Autor |
Wiadomość |
 |
mormi
|
Wysłany: 2009-01-22, 00:25 potrzebujĂŞ porady/instrukcji
|
0
|
|
|
|
witam
od kilku dni zmagam siê z moja pierwsz¹ prac¹ z aerografem (niez³a frajda XD ) no ale jak to pocz¹tkuj¹cy stan¹³em w miejscu bo nie wiem jak namalowaÌ w prosty sposób ska³y...
aktualnie obrazek wyglÂąda tak http://img230.imageshack....dscf4461nu8.jpg
i to pod tygrysem to ma byĂŚ skaÂła taka Âże od lewej pada trochĂŞ ÂświatÂła (nie mam chwilowo skanera by pokazaĂŚ szkic)
niestety 2 razy ju¿ próbowa³em i nie chce wyjœÌ jakiœ zadowalaj¹cy efekt pasuj¹cy do ca³oœci
czy jest taka mo¿liwoœÌ by ktoœ mi powiedzia³ dok³adnie jak to zrobic prostym sposobem?
(moÂże jakiÂś filmik?) pewnie ktoÂś zaraz powie Âże muszĂŞ po prostu prĂłbowaĂŚ, ale moÂże znajdzie siĂŞ ktoÂś chĂŞtny by pomĂłc poczÂątkujÂącemu?
(tak wiem ¿e jest pe³en b³êdów, ale i tak jestem z siebie zadowolony ) |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-01-22, 08:27
|
0
|
|
|

|
czeœÌ, na pocz¹tek proponuje wyszukaÌ na necie jakies fajne fotki ze ska³ami, bo malowanie z wyobraŸni wymaga odpowiedniego warsztatu.... przy pomocy kilku prostych szablonów powinno ci siê udaÌ osi¹gn¹Ì zamie¿ony cel....
lub poszukaĂŚ tutaj:
http://www.airbrushaction.com/tips-tricks.html
tam jest jeden tutorial ze skaÂłami i cegÂłami, pewnie nie o to dokladnie ci chodzi, ale zawsze warto wiedzieĂŚ jak poÂłoÂżyĂŚ taka fakturke...
powodzenia... |
|
|
|
 |
bandita7
|
Wysłany: 2009-02-21, 07:58
|
0
|
|
|
|
ech zeby u nas daÂło sie kupic i byÂły dostepne takie wzorniki do malowania czaszek pÂłomieni itd itp ..a 6 $ plus poczta moze trzeba wejsc w tworzenie takich wycinanek na foli i to bedzie biznes:) |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-02-23, 08:34
|
0
|
|
|

|
Potrzeba matkÂą wynalazkĂłw, a moÂże raczej lenistwo.... jak potrzebujesz szablonu i wiesz jak ma wyglÂądaĂŚ to sobie go wycinasz, proste..... |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2009-02-23, 16:34
|
0
|
|
|

|
jestem tego samego zdania ja wszystkie szablony rysuje sobie sam |
|
|
|
 |
bandita7
|
Wysłany: 2009-02-24, 07:44
|
0
|
|
|
|
To widze chÂłopaki ze jestescie bardzo uzdolnieni i wycinacie tak dokÂładnie jak ploter laserowy nie chce tu nikogo urazic czy cos podobnego ale takie maÂłe detale zaÂłamania krzywizny o wymiarach 5mm na 2 mm ciezko wyciac zachowujac odpowiedni ksztaÂłt Âłuku chyba ze ja jestem jakis... hehe chyba ze macie jakies bardzo fajne i sprawdzone patenty na to wiec chetnie ich wysÂłucham.pzdr |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-02-24, 08:02
|
0
|
|
|

|
Chodzi ci o takie patenty jak ten?
http://www.harder-airbrus...ubehoer_06.html
Tak naprawde wszystko jest kwestia wprawy, i pewnie taki noÂżyk teÂż trzeba siĂŞ nauczyĂŚ obsÂługiwaĂŚ Âżeby byÂło wszystko fajnie... no chyba Âże....
http://www.ploter.eu/plot.../fc7000_160.jpg bzzzzzt bzt bzt bzzzzt....
widzia³em te¿ kiedyœ "nó¿ termiczny" zrobiony z ma³ej lutownicy, ale z czymœ takim to naprawde trzeba mieÌ pewn¹ rêkê.... |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2009-02-24, 08:18
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
popieram - nie trzeba byĂŚ zdolnym tylko dokÂładnie precyzyjnym, nauczyĂŚ siĂŞ to robiĂŚ noÂżykami do precyzyjnego wycinania a nie ÂżyletkÂą, taki sprzĂŞt jak ten w linku jest najlepszym rozwiÂązaniem albo nie jest najwygodniejszy, a ploter jak to ploter jak nie kosztuje sto baniek to teÂż krzywo wycina, wiem bo mam pare szablonĂłw wyciĂŞtych ploterowo ktĂłre trzeba poprawiaĂŚ rĂŞcznie ale fakt faktem jest szybki |
_________________ Training all life
 |
|
|
|
 |
bandita7
|
Wysłany: 2009-02-24, 19:52
|
0
|
|
|
|
fakt macie racje reka to reka i siostro prosze skalpel i jedziemy po szablonie a ploter np nozykowy wycina wszystko powyzej 10mm (posÂługuje sie wiedza pewnego pana co chciaÂł sprzedac ploter) wiec to tak duzo i nie duzo zalezy do jakich szablonĂłw..... ale i tak pÂłomienie najlepiej z raczki trzasnac |
|
|
|