Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lukasz1988
|
Wys³any: 2008-12-12, 12:09 Czy trzeba to cieniowaæ?
|
0
|
|
|
|
witam mam do polakierowania ca³y przód w aucie (volkswagen fox) auto jest z 2006 roku i czy
muszê cieniowaæ drzwi czy odcieñ ( szary metalik) nie bêdzie a¿ tak widoczny bo nie ukrywam ¿e nigdy nie cieniowa³em i czy wystarczy polerka auta. Z góry dziêki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2008-12-12, 12:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
przy srebrnych kolorach,cieniowanie jest nieuniknione.Nie bedziesz cieniowal,dodasz sobie roboty i przysporzysz klopotow. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-12-12, 13:41 Re: dwu latek
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
lukasz1988 napisa³/a: | witam mam do polakierowania ca³y przód w aucie (volkswagen fox) auto jest z 2006 roku i czy
muszê cieniowaæ drzwi czy odcieñ ( szary metalik) nie bêdzie a¿ tak widoczny bo nie ukrywam ¿e nigdy nie cieniowa³em i czy wystarczy polerka auta. Z góry dziêki za odpowiedzi. |
-szary metalik niestety tylko nadaje siê do cieniowania.
-pod cieniowany element zapodaj ¿ywicê (mo¿e byæ na ca³y element), u mnie to siê w RM-ie nazywa BC 100 i idealnie siê cieniuje, nie ma efektu chmury na koñcu przy srebrach i innych pochodnych
-no je¶li jeste¶ lakiernikiem to chyba powiniene¶ wiedzieæ, ¿e polerka nic ci nie da gdy ró¿n± siê odcienie, no chyba, ¿e nim nie jeste¶ to lepiej nie zabieraj siê na pocz±tek za srebro i to w ¶wie¿ym samochodzie bo mo¿e byæ ciê¿ko... |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-12-12, 14:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Musisz cieniowac bo NIGDY nie wejdziesz na ostro z szar± pere³k±.
Zywicy jak kalbi napisa³ nie musisz uzywac ale dobrze j± zapodac.
Cieniujesz od poczatku 10, potem 20 a na koniec 30% elimentu w dó³. Tak zeby oko oszukac. Mozesz dalej sie wypylic ale uwazac zeby nie zahaczyc o s±siedni element niecieniowany. Zreszta to na lepce zobaczysz czy sie popruszy³o czy jest OKPrzy metalikach polerka nadaje jedynie PO£YSk a koloru nie zmienia. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
lukasz1988
|
Wys³any: 2008-12-12, 15:02
|
0
|
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7150384
Znalaz³em taki sam kolor na aucie mo¿ecie zobaczyæ o jaki mi dok³adnie chodzi. A co do ¿ywicy to jest ona konieczna czy \ wystarczy w po³owie drzwi wypyliæ w powietrze i bêdzie git |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-12-12, 15:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Technologia nakazuje ze jest konieczna a w praktyce da sie tak zrobic ze NIE jest konieczna. Ja nie uzywam tego. Jesli malujesz konwencj± to po kazdej warstwie przetrzyj elemnt szmatka antystatyczna. i uwazaj na koniec cieniowania bo tam jest g³adko i moze sie eliment pop³akac. Wiec nie dolewaj klarem tak jak nowa baze tylko skrêc materia³ albo z dalsza maluj. Jak nie jestes pewien to zrób próbe gdzies na dole zeby ewentulane zlewki spuscic Ja wczoraj spuszcza³em z hiundaia Za¶ mi sie b³otnik pop³aka³ |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-12-12, 16:14
|
0
|
|
|
|
lukasz1988 napisa³/a: | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7150384
Znalaz³em taki sam kolor na aucie mo¿ecie zobaczyæ o jaki mi dok³adnie chodzi. A co do ¿ywicy to jest ona konieczna czy \ wystarczy w po³owie drzwi wypyliæ w powietrze i bêdzie git |
je¶li to ten kolor co w linku to pó³ biedy, nie jest straszny do cieniowania tak¿e dasz sobie radê... my¶la³em, ¿e chodzi o jasny szary i tu zywica raczej jest niepotrzebna trn to moze i na ostro by wszedl jak znajdziesz dobr± w fiszkê.
¿ywica nie jest konieczna ale przy cieniowaniu srebra bardzo u³atwia ten proces... |
|
|
kamilbusko
|
Wys³any: 2008-12-12, 22:54
|
0
|
|
|
|
kolbi zakupi³e¶ ju¿ kabinê |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-12-13, 08:00
|
0
|
|
|
|
kwestia 2-3 tygodni - zastanawiam sie jeszcze |
|
|
kamilbusko
|
Wys³any: 2008-12-24, 20:47
|
0
|
|
|
|
ale zastanawiasz siê jeszcze jak± wybraæ czy wogóle kupiæ. a wg Ciebie nie mo¿na lakierowaæ wod± w pomieszczeniu wy³o¿onymi p³ytkami Ty tak masz widzia³em na zdjêciu na forum. masz tam wentylacjê je¶li tak to jak± |
|
|
|