Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
carlos
Wysłany: 2008-12-05, 00:05   Kawasaki z750 do polerki w Warszawie

Witam, jak w temacie, szukam dobrego (nie znaczy wielkiego, prestiÂżoweg) zakÂładu w Warszawie lub okolicach, ktĂłry Âładnie wypoleruje moto.

CzytaÂłem bardzo duÂżo na Waszym forum, mnĂłstwo ciekawych rzeczy siĂŞ dowiedziaÂłem,
podejÂżewam Âże spokojnie daÂłbym rade samemu to zrobiĂŚ, ale jestem zdania Âże kaÂżdy powinien siĂŞ zajmowaĂŚ tym co umie robiĂŚ dobrze a nie udawaĂŚ Âże zna siĂŞ na wszystkim,
bo w dzisiejszych czasach nie mozna znac sie na wszystkim.

Zale¿y mi tylko na jakoœci, moje moto traktuje lepiej ni¿ swoj¹ ¿one, nie wiem co bym zrobi³ jak po polerce na motocyklu zostaly by jakies kó³ka, smugi czy inne zjawiska
Nie jestem pedantem, ale jeÂśli chodzi o moje z750 to naprawde wkÂładam w nie duÂżo serca,
Chce uzyskaĂŚ wzorowy poÂłysk, taki Âże 'mucha nie siada' bo sie Âślizga po lakierze

JeÂśli chodzi o cenĂŞ to lubie zapÂłaciĂŚ za dobrze zrobionÂą usÂługe bez gÂłupiego targowania, chciaÂłbym siĂŞ tylko dowiedzieĂŚ ile mniej wiĂŞcej moÂże kosztowaĂŚ taka usÂługa w Warszawie aby przez niewiedze nie zapÂłaciĂŚ 3krotnej kwoty.

CzytaÂłem duÂżo odnoÂście past, mleczek, gÂąbek i tych wszystkich metodach na mokro/sucho,
zale¿y mi aby zabra³a siê za to osoba, która ju¿ nie pope³nia b³êdów przy polerowaniu, a nie m³ody przyuczaj¹cy siê magik lakiernik.

Nie ukrywam, Âże jestem tu nowy,
ale widzĂŞ, Âże na tym forum jest wiele osĂłb ÂżyjÂących w tym fachu od wielu lat i naprawde znajÂących siĂŞ na rzeczy,
mam nadziejĂŞ Âże jasno siĂŞ wyraziÂłem i nie wyszedÂłem na gÂłupka,
proszĂŞ o pomoc, pozdrawiam adrian

dla jasnoÂści sytuacji, moto wyglada tak:

Aha, dodam jeszcze, jak widaĂŚ na zdjĂŞciach moto jest czarne (sÂłyszalem ze to najgorszy kolor do polerki bo wszystko na nim widaĂŚ) nie jest to metalic, tylko raczej perÂła, nie znam sie jaki to typ lakieru, jesli wam to pomoze to jest to orginalny lakier kawasaki,

ChciaÂłbym zerwaĂŚ z baku naklejony tankpad przed polerkÂą i nakleiĂŚ nowy po polerowaniu
Bak jest metalowy, reszta to pltastik (nie wiem czy to ma jakieÂś znaczenie)

No i mam kluczowe pytanie, czy jest mo¿liwoœÌ wypolerowania tak, aby nie ruszyÌ orginalnych naklejek (chodzi o bak i zadupek) moze mozna je jakoœ os³onic, cos na nie nakleic czy coœ...

dobra dosyĂŚ, czekam na odp

Wysłany: 2008-12-05, 13:35   
MTGarage.

ale co ty chcesz polerowaĂŚ? masz lakier w idealnym stanie.
chcesz lepszy poÂłysk? to kup za 30 zÂł mleczko, wosk etc. i nabÂłyszczaj co mycie rĂŞcznie.

wytlumacz co chcesz uzyskac :/

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

carlos
Wysłany: 2008-12-05, 19:30   

online napisał/a:
ale co ty chcesz polerowaĂŚ? masz lakier w idealnym stanie.

na zdjĂŞciach tego nie widaĂŚ ale na lakierze sÂą minimalne ryski bo poprzedni wlasciciel nie dbal o niego odpowiednio,
zresztÂą wiecie jak na czarnym widaĂŚ kaÂżdÂą najmniejsa ryske,
co prawda moto jest prawie nowe (2007r)
ale powloka lakiernicza wyglada na conajmniej 5cio letniÂą
nie wydaje mi sie aby te ryski zeszÂły mleczkiem,
co prawda nie prĂłbowaÂłem jeszcze
chciaÂłem go potraktowaĂŚ tÂą lekkoÂściernÂą pastÂą Tempo ale na szczĂŞÂście trafilem w pore na to forum i oczszczĂŞdze mĂłj lakier przed tym g..nem. i przed moimi nie wprawionymi rĂŞcoma

online napisał/a:
wytlumacz co chcesz uzyskac

poprostu chce Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy

mebArth 
Wysłany: 2008-12-05, 20:03   

SÂą TEMPO podrĂłby i oryginaÂły. OryginaÂłem NIE MA SZANS zepsuc powÂłoki. I to wcale nie gwno bo do staroci sie nadaje jak najbardziej.

carlos
Wysłany: 2008-12-05, 20:22   

mebArth napisał/a:
do staroci sie nadaje jak najbardziej

ehh.. jak pisalem moto jest z 2007r wiĂŞc lakier raczej stary nie jest
mysle, ze poprostu nie doczytales
mi chodzi i to aby ktoÂś zrobiÂł z niego noowke sztooke, najlepiej przy pomocy past 3M na mokro maszynowo, poozniej mleczko, wosk i tyle
ma byĂŚ blink blink
sam sie do niego na pewno nie dotkne zadnÂą nawet orginalna pasta Tempo

baqo 
Wysłany: 2008-12-05, 21:14   

a tyle tego lakieru. musiaÂłaby byĂŚ chyba jakaÂś mini polerka :roll:

kalbi 
Wysłany: 2008-12-06, 00:01   

wg mnie to maszynÂą ciĂŞÂżko to zrobiĂŚ bo jest duÂżo nieregularnych ksztaÂłtĂłw i nie wszĂŞdzie polerka dojdzie. Ja bym to zrobiÂł dokÂładnie samemu rĂŞcznie bo za duÂżo to tego lakieru tam nie ma. 1h zabawy max (tak mi siĂŞ wydaje)i po polerce. ZrobiÂłbym pastÂą lekko Âścierna, a potem politura i powinno byĂŚ ok.

jacklack 
Wysłany: 2008-12-06, 00:09   

kalbi napisał/a:
wg mnie to maszynÂą ciĂŞÂżko to zrobiĂŚ bo jest duÂżo nieregularnych ksztaÂłtĂłw i nie wszĂŞdzie polerka dojdzie. Ja bym to zrobiÂł dokÂładnie samemu rĂŞcznie bo za duÂżo to tego lakieru tam nie ma. 1h zabawy max (tak mi siĂŞ wydaje)i po polerce. ZrobiÂłbym pastÂą lekko Âścierna, a potem politura i powinno byĂŚ ok.

zgadzam siĂŞ jak siĂŞ coÂś zrobi samemu to lepiej smakuje i w tedy inaczaej siĂŞ na to patrzy ;)

carlos
Wysłany: 2008-12-08, 19:13   

kalbi napisał/a:
ZrobiÂłbym pastÂą lekko Âścierna, a potem politura i powinno byĂŚ ok.

MoÂże byĂŚ Tempo od K2 i Politura Sonaxa?
JeÂśli tak to czym to polerowaĂŚ, moÂże byĂŚ szmatka flanelowa?

A swoj¹ drog¹ to naprawde nie ma tu zadnej osoby z warszawy która chcia³a by siê tym zaj¹Ì?

baqo 
Wysłany: 2008-12-08, 19:29   

kalbi jest z warszawy! :)

kalbi 
Wysłany: 2008-12-08, 21:21   

jestem ale wybacz, nie mam czasu na "takie rzeczy"

[ Dodano: 2008-12-08, 21:35 ]
carlos napisał/a:
kalbi napisał/a:
ZrobiÂłbym pastÂą lekko Âścierna, a potem politura i powinno byĂŚ ok.

MoÂże byĂŚ Tempo od K2 i Politura Sonaxa?
JeÂśli tak to czym to polerowaĂŚ, moÂże byĂŚ szmatka flanelowa?

A swoj¹ drog¹ to naprawde nie ma tu zadnej osoby z warszawy która chcia³a by siê tym zaj¹Ì?

sonax politura jest ok, sam uÂżywam
tempo nie uÂżywam to nie wiem
szmatka, tez ok

mebArth 
Wysłany: 2008-12-09, 06:56   

W Krakowie ci to polerne za 0.7 :D Jescze nei ma sniegu to mozesz sie bryknÂąc :D

A tak w temacie - widze ze sie swieci Âładnie wiec TEMPO i drzyj ostro. Na to politure PLASTMALL i mucha nie siada. PÂłaszczyzny mozna z maszyny zebrac G3 a tam gdzie nie dojdzie to jedynie palcĂłweczka.

baqo 
Wysłany: 2008-12-09, 12:43   

mebArth napisał/a:
palcĂłweczka.
no co ty! mebi :D

mebArth 
Wysłany: 2008-12-09, 16:47   

:x: nooo reczna robota :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » OgÂłoszenia

Odpowiedz do tematu