Autor |
Wiadomość |
 |
f_maciej
|
Wysłany: 2008-11-24, 13:40 Malowanie grilla
|
0
|
|
|
|
Ello.
Mam grill do pomalowania,ale... Grill w tym aucie jest tak usytuowany,¿e bardzo czêsto dostaje kamieniami i nie wiem jak go pomalowaÌ,¿eby za miesi¹c nie trzeba by³o powtarzaÌ tego zabiegu. Na dodatek grill by³ nieudolnie klejony i muszê teraz ten gówniany klej zeszlifowaÌ i bêdê musia³ go pomalowaÌ i chcê to zrobiÌ w nastêpuj¹cy sposób: ca³y grill matujê papierkiem, tam gdzie jest ten klej zdzieram go, póŸniej dajê PZP i chcê daÌ na PZP bezpoœrednio strukturalny,albo renolak(wiem,¿e renolak to g*wno,ale poprzedni grill malowa³em samym renolakiem bez PZP i trzyma siê do dzisiaj). Jak Wy rozwi¹zalibyœcie t¹ sytuacjê??
Pozdro |
|
|
|
 |
jony1991
|
Wysłany: 2008-11-24, 21:36
|
0
|
|
|
jony

|
czeœÌ na pzp obowi¹zkowo musisz pomalowaÌ podk³adem akrylowym poniewa¿ rewelacja i pzp to zupe³nie ro¿ne produkty i nie maja prawa wspó³graÌ ze sob¹ zrób tak 1. zmatuj ca³oœÌ pomaluj pzp odczekaj15 min 2 pomaluj podk³adem akrylowym nastêpnego dnia zmatuj na mokro p800 i pomaluj ta rewelacja a jeszcze lepiej to zrób ten kolor w akrylu i bedzie oko |
|
|
|
 |
f_maciej
|
Wysłany: 2008-11-24, 21:43
|
0
|
|
|
|
Rewelacja- renolak, czy strukturalny?? Mam szary podk³ad, czy jest mo¿liwoœÌ dokupienia jakiegoœ barwnika do podk³adu,¿eby zabarwiÌ go na czarno?? Z uwagi na te cenzura kamienie nie chcê ¿eby po jakimœ czasie œwieci³ mi siê szary podk³ad na czarnym grillu. |
|
|
|
 |
jony1991
|
Wysłany: 2008-11-24, 22:11
|
0
|
|
|
jony

|
rewelacja to renolak hehe kup sobie czarny podkÂład np gold cara i po kÂłopocie zmatuj i na to rewelacja albo akryl |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-25, 00:34
|
0
|
|
|
|
Od czego ten grill ma byc? Jakie auto. Nie rĂłb bucĂłwy bo tak nie wolno. Setka akrylu kosztuje 15zÂł i wystarczy na kazdy grill. Pamietaj ze tutaj sie uczy jak DOBRZE zrobic a nie jak spiedrolic czy oszukac. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
f_maciej
|
Wysłany: 2008-11-25, 14:25
|
0
|
|
|
|
Auto to volvo V40. Pewnie pomalujê to akrylem tj piszecie, ale czy s¹ barwniki do podk³adów?, bo nie chcê kupowaÌ litr podk³adu,¿eby to póŸniej sta³o i siê zmarnowa³o. Ale mówiê,¿e po pomalowaniu renolakiem poprzedniego grilla efekt jest bardzo dobry i dlatego sugerowa³em siê tym,¿eby teraz te¿ renolaku u¿yÌ. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-11-25, 17:08
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
f_maciej napisał/a: | Auto to volvo V40. Pewnie pomalujĂŞ to akrylem tj piszecie, ale czy sÂą barwniki do podkÂładĂłw?, bo nie chcĂŞ kupowaĂŚ litr podkÂładu,Âżeby to póŸniej staÂło i siĂŞ zmarnowaÂło. Ale mĂłwiĂŞ,Âże po pomalowaniu renolakiem poprzedniego grilla efekt jest bardzo dobry i dlatego sugerowaÂłem siĂŞ tym,Âżeby teraz teÂż renolaku uÂżyĂŚ. |
Âłoooo. robiÂłem takiego. przecieÂż ten gril to nic wielkiego setka akrylu kosztuje juz nawet dychĂŞ, a jak mĂłwi Meb napewno styka na grill renolaku musisz kupiĂŚ puszkĂŞ, ktora kosztuje 3 dychy, a i tak sie do niczego nie nadaje |
|
|
 |
f_maciej
|
Wysłany: 2008-11-25, 19:30
|
0
|
|
|
|
Renolaku mam kilka puszek w garaÂżu online, malowaÂłeÂś grill kratkĂŞ czy taki ze szczebelkami pionowymi?? To jeszcze mi powiedzcie czy da radĂŞ dokupiĂŚ barwnik do podkÂładu?? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-11-25, 19:41
|
0
|
|
|