Autor |
Wiadomość |
 |
Rafael
|
Wysłany: 2008-11-12, 21:31 Lakierowanie skutera
|
0
|
|
|
|
Witam mam problem poczytaÂłem troche na forum ale i tak tego nie za bardzo rozumiem.
ChciaÂłbym pomalowaĂŚ skuter a dokÂładniej plastiki nie wszystkie takie jak np: podÂłoga felgi.
Potrzebuje pomocy co do lakierĂłw itp.
KupiÂłem w puszce podkÂład biaÂły i malowaÂłem juÂż nim i nawet Âładnie mi to wyszÂło pomalowaÂłem z 2 czĂŞÂści tylko
Zwracam sie z proÂśbÂą do was jak malowaĂŚ i jakie do tego potrzeba farby. |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-11-12, 23:55 Re: Lakierowanie skutera
|
0
|
|
|

|
Rafael napisał/a: | Witam mam problem poczytaÂłem troche na forum ale i tak tego nie za bardzo rozumiem.
ChciaÂłbym pomalowaĂŚ skuter a dokÂładniej plastiki nie wszystkie takie jak np: podÂłoga felgi.
KupiÂłem w puszce podkÂład biaÂły i malowaÂłem juÂż nim i nawet Âładnie mi to wyszÂło pomalowaÂłem z 2 czĂŞÂści tylko
Co do plastiku ..
jeœli masz go³y plastik to pierwsza rzecz to po³o¿yÌ promotor przyczepnoœci czyli podk³ad ³¹cz¹cy plastik z podk³adem akrylowym (wype³niaj¹cym)
Co do felg pewnie sÂą z alu..wiĂŞc dajesz podkÂład epoxydowy i (nie wiem czy je szpachlowaÂłeÂś)bazĂŞ i lakier bezb.(jeÂśli szpachlowaÂłeÂś te fele to epox,szpachla,podkÂł,akryl i lakier)
A co do lakierĂłw to twĂłj wybĂłr jakiej firmy bazÂą i klarem pomalujesz ...i twĂłj wybĂłr czy wodnÂą czy konwencjonalnÂą |
|
|
|
 |
Rafael
|
Wysłany: 2008-11-13, 16:58
|
0
|
|
|
|
Chodzi o to Âże cche to pomalowaĂŚ jakoÂś prosto bez jakiÂś specjalnych szpachel etc.. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-13, 17:10 Re: Lakierowanie skutera
|
0
|
|
|
|
Rafael napisał/a: | Witam mam problem poczytaÂłem troche na forum ale i tak tego nie za bardzo rozumiem.
Nie rozmiem ciebie...jak PODÂŁOGA FELGI?
Jaki kolor chcesz zrobic i ILE MASZ $ bo to wazne.
Zapodaj fotki.
DaÂłes na tworzywo podkÂład zmiekczajacy? Jak nie to lakier zlezie po czasie. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-11-13, 21:59
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
normalna podÂłoga skuterowa, podest z twardego, czarnego, chropowatego absu barwionego. Felgi skuterowe, aluminiowe. o lakowaniu plastiku juz jest masa. jak chcesz bez zadnych "specjalnych szpachli itd" to pomaluj to walkiem, pĂŞdzlem moÂże... |
|
|
 |
Rafael
|
Wysłany: 2008-11-15, 17:25
|
0
|
|
|
|
Jak zwykle online pomaga najbardziej!!
Sam sobie pomaluj waÂłkiem i pĂŞdzelkiem jeÂśli chcesz.
[ Dodano: 2008-11-24, 21:49 ]
Chodzi o to Âże mam porysowany ten spodni plastik nie ten czarny chropowaty.
Mam podkÂład w puszce kupiÂłem i chodzi o to Âże moge nim pomalowaĂŚ ale nie wiem co dalej jaki lakier czy coÂś wyjaÂśnijcie mi mniej wiĂŞcej od tego miejsca po podkÂładzie co roiĂŚ co i jak nie przejmujcie sie wykonaniem bo od tego jestem ja Âżebym sie o to martwiÂł a nie wy. N i to ma nie byĂŚ takie drogie jak profesjonalne malowanie u lakiernika. |
|
|
|