Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
markiszon 
Wysłany: 2020-09-09, 18:12   Iwata do bazy i bezbarwnego
0
UP DOWN

CzeœÌ proszê o poradê chce kupiÌ Iwate tylko nie wiem jak¹ konkretnie. Czyta³em dobre opinie o WS 400, ale ona maju¿ kilka ³adnych lat i pewnie coœ lepszego znalaz³o siê na rynku ju¿. Lakieruje g³ównie dla siebie hobbystycznie w swoich norach ( brak kabiny ), powietrza pod dostatkiem bo mam du¿y zapas powietrza w dodatkowycm zbiorniku bodaj¿e 500l, lakierowane g³ównie pojedyncze elementy, ale mog¹ siê te¿ zdarzyÌ wiêksze np boki busów lub kilka elementów naraz. Najlepiej coœ z ma³ym odkurzem bo brak odpowiedniej wentylacji ( i chyba dlatego zrezygnowa³em z Saty ). Obecnie jako amator lakieruje Devilbissem FLG5 i jest ok , ale chcia³bym czegoœ wiêcej. Ten Devilbiss jak dla mnie dosyÌ mocno pyli, nie jest wogóle oszczêdny jeœli chodzi o materia³ i móg³by lepiej k³aœÌ baze i klar ( aczkowleik ¿le nie jest ). Lakierowanie baz¹ klasyczn¹, ale mo¿e kiedyœ bêdzie i wodna ? Pistolet ma spe³niaÌ funkcje uniwersaln¹ czyli baza i klar. Bardzo proszê o konkretne modele. P.S. Devilbissa te¿ nie wykluczam.

KK 
Wysłany: 2020-09-09, 22:32   
0
UP DOWN

Iwata w400 wbx.

markiszon 
Wysłany: 2020-09-10, 05:12   
0
UP DOWN

Dysza ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2020-09-10, 09:13   
0
UP DOWN

markiszon napisał/a:
lakieruje Devilbissem FLG5 i jest ok , ale chcia³bym czegoœ wiêcej. Ten Devilbiss jak dla mnie dosyÌ mocno pyli, nie jest wogóle oszczêdny jeœli chodzi o materia³ i móg³by lepiej k³aœÌ baze i klar

Bo to jest najniÂższy model od tego producenta pomijajÂąc model SLG ...
markiszon napisał/a:
Pistolet ma speÂłniaĂŚ funkcje uniwersalnÂą czyli baza i klar.

Jak chcesz o niebo lepszy a nie drogi model od Devilbissa to moÂżna kupiĂŚ za 800zÂł model GPI z dyszÂą 1.4 nie ma porĂłwnania z FLG co przyzna Ci kaÂżdy dystrybutor Devilbissa

klapek
Wysłany: 2020-09-10, 15:06   
0
UP DOWN

MĂłj pierwszy pistolet, to byÂł wÂłaÂśnie GPi z dyszÂą 1.3. ByÂł w promocji, gdyÂż firma miaÂła problem z dostawÂą FLG-5 (na moje szczĂŞÂście). Sporo zrobiÂł i nawet xyralic nim moÂżna Âładnie poÂłoÂżyĂŚ.

OdkÂąd kupiÂłem WS-400 1.3HD, GPi uÂżywam tylko do podkÂładu epoksydowego, ale nadal waÂżam Âże Devilbiss GPI w obecnej cenie jest fajnym sprzĂŞtem.

markiszon 
Wysłany: 2020-09-10, 17:43   
0
UP DOWN

Panowie dziĂŞkujĂŞ za rady, ale ja chciaÂłbym kupiĂŚ juÂż pistolet na lata a nie poziom powiedzmy wyÂżej od FLG 5 ! Chce juÂż kupiĂŚ coÂś docelowego, ale zarazem prostego w obsÂłudze jak chyba FLG. UwaÂżam, Âże FLG jest w porzÂądku i szczerze go mogĂŞ poleciĂŚ jak za te pieniÂądze kaÂżdemu poczÂątkujÂącemu i nie tylko, na nim wydaje mi siĂŞ sporo siĂŞ nauczyÂłem, ale tak jak pisze prosiÂłbym o jak najlepszy wybĂłr Iwaty do bazy i klaru. CzytaÂłem opinie o Supernovej, WBxie, Ws400 LV2 itd, ale nie znalazÂłem podsumowania tych wszystkich Âświetnych pistoletĂłw razem. ProszĂŞ o konkret : Iwata ..., dysza .., model dyszy ... . Z gĂłry dziĂŞkuje. P.S. tak na marginesie przed FLG 5 miaÂłem Airgunse czĂŞsto polecanÂą, ale nie potrafiÂłem niÂą ukÂładaĂŚ srebra ( bardzo mi chmurzyÂł ) FLG radzi sobie ze srebrem dobrze wg mnie.

markiszon 
Wysłany: 2020-09-11, 10:05   
0
UP DOWN

Nikt juÂż nic ? W sumie Devilbiss teÂż moÂże byĂŚ, ale chyba jednak Iwata ma lepszÂą markĂŞ ?

CzereÂśniak
Wysłany: 2020-09-11, 10:59   
+1
UP DOWN

markiszon napisał/a:
Nikt juÂż nic ?

A o wypas chinolu nie mysloles ? ja za 50 zeta se kupilem pistola i smigam autosy :cool:

Robertlodz09 
Wysłany: 2020-09-13, 08:22   
0
UP DOWN

markiszon napisał/a:
ale chyba jednak Iwata ma lepszÂą markĂŞ ?

W produkcji pistoletów do nak³adania materia³ów do renowacji pow³ok na poj samochodowych masz trzech wiod¹cych producentów : Sata Devilbiss Iwata
To co obecnie u¿ywasz to najtaùszy model dostêpny na rynku wg zasady jaka cena taka jakoœÌ ... Air Gunsa od Iwata te¿ jest na podobnym poziomie ...
Jeœli interesujesz siê zakupem pistoletu np Iwata to pytania jakie tutaj zadajesz proponujê skierowaÌ do przedstawiciela Iwata Polska tam technicy dobior¹ Ci pistolet do Twoich warunków i materia³ów na jakich pracujesz
markiszon napisał/a:
ProszĂŞ o konkret : Iwata ..., dysza .., model dyszy ... . Z gĂłry dziĂŞkuje.

Takie rzeczy to tylko u przedstawiciela Iwata otrzymasz
Sata np. wyda³a katalog producentów mat. lakierniczych i tam masz podane do jakich materia³ów danego producenta np. podk³adu zalecany jest model pistoletu i z jak¹ dysz¹

markiszon 
Wysłany: 2020-09-14, 09:42   
0
UP DOWN

Dziêki Robercie za zainteresowanie, te¿ myœla³em o tym, ¿eby podpytaÌ przedstawicieli Firmy Iwata z tym, ¿e ja chcia³em poznaÌ opinie osób, które na codzieù pracuj¹ pistoletami w podobnych wartunkach, a z tego co wiem to jest ich naprawde sporo. Moim zdaniem wiedza teoretyczna a praktyczna czêsto siê ró¿ni od siebie, ale jeœli nie bêdzie wyjœcia to zadzwonie i podpytam. Pzdr

CzereÂśniak
Wysłany: 2020-09-15, 00:31   
-1
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:

W produkcji pistoletów do nak³adania materia³ów do renowacji pow³ok na poj samochodowych masz trzech wiod¹cych producentów : Sata Devilbiss Iwata

Jeszca mamy przecie z chin wiodonce firmy ... Sico i Auaritia :spoko:
Tanio se kostuje a autosa pomaluje ... :cool:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu