Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:39
Autor Wiadomość
Wysłany: 2008-11-12, 18:45   Cromax- co jest?
0
UP DOWN
MTGarage.

Dzis dostalem Cromaxa. Metalik, VW paleta. Srebro.
W poniedzialek mi to umieszali, mialem odebrac o 13 a o 12 zamkneli chuje sklep. Dzis dopiero odebraÂłem, poszedlem lakowac. 2 warstwy m/m tak jak piszÂą w kartach. minĂŞÂły 4 godziny, baza jak byÂła mokra zaraz po naÂłoÂżeniu tak jest i teraz. ani trochĂŞ nie wyschÂła. MoÂżecie mi podac przyczynĂŞ? W warsztacie 18 stopni. Dmuchalem opalarÂą i powietrzem z kompresora. Zero efektu.

Jaki jest czas wykorzyst pigmentu od umieszania?

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

gola 
Wysłany: 2008-11-12, 18:54   
0
UP DOWN

nie stosuje sie zywotnosci czyli tak jak z konwencja,jezeli jest przechowywana prawidlowo to jest oki.
Nie susz tego opalarka,bo to nic nie da,w pomieszczeniu w ktorym lakierujesz ma byc sucho i cieplo.

Wysłany: 2008-11-12, 19:00   
0
UP DOWN
MTGarage.

nie chce mi sie juÂż isc na warsztat bo mnie krew zalewa... zobacze jutro.

jeszcze lepsze jest to, Âże wybuchÂł mi przewĂłd z instalacji na Âścianie i pozamatalo caÂły garaÂż. tak sie przestraszyÂłem, Âże przykleiÂłem siĂŞ do bÂłotnika i jestem caÂły srebrny po Âłapach, bo w kombi miaÂłem podwiniete rĂŞkawy :help:

jacklack 
Wysłany: 2008-11-12, 19:22   
0
UP DOWN

online napisał/a:
W warsztacie 18 stopni. Dmuchalem opalarÂą i powietrzem z kompresora. Zero efektu.

Mo¿e byÌ ciep³o w warsztacie.. ale jak bêdzie du¿a wilgotnoœÌ powietrza to woda nie wyschnie tzn bêdzie sch³a ca³y dzieù

Przy wodzie waÂżne jest ..temperatura (czyli zmniejszenie wilgotnoÂści )a jeszcze waÂżniejszym czynnikiem jest przepÂływ powietrza (woda schnie wiatrem) ;) tak to siĂŞ potocznie mĂłwi

Wysłany: 2008-11-12, 21:19   
0
UP DOWN
MTGarage.

pieprze ta ca³¹ wode. ju¿ doszedlem co i jak.

wole dalej sobie jechac na konwencji. nie mam kompresora odpowiedniego, zeby tak dmuchac trÂąbkami. do tego za dÂługo to wszystko schnie. a konwencja 10 minut...

konwencjÂą to siĂŞ nie raz malowalo w 10 stopniach jak ogrzewanie sie zwalilo ^^

Co prawda, to pasowlanoÂśc Âświetna, nie powiem. Krycie rĂłwnieÂż, ale co mi po tym, jak woda w cenie konwencji, a lakujÂąc konwencjÂą zuÂżyjĂŞ moÂże lakieru za 10zÂł wiĂŞcej na elemencie... A szybciej.

Na wodĂŞ przesiÂąde siĂŞ jak dojde do odp. oprzyrzadowania :)

baqo 
Wysłany: 2008-11-12, 21:27   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
Nie susz tego opalarka,bo to nic nie da,
da,da. :spoko: 5-10 minut i suche.a jak byÂś jeszcze miaÂł tzw. farelkĂŞ?bez takiego suszenia to istna masakra. dysza venturiego teÂż za bardzo siĂŞ nie przyda. dobra w kabinie jak zasysa 20 st.C. i jak masz tak zimno to lepiej daj wpierw pierwszÂą warstwĂŞ cieĂąszÂą,wysusz a potem z grubej rury.

[ Dodano: 2008-11-12, 21:31 ]
online napisał/a:
Na wodĂŞ przesiÂąde siĂŞ jak dojde do odp. oprzyrzadowania
kabina!!!na przykÂład taka osobny pistolet do wody. jak hvlp to do tego kompresor i lecisz.[img][/img]24000m3/h

mebArth 
Wysłany: 2008-11-12, 21:53   
0
UP DOWN

Nie potrzeba kabiny do wody. Starcza trabki albo 2h pauzy na kawe. HVLP nie jest wymaganay tym bardziej ze hvlp potzrebuje duzo wiatru co sadze ze wiekszosc ma gĂłwniane kompresory i nie wydoli hvlp.

Wysłany: 2008-11-12, 22:26   
0
UP DOWN
MTGarage.

Dajcie 17sto latkowi 20 tysia na kabine... Jeszcze nie teraz. Narazie mam sympatyczne pomieszczenie do lakierowania o Âświetnych wymiarach :)

Opalarka daje, uÂżywam jej zawsze przy lakierce. Mam bardzo mocnÂą, w jednej pistolet w drugiej opalarka- tak zaczynalem kiedyÂś, ale to dawno ^^

HVLP- tylko jak dobry kompresor- z tym narazie mam problem, a mam pistolet HVLP ;/ Nie ciekawie niekiedy jest. A ja jestem zwolennikiem HP, lepiej mi sie na tym pracuje.

Jutro przeszlifuje co trzeba, wpÂłyÂłe zrobiĂŞ i klar. Pozdro

mebArth 
Wysłany: 2008-11-12, 22:41   
0
UP DOWN

@online robisz bucĂłwe z ta opalarkÂą - gotujesz lakier a nie suszysz. Z wierzchu zagotujesz a od spodu jest mokry, potem to zalewasz i po czasie wychdozi SCHNIECIE tego niezagotowanego. I co? mapa rysy..i inne dziadostwa. Oj online...nie przyznawaj sie nawet. JAk juz tak rrobisz to przemilcz.

Wysłany: 2008-11-12, 23:11   
0
UP DOWN
MTGarage.

Ale teraz fandzolisz. Nigdzie nie pisze, ¿e robie cos innego, jak podsuszanie lakieru opalark¹!! To dziala tak samo jak grzanie powietrza w pomieszczeniu. :shock: Przecie¿ nie trzymam opalarki w jednym miejscu tylko latam wokó³ elementu i susze goc ieplym powietrzem. Tak jak normalnie by siê wszystko suszy³o.

Nic nie bĂŞdĂŞ milczaÂł, bo Âżadnej bucuwy nie robie. Nie widziaÂłeÂś to nie gadaj :)

A co siĂŞ dzieje z lakierem jeÂśli przygrzeje go, to wiem. Odparza zazwyczaj.

Wydaje mi sie, ze sprobowaÂłes tak raz czy dwa razy i [...]Âłes sprawĂŞ, myÂślÂąc, Âże jak uzywac opalarki, to tylko po to by od razu wyschÂło i dlatego takie wysywasz wnioski ;)

[ Dodano: 2008-11-12, 23:14 ]
A i co do tego ze w jednej rece pistol w drugiej opalarka- to tka wÂłaÂśnie zaczynaÂłem, gdy nie byÂło w budzie ogrzewania. Temp bliska zeru pewnie, a lakowac trzeba byÂło. To tak sie grzaÂło i zeby element osiÂągnÂąl 10 stopnia, to trzeba bylo by grzac z godzine, nie mĂłwiÂąc o zagotowaniu laku.

A dzis uzywam na codzien opalarki, w sumie to jest to bardziej taka nagrzewnica. 2kW, dmucha jak oszalaÂła :) ÂŚwietna sprawa, Âżeby wsadziĂŚ w dysze Venturiego.

jacklack 
Wysłany: 2008-11-12, 23:19   
0
UP DOWN

online napisał/a:
Ale teraz fandzolisz. Nigdzie nie pisze, ¿e robie cos innego, jak podsuszanie lakieru opalark¹!! To dziala tak samo jak grzanie powietrza w pomieszczeniu. :shock: Przecie¿ nie trzymam opalarki w jednym miejscu tylko latam wokó³ elementu i susze goc ieplym powietrzem. Tak jak normalnie by siê wszystko suszy³o.

Nic nie bĂŞdĂŞ milczaÂł, bo Âżadnej bucuwy nie robie. Nie widziaÂłeÂś to nie gadaj :)

A co siĂŞ dzieje z lakierem jeÂśli przygrzeje go, to wiem. Odparza zazwyczaj.

Wydaje mi sie, ze sprobowaÂłes tak raz czy dwa razy i [...] sprawĂŞ, myÂślÂąc, Âże jak uzywac opalarki, to tylko po to by od razu wyschÂło i dlatego takie wysywasz wnioski ;)

Opalarka to nie promiennik fal krĂłtkich ..i nie suszy materiaÂłu lakierniczego od wewnÂątrz..opalarkÂą zasklepiasz powÂłokĂŞ z zewnÂątrz ..a wewnÂątrz jest mokre i nie moÂże odparowaĂŚ ..wtedy po jakimÂś czasie nastĂŞpuje tak zwane.gazowanie lakieru

Ps .opalarkÂą moÂżesz w skrajnym przypadku posuszyĂŚ jedynie bazĂŞ czy to wodnÂą czy konwencjonalnÂą :)

Wysłany: 2008-11-13, 16:46   
0
UP DOWN
MTGarage.

jacklack napisał/a:

Opalarka to nie promiennik fal krĂłtkich ..i nie suszy materiaÂłu lakierniczego od wewnÂątrz..opalarkÂą zasklepiasz powÂłokĂŞ z zewnÂątrz ..a wewnÂątrz jest mokre i nie moÂże odparowaĂŚ ..wtedy po jakimÂś czasie nastĂŞpuje tak zwane.gazowanie lakieru

Ps .opalarkÂą moÂżesz w skrajnym przypadku posuszyĂŚ jedynie bazĂŞ czy to wodnÂą czy konwencjonalnÂą :)

No okej, to ja doskonale wiem. Ale nie rozumie Waszego oburzenia, co do tego ze uzywam nagrzewnicy. To dziaÂła na zasadzie 30 stopni w lakierni. :blee: chodzi o dmuchanie z daleka cieplejszym powietrzem w element, jesli w pomieszczeniu mam nioska temperature, tzn gdy nie grzeje.

mebArth 
Wysłany: 2008-11-13, 17:16   
0
UP DOWN

Kod:
 w jednej pistolet w drugiej opalarka
Fandzole? Przeczytaj Siebie
Promiennik grzeje blache a nie lakier!! DZiaÂła jak mikrofala ze grzeje makaron a nie talez.
Opalarka grzeje z wierzchu akurat jej uzywam do zdejmowania kratek ze zderzaka...i napraw zderzakĂłw.
Czuje czy wychodzi nastepna bucĂłwa jak kpopisa. A iaÂło byc tak pieknie :D

Wysłany: 2008-11-13, 21:51   
0
UP DOWN
MTGarage.

Ale Wy mnie dalej nie rozuemiecie :)

Cytat:
w jednej pistolet w drugiej opalarka

tak bylo jak zaczynaÂłem, zima, miaÂłem ze 13 lat w budzie bez ogrzewania.

Ile razy moge tÂłumaczyc nie grzeje lakieru, grzeje powietrze. po co mi tlumaczycie jak dziala promiennik, skoro doskonale wiem.

Cytat:
DZiaÂła jak mikrofala ze grzeje makaron a nie talez

teÂż grzeje ^^ mikrofalĂłwka a promiennik to calkiem co innego.

Cytat:
Opalarka grzeje z wierzchu

Tak samo jak powietrze w pomieszczeniu o danej temp. ile razy moge pisaĂŚ, Âże nie lece 15 cm od elementu z opalarka i jebie, az bedzie suche, jak Wam sie wydaje.

Cytat:
Czuje czy wychodzi nastepna bucĂłwa jak kpopisa. A iaÂło byc tak pieknie

Wypraszam sobie, mĂłw mi jeszcze.
MĂłgÂłbym rownie dobrze przytoczyĂŚ tu Twoje sÂłowa, kiedy piszesz, Âże nie wiesz jak wash primera czy epo uÂżywac... Jednak tego nie robie, bo kaÂżdy orze jak moÂże.

mebArth 
Wysłany: 2008-11-14, 12:02   
0
UP DOWN

Cytat:
Âże nie wiesz jak wash primera czy epo uÂżywa
bo nie stosowaÂłem i NIE WIEM.. a ja tylko Twoje zdania cytujĂŞ co sam powiedziaÂłes i KOMUS poradziÂłes. Zreszta maÂło kto stad uzywaÂł epox i wash i maÂło kto sie chce przyznac do tego.

A po 2 - zacytowa³em tyko 3 Twoje s³owa...a w jakich warunkach i kiedy robiêm to mnie wiesz... (..) Tez robi³êm w budach dziurach itp ale...no jakbym napisa³ jak sie robi³o to by³o by mi wstyd. Komora. -5 bo GAZ DROGI, baza na nitrze, klar chjowaty jakis gold czy inne badziewie, pistolet po scansolu bo inaczej nie malowa³, w¹¿ puscza bo nie ma OPASEK w sklepie kuwra, sitek nie ma...linijek nie...drewianka sobnie uskrob z brzozy! na parkingu. Leje sie? trudno....niech sie zleje bo nie ma czym dolac bo brak³o klaru a materia³ w sklepie! Wa³ki przy polerowaniu? Masz pecha...szlifuj tak zeby by³o bez wa³ków.
gÂąbka bije? trudno...trzymaj mocniej.
pasty brakuje? dolej se wody

COs jescze dodac?

EDIT dodam...
CO najciekawsze te warunki powyzsze to sa w firmie gdzie maja VW i AUDI z ASO :) jako podwykonawca. I weÂź tu daj A6 do ASO. Nic nie wyolbrzymiam bo tam robiÂłem i czasem na nadgodziny skocze.

Wysłany: 2008-11-14, 12:54   
0
UP DOWN
MTGarage.

Cytat:
KOMUS poradziÂłes
nikomu nie poradziÂłem uÂżywania opalarki ;) pisaÂłem, Âże ja tak robie.

I dalej jestem przy swoim, u¿ywam opalarki do podsuszania bazy, gdy nie mam odp. temp w warsztacie. robie to w sposób cieplejsze powietrze wokó³ elementu ;)

DziÂś wymyslilem paten, mianowicie polÂączylem ciepÂłe powietrze z nagrzewnicy z dyszÂą V. Wsadzam opalarke w dysze i tak z ok 50cm sobie dmucha.

Cytat:
robiÂło to byÂło by mi wstyd

kiedy to nie Twoja wina. wiadomo, praca na poziomie satysfakcjonuje i kaÂżdy Ci moÂże powiedzieĂŚ "zmieniĂŚ bude"... Ale w dzisiejszych czasach...

mebArth 
Wysłany: 2008-11-14, 13:46   
0
UP DOWN

@ online temperature zrobisz olejakami.. takei przywieszane 2kw i dziaÂła
A co do wiatru z opaarki przez V... za gorace jest. sprawdzone na pasie lanosa - branek sie rozp³yn¹³ po opalarce z venturim

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 15:33   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Cytat:
Âże nie wiesz jak wash primera czy epo uÂżywa
bo nie stosowaÂłem i NIE WIEM.. a ja tylko Twoje zdania cytujĂŞ co sam powiedziaÂłes i KOMUS poradziÂłes. Zreszta maÂło kto stad uzywaÂł epox i wash i maÂło kto sie chce przyznac do tego.
jak ty nie wiesz co to jest ,to z ciebie lakiernik jak???
mebArth napisał/a:
Zreszta maÂło kto stad uzywaÂł epox i wash
mĂłw za siebie!! kolejny raz piszesz za kogoÂś :!:
online napisał/a:
I dalej jestem przy swoim, u¿ywam opalarki do podsuszania bazy, gdy nie mam odp. temp w warsztacie. robie to w sposób cieplejsze powietrze wokó³ elementu
mebArth, ciekawe czym ty suszysz w swojej kabinie???cromaxa :D :D

[ Dodano: 2008-11-14, 15:35 ]
mebArth napisał/a:
Promiennik grzeje blache a nie lakier!! DZiaÂła jak mikrofala ze grzeje makaron a nie talez.
super porĂłwnanie :lol:

Wysłany: 2008-11-14, 18:03   
0
UP DOWN
MTGarage.

.
Cytat:
online temperature zrobisz olejakami.. takei przywieszane 2kw i dziaÂła

to musze nagrzaĂŚ caÂłe pomieszczenie. strasznie mi sie to nie widzi pod wzglĂŞdem ekonomicznym przy robiebiu jednego elementu, gdzie mam pomieszczenie wiĂŞksze od niejednej kabiny... wtedy to juz wole rozgrzac przez caly dzien.

Cytat:
A co do wiatru z opaarki przez V... za gorace jest. sprawdzone na pasie lanosa - branek sie rozp³yn¹³ po opalarce z venturim

Nie jest. w rĂŞke ani nie parzy, tylko czuĂŚ letni wiaterek. pieknie mi sie tak suszy. co ma baranek do rzeczy, jak ja bazy susze, a je sie rozlewa tak czy siak...

[ Dodano: 2008-11-14, 18:03 ]
koniec z mojej strony na ten temat :)

mebArth 
Wysłany: 2008-11-14, 18:18   
0
UP DOWN

Cytat:
strasznie mi sie to nie widzi pod wzglĂŞdem ekonomicznym

No to webasto tylko uwazaj na spalinki :D Nagrzeje ci bude w minute osiem

baQ susze trÂąbkami vent. ale zanim wejde na kabine smiechu to jÂą grzeje do 20 stopni wiec po 20 minutach malowania mam 30 i przez trÂąbki leci juz 20 stopni (wiadomo wiater to mniejsza temp)

2 rzecz - nie krzycz na mnie....bo zrobie sie nemiÂły apo co? Nie kazdy uzywaÂł epox i wash. NIE ZAWSZE SA POTRZEBNE a tym bardziej nie uzywane w budach gdzie robiÂłem.
Zaraz powiesz ze w dziurach robiÂłem... NAWET w serwisie Forda nie uzwyajÂą epox i wash - wiem bo pracuje z kumplem co tam robi. (po godzinach) czas czas czas.

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 18:27   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
nie krzycz na mnie
no dobra .spoko :spoko: ale ja z tymi trzema razami terz œwirowa³em ,a ty zacz¹³eœ mi praeiÌ. wg mnie DP cromax jest najlepsz¹ wod¹. teraz wstawi³em kabinê 24000 m3/h . w 20 stopniach cromax schnie ¿e ledwo zd¹¿ê bezbarwny dorobiÌ, a w tym deberku goœciu musia³ jeszcze pruszyÌ ,suszyÌ i dopiero lakier. a bia³y s³abo kryje,to ujmij ¿ywicy.

mebArth 
Wysłany: 2008-11-14, 18:36   
0
UP DOWN

a kabina masz z trabkami czy bez bo cos mi sie wierzyc nie chce ze ci szybko schnie. Jak otwierasz drzwiczki to cie wyrzuca z kabiny czy zero zamulenia? Na rope czy gaz? Jak na GAZ to rzeczywisce ekonomia jak sQrw.....
Czy cromax jest najlepszy tego nie powiedziaÂłem bo nie robiÂłem standohyd'em i innymi wynalazkami prĂłcz autocoloru co jest wielkÂą poraÂżkÂą. Jesli standohyd jest taki jak konwencja to DP sie umywa.
A co do debeera z filmĂłw...czy zrozumiaÂłes co PAN mĂłwi? ze dla uzyskania odpowieniego odcienia sie przesusza gotowca i popyÂłke robi o ktĂłrej ty piszesz.Jest pokazane jak wygada farba bez popyÂłki i Z popyÂłka Baq...ucz siĂŞ jĂŞzykĂłw a nie gnij w kabinie smiechu.

pzdr :rotfl:

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:27   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
ze dla uzyskania odpowieniego odcienia sie przesusza gotowca i popyÂłke robi o ktĂłrej ty piszesz.Jest pokazane jak wygada farba bez popyÂłki i Z popyÂłka
no tak. ale w dp tego robiĂŚ nie trzeba. miaÂłem wpierw palinala wodĂŞ i tam byÂła taka sama zabawa, a jak zobaczyÂłem na pokazie DP to mi kopara opadÂła.
mebArth napisał/a:
Jesli standohyd
znam kolesia co ma stand./.. woda sta³a a robi³ dalej na rozpie,mia³ znacznie mniej natrysków,brak osobno ¿ywic i trzeba pilnowaÌ lepkoœci. standox to koncern DP.myœlê ¿e jednak ni¿sza pó³ka.
mebArth napisał/a:
a kabina masz z trabkami czy bez
bez. jedn¹ na pó³ce.
mebArth napisał/a:
Jak otwierasz drzwiczki to cie wyrzuca z kabiny
jest 7 kW na nadmuchu i tyle samo na wyciÂągu ,kabina ma 6,6x3,96x 2,8 h
mebArth napisał/a:
Na rope czy gaz?
opaÂł. 10-15 l/lakierowanie+ suszenie.dym z fajki przy 10 stopniach leci ostro do doÂłu.

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:33   
0
UP DOWN

Cytat:
jest 7 kW na nadmuchu i tyle samo na wyciÂągu ,kabina ma 6,6x3,96x 2,8 h

TrochĂŞ duÂża moc silnikĂłw jak do tych gabarytĂłw kabiny za energiĂŞ trochĂŞ zapÂłacisz ;)

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:36   
0
UP DOWN

jakie ty masz parametry w 8?

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:38   
0
UP DOWN

10 kw przy 8x4x2,90 28000m3/h opad wew.0,3-0,4

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:38   
0
UP DOWN

5 kW a 7kW,par,e wat ró¿nicy. a to ¿e jest 7 kw ,to nie znaczy ¿e motor tyle bierze,zale¿y od obci¹¿enia,tyle we¿mie ile potrzebuje,a 24000 m3/h to 0,25 opad :)

[ Dodano: 2008-11-14, 19:40 ]
jacklack napisał/a:
10 kw przy 8x4x2,90 28000m3/h opad wew.0,3-0,4
no to teÂż dobrze,wiĂŞc co ciĂŞ tak zdziwiÂło przy mojej?

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:42   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
5 kW a 7kW,par,e wat ró¿nicy. a to ¿e jest 7 kw ,to nie znaczy ¿e motor tyle bierze,zale¿y od obci¹¿enia,tyle we¿mie ile potrzebuje,a 24000 m3/h to 0,25 opad :)

No niby tak :) 5 kw to nie wiele ..ale jak policzyÂłem to u mnie na rok ok 6000 mniej za prÂąd w stosunku do kabiny 14kw ;)

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:43   
0
UP DOWN

jacklack napisał/a:
8x4x2,90 28000m3/h opad wew.0,3-0,4
jak to podzielisz przez przekruj x3600 ,wychodzi 0,24

[ Dodano: 2008-11-14, 19:45 ]
wÂłosi podajÂą moc wentylatora,a rzeczywiÂście jest mniej bo filtry osÂłabiajÂą.

[ Dodano: 2008-11-14, 19:46 ]
podstawa to nadmuch i wyciÂąg aby uzyskaĂŚ odp. opad.

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:48   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
jacklack napisał/a:
8x4x2,90 28000m3/h opad wew.0,3-0,4
jak to podzielisz przez przekruj x3600 ,wychodzi 0,24

[ Dodano: 2008-11-14, 19:45 ]
wÂłosi podajÂą moc wentylatora,a rzeczywiÂście jest mniej bo filtry osÂłabiajÂą.

[ Dodano: 2008-11-14, 19:46 ]
podstawa to nadmuch i wyciÂąg aby uzyskaĂŚ odp. opad.

Tak mam napisane w dokumentacji a przy pomiarach opadu byÂłem i widziaÂłem odczyt :)

MojÂą robili hiszpanie

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:49   
0
UP DOWN

nova verta to wÂłochy

kalbi 
Wysłany: 2008-11-14, 19:51   
0
UP DOWN

Panowie,a macie jakieÂś namiary na kabiny?? czy za okoÂło 60k da rade coÂś kupiĂŚ nowego??

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:51   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
nova verta to wÂłochy

KtoÂś siĂŞ kiedyÂś pomyliÂł w swoim poÂście ;)

A Lagos to hiszpania :)

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:52   
0
UP DOWN

czyli masz lagos

[ Dodano: 2008-11-14, 19:53 ]
kalbi napisał/a:
Panowie,a macie jakieÂś namiary na kabiny??
14000oiro

jacklack 
Wysłany: 2008-11-14, 19:54   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
Panowie,a macie jakieÂś namiary na kabiny?? czy za okoÂło 60k da rade coÂś kupiĂŚ nowego??

Jest kilku producentĂłw w Polsce popatrz w necie :) np.

http://cameoline.pl/

kalbi 
Wysłany: 2008-11-14, 19:54   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
czyli masz lagos

[ Dodano: 2008-11-14, 19:53 ]
kalbi napisał/a:
Panowie,a macie jakieÂś namiary na kabiny??
14000oiro

Bago ty zmieniaÂłeÂś chyba ostatnio to coÂś doradÂź...

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 19:56   
0
UP DOWN

saima model beta

kalbi 
Wysłany: 2008-11-14, 20:03   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
saima model beta

a jakieÂś namiary masz?

baqo 
Wysłany: 2008-11-14, 20:06   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
a jakieÂś namiary masz?
caÂły czas

kalbi 
Wysłany: 2008-11-14, 20:36   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
kalbi napisał/a:
a jakieÂś namiary masz?
caÂły czas
jak to nie tajemnica to siĂŞ podziel....

[ Dodano: 2008-11-16, 11:46 ]
jednak tajemnica....

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu