Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Karotek
Wysłany: 2022-07-06, 16:43   Pistolet Italco
0
UP DOWN

Witam,
przymierzam siĂŞ zakupu nowego pistoletu po tym jak mĂłj obecny "bass polska" postanowiÂł przeprowadziĂŚ zamach na moje Âżycie.

W oko wpadÂły mi pistolety Italco, moÂże ktoÂś caÂłkiem przypadkiem z nich korzystaÂł i moÂże coÂś o nich powiedzieĂŚ ?
Tak ja wiem ¿e sprzêt tej klasy raczej nie jest u¿ywany przez osoby które pracuj¹ w tej bran¿y ale mo¿e komuœ siê zdarzy³o z nich korzystaÌ.

Konkretnie myÂślaÂłem o
ITALCO H-929 HVLP 1,8mm do podkÂładu
ITALCO H-929 LVMP 1,3mm do bazy i clearu

Kompresor jaki mam to butla 50L(od najtaùszego chiùczyka) + sprê¿arka dwut³okowa firmy kowal. Deklarowana wydajnoœÌ na wyjœciu to 300L.

Pistolet potrzebujĂŞ prywatnie, nie prowadzĂŞ Âżadnej dziaÂłalnoÂści zwiÂązanej z mechanikÂą czy lakiernictwem.
Tak na dobrÂą sprawĂŞ to co robiĂŞ to poprawki lakiernicze "po zimie", czasami jakieÂś drobne prace typu pomalowanie doniczki(dosÂłownie, to nie Âżart ;) )

Przed tym niewypaÂłem ktĂłry nazywa siĂŞ bass uÂżywaÂłem pistoletu Auarita mini HVLP H-891 1,2mm.
Generalnie by³em/jestem z niego zadowolony, ale problemem jest to ¿e to mini wiêc ma bardzo ma³¹ miot³ê. Ale i tak uda³o mi siê nim pomalowaÌ ca³ego mercedesa klasy c w kombi - poza mask¹ i dachem.

Nie oczekujĂŞ Âże uzyskam efekt jak z fabryki,
zreszt¹ jakbym mia³ pistolet za 10 tysiêcy to i tak bym super efektu nie osi¹gn¹³ bo do tego potrzeba wprawy i doœwiadczenia.
Mnie zadowoli taki efekt Âże jak z metra nie bĂŞdzie to dla laika wyglÂądaÂło jak malowane to bĂŞdzie dobrze ^^

Robertlodz09 
Wysłany: 2022-07-15, 21:37   
0
UP DOWN

Ja mia³em do czynienia z tym mini Italco ... no có¿ mo¿na to zamkn¹Ì w jednym zdaniu ...
"Jaka cena taka jakoœÌ..." ale przynajmniej jest lepiej wykonany i wyglada porz¹dniej ni¿ pistolety po 100-kilka z³otych ...
PomalowaĂŚ siĂŞ tym da takÂże decyzja naleÂży do Ciebie ;)

Karotek
Wysłany: 2022-07-17, 11:45   
0
UP DOWN

Ja ja uwielbiam te precyzyjne odpowiedzi ^^

To moÂże inaczej, jakbyÂś miaÂł go oceniĂŚ w skali od 0 do 10 ?
Gdzie 0 to wiadomo wielkie G
5 zaje... dobry ale dla amatora
6 nada siê dla zawodowca jak nie ma nic lepszego pod rêk¹
10 kaÂżdy powinien to mieĂŚ

Robertlodz09 
Wysłany: 2022-07-25, 19:47   
0
UP DOWN

Skoro malowaÂłeÂś pistoletem mini i byÂłeÂś z niego zadowolony to zakup Italco speÂłni Twoje oczekiwania takÂże daje w Twojej skali jak dla Ciebie 5 ...

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu