Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
dooku
|
Wys³any: 2009-02-21, 21:46 Srebro nie uk³ada siê.
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
srebro VW la7w
do polakieowania 2 blotniki maska zderzak antrapa fartuchy
nie mog sobie uswaidomic jak poprawnie ulorzyc srebro, lakieruje gti 1.4 baze kupilem profixa.rozcienczalnik jakis tam do baz.
jak klade wylana warstwe to mi sie baran robi i na mokrej baziesa ciemniejsze plamy.
jak zmniejszylem ilosc materialu to po wyschnieciu baza wyszla lekko szorestka,ale wygladala lepiej niz ten baran,
polozylm bezbarwny i na wprost spoko nawet maly kat ok ale tak na 60-70 stopni zaczyna byc widac male chmurki. wszystko jeszcze mokre bo dopiero skonczylem ale zaobaczymy jak wyschnie/
pomozcie jak prawidlowo klasc baze .
a wlasni material mialem skerecony jeden pelny obrot (odkrecilem na wcisnietym cynglu az przestanie spust reagowac i dopiero zmniejszylem o 1 pelny obrot)i cisnienie 2bar . i wtedy sie ta mora robi |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-02-21, 22:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
dooku napisa³/a: | .rozcienczalnik jakis tam do baz. | zastosuj oryginalny |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2009-02-22, 08:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Mam ten sam pistolet i baran siê robi (mo¿e sie zrobiæ) jak jest za gêsta baza .Rozcieñczalnik musi byæ typowo do bazy i w odpowiedniej ilo¶ci .Dodatkowo przy srebrach jak baza ma byæ wylana na g³adko to ilo¶æ warstw jest wa¿na (czym mniej tym lepiej).Na koniec szybkimi ,,ruchami ,,na ¶wie¿o wylan± mokr± warstwê robiê dwie sko¶ne .Ci¶nienie 2.0 na pistolecie.Pomiêdzy po³o¿eniem bazy a klaru to 20min trzeba odczekaæ lub do momentu jak baza jest sucha tak ¿eby ¶ciereczk± ewentualnie zebraæ z niej odkurz . |
|
|
dooku
|
Wys³any: 2009-02-22, 17:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
byla panika wyszlo nie najgorzej
tylko na masce cos zostalo ale moze ujdzie |
|
|
|
|
gdulus
|
Wys³any: 2009-02-22, 19:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 227
|
ORANY - JUTRO JA MALUJE SREBRO NA MOJEJ MAZDZIE 2003, mam troche cykora PRAKTYKA MAM MALO- 5 elementow poamlowalem na niebiesko na razie
maluje rog blotnika no i bede cieniowal,
panowie baze mam wylac a nie wpruszyc ale jak mi sie baranek zrobi to tak jak koledze na gorze to czy moge to zetrzec szybko szmata z rozpuszczalnik i i probowac na nowo malowac |
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2009-02-22, 19:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
To nie ma co zgadywaæ jak wyjdzie lub jakie¶ tam ¶cieranie ,,szmat±,, trzeba zrobiæ próbê na starym elemencie .Stary b³otnik czy drzwi siê do tego nadaj± znakomicie.Wtedy mo¿emy sprawdziæ si³ê krycia jak i wygl±d pow³oki (baranek/rozlana) dodatkowo wyregulujemy sobie pistolet ci¶nienie/ilo¶æ pobieranego materia³u/szeroko¶æ ,,miot³y,, .Mo¿na te¿ wyczuæ czy mog± wyj¶æ ,,chmury,, a nie bêdzie . . |
|
|
gdulus
|
Wys³any: 2009-02-22, 20:24
|
0
|
|
|
|
swieta racja tak tez zrobie ale jak usawiac guna pprzy malowanieu czesci elementu czy tak jak normalnie miotla an maxa i i material na maxa < chyba nie > |
|
|
gdulus
|
Wys³any: 2009-02-22, 20:30
|
0
|
|
|
|
dooku napisa³/a: | a wlasni material mialem skerecony jeden pelny obrot (odkrecilem na wcisnietym cynglu az przestanie spust reagowac i dopiero zmniejszylem o 1 pelny obrot) |
czy to jest jakis myk na usawienie pistoletu , o co z tym chodzi |
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-02-24, 09:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
gdulus napisa³/a: | swieta racja tak tez zrobie ale jak usawiac guna pprzy malowanieu czesci elementu czy tak jak normalnie miotla an maxa i i material na maxa < chyba nie > |
Z wiêkszej odleg³o¶ci nad obszarem cieniowanym. |
|
|
|
|
yaro
|
Wys³any: 2009-03-07, 21:17
|
0
|
|
|
|
Homer S. napisa³/a: | To nie ma co zgadywaæ jak wyjdzie lub jakie¶ tam ¶cieranie ,,szmat±,, trzeba zrobiæ próbê na starym elemencie .Stary b³otnik czy drzwi siê do tego nadaj± znakomicie.Wtedy mo¿emy sprawdziæ si³ê krycia jak i wygl±d pow³oki (baranek/rozlana) dodatkowo wyregulujemy sobie pistolet ci¶nienie/ilo¶æ pobieranego materia³u/szeroko¶æ ,,miot³y,, .Mo¿na te¿ wyczuæ czy mog± wyj¶æ ,,chmury,, a nie bêdzie . . |
Witam potrenuj bazami wodnymi - fajnie siê maluje tylko schn± sporo wolniej ale warto |
|
|
|