Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomość
conver67
Wysłany: 2008-11-19, 11:49   BOOL czy WURTH??
0
UP DOWN

Hej Wam.Mam pytanie odnosnie baranka do konserwacji podwozia.Ktory jest lepszy i jak ksztaltuja sie ceny obu produktow??
Ile pojemnikow powinienem kupic na konserwacje auta?
z gory dzieki za pomoc.

gola 
Wysłany: 2008-11-19, 12:10   
0
UP DOWN

najlepszym rozwiazaniem bylo by zastosowanie masy bitumicznej do aplikacji w pistolecie,tylko ze na jeden raz nie oplaca ci sie pistoletu kupowac a nie jest tani.
Masz wtedy strukture oryginalnego baranka,ktory po wyschnieciu jest miekki jak guma.

tak to mniejwiecej wyglada

conver67
Wysłany: 2008-11-19, 17:34   dzieki za pomoc,z tym ze nie o to pytalem:)
0
UP DOWN

ktos moze jeszcze cosik napisac?dzieki za pomoc

zed
Wysłany: 2008-11-19, 17:58   
0
UP DOWN

ja uzywam wurtha jest w miare elastyczny (w porownaniu z novolem czy bolem)
kiedys zamiast masy rozrabialem mase na pedzel z benzyna ekst. i przelewalem do pojemnika po baranku imialem "prawie" taka gumowa mase bitumiczna jak pokazal gola ale jak wiadomo PRAWIE robi wielka roznice ;)

Homer S. 
Wysłany: 2008-11-19, 18:11   
0
UP DOWN

I jeden i drugi jest baranek jest dobry ja uÂżywam inny Roberlo HS raczej dostĂŞpny tylko w rejonie zachodniej granicy :D (akurat tu jest dystrybutor).Ceny w granicach 12zÂł a na osobĂłwkĂŞ tak na konkretne naÂłoÂżenie od 4-6szt.Po jednym na ĂŚwiartkĂŞ auta a reszta podÂłoga itp.Autko wczeÂśniej naleÂży przygotowaĂŚ oczywiÂście wymyĂŚ myjkÂą osuszyĂŚ odtÂłuÂściĂŚ gdzie to potrzebne zdemontowaĂŚ osÂłony i okleiĂŚ taÂśma przewody tÂłumik i inne Âżeby wszystkiego nie ,,ofajdaĂŚ,, bo pod spodem autko teÂż powinno Âładnie wyglÂądaĂŚ :spoko: A warto dobraĂŚ baranek kolorem sÂą szare,czarne a mĂłj Roberlo jest brÂązowy.

jony1991 
Wysłany: 2008-11-19, 19:50   
0
UP DOWN
jony

cena puszki bola to 15zÂł ja osobiÂście jestem z niego zadowolony acz kolwiek gold cara jest o niebo lepszy :D ale kosztuje 25zÂł za taka sama ilosc

conver67
Wysłany: 2008-11-21, 16:05   superek
0
UP DOWN

Dzieki Wam chlopaki za pomoc i dodatkowe informacje.Super,ze jest ten portalik,bo faktycznie mozna sie duzo od Was dowiedziec.Dzieki jeszcze raz.pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu