Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:50
Autor Wiadomość
gatar85
Wysłany: 2008-10-17, 11:23   Lakier sherwinn-wiliams
0
UP DOWN

Witam kolegĂłw.
Mam pytanie czy ktoÂś robiÂł moÂże ww lakierem..
Nie znam tej firmy a mam dobre ceny na ten akryl.
ChciaÂłbym sie dowiedzieĂŚ jaka ma rozlewnosc w jednej warstwie tzn. czy jest w stanie dobrze pokryc na jeden raz z delikatna morkÂą..
Drugie pyt. jaka ma mniej wiecej wydajnosc w pist. HP
Tzn co na 2x ww pistoletem moge pomalowac ;]
Dzieki wielkie za odpowiedzi..Jestem wdzieczny

[ Dodano: 2008-10-17, 11:29 ]
przepraszam sherwin williams :roll:

mebArth 
Wysłany: 2008-10-17, 20:00   
0
UP DOWN

Ja tym robiÂłem. Bardzo fajny bezbarwny jest SW. Bielutki jest a to podstawa np przy srebrach. Co do wylewnosci to juz nie pamietam...za duzo klarow mialem w rece. Ale z teg co pamietam na jednej warstwie tego nie wylejesz, to jest zwykÂły akier wiec tzreba nim na 2 razy malowac. Ewentualnie na 3 razy jak ktos chce potem zdzierac na szkÂło.

PodkÂład SW jest starszna ch..nia....nic nie zalewa i sie leje gdzie popadnie. Co dziwne...swieci sie wiec nie trza przepyÂłki robic (kontrastu). Wiec to jest jedynie podkÂład a nie wypeÂłniacz. Pod Standoxa konwensje sie idealnie sprawdza.

gatar85
Wysłany: 2008-10-21, 14:06   
0
UP DOWN

dzieki kolego o to mi chodziÂło..pzdr

przemo1972 
Wysłany: 2008-10-21, 19:04   
0
UP DOWN

Zobacz czy nie ma na etykiecie marki koncernu.Czasami puszczaja gorszy produkt pod inna nazwa, np. jak ma AKZO Nobel to po prostu producent sikkensa (i nie tylko Sikkensa, Nobel to duzy koncern.) Pierwszy raz spotykam sie z ta nazwa...Jakiej to produkcji?

mebArth 
Wysłany: 2008-10-21, 21:24   
0
UP DOWN

@ przemo jestes cenzura jak GOLA! Shrerwinem malowaÂłem 4 latat temu w szwecji i jakos dziaÂłaÂło. w polsce wyszo niedawno a produkcja to SHERWIN WILLIAMS a nia jakis AUTO RENOVA.
W zyciu nie widziaÂłes tego lakieru a masz kuwra najwiecej do powiedzenia!

przemo1972 
Wysłany: 2008-10-21, 22:02   
0
UP DOWN

A tam cenzura...Jak wyjezdzalem z kraju to tego nie bylo na rynku.

gatar85
Wysłany: 2008-10-21, 22:46   
0
UP DOWN

to jest z grupy basf tak jak glasurit....
tak mi sie wydaje

mebArth 
Wysłany: 2008-10-21, 23:10   
0
UP DOWN

przemo1972 napisał/a:
A tam cenzura...Jak wyjezdzalem z kraju to tego nie bylo na rynku.

No to wracaj tam gdzie nie ma i nie piedrol.

gola 
Wysłany: 2008-10-22, 12:43   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
@ przemo jestes cenzura jak GOLA! Shrerwinem malowaÂłem 4 latat temu w szwecji i jakos dziaÂłaÂło. w polsce wyszo niedawno a produkcja to SHERWIN WILLIAMS a nia jakis AUTO RENOVA.
W zyciu nie widziaÂłes tego lakieru a masz kuwra najwiecej do powiedzenia!

masz cos do mnie czlowieku?Ty zawsze doradzasz super i zawsze masz racje,tylko ze g.... z tego wiesz w sumie...
Sherwinem malowales w szwecji meble ale nie wiedziales ze jest to grupa basf tak jak tutaj wspomniano wczesniej.

tak samo jak maxmayer,nexa i ppg wchodzi w sklad grupy ICI tak i williams jest z grupy Basf wiec ty nie pier... tylko sie dowiedz najpierw.

Cytat:
trademark of BASF Corporation CHROMIX and “Color-Conditioned” are registered trademarks of the L. M. Scofield Company, all
rights reservedDuron is a registered trademark of Sherwin Williams
Styropor is a registered trademark of BASF Corporation

mebArth 
Wysłany: 2008-10-22, 16:11   
0
UP DOWN

BARANIE GÂŁUPI GOLA! sherwinem malowaÂłem autka... a meble czym innym idioto. Najpierw doczytaj to co piszĂŞ a nie pmieszaj 5 postĂłw w jedno zdanie.
A co mam do Ciebie? Zawsze byÂłes mÂądrzejszy i zawsze sie czepiasz. OT CO.

gatar85
Wysłany: 2008-10-22, 16:52   
0
UP DOWN

koledzy spokojnie...pomagajmy sobie a nie k³ócmy. Pozdrawiam ;)

anowi
Wysłany: 2008-10-22, 18:33   
0
UP DOWN

gola napisał/a:

tak samo jak maxmayer,nexa i ppg wchodzi w sklad grupy ICI tak i williams jest z grupy Basf wiec ty nie pier... tylko sie dowiedz najpierw.

Cytat:
trademark of BASF Corporation CHROMIX and “Color-Conditioned” are registered trademarks of the L. M. Scofield Company, all
rights reservedDuron is a registered trademark of Sherwin Williams
Styropor is a registered trademark of BASF Corporation

Nie, Âżebym chciaÂła dyskutowaĂŚ jest, czy nie jest SW z grupy BASF , ale z Twojego cytatu wynika jedynie, Âże Duron jest markÂą zarejestrowanÂą przez Sherwin Williams, a Styropor markÂą zarejestrowanÂą przez BASF. Dodatkowo oczywiÂście CHROMIX i Color-Conditioned sÂą markami zarejestrowanymi przez L. M. Scofield Company. W jaki sposĂłb ten cytat ma dowodziĂŚ, Âże SW naleÂży do BASFA? MoÂżesz mi to wyjaÂśniĂŚ ? Sorry, ale coÂś ciĂŞÂżko myÂślĂŞ

przemo1972 
Wysłany: 2008-10-22, 19:05   
0
UP DOWN

Hola hola mister Meb , kolkow na glowie to ty mi ciosac nie bedziesz, kultura wymaga aby na grzecznie zadane pytanie grzecznie odpowiedziec,a z takimi tekstami to nie na forum tylko do knajpy :!: Cytuje:"W zyciu nie widziaÂłes tego lakieru a masz kuwra najwiecej do powiedzenia!"Gowno mnie obchodzi jak on wyglada i gdzie nim malowales, dla mnie mozesz malowac bejca dla ikei.Masz troche wiedzy (wiedza typu:"Bylem na szkoleniu-bez kija nie podchodz") i wydaje ci sie ze mozesz ludziom ublizac.Masz kaca czy w zyciu ci sie nie powiodlo?Z takimi problemami to nie na forum, troche oglady, z gowniazami nie gadasz
Cytat 2:"
No to wracaj tam gdzie nie ma i nie piedrol." Sorry jestes dyslektykiem :?: Nie bardzo rozumiem to zdanie, jest nielogiczne w kontekscie calego postu.
PS
Do Modow- Jak widac niektorzy nie potrafia sie dostosowac do zasad panujacych na FORUM, czyzby byli rowni i rowniejsi?

ixell
Wysłany: 2008-10-23, 01:04   
0
UP DOWN

Sherwinn jest u nas juÂż dawno i to bardzo. KiedyÂś isĂŞ do niergo przymierzaÂłem, ale olaÂłem temat po opiniach tych co mieli ich mieszalniki. Przedstawiciel jest w POznaniu, dokÂładnie w PrzeÂźmierowie Darpex. KiedyÂś to byÂł ScottWarren. Jest mÂądrzejszy niÂż produkty 4CR i to duÂżo.
www.autolakier.pl

gola 
Wysłany: 2008-10-23, 09:11   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
BARANIE GÂŁUPI GOLA! sherwinem malowaÂłem autka... a meble czym innym idioto. Najpierw doczytaj to co piszĂŞ a nie pmieszaj 5 postĂłw w jedno zdanie.
A co mam do Ciebie? Zawsze byÂłes mÂądrzejszy i zawsze sie czepiasz. OT CO.

juz ci kiedys pisalem ze baran to cie splodzil.
Poza tym nie interesuje mnie czym malujesz,maluj sobie dalej i sie odpi.... chlopcze malinowy bo nie mam zamiaru rozmawiac z polglowkami intelektualnymi.fahofcu

[ Dodano: 2008-10-23, 12:53 ]
anowi napisał/a:
Nie, Âżebym chciaÂła dyskutowaĂŚ jest, czy nie jest SW z grupy BASF , ale z Twojego cytatu wynika jedynie, Âże Duron jest markÂą zarejestrowanÂą przez Sherwin Williams, a Styropor markÂą zarejestrowanÂą przez BASF. Dodatkowo oczywiÂście CHROMIX i Color-Conditioned sÂą markami zarejestrowanymi przez L. M. Scofield Company. W jaki sposĂłb ten cytat ma dowodziĂŚ, Âże SW naleÂży do BASFA? MoÂżesz mi to wyjaÂśniĂŚ ? Sorry, ale coÂś ciĂŞÂżko myÂślĂŞ

nie ten cytat wstawilem co powinienem.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu