Autor |
Wiadomo¶æ |
|
CogaNah
|
Wys³any: 2019-02-05, 13:51 Pomocy oczekuje poczatkuj±cy !
|
0
|
|
|
|
Witam was wszystkich
od niedawna zainteresowa³em siê lakiernictwem , na razie totalnie amatorsko . Kupi³em kompresor , nie tylko do malowania równie¿ do innych rzeczy - zawsze warto mieæ w domowym gara¿u wiadomo .
No i mam stare budynki gospodarcze , chcia³bym jako¶ zastosowaæ je pod ma³a lakiernie ( chce tam malowaæ ma³e elementy - na pocz±tek ) .
I teraz mam pytanie jakie o¶wietlenie najlepiej wybraæ, czy potrzebna jest dobra wentylacja do ma³ych elementów i jaka , na czym uczyæ siê najlepiej malowaæ i czy obszar musi byæ totalnie zamkniêty ?
Dziêkujê i bardzo liczê na Wasz± pomoc bo niestety nie mam za bardzo od kogo siê dowiedzieæ |
|
|
|
|
sawmaster
|
Wys³any: 2019-02-05, 16:01
|
+1
|
|
|
|
kup sobie oprawy led z moich badañ wynika ¿e zwyk³a oprawa 2x36watt ma co¶ oko³o 200 lumenów a oprawa 2x18watt led ma 1500lumenów, ja mam dwa wentylatory 2,2kw a wydajno¶æ maxymalna to 9000metrów sze¶ciennych |
|
|
|
|
CogaNah
|
Wys³any: 2019-02-06, 17:48
|
0
|
|
|
|
A na sam pocz±tek na czym siê uczyæ malowaæ? |
|
|
|
|
max2014
|
Wys³any: 2019-02-06, 21:12
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 170
|
CogaNah napisa³/a: | A na sam pocz±tek na czym siê uczyæ malowaæ? | jedz na szrot kup sobie stare drzwi i próbuj |
|
|
|
|
CogaNah
|
Wys³any: 2019-03-03, 19:05
|
0
|
|
|
|
Jak zamontowaæ wlot i wylot powietrza . mo¿ecie co¶ poleciæ nie za drogiego a skutecznego ? jak zabudowaæ pomieszczenie? i czym malowaæ dok³adnie jak± farb± siê uczyæ ¿eby nie p³aciæ za du¿o a ¿eby by³o w miarê okej? Mam stare drzwi do malucha i jakies b³otniki nie wiem dok³adnie , my¶la³em od tego zacz±æ |
|
|
|
|
kzychu
|
Wys³any: 2019-03-03, 19:54
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 344
|
Nie ma sensu robiæ systemu wentylacji dla nauki , maska plus przeci±g bêdzie ok.Co do materia³ów to je¶li samochodówka kup tanie srebro i klar, a jeszcze Ci siê przydadz± materia³y do
przygotowania powierzchni. |
|
|
|