Szukaj FAQ Album

Zamknięty przez: acidhouse 2008-12-31, 17:52
Autor Wiadomość
dawid
Wysłany: 2008-12-12, 19:32   Oczy samobojcy
0
UP DOWN

Akryl na kartonie:))

DSC01513.JPG
Plik ściągnięto 116 raz(y) 119.87 KB

matheurzsz 
Wysłany: 2008-12-13, 14:42   
0
UP DOWN

ÂŚwietna praca !

grunge is not dead !

baqo 
Wysłany: 2008-12-14, 12:38   
0
UP DOWN

no piĂŞknie!!! :spoko:

dawid
Wysłany: 2008-12-14, 14:03   
0
UP DOWN

Dziekoweczka ciesze sie ze sie podoba

mebArth 
Wysłany: 2008-12-14, 15:10   
0
UP DOWN

wg mnie mistrzostwo. Ale...wyglÂąda jakby parowaÂł...cosik to tÂło moze inne by zrobic?

baqo 
Wysłany: 2008-12-14, 18:41   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Ale...wyglÂąda jakby parowaÂł
to mgÂła.ostre jaskrawe tÂło ,Âładnie go na nim widaĂŚ

Wysłany: 2008-12-14, 20:25   
0
UP DOWN
MTGarage.

jak zwykle mistrzostwo :roll: duze propsy ;]

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

mebArth 
Wysłany: 2008-12-14, 20:40   
0
UP DOWN

baqo napisał/a:
mebArth napisał/a:
Ale...wyglÂąda jakby parowaÂł
to mgÂła.ostre jaskrawe tÂło ,Âładnie go na nim widaĂŚ

No dobra..ale mg³a jak jest to na ca³¹ wieœ a nie na jeden ³eb i to centralnie. Sztuka piekna ale t³o mi sie nie podoba.
Krytyka tez musi byc :) A jakby caÂłosc zrobic na bÂłekicie? tylko taki jasny wpadajÂący w biel ale caÂłosciowo? Bo teraz Cobain paruje.

over
Wysłany: 2008-12-14, 22:59   
0
UP DOWN

to sie nazywa poziom:)

karolinor
Wysłany: 2008-12-18, 19:31   
0
UP DOWN

znakomity warsztat:) gratuluje i zazdroszcze! ÂżaÂłuje tylko, Âże Twoje prace nie majÂą wiele wspĂłlnego ze sztukÂą. Czy mogÂłybyÂś zaprezentowaĂŚ takie cudeĂąko namalowane z wyobraÂźni??
Pozdrawiam

dawid
Wysłany: 2008-12-18, 20:15   
0
UP DOWN

:) ) Zdefiniuj dla mnie slowo " Sztuka"

karolinor
Wysłany: 2008-12-18, 21:08   
0
UP DOWN

Definicji sztuki jest wiele. Ale najproœciej ujmuj¹c sztuka jest form¹ komunikacji, twórcy z odbiorc¹. Co za tym idzie musi nieœÌ za sob¹ jak¹œ treœÌ. tylko sztuka u¿ytkowa czasem odbiega od tej definicji.
JeÂżeli chodzi o aerografike, dla niektĂłrych jest sztukÂą bo peÂłni funkcje czysto estetycznÂą czyli wywoÂłuje przeÂżycia estetyczne (piĂŞkno).
I tu mozemy sie pokÂłuciĂŚ czy wierne przemalowanie zdjecia moÂże wzbudziĂŚ w nas poczucie piekna, np w kiedy nie wiemy ze to aerografika i nie wiemy ile pracy wÂłoÂżyleÂś w stworzenie tej pracy.
Pozdrawiam
P.S. ProszĂŞ sie na mnie nie gniewaĂŚ

dawid
Wysłany: 2008-12-18, 21:26   
0
UP DOWN

Hmmm no widzisz moim zdaniem sztuki nie mozna zdefiniowac i bo ja wim czy to takie dokladne odwzorowanie hmmm. Dla mie np podkreslam np sztuka jest dokladne odwzorowanie zdjecia pod wzgledem trudnosci, postrzeganiem koloru i podejmowania wielu artystycznych decyzji ktore prowadza do takiego a nie inego efektu jak np ten pan http://www.denispeterson.com/newwork.html

sie nie gniewam sie

karolinor
Wysłany: 2008-12-18, 21:35   
0
UP DOWN

dla mnie to Ty mowisz o warsztacie (ktory masz zresztÂą swietny) a nie o sztuce.
a tak po za tym to te lewe oko jest troche pÂłaskie, chyba ze to wina zdjecia ;)

[ Dodano: 2008-12-18, 21:44 ]
a propos tego linku z tym malarstwem. Mnie sie osobiscie nie podoba chocia¿ jest tam poruszony wa¿ny temat i p³ynie z tego bardzo przejmuj¹ca treœÌ:)- a hiperrealizm jest drugorzêdn¹ spraw¹. a artystyczne decyzje ktore podejmujemy wtrakcie pracy nikogo nie obchodz¹, liczy sie efekt koncowy.

dawid
Wysłany: 2008-12-18, 22:15   
0
UP DOWN

szkol artystycznych nie konczylem maluje bo mnie to zainteresowalo warsztat technika sztuka, dla mnie osobiscie jesli jest cos trudne i ktos to robi to jest to sztuka i ten ktos jest artysta dla mnie to pojecie ma szerokie spectrum i tyle, moglibysmy o tym dyskutowac bez konca.

karolinor
Wysłany: 2008-12-18, 22:32   
0
UP DOWN

Oczywiscie ze moglibyœmy tak dyskutowac bez konca bo nie chcesz sie ze mn¹ zgodziÌ. Twoja definicja sztuki jest krzywdz¹ca dla prawdziwych artystow, których nazwisko zna ca³y swiat i ktorzy wcale szkol artystycznych nie skonczyli. Ja pokonczy³am w cholere szkó³ artystycznych i do dzis nie œmia³abym nazwaÌ siê artyst¹. Poruszam ten temat poraz kolejny aby zacheciÌ samoukow do tworzenia prawdziwych dzie³ sztuki i pog³ebiania wiedzy o sztuce.

matheurzsz 
Wysłany: 2008-12-19, 19:00   
0
UP DOWN

Cytat:
Dla mie np podkreslam np sztuka jest dokladne odwzorowanie zdjecia pod wzgledem trudnosci, postrzeganiem koloru i podejmowania wielu artystycznych decyzji ktore prowadza do takiego a nie inego efektu

Zgadzam siê z Dawidem. Aerografia jest sztuk¹ dajmy na to w 80% tworzon¹ na pojazdach i nie wyobra¿am sobie jak jakiœ artysta z aerografem w d³oni maluje mi na zbiorniku motocykla wizerunek np. Cobain'a widziany przez pryzmat swojego bardziej lub mniej krzywego umys³u, z ró¿ow¹ twarz¹ i zielonymi w³osami. Chyba ¿e by³o by to wczeœniej ustalone. Osobiœcie od dziecka interesowa³ mnie rysunek odrêczny i zawsze tworz¹c coœ chcia³em, aby by³o to jak najbardziej fotorealistyczne i zgodne z natur¹. Dlatego Karolino trochê wiêcej tolerancji, bo nie wszyscy postrzegaj¹ sztukê tak jak Ty i wydaje mi siê, ¿e próby wmówienia nam lub zachêcenia do czegoœ innego nie przynios¹ rezultatu, poniewa¿ ka¿dy z nas ma ju¿ ukszta³towane w³asne spojrzenie na œwiat.
Pozdrawiam.

karolinor
Wysłany: 2008-12-19, 20:47   
0
UP DOWN

Sztuka jest nauk¹ tak jak fizyka, matematyka czy chemia i rz¹dzi siê swoimi prawami. Ludzie pisz¹ z tego prace naukowe. Umiejêtnosc odwzorywywania zdjec jeszcze sztuk¹ nie jest. Nawet ma³pe mo¿na nauczyÌ pieknie malowaÌ czy rysowaÌ. Czy ktoœ jest wstanie podaÌ mi nazwisko zas³u¿onego artyste w historii którego prace stanowi¹ tylko i wy³¹cznie odwzorowanie natury?? Prosze nie myliÌ sztuki z rzemios³em.
Apropos zielonych wÂłosĂłw na baku - gustami sie niedyskutuje :)

JEstem bardzo tolerancyjna, podobajÂą mi sie prace na tym forum ale nigdy nie uznam Âżadnej z nich za dzieÂło sztuki.

matheurzsz 
Wysłany: 2008-12-19, 21:10   
0
UP DOWN

Eeehhh ...Ty nie przekonasz mnie do swoich racji ,a ja Ciebie do moich i na tym poprzestaùmy mo¿e tych rozmów. Z Twoich wypowiedzi wnioskujê, ¿e prawdopodobnie skoùczy³aœ lub jesteœ w trakcie studiowania na ASP, gdzie zrobili Ci pranie mózgu na temat sztuki. I w³aœnie dlatego ja tam nie chcia³em iœÌ. Podejrzewam, ¿e nikt nie wy³oni a prac wykonywanych aerografem wielkich dzie³ sztuki, ale pytanie czy autorzy tych prac tego oczekuj¹ ? Bo w tych pracach b¹dŸ co b¹dŸ jednak zdecydowana wiêkszoœÌ to w³aœnie rzemios³o, daj¹ce po prostu dochody.

karolinor
Wysłany: 2008-12-19, 21:10   
0
UP DOWN

Zebym nie wysz³a na totaln¹ flustratkê: Fajnie malujecie, wiec malujcie jak chcecie byleby Wam to du¿¹ frajde sprawia³o. Ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania :) .
Buziaki chÂłopaki!!!

dawid
Wysłany: 2008-12-20, 12:18   
0
UP DOWN

"byleby Wam to du¿¹ frajde sprawia³o" i tego sie wszyscy trzymajmy!!:))

acidhouse
Wysłany: 2008-12-22, 12:40   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Czym jest prawda?co jest dobrem a co z³em?Co to jest sztuka?Jak zdefiniowaÌ mi³oœÌ? Jesteœmy zbyt mali by zadowoliÌ ka¿dego jedn¹ definicj¹, co dla jednych bêdzie drog¹ dla innych mo¿e byÌ ciê¿kimi wertepami. Osobiœcie nie s¹dzê aby sztuka dla sztuki by³a kiedykolwiek nauk¹ je¿eli zbli¿y³a siê do nauki to tylko po to by móc pokazaÌ niedowiarkom ¿e ramy istniej¹, jednak¿e ramy s¹ tak niewymierne ¿e nigdy nie zamkniemy jej we wzorze. Ka¿dy twórca ma chwile radoœci i smutku podczas tworzenia, to emocje sprawiaj¹ ¿e obrazy mog¹ byÌ piêkne (podobaÌ siê) b¹dŸ brzydkie (nie przypadaÌ do gustu) tak¿e odbiorca podlega tym wszystkim relacjom - tak na prawdê to nasza sprytna iluzja sprawia ¿e widz widzi to co chce zobaczyÌ. Cieszmy siê z tego - trenujmy oczy, rêce i umys³ by móc dogoniÌ naturê - bo to co w naturze piêkne jest proste lecz nie do koùca. W kwestji Dawida - "doskona³oœÌ posiada rysê, jednak to nie przynosi jej uszczerbku".

karolinor
Wysłany: 2008-12-28, 12:52   
0
UP DOWN

Panie moderatorze, to co tutaj robimy napewno jnie jest sztukÂą dla sztuki.. raczej "sztukÂą dla peniĂŞdzy" albo "sztukÂą dla uznania" (jedno wyklucza drugie). Juz w starozyntej Grecji sztuka byÂła naukÂą. A dzisiaj niezbitym dowodem na sztuke jakÂą nauke sÂą tytuÂły naukowe nadawane artystom np: mgr sztuki. Juz mi gÂłowa pĂŞka od tych waszych bzdur na temat sztuki.

dawid
Wysłany: 2008-12-31, 11:50   
0
UP DOWN

Daj spokoj dziewczyno, kim jest magister? magister jest tworem ludzi ktorzy go nauczyli jak ma myslec, i czesto sa to ludzie ukierunkowani przez innych.

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi