Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Homer S. 
Wysłany: 2008-10-11, 18:09   USUWANIE WGNIECEN BEZ LAKIEROWANIA
0
UP DOWN

Wszystkich Witam i Pozdrawiam to mĂłj pierwszy post na tym forum. Mieszkam w woj.Lubuskim lakiernictwem zajmuje siĂŞ od 5 lat .
Pytanie dotyczy usuwania drobnych wgnieceĂą jak to ma siĂŞ w praktyce prawda czy faÂłsz?.
PrĂłbowaÂłem osobiÂście za pomocÂą ÂłyÂżki blacharskiej z dospawanÂą na koĂącu kulkÂą wypychaĂŚ wgniecenie po gradobiciu niby wypycha ale cycki ^^ na zewnÂątrz
Przegl¹daj¹c siec w poszukiwaniu ró¿nych tematów dotycz¹cych lakiernictwa znalaz³em na YouTube filmiki dotycz¹ce napraw np. gradobiciu bez lakierowania za pomoc¹ ³y¿ek,suchego lodu lub elektromagnetycznych ,, przyrz¹dów ,,nie wspomnê o hicie sprzeda¿y na znanym portalu aukcyjnym :spoko: Ding King ^^
poniÂżej linki do przykÂładowych filmikĂłw
http://pl.youtube.com/watch?v=MXlQj4_Kizo
czêœÌ takiej walizki jest wystawiona na znanym portalu ,,All....,, za prawie 9000z³
http://pl.youtube.com/watch?v=dZoqZDO4N0I
Tu najbardziej podoba mi siĂŞ ta lampa moÂżna jej uÂżywaĂŚ do poszukiwania wgnieceĂą
http://pl.youtube.com/watch?v=zSz87hChfe8
A ten ostatni filmik to Full wypas :shock: to bym chciaÂł mieĂŚ robota lekka i przyjemna i jaka kasa :D
http://pl.youtube.com/watch?v=sXieZHYoq-M
ProszĂŞ o opinie /spostrzeÂżenia moÂżna powaÂżnie i z luzikiem ;)Pozdrawiam

jacklack 
Wysłany: 2008-10-11, 18:41   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
jak to ma siĂŞ w praktyce prawda czy faÂłsz?.

Witam widzia³em jak to goœÌ robi w servisie Citroena przyznam ¿e jest to jakieœ wyjœcie ale jednak widaÌ by³o na poszyciu dachu delikatne takie delikatne m³oteczkowanie w tych miejscach powgniatanych przez grad ;) ale lakier nie popêka³ :)

avenger-misiek 
Wysłany: 2008-10-12, 02:02   
0
UP DOWN

Wszystko fajnie, ale posiadac taki sprzet to niezle trzeba za to wypluc, jednak moim zdaniem szpachla dalej wygrywa z tymi fikusnymi sprzetami. :tak:

kalbi 
Wysłany: 2008-10-12, 08:19   
0
UP DOWN

App posiada taki sprzĂŞt to wypychania po gradobiciu. Kwota chyba 1,5 - 2 tys zÂł. Ale sprzĂŞt i tak nie wystarczy do tego - trzeba mieĂŚ umiejĂŞtnoÂści...

mebArth 
Wysłany: 2008-10-12, 09:45   
0
UP DOWN

Szef kupiÂł PULLER'a...wyglÂąda jak przetykaczka do kibla z 3ma koncĂłwkami. DZiaÂła to na zasadzie podcisnienia i "koniobija" wiec kompresor jest potrzebny. W instrukcji jest napisane ze wystraczy 6 BAR. NAbilismy kompresor do 9 BAR, i ta franca niczego sie nie chce zÂłapac tylko i wyÂłacznie duzej powierzchni a takÂą to kolanem wypcham jak zdejme tapicerkĂŞ. Najmniejsza przyssawka w ogĂłle nie trzyma...JAKies dziadostwo za 500zÂł.

WidziaÂłem tez filmiki na YT, zabawa z CO2 i suszarkÂą...nie chce mi sie szukac ale trzeba wpisac DENT removal liquid i cos tam wyskoczy kilka tematĂłw. DOdam ze CO2 w sprayu ze sklepu akwarystycznego sie nie nadaje bo nie jest zmrozony...ja nie wiem skad oni maja takie cuda.

EDIT:

znalazÂłem

http://pl.youtube.com/watch?v=miNykNl-0NM gdzie ja kupie co2 w butelce?

anowi
Wysłany: 2008-10-12, 10:03   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
gdzie ja kupie co2 w butelce?

MoÂże nie w butelce tylko w butli. Nazywa siĂŞ to gaÂśnica Âśniegowa i dostaniesz praktycznie wszĂŞdzie. Nie wiem tylko czy to nie dziaÂła tak jak sprzĂŞt sprzedawany w Mango TV.
CiekÂły CO2 w takim aerozolu to trochĂŞ dziwne, bo aby byÂł ciekÂły to wymaga bardzo duÂżego ciÂśnienia, a jakie Âściany ma taka buteleczka? Dlatego teÂż ten w sklepach akwarystycznych nie jest ciekÂły, bo ta buteleczka nie wytrzymaÂłaby takiego ciÂśnienia jakie jest potrzebne, aby utrzymaĂŚ CO2 w stanie ciekÂłym

mebArth 
Wysłany: 2008-10-12, 10:19   
0
UP DOWN

No ale sama widzisz ze na filmiku to jest mrĂłz w butelce. Mam wgniotki na moim struclu i chciaÂłbym tak sprĂłbowac a ne wiem skad dorwac takie cos (na moim mozna testowac - straty nie ma). I tylko dziaÂła jak sie obrĂłci butelkĂŞ. Tak jak z piankÂą budowlana - tylko do gĂłry nogami dziaÂła.

Cytat:
a jakie Âściany ma taka buteleczka?

Ogladnij filmik z linku to sie dowiesz. Na oko takie jak lakier do wÂłosĂłw :)

anowi
Wysłany: 2008-10-12, 10:47   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Na oko takie jak lakier do wÂłosĂłw :)

Nie wierz we wszystko co zobaczysz, zwÂłaszcza jeÂśli oglÂądasz to na YT lub w sklepie MangoTV. Meb, praw fizyki nie zmienisz. Temp -70C powstaje podczas rozprĂŞÂżania CO2 ze stanu pÂłynnego do gazowego. ÂŻeby otrzymaĂŚ pÂłynny CO2 trzeba go sprĂŞÂżyĂŚ do 50 czy tam 60 (nie pamiĂŞtam dokÂładnie) atmosfer. Zdajesz sobie sprawĂŞ z tego jakie to jest ciÂśnienie? Czy taka butelka jak z lakieru do wÂłosĂłw to wytrzyma???? Na pewno nie!

To , Âże odwracajÂą tĂŞ butelkĂŞ do gĂłry nogami to znaczy tylko tyle, Âże tam nie ma rurki zasysajÂącej ciecz i dlatego w normalnej pozycji wali gazem, a w odwrĂłconej cieczÂą. W gaÂśnicy Âśniegowej masz zaÂłoÂżonÂą rurkĂŞ i w normalnej pozycji wali ona pÂłynnym CO2. Ale wierz mi, stracony pieniÂądz na ten sprzĂŞt

Homer S. 
Wysłany: 2008-10-12, 10:50   
0
UP DOWN

Taki mrĂłz -67'C moÂżna kupiĂŚ za parĂŞ zÂł na All....starczy w wyszukiwarkĂŞ wpisaĂŚ ,,zamraÂżacz,, sam siĂŞ skuszĂŞ tak dla eksperymentu ;)

zed
Wysłany: 2008-10-12, 10:52   
0
UP DOWN

zamiast co2 mozna sprobowac z gazem do zapalniczek ,przy psiukaniu niezle mrozi tylko trza robic na dworzu co by straz ogniowa nie musiala interweniowac ;)

przepity
Wysłany: 2008-10-12, 12:00   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
No ale sama widzisz ze na filmiku to jest mrĂłz w butelce.

nie mróz w butelce tylko sprê¿one powietrze takie jak sprzedaj¹ w sklepach komputerowych, po odwróceniu ma takie dzia³anie ale czy to wystarczy ¿eby wyci¹gn¹Ì wgnioty?

widzĂŞ ze zamraÂżacze tez na allegro sprzedajÂą wiec moÂżna poeksperymentowaĂŚ jak ktoÂś ma na czym ;)

avenger-misiek 
Wysłany: 2008-10-13, 00:16   
0
UP DOWN

Tak z ciekawosci pytam,

probowal ktos naprawic wgniecenia tym Ding King bo widze ze na allegro to wysyp tego jest jakby sie to super sprzedawalo i bylo uzyteczne.

mebArth 
Wysłany: 2008-10-15, 17:31   
0
UP DOWN

Dajcie mi linki do takich butelek to sprawdze na swoim struclu bo jest na czym testowac, ale nei wiem co kupic. Kupie i zdam relacjĂŞ z filmikiem jak patent zadziaÂła.

@anowi co do WYGL¡DA JAK PUSZKA PO LAKIERZE DO W£OSÓW chodzi³o mi bardzirej o wygl±d. Wiadomo, ze scianki puszki bêd± grubsze.

A powiedzcie mi, czy CO2 z migomatu sie nada? Tak sie pytam bo nie chce kowalowi rozkrecac sprzĂŞtu :D

anowi
Wysłany: 2008-10-15, 18:56   
0
UP DOWN

Meb, moÂże faktycznie masz racjĂŞ, Âże to tak niewinnie wyglÂąda, a tam Âścianki z kilka mm stali.

ZnalazÂłam na allegro taki zamraÂżacz
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

Czekam na relacjĂŞ z wielkÂą niecierpliwoÂściÂą. Ten CO2 z migomatu chyba siĂŞ nie nada, bo trzeba by przewrĂłciĂŚ butlĂŞ do gĂłry nogami, a to raczej ciĂŞÂżka sprawa. Lepiej nie kombinuj

mebArth 
Wysłany: 2008-10-15, 19:29   
0
UP DOWN

anowi napisał/a:
Meb, moÂże faktycznie masz racjĂŞ, Âże to tak niewinnie wyglÂąda, a tam Âścianki z kilka mm stali.

Czekam na relacjĂŞ z wielkÂą niecierpliwoÂściÂą. Ten CO2 z migomatu chyba siĂŞ nie nada, bo trzeba by przewrĂłciĂŚ butlĂŞ do gĂłry nogami, a to raczej ciĂŞÂżka sprawa. Lepiej nie kombinuj

Jutro kupie co co pokazaÂłas i jak dojdzie dam znac czy dziaÂła.
CO do migomatu...sam sie boje ruszac butli bo znĂłw kowal bedzie darÂł pape ze mu ruszaÂłem narzedzia :D

Homer S. 
Wysłany: 2008-10-15, 19:52   
0
UP DOWN

Tak mi siĂŞ zdaje Âże te naprawy za pomocÂą zamraÂżacza ,przyssawek,ÂłyÂżek i innych tajemniczych przedmiotĂłw to tak jak z leczeniem alternatywnym moÂże pomoÂże i moÂże nie zaszkodzi :tak: ale po to nam ludzie zostawiajÂą samochody Âżeby byÂło na czym robiĂŚ eksperymenty :D

mebArth 
Wysłany: 2008-10-15, 20:51   
0
UP DOWN

Homer S. napisał/a:
Tak mi siĂŞ zdaje Âże te naprawy za pomocÂą zamraÂżacza ,przyssawek,ÂłyÂżek i innych tajemniczych przedmiotĂłw to tak jak z leczeniem alternatywnym moÂże pomoÂże i moÂże nie zaszkodzi :tak: ale po to nam ludzie zostawiajÂą samochody Âżeby byÂło na czym robiĂŚ eksperymenty :D

Na moim bede robiÂł wiec straty nie ma :D A jak Âładne wyjdzie to jestem na plusie malowanie bÂłotnika tyÂł w cupei.

maniek
Wysłany: 2008-10-17, 21:56   
0
UP DOWN

Witam
Forum Âśledze od bardzo dawna, tylko jakoÂś nie byÂło czasu siĂŞ udzielaĂŚ aktywnie.
Odnoœnie tego sch³adzania Co2, to fizyka ju¿ dawno udowodni³a ze ka¿dy gaz spre¿ony w pojemniku w momencie rozprezania gwa³townie obni¿a swoj¹ temperature. Maleje ciœnienie gazu i zwiêksza siê prêdkoœÌ przep³ywu. Oczywiœcie im bardziej spre¿ony gaz tym uzyskamy ni¿sz¹ temperature. Na tej zasadzie dzia³aj¹ przecie¿ wszystkie lodówki klimy i ch³odziarki (po to s¹ tam potrzebne sprê¿arki). Czêsto siê przecie¿ zdarza ze zamarzaja reduktory CO2 migomatu czy te¿ przy spawaniu gazowym reduktory przy butlach. Nawet podczas lakierowania kazdy podejrzewam zauwa¿y³, ze strumieù powietrza wylatuj¹cy z pistoletu jest mocno och³odzony. Tak ¿e nie trzeba butli co2 odwracaÌ do góry nogami.
pozdro

anowi
Wysłany: 2008-10-18, 18:08   
0
UP DOWN

maniek napisał/a:
Tak Âże nie trzeba butli co2 odwracaĂŚ do gĂłry nogami.

Nie mogĂŞ siĂŞ z TobÂą zgodziĂŚ w tej kwestii.
Nie wiem, czy to dzia³a na wgnioty, ale idea pomys³u polega na potraktowaniu blachy _p³ynnym_ CO2, a to jest osi¹galne tylko i wy³¹cznie w przypadku przewrócenia butli do góry nogami. Oczywiœcie, ¿e gaz rozprê¿aj¹cy siê ulega oziêbieniu sam w sobie, ale nie chodzi tutaj o wymianê ciepln¹ miêdzy zimnym gazem a blach¹, a o spowodowanie pobrania przez _ciek³y_ gaz z blachy ciep³a parowania. Tylko taki proces mo¿e gwa³townie zmroziÌ blachê do nawet -70 C, co spowoduje jej silny skurcz. A wiadomo, wgniotki to rozci¹gniêcie blachy.

Homer S. 
Wysłany: 2008-10-18, 18:56   
0
UP DOWN

Sprawa jest prosta butle z co2 od migomatu trzeba przewrĂłciĂŚ Âżeby doprowadziĂŚ do gwaÂłtownego zamarzania gazu wylatujÂącego/wypÂływajÂącego z niej a to z tego powodu Âże taka butla nie ma w sobie ,,syfonu,, a to sÂłowo klucz! :spoko: A ten ,,klucz,, to rurka wewnÂątrz butli ktĂłra jest zanurzona do dna w gazie .GaÂśnica co2 ma takÂą rurkĂŞ i dlatego wypÂływajÂący z niej gaz jest na wylocie pÂłynny a z butli od spawarki jest na wylocie czĂŞÂściowo rozprĂŞÂżony bo jest pobierany z gĂłry butli i nie ma tam Âżadnej rurki :rotfl: Te maÂłe butelki z zamraÂżaczem teÂż sÂą w dwĂłch rodzajach jedne uÂżywa siĂŞ na stojÂąco a drugie do gĂłry nogami :tak: kwestja tej rurki czy jest czy jej nie ma :tak:

mebArth 
Wysłany: 2008-10-19, 09:49   
0
UP DOWN

anowi napisał/a:

KupiÂłem tego wynalazka i czekam na przesyÂłke. Zdam relacje jak poszÂło..najwyzej pĂłjdzie w kosz.

przemo1972 
Wysłany: 2008-10-21, 16:17   
0
UP DOWN

No jak tam , nic nie drgnelo...Ja probowalem na butanie do zapalniczek( temp.wrzenia
−138.4 °C) i ...go..o. ^^ Takie dolki jak oni na filmach wyciagaja to se mozna palcem wypchnac albo przyssawka do wklejania szyb...Dentmaster szkocki nawijal ze to tylko robienie wody z mozgu.Owszem, nie ma dostepu do panelu lyzka to mozna probowac suchym lodem albo gazem ale tylko przy lagodnych zalamaniach.Przy grobszych (o ile wyskoczy) pozostaja dolki w miejscach zalaman

mebArth 
Wysłany: 2008-10-21, 17:49   
0
UP DOWN

No nie drgneÂło bo czekam na paczkĂŞ. NapisaÂłem przeciez ze sie pochwale..najwyzej pie..lne tym w dal. A ty jak zamawiasz na allusie to masz w 2 dni paczke? :|

przemo1972 
Wysłany: 2008-10-21, 18:56   
0
UP DOWN

Jak idzie przez Poczte Polska to przewaznie ginie... :rotfl:

Homer S. 
Wysłany: 2008-10-21, 19:17   
0
UP DOWN

Ja miaÂłem wysÂłane w poniedziaÂłek dwie paczki jedna WrocÂław 200km i BiaÂłystok 700km PocztÂą polskÂą piorytetem i dzisiaj obie o 15.30 Pan listonosz mi przyniĂłsÂł :spoko: ale to zaleÂży kto wysyÂła ja prosiÂłem Âże pilne :D i dotarÂły bÂłyskawicznie :tak:

mebArth 
Wysłany: 2008-10-21, 21:11   
0
UP DOWN

Panowie uciekamy od tematu... Czekam na spray, dojdzie to zrobie test, jak nie wyjdzie to bedzie deko zÂłomu wiecej.

pzdr

afi
Wysłany: 2008-10-30, 12:32   Auto po gradzie
0
UP DOWN

Witam
Jestem ofiarÂą gradu w Krakowie. Praktycznie caÂłe auto ucierpiaÂło a maska i dach poprostu totalnie. Lakiernicy chcieli szpachlowaĂŚ i lakierowaĂŚ caÂłe auto. Ja jednak skorzystaÂłem z tego goÂścia: technika-wgniecen.pl.
MuszĂŞ powiedzieĂŚ Âże po gradzie nie pozostaÂło Âśladu.
Jak by siê upar³ to móg³by siê doczepiÌ w kilku miejscach na s³upku nad drzwiami ale uprzedza³ mnie, ¿e w tym miejscu mo¿e nie wyjœÌ w 100%. Nie widzia³em jakiego sprzêtu u¿ywa bo nie robi³ tego przy mnie. Z tego co mówi³ to specjalnymi prêtami od wewn¹trz, a tam gdzie siê nie da od wewn¹trz (s³upki) to wyci¹ga na kleju. Zanim odda³em mu auto trochê sie o tym naczyta³em i naogl¹da³em filmów na youtube i myœlê, ¿e trzeba mieÌ do tego nie lada wprawê.

Homer S. 
Wysłany: 2008-10-30, 15:14   
0
UP DOWN

W takim przypadku ile miaÂła kosztowaĂŚ konwencjonalna naprawa (szpachlowanie,malowania) a ile wyszÂło wyciÂąganie za pomocÂą ÂłyÂżek i kleju i jak dÂługo to trwaÂło.

arti
Wysłany: 2008-10-30, 18:09   
0
UP DOWN

WidziaÂłem kiedyÂś auto po takiej naprawie. PatrzÂąc na element na wprost nic nie byÂło widaĂŚ, ale wystarczyÂło spojrzeĂŚ na element pod kÂątem to byÂło widaĂŚ " fale". Mnie taka naprawa by nie zadawalaÂła.

marikk 
Wysłany: 2008-10-30, 18:16   
0
UP DOWN

arti napisał/a:
WidziaÂłem kiedyÂś auto po takiej naprawie. PatrzÂąc na element na wprost nic nie byÂło widaĂŚ, ale wystarczyÂło spojrzeĂŚ na element pod kÂątem to byÂło widaĂŚ " fale". Mnie taka naprawa by nie zadawalaÂła.
Wiesz co i po szpachlowaniu i po lakierowaniu na powierzchniach typu maska dachy teÂż widaĂŚ pod kÂątem fale oczywiÂście jak kijowo wyszpachluje i kijowo wyszlifuje

autograff
Wysłany: 2008-10-30, 21:26   
0
UP DOWN

marikk napisał/a:
arti napisał/a:
Wiesz co i po szpachlowaniu i po lakierowaniu na powierzchniach typu maska dachy teÂż widaĂŚ pod kÂątem fale oczywiÂście jak kijowo wyszpachluje i kijowo wyszlifuje

To taka osoba niech sie lepiej za to nie bierze.

afi
Wysłany: 2008-10-31, 08:11   Auto po gradzie
0
UP DOWN

Witam ponownie.
Ja muszê powiedzieÌ ¿e nie ma ¿adnych fal, przynajmniej nic takiego nie zauwa¿y³em a patrzy³em pod ró¿nymi k¹tami. Jedynie tak jak pisa³em wczeœniej coœ mo¿na zauwa¿yÌ w s³upku nad drzwiami. Do zrobienia by³a maska, dach, b³otniki tylne, troje drzwi i s³upki nad drzwiami. Maska i dach by³y zmasakrowane ca³kowicie (mnóstwo ma³ych wgnieceù), s³upki trochê mniej, a na b³otnikach i drzwiach tak po 3-4 wgniecenia. Nie wiem ile kosztowa³oby malowanie. Mnie wynios³o to 1900z³. Trwa³o ok. 10 godzin (2 lub 3 osoby siê z tym mêczy³y). Odda³em auto rano, odebra³em wieczorem.

pozdr

kalbi 
Wysłany: 2008-10-31, 09:00   
0
UP DOWN

jeÂśli mĂłwisz, Âże nic nie widaĂŚ to jak najbardziej warto. Cena wg mnie tez ok :) Lakierowanie by wyszÂło duÂżo droÂżej

plik77
Wysłany: 2010-03-24, 14:11   
0
UP DOWN

Witam!!

Ja osobiÂście zajmujĂŞ siĂŞ usuwaniem wgnieceĂą i jest to jak najbardziej wiarygodna i sprawdzona technika. Wgniecenia znikajÂą bez Âżadnych ÂśladĂłw. Polecam

http://laszczak.com.pl/

scooter1978 
Wysłany: 2010-04-18, 15:13   
0
UP DOWN

Witam. OglÂądaÂłem stronĂŞ "laszczak.... i muszĂŞ napisaĂŚ iÂż drzwi na zdjĂŞciu "PO" strasznie mi siĂŞ nie podobaÂły. Kanta ktĂłra tam "leci" jest strasznie krzywa ale to jest moje prywatne zdanie. Nic nie zastÂąpi profesjonalnego malowania

kalbi 
Wysłany: 2010-04-19, 09:13   
0
UP DOWN

do siedzÂących w temacie, co myÂślicie o takim zestawie do usuwania wgnieceĂą: http://www.k-j-metale.com...erta,5,126.html chciaÂłbym siĂŞ nauczyĂŚ tej metody napraw karoserii

devilbiss
Wysłany: 2010-05-06, 15:39   
0
UP DOWN

odradzam kupywanie "pogrzebaczy" od firm nieznanych. Gigantem w tego typu urz¹dzeniach czy te¿ naprawach jest SYSTEM HBC. Narzêdzia troche dro¿sze ale nawy¿sza jakoœÌ. Dystrybutorem jest firma Techniki Systemów Aplikacyjnych

www.tesa.net.pl

wgniotex
Wysłany: 2010-09-01, 14:30   
0
UP DOWN

Witam panstwa zajmuje sie usuwaniem wgniecen bez lakierowania:

- po gradobiciu
- transportowych
- parkingowych
- innych nikontrolowanych uszkodzen
- napraw pod chrom
- oblachowaniem motocykli
- akty wandalizmu

Swiadcze uslugi dla :

- salonow samochodowych
- autoryzowanych stacji obslugi
- komisow
- warsztatow lakierniczych
- klientow indywidualnych

Moja firma jest jedna z pierwszych tego typu w Polsce istniejemy juz na rynku od 1995 roku.Jesli jestes zainteresowany masz problem z autem i nie chcesz go w zadnym wypadku malowac DZWON : 505 720 620 Warszawa i okolice dojazd do klienta gratis !!! KONKURENCYJNE CENY !!!

skrodzki7
Wysłany: 2010-11-27, 13:59   
0
UP DOWN

Temat wiecznie aktualny. Szukam firmy z centrum Warszawy - znalazÂłem www.puller.com.pl - czy znacie moÂże? DziĂŞki za odp.

skrodzki7
Wysłany: 2010-12-02, 14:39   
0
UP DOWN

Tak wiĂŞc skorzystaÂłem z usÂług firmy z zapytania powyÂżej - usuwanie wgnieceĂą (by Auto KsiĂŞÂżyno) i muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże jestem pod wielkim wraÂżeniem, na aucie Âżony nie ma ani Âśladu po wgnieceniu. WczeÂśniej trzy firmy w Warszawie powiedziaÂły, Âże takich wgnieceĂą nie robiÂą, a tutaj:

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-04, 18:59   
0
UP DOWN

Fajna kryptoreklama. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=skrodzki7 Po za tym dziwne Âże inne firmy nie chciaÂły tego zrobiĂŚ. Jak ten wgniot byÂł bardzo prosty do usuniĂŞcia, mĂłgÂłbym nawet napisaĂŚ ze przy maÂłym nacisku od wewnÂątrz sam wyskoczyÂł.

kubazjan
Wysłany: 2010-12-04, 19:39   
0
UP DOWN

ehehhe...wlasnie...i dlaczego zdjecie robione jest po opadach sniegu i nawet nie zostaÂł ten snieg zgarniety zeby mozna bylo dostrezc rownosci badz nierownosci...? :D Zreszta...po glebszym przygladnieciu sie mozna ujrzec ze linia blotnika nie jest rowna...tak jakby jej tam w pewnym momencie brakowaÂło...no chyba ze sie myle... :roll:

Homer S. 
Wysłany: 2010-12-04, 19:49   
0
UP DOWN

To tak dobrze zrobione jak robota znajomego lakiernika co oddawaÂł auta wieczorem lub jak padaÂł deszcz albo umyÂłem ci samochĂłd i jest mokry ^^ ^^ ^^ . Wgniecenie wyskoczyÂło ale linii nie ma bo sÂą dwie i siĂŞ mijajÂą ;P :D

kubazjan
Wysłany: 2010-12-04, 21:47   
0
UP DOWN

:spoko: :spoko: :spoko: ^^ ^^ ^^

pawelc 
Wysłany: 2010-12-05, 10:20   
0
UP DOWN

Na fotkach tak jak piszecie widaĂŚ brak linii a co za tym idzie takie wypchanie nie jest czymÂś nadzwyczajnym -jeÂżeli to nie kryptoreklama to nieudana ta usÂługa ;)

zolwik 
Wysłany: 2011-01-20, 11:20   
0
UP DOWN

Witam i jak tam dzialania po zamraÂżaczu ?

Mam do wyciÂągniĂŞcia dwie wgnioty , (Butla CO2 w drodze ) tylko jak sprawdziĂŚ czy posiada rurkĂŞ w Âśrodku ?

DanutaMaxq
Wysłany: 2011-10-17, 12:15   
-1
UP DOWN

Tak od d³u¿szego (z dwa tygodnie ^^ ) œledzi³am sobie w internecie tematy dotycz¹ce napraw wgnieceù bez lakierowania. Raz, ¿e uwa¿a³am, ¿e to jakiœ pomys³ na naprawê swojego auta, dwa, ¿e w rodzinie mam z³ot¹ r¹czkê, która powiedzia³a mi, ¿e spróbuje, tylko rozczyta temat w necie i stwierdzi co ewentualnie jest potrzebne-mia³am byÌ pod tym wzglêdem królikiem doœwiadczalnym ;) , w sumie to mnie te¿ zainspirowa³o do poczytania o temacie, równie¿ na niniejszym forum. A teraz wnioski. Niestety patrz¹c na ró¿norodnoœÌ opinii i tego co i jak siê uda³o lub nie stwierdzi³am, ¿e kuzynek to mo¿e i próbowaÌ sie uczyÌ napraw, ale nie na moim samochodzie, mo¿e by i by³o taniej ni¿ w warsztacie, ale wola³am nie ryzykowaÌ ewentualnych prób i b³êdów. Samochód trafi³ do www.puller.com.pl Wiêc odpowiem dalej tak. Jakaœ technika na 100% istnieje. Mo¿e bym dowiedzia³a siê wiêcej, ale g³upia na samym pocz¹tki powiedzia³am co i jak by³o kombinowane w formie pomys³ów i to chyba spowodowa³o, ¿e nabrali wody w usta. Tak wiêc sam sposób (nie wiem jaki) musi istnieÌ, bo auto nie by³o ³atane i g³adzone ¿ywic¹ ani innymi œrodkami, nie by³o lakierowane, a po wgnieceniach nie ma naprawdê œladu i nawet patrzenie pod k¹tem nic nie daje. Lakier i blacha g³adkie jak pupcia niemowlaczka :) Wiêc nie wiem co i jak jest robione, czy sch³adzane, klepane, czy t³oczone, ale mozliwoœÌ wyprowadzenia uszkodzeù tak aby nie by³o œladu istnieje. Aby by³a jasnoœÌ uszkodzenia by³y na masce

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2011-10-17, 20:31   
0
UP DOWN

S¹ ró¿ne metody. Maskê mo¿na "popchn¹Ì" od do³u, lub je¿eli ma ona miêkk¹ blachê to mo¿na u¿yÌ czegoœ takiego -
http://www.allegromat.pl/aukcja88826
MoÂżna takÂże np. podgrzaĂŚ wgniotkĂŞ suszarkÂą do wÂłosĂłw, i jak najszybciej kolistymi ruchami przyÂłoÂżyĂŚ do niej kawaÂłek lodu.
SÂą teÂż inne skuteczniejsze metody. Ja uÂżywaÂłem tych dwĂłch ktĂłre wymieniÂłem. Jedna i druga jest skuteczna na nie za grubej blasze.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-10-18, 22:32   
0
UP DOWN

Widze Âże "nowy" kolega Danutamax pomyliÂł dziaÂły z tÂą "reklamÂą" :rotfl: ZÂły dziaÂł kolego wybraÂłeÂś ,sposĂłb jak i "forme" tej swojej "reklamy" ;) Jak mĂłwiÂł Kloss do Brunera: -"nie z "nami" te numery Bruner"- :rotfl:
Pozdrawiam "Reklamowca" ! :spoko:

Miki
Wysłany: 2011-10-19, 21:06   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisał/a:
S¹ ró¿ne metody. Maskê mo¿na "popchn¹Ì" od do³u, lub je¿eli ma ona miêkk¹ blachê to mo¿na u¿yÌ czegoœ takiego -
http://www.allegromat.pl/aukcja88826
MoÂżna takÂże np. podgrzaĂŚ wgniotkĂŞ suszarkÂą do wÂłosĂłw, i jak najszybciej kolistymi ruchami przyÂłoÂżyĂŚ do niej kawaÂłek lodu.
SÂą teÂż inne skuteczniejsze metody. Ja uÂżywaÂłem tych dwĂłch ktĂłre wymieniÂłem. Jedna i druga jest skuteczna na nie za grubej blasze.

A coœ takiego jak usun¹Ì?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu