
UP DOWN

Ka¿da da radê, one ró¿ni¹ siê tylko obudow¹.

wrabla10
Wysłany: 2013-11-09, 21:12   
0
UP DOWN

ale lepiej ta 2450w czy 1200w

juny 
Wysłany: 2013-11-09, 21:32   
0
UP DOWN

1200 w zupeÂłnosci ja taka mam i jest super :D

Waligora 
Wysłany: 2013-12-09, 19:24   
0
UP DOWN

Odgrzewam, ktĂłra z tych bĂŞdzie lepsza a moÂże coÂś innego do 200zÂł ?
http://allegro.pl/polerka...3756446519.html
http://allegro.pl/polerka...3745773376.html
http://allegro.pl/eurotec...3763911965.html

dejmon
Wysłany: 2013-12-09, 19:48   
+1
UP DOWN

Ja mam takÂą
http://www.propman.pl/pol...pwa,3,3527,5431

kupiÂłem w Liroyu .

mam jÂą juÂż z 3 lata Lekka , porĂŞczna , w miare dobrze wykonana nie narzekam . ZmieniÂłem tylko uchwyt na taki jak w kontĂłwce .

Dumel19
Wysłany: 2013-12-09, 20:20   
+1
UP DOWN

kup einhella :spoko: ja mam juÂż z 4 lata i tylko szczotki wymianiÂłem i odpukac w niemalowane za cenzura :)

Waligora 
Wysłany: 2013-12-09, 20:29   
0
UP DOWN

Powiedz jak siĂŞ obsÂługuje te prĂŞdkoÂści, ile ich jest i czy wszystko jest pÂłynne. :)

marer 
Wysłany: 2013-12-09, 21:46   
0
UP DOWN

Ja polecam polerkĂŞ jak niÂżej:
http://www.narzedzia.pl/p...227cb,2102.html
Mam jÂą juÂż 3 lata i Âśmiga bezawaryjnie.

Marcino 
Wysłany: 2017-11-06, 15:40   
0
UP DOWN

Temat stary ale moze ktoÂś coÂś kupowaÂł ostatnio....
Nie chce duzo wydaĂŚ moze ze dwa razy do roku uÂżuje na samochodzie a tak moÂże jakiÂś mebel drewniany lub deskĂŞ szlifne...
Co wy na to.... ludzie na allegro biorÂą
http://allegro.pl/polerka...iant=6376638661

KK 
Wysłany: 2017-11-06, 19:10   
0
UP DOWN

MoÂże byĂŚ i taka, jak masz okazyjnie uÂżywaĂŚ to siĂŞ sprawdzi.

Marcino 
Wysłany: 2017-11-06, 19:40   
0
UP DOWN

DziĂŞki.

sawmaster 
Wysłany: 2017-11-07, 09:14   
0
UP DOWN

tak jak pisaÂł KK za tÂą cenĂŞ wszystko jedno okazjonalnie moÂże byĂŚ

Marcino 
Wysłany: 2017-11-07, 19:13   
0
UP DOWN

Czyli bez miĂŞkkiego startu dam radĂŞ?
A co innego lepszego moÂżna i jakie to pieniÂądze ? Nie wmĂłwi o sprzĂŞcie profi do codziennej pracy

sawmaster 
Wysłany: 2017-11-07, 20:39   
0
UP DOWN

ja mam rupesa rotacyjnÂą najniÂższy model i polecam wyrwaÂłem w promocji za 960zÂł

kalbi 
Wysłany: 2017-11-07, 21:45   
0
UP DOWN

Marcino napisał/a:
Czyli bez miĂŞkkiego startu dam radĂŞ?
A co innego lepszego moÂżna i jakie to pieniÂądze ? Nie wmĂłwi o sprzĂŞcie profi do codziennej pracy

Polecam N-tools z APP, coœ oko³o 300 z³ za bardzo fajn¹ polerkê, kupi³em przypadkiem za 100 z³ u¿ywan¹ od handlowca i œmiga jak z³a coœ od ponad roku, posiadam tak¿e Makitê ale ta ju¿ ponad tysiaka, a jakiejœ drastycznej ró¿nicy nie ma

Marcino 
Wysłany: 2017-11-08, 00:31   
0
UP DOWN

Dzieki. Wyglada dobrze. Infakrtcznie koÂło 300 kosztuje wolnybstart impelba moc przy maÂłych obrotach
https://galonoleje.pl/narzedzia/5168-ntools-wyciskacz-do-kartuszy-310ml.html

https://lakierniczy-malarski.pl/pl/p/Polerka-elektryczna-NTools-RP-180E-z-plynna-regulacja/7605

miszczunio
Wysłany: 2018-01-11, 13:58   
0
UP DOWN

Wybieralem dotad Milwaukee moim zdaniem jedna z lepszych firm. Nawet w profesjonalnych sklepach wysylkowych mozesz znalezc w niezlej cenie a jakosc naprawde wysoka.

asmp
Wysłany: 2018-07-09, 08:04   
0
UP DOWN

Zastanawiam siĂŞ nad jakimÂś bardziej profesjonalnym, ale jednoczeÂśnie kompaktowym sprzĂŞtem. Z regulacjÂą prĂŞdkoÂści, chodzi o to, aby nie uszkodziĂŚ lakieru np poprzez zbyt szybkie polerowanie.

first
Wysłany: 2018-07-09, 12:14   
0
UP DOWN

asmp napisał/a:
Zastanawiam siĂŞ nad jakimÂś bardziej profesjonalnym, ale jednoczeÂśnie kompaktowym sprzĂŞtem. Z regulacjÂą prĂŞdkoÂści, chodzi o to, aby nie uszkodziĂŚ lakieru np poprzez zbyt szybkie polerowanie.

Na rynku jest szeroki wybĂłr maszyn polerskich, nie powinno byĂŚ problemu ze znalezieniem odpowiedniej. Dobrej klasy maszyna polerska to wydatek od okoÂło 1500 zÂł w gĂłrĂŞ, a taka w zestawie z akcesoriami potrafi jeszcze wiĂŞcej kosztowaĂŚ.
RzuĂŚ okiem na urzÂądzenia Flex ktĂłre majÂą b. dobry stosunek ceny do jakoÂści.

glover
Wysłany: 2018-07-21, 00:30   
0
UP DOWN

Bierz Evoflex HDR400, poÂłowa albo i mniej ceny Rupesa a maszyna Âświetna

anovotti
Wysłany: 2018-11-18, 12:32   
0
UP DOWN

Witajcie, podepnĂŞ siĂŞ tutaj poniewaÂż szukam dobrej polerki, wiele dobrego czytaÂłem o polerkach orbitalno rotacyjnych, spodobaÂł mi siĂŞ RUPES LHR 21II/STN MARK II
PracowaÂłem do tej pory na zwykÂłych polerkach ,porzÂądany efekt to sporo pracy.Jak jest faktycznie z tymi polerkami, czy warto wydaĂŚ tyle kasy czy ewentualnie polecicie innÂą orbitalnÂą, a moÂże nie ma sensu zmieniaĂŚ na orbitalnÂą?
Pozdrwiam R.

glover
Wysłany: 2018-11-21, 17:52   
0
UP DOWN

Jak umiesz robiĂŚ rotacjÂą to lepiej nastawiĂŚ siĂŞ przy zakupie Âże polerka oscylacyjna pomoÂże ci szybciej wykoĂączyĂŚ bez hologramĂłw. RotacjÂą szybciej usuniesz rysy a oscylacjÂą szybciej i taniej wykoĂączysz holosy.
S¹ te¿ ludzie którzy u¿ywaj¹ wy³¹cznie oscylacji ale wtedy lepiej wzi¹Ì skok 21mm bo szybciej idzie robota tylko trzeba znów mieÌ mniejsz¹ polerkê do zakamarków np. DA 75mm. Jak nie chcesz wydawaÌ kasy na Rupesa to zobacz sobie polerki Evoxa, wczeœniej nazywa³a siê Evoflex. Nowy model HDC15 jest zawalisty :spoko:

anovotti
Wysłany: 2018-11-25, 22:13   
0
UP DOWN

DziĂŞki, odnoÂśnie rupesa to film widziaÂłem, czy faktycznie jest tak dobrze wywaÂżona Âże nawet na rantach jednÂą rĂŞkÂą da siĂŞ jÂą opanowaĂŚ?

glover
Wysłany: 2018-11-28, 22:54   
0
UP DOWN

Piszesz o rotacyjnej czy Big Foot? ZresztÂą na rantach to kaÂżdÂą trzeba uwaÂżaĂŚ i jednÂą rĂŞkÂą to nic nie zrobisz, to polerki do trzymania w dwĂłch rĂŞkach, chyba Âże piszesz o jakiejÂś maÂłej.

anovotti
Wysłany: 2018-12-01, 18:29   
0
UP DOWN

O orbitalnej, np z tego filmu : https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be , nie chodzi mi o marketing bo wiadomo Âże reklama to reklama ale o zastosowanie w praktyce. KogoÂś kto niÂą pracuje, moÂżna wydaĂŚ 2300 tylko czy warto.

glover
Wysłany: 2018-12-01, 21:39   
0
UP DOWN

Jak szukasz odpowiedzi czy wydawaĂŚ 2300 czy 1000 to wklejam rozmowĂŞ na jednej z grup na facebooku ;)

- Szukam rzetelnej opinii na temat maszyny ADBL Roller DA 15mm. Nada sie to jako zapasowa maszyna?

- UÂżytkuje jÂą od dÂłuÂższego czasu i mam porĂłwnanie zarowno z Rupesem 15 jak i Evoflexem hdc15 - pisz na priv jak chcesz pogadaĂŚ to wszystko Ci przedstawiĂŞ co i jak 😊

- napisz tutaj, to moÂże byĂŚ ciekawe porĂłwnanie

- Rupes markII 15 jest dla wielu celem nr1 mimo iÂż nim wczesniej nie pracowali, ale w obiegu panuje opinia, Âże jest najlepszy. Co do niezawodnoÂści to faktycznie, jeszcze nie zawiĂłdÂł. DÂźwiĂŞk nie mĂŞczy uszu, waga jest odpowiednia (nie jest za ciĂŞÂżki, nie jest teÂż lekki). Po kilkuset h roboczogodzin nadal pracuje tak samo. ADBL robi swietne pierwsze wraÂżenie, fajnie dobrana kolorystyka, dÂługi elastyczny kabel, markowe znaki na maszynie. Na poczÂątku pracy jest ok, dosyĂŚ ciĂŞÂżka ale ma mocniejszy silnik niz rupes wiĂŞc to z goÂła zrozumiaÂłe. Niestety po kilku autach przekÂładnia zaczyna bardzo gÂłoÂśno pracowaĂŚ a sam dÂźwiĂŞk maszyny dosyĂŚ mocno mĂŞczy a niektĂłrych wrĂŞcz zaczyna irytowaĂŚ. Konieczne jest mocowanie dodatkowej podkladki dystansowej pod talerzem, co wedÂług mnie jest gÂłupotÂą, bo musimy rozkrĂŞciĂŚ maszynĂŞ na dzieĂą dobry - inaczej zatrzymuje siĂŞ przy najmniejszym docisku (nawet wÂłasnego ciĂŞÂżaru...) rewelacyjnym dodatkiem zaÂś jest stabilizacja obrotĂłw i tam gdzie Rupes pod naciskiem bÂądÂź kÂątem staje, tam ADBL pracuje dalej. Nie jest to jednak tak, Âże wiĂŞkszy kÂąt jej nie zatrzyma. Evoxa (kiedyÂś evoflex) ma raczej skromny design, bo jest caÂła w czerni. Tylko jedna tabliczka z logo producenta i danymi technicznymi. Te robiÂą wraÂżenie bo silnik ma moc ponad 900W i zdecydowanie czuĂŚ tÂą moc. Mimo tak duÂżego silnika wagowo wydaje sie na poziomie Rupesa a na dodatek jest najcichsza z caÂłej trĂłjki. PrzekÂładnia zaczĂŞÂła pracowaĂŚ gÂłoÂśniej po kilkudziesiĂŞciu godzinach pracy, aczkolwiek daleko jej do poziomu haÂłasu ADBL. Stabilizacja obrotĂłw jak w ADBL, obudowa identyczna jak w ADBL, kabel odpowiada dÂługoÂściÂą a takÂże materiaÂłem temu z ADBL... jednak w Âśrodku siedzi coÂś innego, co sprawia Âże ogĂłlna ocena jak dla mnie wysuwa jÂą na pierwsze miejsce. Co do awaryjnoÂści to nie mogĂŞ za wiele powiedzieĂŚ, jeÂśli przepracuje kilkaset godzin bez awarii jak Rupes, wtedy bĂŞdĂŞ wiedziaÂł, Âże w tej cenie jest to rzeczywiÂście najlepsza maszyna.

edit: no tak, zapomniaÂłem Âże 2 egzemplarze ADBL na ktĂłrych pracowaÂłem, dostaÂły kosmicznych wibracji i tylko gÂąbki z serii thin royala je ratujÂą.

- mega porownanie! Takich artyku³ów nam tu trzeba!
Mam rupesa 15, on nie ma stabilizacji obrotĂłw? Jeszcze mi siĂŞ nie zdarzyÂło Âżeby siĂŞ zatrzymaÂł lub zwolniÂł

- Rupes mark2 15 na ktĂłrym pracuje pod lekkim kÂątem zwalnia a przy docisku na danym kÂącie sie zatrzymuje, jeÂśli jest tam stabilizacja, to na znacznie gorszym poziomie niÂż w dwĂłch pozostaÂłych. Aczkolwiek sÂą to maszyny z tego roku, nowe konstrukcyjnie ;)

- Mam Evoxa i naprawdĂŞ bardzo dobra maszyna za te pieniÂądze

anovotti
Wysłany: 2018-12-09, 14:23   
0
UP DOWN

No to chyba wszystko jasne, jak dla mnie wystarczajÂąca opinia Âżeby zmieniĂŚ zdanie :)
dziĂŞki .

klapek
Wysłany: 2018-12-13, 15:04   
0
UP DOWN

KaÂżda z powyÂższych jest elektryczna, a co z pneumatycznymi?
CoÂś z nimi nie tak..?

"DÂłubiĂŞ" przy motocyklach i zaczynam rozglÂądaĂŚ siĂŞ z maszynÂą polerskÂą.
Elektryczne to "wielkie krowy" przy pneumatycznych...

glover
Wysłany: 2018-12-14, 10:53   
0
UP DOWN

Jak szukasz czegoœ do ma³ych motocyklowych elementów to mo¿esz zerkn¹Ì na tak¹ elastyczn¹ przed³u¿kê. Nakrêcasz normalnie na gwint M14 w polerce rotacyjnej i mo¿esz u¿ywaÌ ma³ych padów lub tych sto¿ków na trzpieniu. A jeœli chodzi o pneumatyczne to zapewne masz na myœli te k¹towe za ok. 200 z³ na allegro. Popatrz sobie jakie one maj¹ du¿e obroty - to s¹ szlifierki a nie polerki a jak zechcesz tak¹ markow¹ z normalnymi obrotami do polerowania to cena idzie ju¿ powy¿ej 1kpln ;) i dodatkowo masz du¿o wy¿sze koszty napêdu pneumatycznego w stosunku do elektrycznego.

klapek
Wysłany: 2018-12-14, 11:45   
0
UP DOWN

DziĂŞki glover za info ;)

sawmaster 
Wysłany: 2018-12-25, 12:04   
0
UP DOWN

mam rotacyjnÂą rupesa LH18ENS i jestem mega zadowolony lekka, dÂługi kabel, miĂŞkki start, cicha, miaÂłem evoflexa hda 15 wg mnie to poraÂżka, biÂła mi po lakierze polerowaĂŚ siĂŞ nie daÂło

glover
Wysłany: 2018-12-26, 21:28   
+1
UP DOWN

Rotacyjna a oscylacyjna to zupeÂłnie inne dziaÂłanie, inny cel w jakim siĂŞ uÂżywa i kaÂżda z nich pozwala uzyskaĂŚ inny efekt. Jak ktoÂś caÂłe Âżycie robiÂł rotacjÂą to nie zawsze da siĂŞ przekonaĂŚ do DA :D Rupes teÂż ma oscylacyjne z serii Big Foot i tak samo to bije po Âłapkach zwÂłaszcza jak siĂŞ ma skok 21mm. A jeÂżeli tobie skakaÂła po lakierze to podejrzewam Âże miaÂłeÂś nowÂą twardÂą gÂąbkĂŞ i za maÂło nasÂączonÂą pastÂą, wtedy tak kaÂżda DA skacze.

Malutki10
Wysłany: 2018-12-30, 19:33   
0
UP DOWN

Czyli ntools najlepsza z polerke tak do 400zl?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu