Autor |
Wiadomo¶æ |
|
f_maciej
|
Wys³any: 2008-11-24, 13:40 Malowanie grilla
|
0
|
|
|
|
Ello.
Mam grill do pomalowania,ale... Grill w tym aucie jest tak usytuowany,¿e bardzo czêsto dostaje kamieniami i nie wiem jak go pomalowaæ,¿eby za miesi±c nie trzeba by³o powtarzaæ tego zabiegu. Na dodatek grill by³ nieudolnie klejony i muszê teraz ten gówniany klej zeszlifowaæ i bêdê musia³ go pomalowaæ i chcê to zrobiæ w nastêpuj±cy sposób: ca³y grill matujê papierkiem, tam gdzie jest ten klej zdzieram go, pó¼niej dajê PZP i chcê daæ na PZP bezpo¶rednio strukturalny,albo renolak(wiem,¿e renolak to g*wno,ale poprzedni grill malowa³em samym renolakiem bez PZP i trzyma siê do dzisiaj). Jak Wy rozwi±zaliby¶cie t± sytuacjê??
Pozdro |
|
|
|
|
jony1991
|
Wys³any: 2008-11-24, 21:36
|
0
|
|
|
jony
|
cze¶æ na pzp obowi±zkowo musisz pomalowaæ podk³adem akrylowym poniewa¿ rewelacja i pzp to zupe³nie ro¿ne produkty i nie maja prawa wspó³graæ ze sob± zrób tak 1. zmatuj ca³o¶æ pomaluj pzp odczekaj15 min 2 pomaluj podk³adem akrylowym nastêpnego dnia zmatuj na mokro p800 i pomaluj ta rewelacja a jeszcze lepiej to zrób ten kolor w akrylu i bedzie oko |
|
|
|
|
f_maciej
|
Wys³any: 2008-11-24, 21:43
|
0
|
|
|
|
Rewelacja- renolak, czy strukturalny?? Mam szary podk³ad, czy jest mo¿liwo¶æ dokupienia jakiego¶ barwnika do podk³adu,¿eby zabarwiæ go na czarno?? Z uwagi na te cenzura kamienie nie chcê ¿eby po jakim¶ czasie ¶wieci³ mi siê szary podk³ad na czarnym grillu. |
|
|
|
|
jony1991
|
Wys³any: 2008-11-24, 22:11
|
0
|
|
|
jony
|
rewelacja to renolak hehe kup sobie czarny podk³ad np gold cara i po k³opocie zmatuj i na to rewelacja albo akryl |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-25, 00:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Od czego ten grill ma byc? Jakie auto. Nie rób bucówy bo tak nie wolno. Setka akrylu kosztuje 15z³ i wystarczy na kazdy grill. Pamietaj ze tutaj sie uczy jak DOBRZE zrobic a nie jak spiedrolic czy oszukac. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
f_maciej
|
Wys³any: 2008-11-25, 14:25
|
0
|
|
|
|
Auto to volvo V40. Pewnie pomalujê to akrylem tj piszecie, ale czy s± barwniki do podk³adów?, bo nie chcê kupowaæ litr podk³adu,¿eby to pó¼niej sta³o i siê zmarnowa³o. Ale mówiê,¿e po pomalowaniu renolakiem poprzedniego grilla efekt jest bardzo dobry i dlatego sugerowa³em siê tym,¿eby teraz te¿ renolaku u¿yæ. |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-11-25, 17:08
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
f_maciej napisa³/a: | Auto to volvo V40. Pewnie pomalujê to akrylem tj piszecie, ale czy s± barwniki do podk³adów?, bo nie chcê kupowaæ litr podk³adu,¿eby to pó¼niej sta³o i siê zmarnowa³o. Ale mówiê,¿e po pomalowaniu renolakiem poprzedniego grilla efekt jest bardzo dobry i dlatego sugerowa³em siê tym,¿eby teraz te¿ renolaku u¿yæ. |
³oooo. robi³em takiego. przecie¿ ten gril to nic wielkiego setka akrylu kosztuje juz nawet dychê, a jak mówi Meb napewno styka na grill renolaku musisz kupiæ puszkê, ktora kosztuje 3 dychy, a i tak sie do niczego nie nadaje |
|
|
|
f_maciej
|
Wys³any: 2008-11-25, 19:30
|
0
|
|
|
|
Renolaku mam kilka puszek w gara¿u online, malowa³e¶ grill kratkê czy taki ze szczebelkami pionowymi?? To jeszcze mi powiedzcie czy da radê dokupiæ barwnik do podk³adu?? |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-25, 19:41
|
0
|
|
|