Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomość |
|
conver67
|
Wysłany: 2008-11-19, 11:49 BOOL czy WURTH??
|
0
|
|
|
|
Hej Wam.Mam pytanie odnosnie baranka do konserwacji podwozia.Ktory jest lepszy i jak ksztaltuja sie ceny obu produktow??
Ile pojemnikow powinienem kupic na konserwacje auta?
z gory dzieki za pomoc. |
|
|
|
|
gola
|
Wysłany: 2008-11-19, 12:10
|
0
|
|
|
|
najlepszym rozwiazaniem bylo by zastosowanie masy bitumicznej do aplikacji w pistolecie,tylko ze na jeden raz nie oplaca ci sie pistoletu kupowac a nie jest tani.
Masz wtedy strukture oryginalnego baranka,ktory po wyschnieciu jest miekki jak guma.
tak to mniejwiecej wyglada |
|
|
|
|
conver67
|
Wysłany: 2008-11-19, 17:34 dzieki za pomoc,z tym ze nie o to pytalem:)
|
0
|
|
|
|
ktos moze jeszcze cosik napisac?dzieki za pomoc |
|
|
|
|
zed
|
Wysłany: 2008-11-19, 17:58
|
0
|
|
|
|
ja uzywam wurtha jest w miare elastyczny (w porownaniu z novolem czy bolem)
kiedys zamiast masy rozrabialem mase na pedzel z benzyna ekst. i przelewalem do pojemnika po baranku imialem "prawie" taka gumowa mase bitumiczna jak pokazal gola ale jak wiadomo PRAWIE robi wielka roznice |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wysłany: 2008-11-19, 18:11
|
0
|
|
|
|
I jeden i drugi jest baranek jest dobry ja uÂżywam inny Roberlo HS raczej dostĂŞpny tylko w rejonie zachodniej granicy (akurat tu jest dystrybutor).Ceny w granicach 12zÂł a na osobĂłwkĂŞ tak na konkretne naÂłoÂżenie od 4-6szt.Po jednym na ĂŚwiartkĂŞ auta a reszta podÂłoga itp.Autko wczeÂśniej naleÂży przygotowaĂŚ oczywiÂście wymyĂŚ myjkÂą osuszyĂŚ odtÂłuÂściĂŚ gdzie to potrzebne zdemontowaĂŚ osÂłony i okleiĂŚ taÂśma przewody tÂłumik i inne Âżeby wszystkiego nie ,,ofajdaĂŚ,, bo pod spodem autko teÂż powinno Âładnie wyglÂądaĂŚ A warto dobraĂŚ baranek kolorem sÂą szare,czarne a mĂłj Roberlo jest brÂązowy. |
|
|
jony1991
|
Wysłany: 2008-11-19, 19:50
|
0
|
|
|
jony
|
cena puszki bola to 15zÂł ja osobiÂście jestem z niego zadowolony acz kolwiek gold cara jest o niebo lepszy ale kosztuje 25zÂł za taka sama ilosc |
|
|
|
|
conver67
|
Wysłany: 2008-11-21, 16:05 superek
|
0
|
|
|
|
Dzieki Wam chlopaki za pomoc i dodatkowe informacje.Super,ze jest ten portalik,bo faktycznie mozna sie duzo od Was dowiedziec.Dzieki jeszcze raz.pozdrawiam |
|
|
|