Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
lukasz1988
|
Wysłany: 2008-12-12, 12:09 Czy trzeba to cieniowaĂŚ?
|
0
|
|
|
|
witam mam do polakierowania caÂły przĂłd w aucie (volkswagen fox) auto jest z 2006 roku i czy
muszĂŞ cieniowaĂŚ drzwi czy odcieĂą ( szary metalik) nie bĂŞdzie aÂż tak widoczny bo nie ukrywam Âże nigdy nie cieniowaÂłem i czy wystarczy polerka auta. Z gĂłry dziĂŞki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2008-12-12, 12:52
|
0
|
|
|
|
przy srebrnych kolorach,cieniowanie jest nieuniknione.Nie bedziesz cieniowal,dodasz sobie roboty i przysporzysz klopotow. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2008-12-12, 13:41 Re: dwu latek
|
0
|
|
|
|
lukasz1988 napisał/a: | witam mam do polakierowania caÂły przĂłd w aucie (volkswagen fox) auto jest z 2006 roku i czy
muszĂŞ cieniowaĂŚ drzwi czy odcieĂą ( szary metalik) nie bĂŞdzie aÂż tak widoczny bo nie ukrywam Âże nigdy nie cieniowaÂłem i czy wystarczy polerka auta. Z gĂłry dziĂŞki za odpowiedzi. |
-szary metalik niestety tylko nadaje siĂŞ do cieniowania.
-pod cieniowany element zapodaj ÂżywicĂŞ (moÂże byĂŚ na caÂły element), u mnie to siĂŞ w RM-ie nazywa BC 100 i idealnie siĂŞ cieniuje, nie ma efektu chmury na koĂącu przy srebrach i innych pochodnych
-no jeœli jesteœ lakiernikiem to chyba powinieneœ wiedzieÌ, ¿e polerka nic ci nie da gdy ró¿n¹ siê odcienie, no chyba, ¿e nim nie jesteœ to lepiej nie zabieraj siê na pocz¹tek za srebro i to w œwie¿ym samochodzie bo mo¿e byÌ ciê¿ko... |
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-12, 14:58
|
0
|
|
|
|
Musisz cieniowac bo NIGDY nie wejdziesz na ostro z szarÂą pereÂłkÂą.
Zywicy jak kalbi napisaÂł nie musisz uzywac ale dobrze jÂą zapodac.
Cieniujesz od poczatku 10, potem 20 a na koniec 30% elimentu w dó³. Tak zeby oko oszukac. Mozesz dalej sie wypylic ale uwazac zeby nie zahaczyc o s¹siedni element niecieniowany. Zreszta to na lepce zobaczysz czy sie popruszy³o czy jest OKPrzy metalikach polerka nadaje jedynie PO£YSk a koloru nie zmienia. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
lukasz1988
|
Wysłany: 2008-12-12, 15:02
|
0
|
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7150384
ZnalazÂłem taki sam kolor na aucie moÂżecie zobaczyĂŚ o jaki mi dokÂładnie chodzi. A co do Âżywicy to jest ona konieczna czy \ wystarczy w poÂłowie drzwi wypyliĂŚ w powietrze i bĂŞdzie git |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-12, 15:52
|
0
|
|
|
|
Technologia nakazuje ze jest konieczna a w praktyce da sie tak zrobic ze NIE jest konieczna. Ja nie uzywam tego. Jesli malujesz konwencjÂą to po kazdej warstwie przetrzyj elemnt szmatka antystatyczna. i uwazaj na koniec cieniowania bo tam jest gÂładko i moze sie eliment popÂłakac. Wiec nie dolewaj klarem tak jak nowa baze tylko skrĂŞc materiaÂł albo z dalsza maluj. Jak nie jestes pewien to zrĂłb prĂłbe gdzies na dole zeby ewentulane zlewki spuscic Ja wczoraj spuszczaÂłem z hiundaia ZaÂś mi sie bÂłotnik popÂłakaÂł |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2008-12-12, 16:14
|
0
|
|
|
|
lukasz1988 napisał/a: | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7150384
ZnalazÂłem taki sam kolor na aucie moÂżecie zobaczyĂŚ o jaki mi dokÂładnie chodzi. A co do Âżywicy to jest ona konieczna czy \ wystarczy w poÂłowie drzwi wypyliĂŚ w powietrze i bĂŞdzie git |
jeœli to ten kolor co w linku to pó³ biedy, nie jest straszny do cieniowania tak¿e dasz sobie radê... myœla³em, ¿e chodzi o jasny szary i tu zywica raczej jest niepotrzebna trn to moze i na ostro by wszedl jak znajdziesz dobr¹ w fiszkê.
Âżywica nie jest konieczna ale przy cieniowaniu srebra bardzo uÂłatwia ten proces... |
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2008-12-12, 22:54
|
0
|
|
|
|
kolbi zakupiÂłeÂś juÂż kabinĂŞ |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2008-12-13, 08:00
|
0
|
|
|
|
kwestia 2-3 tygodni - zastanawiam sie jeszcze |
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2008-12-24, 20:47
|
0
|
|
|
|
ale zastanawiasz siĂŞ jeszcze jakÂą wybraĂŚ czy wogĂłle kupiĂŚ. a wg Ciebie nie moÂżna lakierowaĂŚ wodÂą w pomieszczeniu wyÂłoÂżonymi pÂłytkami Ty tak masz widziaÂłem na zdjĂŞciu na forum. masz tam wentylacjĂŞ jeÂśli tak to jakÂą |
|
|
|