Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
dooku 
Wys³any: 2009-02-21, 21:46   Srebro nie uk³ada siê.
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
srebro VW la7w
do polakieowania 2 blotniki maska zderzak antrapa fartuchy :x:
nie mog sobie uswaidomic jak poprawnie ulorzyc srebro, lakieruje gti 1.4 baze kupilem profixa.rozcienczalnik jakis tam do baz.
jak klade wylana warstwe to mi sie baran robi i na mokrej baziesa ciemniejsze plamy.
jak zmniejszylem ilosc materialu to po wyschnieciu baza wyszla lekko szorestka,ale wygladala lepiej niz ten baran,
polozylm bezbarwny i na wprost spoko nawet maly kat ok ale tak na 60-70 stopni zaczyna byc widac male chmurki. wszystko jeszcze mokre bo dopiero skonczylem ale zaobaczymy jak wyschnie/
pomozcie jak prawidlowo klasc baze .
a wlasni material mialem skerecony jeden pelny obrot (odkrecilem na wcisnietym cynglu az przestanie spust reagowac i dopiero zmniejszylem o 1 pelny obrot)i cisnienie 2bar . i wtedy sie ta mora robi :sciana:

baqo 
Wys³any: 2009-02-21, 22:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
dooku napisa³/a:
.rozcienczalnik jakis tam do baz.
zastosuj oryginalny :!:

Homer S. 
Wys³any: 2009-02-22, 08:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Mam ten sam pistolet i baran siê robi (mo¿e sie zrobiæ) jak jest za gêsta baza .Rozcieñczalnik musi byæ typowo do bazy i w odpowiedniej ilo¶ci .Dodatkowo przy srebrach jak baza ma byæ wylana na g³adko to ilo¶æ warstw jest wa¿na (czym mniej tym lepiej).Na koniec szybkimi ,,ruchami ,,na ¶wie¿o wylan± mokr± warstwê robiê dwie sko¶ne .Ci¶nienie 2.0 na pistolecie.Pomiêdzy po³o¿eniem bazy a klaru to 20min trzeba odczekaæ lub do momentu jak baza jest sucha tak ¿eby ¶ciereczk± ewentualnie zebraæ z niej odkurz .

dooku 
Wys³any: 2009-02-22, 17:01   
0
UP DOWN

Sk±d: £ód¼
byla panika wyszlo nie najgorzej
tylko na masce cos zostalo ale moze ujdzie

gdulus
Wys³any: 2009-02-22, 19:16   
0
UP DOWN

ORANY - JUTRO JA MALUJE SREBRO NA MOJEJ MAZDZIE 2003, mam troche cykora PRAKTYKA MAM MALO- 5 elementow poamlowalem na niebiesko na razie

maluje rog blotnika no i bede cieniowal,
panowie baze mam wylac a nie wpruszyc ale jak mi sie baranek zrobi to tak jak koledze na gorze to czy moge to zetrzec szybko szmata z rozpuszczalnik i i probowac na nowo malowac

Homer S. 
Wys³any: 2009-02-22, 19:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
To nie ma co zgadywaæ jak wyjdzie lub jakie¶ tam ¶cieranie ,,szmat±,, trzeba zrobiæ próbê na starym elemencie .Stary b³otnik czy drzwi siê do tego nadaj± znakomicie.Wtedy mo¿emy sprawdziæ si³ê krycia jak i wygl±d pow³oki (baranek/rozlana) dodatkowo wyregulujemy sobie pistolet ci¶nienie/ilo¶æ pobieranego materia³u/szeroko¶æ ,,miot³y,, :D .Mo¿na te¿ wyczuæ czy mog± wyj¶æ ,,chmury,, a nie bêdzie :help: . :cry: .

gdulus
Wys³any: 2009-02-22, 20:24   
0
UP DOWN

swieta racja tak tez zrobie ale jak usawiac guna pprzy malowanieu czesci elementu czy tak jak normalnie miotla an maxa i i material na maxa < chyba nie >

gdulus
Wys³any: 2009-02-22, 20:30   
0
UP DOWN

dooku napisa³/a:
a wlasni material mialem skerecony jeden pelny obrot (odkrecilem na wcisnietym cynglu az przestanie spust reagowac i dopiero zmniejszylem o 1 pelny obrot)

czy to jest jakis myk na usawienie pistoletu , o co z tym chodzi

No-limit
Wys³any: 2009-02-24, 09:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
gdulus napisa³/a:
swieta racja tak tez zrobie ale jak usawiac guna pprzy malowanieu czesci elementu czy tak jak normalnie miotla an maxa i i material na maxa < chyba nie >

Z wiêkszej odleg³o¶ci nad obszarem cieniowanym.

yaro
Wys³any: 2009-03-07, 21:17   
0
UP DOWN

Homer S. napisa³/a:
To nie ma co zgadywaæ jak wyjdzie lub jakie¶ tam ¶cieranie ,,szmat±,, trzeba zrobiæ próbê na starym elemencie .Stary b³otnik czy drzwi siê do tego nadaj± znakomicie.Wtedy mo¿emy sprawdziæ si³ê krycia jak i wygl±d pow³oki (baranek/rozlana) dodatkowo wyregulujemy sobie pistolet ci¶nienie/ilo¶æ pobieranego materia³u/szeroko¶æ ,,miot³y,, :D .Mo¿na te¿ wyczuæ czy mog± wyj¶æ ,,chmury,, a nie bêdzie :help: . :cry: .

Witam potrenuj bazami wodnymi - fajnie siê maluje tylko schn± sporo wolniej ale warto :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: