Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
locos 
Wysłany: 2020-10-24, 17:30   Lakier LH5X Night Blue problem z drobieniem
0
UP DOWN

Witam zacne grono lakiernikĂłw :)

Panowie i Panie zwracam siĂŞ z proÂśbÂą o pomoc przy dorobieniu koloru LH5X Night Blue z VW

PrĂłbowaÂłem wielu firm i pod wzglĂŞdem koloru / odcienia jedne pasowaÂły lepiej inne gorzej ale ziarno nie pasowaÂło prawie nigdzie. Najlepiej pod wzglĂŞdem ziarna wypada RM i tej firmy bĂŞdĂŞ siĂŞ juÂż trzymaÂł. Ziarno pasuje bardzo dobrze, odcieĂą teÂż jest w miarĂŞ ok ale wychodzi trochĂŞ za ciemny na wprost (w cieniu za ciemny, w sÂłoĂącu ok) i mocno za ciemny flop. Flop jest teÂż trochĂŞ za fioletowy. Konkretnie chodzi o alternatywĂŞ 515.96

Czy jest tu ktoœ kto pracuje na RM i móg³ by podpowiedzieÌ czego uj¹Ì lub czego dodaÌ ¿eby skorygowaÌ ten kolor ? Ewentualnie móg³ bym umieœciÌ tu recepturê RM'a ¿eby ludzie nie maj¹cy do czynienia z RM mogli coœ pomóc.

OczywiÂście bĂŞdzie cieniowanie, ale flop jest tak ciemny Âże to nie wystarczy.

Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za pomoc bo juÂż mi rĂŞce opadajÂą, a w mojej okolicy nikt lakierĂłw (przynajmniej tej firmy) nie koryguje. :help:

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-24, 23:49   
0
UP DOWN

JakiÂś czas temu lakierowaniem Touran w tym kolorze napewno byÂł to RM jak mi zostaÂła gdzieÂś puszka to podam ci recepture...

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-25, 10:20   
0
UP DOWN

ZnalazÂłem puszkĂŞ... Jest podpisana tak MB 515.96. 69.20.

locos 
Wysłany: 2020-10-25, 10:27   
0
UP DOWN

MB 515.96 to by siĂŞ zgadzaÂło, a co oznacza dodatkowe 69.20 ? KtoÂś przerabiaÂł ten kolor i sobie dodatkowo oznaczyÂł ?

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-25, 10:49   
0
UP DOWN

W tej mieszalni robi¹ zawsze taki dodatkowy opis do RM nie wiem mo¿e goœÌ jak miesza z podstawowego koloru to oznacza sobie jakoœ póŸniej ta przeróbkê jakby trzeba by³o dorobiÌ jeszcze to ¿eby siê nie musia³ zastanawiaÌ i dorabiaÌ od nowa....

locos 
Wysłany: 2020-10-25, 11:05   
0
UP DOWN

Czyli prawdopodobnie korygowa³. 515.96 to najnowsza alternatywa, faktycznie pasuje w miarê nie¿le ale i tak wymaga korekty. Mia³ byœ mo¿liwoœÌ zapytania w tej mieszalni czy faktycznie robili korektê ? A jeœli tak to co dok³adnie robili ?
Jak u Ciebie pasowaÂł ten kolor ?

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-25, 13:07   
0
UP DOWN

MyÂślĂŞ Âże tak :spoko:
U mnie byÂło ok drzwi tylne w krechĂŞ i wyszÂło naprawdĂŞ przyzwoicie jeÂśli chodzi o odcien :)

locos 
Wysłany: 2020-10-25, 20:36   
0
UP DOWN

ByÂło by extra :)
A jak jasnoœÌ i flop ?

MichuMachu
Wysłany: 2020-10-26, 12:29   
0
UP DOWN

locos napisał/a:
ByÂło by extra :)