| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-23, 23:49   Akryl i cieniowanie | 0 |  |  | 

|  

| 

| No wiec tak: 
 Na furmance pojawi³a sie korozja która musze wyeliminowac chcia³bym porobic zaprawki tam gdzie pojawi³as ie korozja (tylne nadkola). niechcia³bym lakierowac ca³ego elemêtu a niewiem jak sie zabrac do przygotowania pod cieniowanie i cieniowania tego bia³ego akrylu.
 Tak na ch³opski rozum i wyszukiwarki mam teorie aby to uczynic w taki sposób:

- pozbycie sie rdzy (szlifiera do szysciutkiej blaszki)
 - podk³ad reaktywny
 - podk³ad akrylowy
 - no i akryl 2k

I tu mam dylemat bo ma³o znalaz³em o cieniowaniu akryli
 Rozumiem ze robimy podobnie jak w bazach przelatuje to 3 wartwami odleg³ymi od siebie np o 5cm a potem mniej wiecej posrodku przeleciec rozcienczalnikiem do cieniowania 1- warstwa z dodatkiem akrylu bia³ego a druga czysty do rozcienczalnik cieniowania.

To jest taka moja teoria ale znajac zycie jestem w b³edzie:P Licze na wyrozumia³osc i pomoc:)

Pozdro
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-24, 18:52 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| Akryl da sie zcieniowaæ.  Wypylasz sie tak jak baz± (metallic)  do po³owy, trzecie warstwa najdalej w powietrze. Najlepiej w poprzek do do³u. Oko tam nie siêga. I terza s± dwie opcje: 1: Zakanczasz koniec cieniowanego elimentu rozcienczalnikiem do cieniowania
 lub
 2: przykrywasz ca³osc bezbarnym NA TYM SAMYM UTWARDZACZU co wazne bo sie moga ró¿ne pogry¼æ.
 Ja osobiscie jak cieniuje akryl to zalewam ca³osc klarem
 Mniej zachodu jak po rozpuszczalniku do cieniowania

Jak juz rozpuszczalnik do cieniowania chcesz stosowac to zostaw kilka kropli koloru w kubku i wlej tam rozpuszczalnik tak zeby by³a farba byla taka pó³-prze¼roczysta.

pzdr
 |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 10:37 | 0 |  |  | 

|  

| 

| No to by sie zgadza³o w sumei z moja teori±... Nom a co do matownie to ile i jak bo tu nie mamy bezbarwnego i raczej bede uzywa³ rozpuszczalnika do cieniowania. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 18:26 | 0 |  |  | 

| 

| matujesz ca³y elemnt cieniowany (1500 na mokro lub pasta 3M i scotch) - lecisz do po³owy akrylem a do konca rozcienczanikiem do cieniowania na 1.5 raza. Nie przylewaj bo sie pop³acze. Potem lekka polerka i bangla   |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 19:09 | 0 |  |  | 

|  

| 

| moze to g³upie pytania ale co to znaczy "bangla" ??? xD No i czy moge uzyc pasty Faracla G3 ??? I jaka gabka do tego??? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 21:52 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 32 razy
 Sk±d: Warszawa

| 

| synonim s³owa dzia³a 	  | Cytat: |  	  | moze to g³upie pytania ale co to znaczy "bangla" | 
 |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 22:00 | 0 |  |  | 

|  

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | kalbi   | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 22:04 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 32 razy
 Sk±d: Warszawa

| 

| o matko. dzia³a, bangla - OK |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | No-limit | 

|  Wys³any: 2009-02-25, 22:13 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 34 razy

| 

|  	  | siwus2007 napisa³/a: |  	  | moze to g³upie pytania ale co to znaczy "bangla" ??? xD No i czy moge uzyc pasty Faracla G3 ??? I jaka gabka do tego??? | 

Farecla G3 s³u¿y do polerowania,nie matowania,g±bka te¿,obszar cieniowania zamatowaæ mo¿esz p1500.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-26, 00:23 | 0 |  |  | 

|  

| 

| aaa... mi sie z polerka koncowa pomyli³o:/ sorki panowie |  | 

|  |  | 

|  | 
  | gola   | 

|  Wys³any: 2009-02-26, 00:39 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 23 razy

| 

|  	  | siwus2007 napisa³/a: |  	  | moze to g³upie pytania ale co to znaczy "bangla" ???... | 
 slang uzywany przez wielkich...
       |  | 

|  |  | 

|  | 
  | siwus2007   | 

|  Wys³any: 2009-02-26, 07:30 | 0 |  |  | 

|  

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-26, 17:05 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | siwus2007 napisa³/a: |  	  | moze to g³upie pytania ale co to znaczy "bangla" ???... | 
 slang uzywany przez wielkich...
       | 

bangla = dzia³a (nie dziwota ¿e szympansy nie rozumej± jak sie mówi po polsku....) Moze po niemiecku by¶ gibonie zrozumia³? Gola co?
 |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | gola   | 

|  Wys³any: 2009-02-26, 21:51 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | bangla = dzia³a (nie dziwota ¿e szympansy nie rozumej± jak sie mówi po polsku....) Moze po niemiecku by¶ gibonie zrozumia³? Gola co? | 

po polsku to meb zakuty leb musial by sie dopiero nauczyc
       a ze z rozumem u niego nie za bardzo,bo tepak jest-to i nie za bardzo umie po polsku
   Gibon to cie     S P I E R D O L I L       jak cie robil
       |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 14:26 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | bangla = dzia³a (nie dziwota ¿e szympansy nie rozumej± jak sie mówi po polsku....) Moze po niemiecku by¶ gibonie zrozumia³? Gola co? | 

a ze z rozumem u niego nie za bardzo,bo tepak jest-to i nie za bardzo umie po polsku
       | 

Jedna róznica misiu kolorowy - mnie mia³ kto spiedroliæ a Ty z IN VITRO przyszed³e¶. Zlaz³e¶ z drzewa na wygnanie i ¶wirujesz :]  Bananka mo¿e?
  Frank sie  trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp±.   |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | No-limit | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 16:04 | 0 |  |  | 

|  

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  |  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | bangla = dzia³a (nie dziwota ¿e szympansy nie rozumej± jak sie mówi po polsku....) Moze po niemiecku by¶ gibonie zrozumia³? Gola co? | 

| 

Jedna róznica misiu kolorowy - mnie mia³ kto spiedroliæ a Ty z IN VITRO przyszed³e¶. Zlaz³e¶ z drzewa na wygnanie i ¶wirujesz :]  Bananka mo¿e?
  Frank sie  trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp±.   | 

Jak IN VITRO to gorszy
    :?:Szympans raczej nie jest "In Vitro".Pie......rz± sie kilka razy w ci±gu dnia.   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | gola   | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 17:43 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | ... Frank sie  trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp±.   | 

trzyma,trzyma,a co zal ci dupe sciska ze za grosze musisz do roboty chodzic czy jak
       Wyjechalem z wlasnego wyboru pitoku zeby nie pracowac w takich budach za takie pieniadze jak ty zakuty lbie.
 Ty w szwecji nie pobawiles dlugo,bo tempakow i matolow nie potrzebuja to cie pogonili,co ?

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | No-limit | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 18:52 | 0 |  |  | 

|  

| 

|  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | ... Frank sie  trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp±.   | 

trzyma,trzyma,a co zal ci dupe sciska ze za grosze musisz do roboty chodzic czy jak
       Wyjechalem z wlasnego wyboru pitoku zeby nie pracowac w takich budach za takie pieniadze jak ty zakuty lbie.
 Ty w szwecji nie pobawiles dlugo,bo tempakow i matolow nie potrzebuja to cie pogonili,co ?

| 

Dobra "DUPA" nie jest z³a.
     |  | 

|  |  | 

|  | 
  | stek | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 19:18 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 4 razy
 Sk±d: ok kraków

| 

|  	  | No-limit napisa³/a: |  	  |  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | ... Frank sie  trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp±.   | 

| 

Dobra "DUPA" nie jest z³a.
     | 

nie
  z³e informacje co o tematu???   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 20:01 | 0 |  |  | 

| 

| Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rek±,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote.  A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczy³y sie kokosy. Zreszt± CH....Cie to interesuje pawianie. |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | gola   | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 20:41 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rek±,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote.  A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczy³y sie kokosy. Zreszt± CH....Cie to interesuje pawianie. | 

a kto ci powiedzial ze ja nie mam tutaj nikogo tempy lbie
       swoich ludzi pod reka?
  ,twoje miasto buahahah,twoj dom buahaha.U mamusi mieszkasz w M2?  ,jezdzisz zgnitym audi,a zaiwaniasz caly tydzien    -oto czego sie dorobiles tempaku. A szwedzi cie pogonili Bartus bo mebli nawet pomalowac nie umiales malarzu z Bozej laski
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | No-limit | 

|  Wys³any: 2009-02-27, 21:34 | 0 |  |  | 

|  

| 

|  	  | gola napisa³/a: |  	  |  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rek±,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote.  A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczy³y sie kokosy. Zreszt± CH....Cie to interesuje pawianie. | 

a kto ci powiedzial ze ja nie mam tutaj nikogo tempy lbie
       swoich ludzi pod reka?
  ,twoje miasto buahahah,twoj dom buahaha.U mamusi mieszkasz w M2?  ,jezdzisz zgnitym audi,a zaiwaniasz caly tydzien    -oto czego sie dorobiles tempaku. A szwedzi cie pogonili Bartus bo mebli nawet pomalowac nie umiales malarzu z Bozej laski
   | 

Mia³ facet ¿ywop³ot i kilka ga³±zek odros³o.Pomy¶la³,¿e trzeba je obci±æ.Ale nie mam sekatora!Ale od Szwagra s....na nie po¿yczê!Te odrosty jednak nie dawa³y mu spaæ.
 Wreszcie zdecydowal siê pój¶æ i po¿yczyæ ten sekator od szwagra.Zapuka³,ajak szwagier otworzy³ drzwi od razu wypali³:cenzura CIEBIE I TWOJ SEKATOR!!!
 |  | 

|  |  |