Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
leinad777
Wysłany: 2020-09-29, 23:54   Lakier bezbarwny w sprayu
0
UP DOWN

Witam wszystkich jednoczeœnie proszê o wyrozumia³oœÌ bo jestem dosyÌ zielony w temacie lakiernictwa itd. Mam pytanie w jaki sposób usun¹Ì z czarnego lakieru na samochodzie warstwe lakieru bezbarwnego który jest nieodpowiednio rozprowadzony na elemencie i brzydko to wygl¹da. Czy polerka wystarczy? Jaka i czym najlepiej to zrobic? Pozdrawiam

MichuMachu
Wysłany: 2020-09-30, 07:28   
0
UP DOWN

W jakim celu chcesz go usuwaĂŚ? Nalozyles go czy ktoÂś go poprostu naÂłoÂżyÂł i jest coÂś nie tak, czy chcesz od nowa lakierowaĂŚ element?

leinad777
Wysłany: 2020-09-30, 16:55   
0
UP DOWN

w moim aucie by³a ogromna rysa i rdza na elemencie tylnej klapy. Postanowi³em w³asnorêcznie zrobiÌ zaprawki szpachla itd. Wszystko by³o dobrze lakier dobrany w sprayu baza nawet ³adnie wygl¹da³a ale nie mia³a po³ysku no i Pani w sklepie mówi³a ¿e koniecznie musi byÌ te¿ lakier bezbarwny wiêc psikn¹³em. Ale efekt wyszed³ jakby to powiedzieÌ nie taki jaki oczekiwa³em. Mogê za³¹czyÌ zdjêcia i powiedzcie mi co z tym mogê zrobiÌ czy trzeba od nowa k³aœÌ lakier czy polerowaÌ ?

2.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 237.25 KB

1.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 301.02 KB

MichuMachu
Wysłany: 2020-09-30, 18:41   
0
UP DOWN

Wg mnie trzeba caÂły element poprawiĂŚ od poczÂątku... Po 1 malowales sprayem a po 2 pewnie dojechales baza do granicy w ktĂłrej koĂączyÂłeÂś teÂż lakierem bezbarwnym... SÂłuchaj sprayem nic lepszego nie zrobisz.... Ewentualnie jakbyÂś nim caÂły element przeleciaÂł.... Ale fenomenalnie i tak nie bĂŞdzie to wyglÂądaÂło.... Polerka nic tutaj nie zdziaÂłasz....

leinad777
Wysłany: 2020-10-01, 11:54   
0
UP DOWN

co to znaczy "dojechales baza do granicy w ktĂłrej koĂączyÂłeÂś teÂż lakierem bezbarwnym"??
Domyœlam siê ¿e ³atwiej bêdzie prysn¹Ì ca³y element ¿eby nie by³o ro¿nic to w³aœciwie po co jest polerka tylko do nab³yszczania ju¿ ³adnego lakieru?

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-01, 14:04   
0
UP DOWN

https://youtu.be/MxZ_jDX9FTM

Ogladnij ten film od 6:15 tam jest po krotce powiedziane o co chodzi z tymi granicami o ktĂłre pytasz :)

Tutaj masz film jak wykorzystaĂŚ polerke po przeprowadzonej naprawie w celu zniwelowania przejÂścia

https://youtu.be/oErBHdxqUHU

CzereÂśniak
Wysłany: 2020-10-05, 08:52   
0
UP DOWN

MichuMachu napisał/a:
Wg mnie trzeba caÂły element poprawiĂŚ od poczÂątku...

Ja to bym se panie caluskiego autosa walnol tym spraykiem i bedzie jak z fabryka
calusko jednako :cool: :spoko:
Te maistry ino by se filmiki podsylali a tak to nic ni widzom co robic trza .... fachury ^^

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-07, 16:50   
0
UP DOWN

CzereÂśniak napisał/a:
MichuMachu napisał/a:
Wg mnie trzeba caÂły element poprawiĂŚ od poczÂątku...

Ja to bym se panie caluskiego autosa walnol tym spraykiem i bedzie jak z fabryka
calusko jednako :cool: :spoko:
Te maistry ino by se filmiki podsylali a tak to nic ni widzom co robic trza .... fachury ^^

Czeresniak jak czytam twoje posty to mi siĂŞ chociaz humor poprawia :spoko: :spoko: ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu