Autor |
Wiadomość |
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-23, 23:49 Akryl i cieniowanie
|
0
|
|
|

|
No wiec tak:
Na furmance pojawiÂła sie korozja ktĂłra musze wyeliminowac chciaÂłbym porobic zaprawki tam gdzie pojawiÂłas ie korozja (tylne nadkola). niechciaÂłbym lakierowac caÂłego elemĂŞtu a niewiem jak sie zabrac do przygotowania pod cieniowanie i cieniowania tego biaÂłego akrylu.
Tak na chÂłopski rozum i wyszukiwarki mam teorie aby to uczynic w taki sposĂłb:
- pozbycie sie rdzy (szlifiera do szysciutkiej blaszki)
- podkÂład reaktywny
- podkÂład akrylowy
- no i akryl 2k
I tu mam dylemat bo maÂło znalazÂłem o cieniowaniu akryli
Rozumiem ze robimy podobnie jak w bazach przelatuje to 3 wartwami odlegÂłymi od siebie np o 5cm a potem mniej wiecej posrodku przeleciec rozcienczalnikiem do cieniowania 1- warstwa z dodatkiem akrylu biaÂłego a druga czysty do rozcienczalnik cieniowania.
To jest taka moja teoria ale znajac zycie jestem w bÂłedzie:P Licze na wyrozumiaÂłosc i pomoc:)
Pozdro |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-24, 18:52
|
0
|
|
|
|
Akryl da sie zcieniowaĂŚ. Wypylasz sie tak jak bazÂą (metallic) do poÂłowy, trzecie warstwa najdalej w powietrze. Najlepiej w poprzek do doÂłu. Oko tam nie siĂŞga. I terza sÂą dwie opcje:
1: Zakanczasz koniec cieniowanego elimentu rozcienczalnikiem do cieniowania
lub
2: przykrywasz ca³osc bezbarnym NA TYM SAMYM UTWARDZACZU co wazne bo sie moga ró¿ne pogryŸÌ.
Ja osobiscie jak cieniuje akryl to zalewam caÂłosc klarem
Mniej zachodu jak po rozpuszczalniku do cieniowania
Jak juz rozpuszczalnik do cieniowania chcesz stosowac to zostaw kilka kropli koloru w kubku i wlej tam rozpuszczalnik tak zeby by³a farba byla taka pó³-przeŸroczysta.
pzdr |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-25, 10:37
|
0
|
|
|

|
No to by sie zgadzaÂło w sumei z moja teoriÂą... Nom a co do matownie to ile i jak bo tu nie mamy bezbarwnego i raczej bede uzywaÂł rozpuszczalnika do cieniowania. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-25, 18:26
|
0
|
|
|
|
matujesz caÂły elemnt cieniowany (1500 na mokro lub pasta 3M i scotch) - lecisz do poÂłowy akrylem a do konca rozcienczanikiem do cieniowania na 1.5 raza. Nie przylewaj bo sie popÂłacze. Potem lekka polerka i bangla |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-25, 19:09
|
0
|
|
|

|
moze to gÂłupie pytania ale co to znaczy "bangla" ??? xD No i czy moge uzyc pasty Faracla G3 ??? I jaka gabka do tego??? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-02-25, 21:52
|
0
|
|
|
|
Cytat: | moze to gÂłupie pytania ale co to znaczy "bangla" | synonim sÂłowa dziaÂła |
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-25, 22:00
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-02-25, 22:04
|
0
|
|
|
|
o matko. dziaÂła, bangla - OK |
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-02-25, 22:13
|
0
|
|
|

|
siwus2007 napisał/a: | moze to gÂłupie pytania ale co to znaczy "bangla" ??? xD No i czy moge uzyc pasty Faracla G3 ??? I jaka gabka do tego??? |
Farecla G3 sÂłuÂży do polerowania,nie matowania,gÂąbka teÂż,obszar cieniowania zamatowaĂŚ moÂżesz p1500. |
|
|
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-26, 00:23
|
0
|
|
|

|
aaa... mi sie z polerka koncowa pomyliÂło:/ sorki panowie |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-02-26, 00:39
|
0
|
|
|
|
siwus2007 napisał/a: | moze to gÂłupie pytania ale co to znaczy "bangla" ???... |
slang uzywany przez wielkich... |
|
|
|
 |
siwus2007
|
Wysłany: 2009-02-26, 07:30
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-26, 17:05
|
0
|
|
|
|
gola napisał/a: | siwus2007 napisał/a: | moze to gÂłupie pytania ale co to znaczy "bangla" ???... |
slang uzywany przez wielkich... |
bangla = dziaÂła (nie dziwota Âże szympansy nie rozumejÂą jak sie mĂłwi po polsku....) Moze po niemiecku byÂś gibonie zrozumiaÂł? Gola co? |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-02-26, 21:51
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | bangla = dziaÂła (nie dziwota Âże szympansy nie rozumejÂą jak sie mĂłwi po polsku....) Moze po niemiecku byÂś gibonie zrozumiaÂł? Gola co? |
po polsku to meb zakuty leb musial by sie dopiero nauczyc
a ze z rozumem u niego nie za bardzo,bo tepak jest-to i nie za bardzo umie po polsku
Gibon to cie S P I E R D O L I L jak cie robil |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-27, 14:26
|
0
|
|
|
|
gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | bangla = dziaÂła (nie dziwota Âże szympansy nie rozumejÂą jak sie mĂłwi po polsku....) Moze po niemiecku byÂś gibonie zrozumiaÂł? Gola co? |
a ze z rozumem u niego nie za bardzo,bo tepak jest-to i nie za bardzo umie po polsku
Jedna róznica misiu kolorowy - mnie mia³ kto spiedroliÌ a Ty z IN VITRO przyszed³eœ. Zlaz³eœ z drzewa na wygnanie i œwirujesz :] Bananka mo¿e? Frank sie trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp¹. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-02-27, 16:04
|
0
|
|
|

|
mebArth napisał/a: | gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | bangla = dziaÂła (nie dziwota Âże szympansy nie rozumejÂą jak sie mĂłwi po polsku....) Moze po niemiecku byÂś gibonie zrozumiaÂł? Gola co? |
Jedna róznica misiu kolorowy - mnie mia³ kto spiedroliÌ a Ty z IN VITRO przyszed³eœ. Zlaz³eœ z drzewa na wygnanie i œwirujesz :] Bananka mo¿e? Frank sie trzyma.... leniwce te¿...w dó³ dóp¹. |
Jak IN VITRO to gorszy :?:Szympans raczej nie jest "In Vitro".Pie......rzÂą sie kilka razy w ciÂągu dnia. |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-02-27, 17:43
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | ... Frank sie trzyma.... leniwce teÂż...w dó³ dĂłpÂą. |
trzyma,trzyma,a co zal ci dupe sciska ze za grosze musisz do roboty chodzic czy jak
Wyjechalem z wlasnego wyboru pitoku zeby nie pracowac w takich budach za takie pieniadze jak ty zakuty lbie.
Ty w szwecji nie pobawiles dlugo,bo tempakow i matolow nie potrzebuja to cie pogonili,co ?
|
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-02-27, 18:52
|
0
|
|
|

|
gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | ... Frank sie trzyma.... leniwce teÂż...w dó³ dĂłpÂą. |
trzyma,trzyma,a co zal ci dupe sciska ze za grosze musisz do roboty chodzic czy jak
Wyjechalem z wlasnego wyboru pitoku zeby nie pracowac w takich budach za takie pieniadze jak ty zakuty lbie.
Ty w szwecji nie pobawiles dlugo,bo tempakow i matolow nie potrzebuja to cie pogonili,co ?
|
Dobra "DUPA" nie jest zÂła. |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2009-02-27, 19:18
|
0
|
|
|
|
No-limit napisał/a: | gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | ... Frank sie trzyma.... leniwce teÂż...w dó³ dĂłpÂą. |
|
Dobra "DUPA" nie jest zÂła. |
nie zÂłe informacje co o tematu??? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-02-27, 20:01
|
0
|
|
|
|
Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rekÂą,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote. A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczyÂły sie kokosy. ZresztÂą CH....Cie to interesuje pawianie. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2009-02-27, 20:41
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rekÂą,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote. A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczyÂły sie kokosy. ZresztÂą CH....Cie to interesuje pawianie. |
a kto ci powiedzial ze ja nie mam tutaj nikogo tempy lbie
swoich ludzi pod reka? ,twoje miasto buahahah,twoj dom buahaha.U mamusi mieszkasz w M2? ,jezdzisz zgnitym audi,a zaiwaniasz caly tydzien -oto czego sie dorobiles tempaku.
A szwedzi cie pogonili Bartus bo mebli nawet pomalowac nie umiales malarzu z Bozej laski |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-02-27, 21:34
|
0
|
|
|

|
gola napisał/a: | mebArth napisał/a: | Mi zal nie jest... ale mam swoich ludzi pod rekÂą,dom, MOJE MIASTO a ty masz tylko $ i robote. A szwedzi sie wycwanilli jak polaki, skonczyÂły sie kokosy. ZresztÂą CH....Cie to interesuje pawianie. |
a kto ci powiedzial ze ja nie mam tutaj nikogo tempy lbie
swoich ludzi pod reka? ,twoje miasto buahahah,twoj dom buahaha.U mamusi mieszkasz w M2? ,jezdzisz zgnitym audi,a zaiwaniasz caly tydzien -oto czego sie dorobiles tempaku.
A szwedzi cie pogonili Bartus bo mebli nawet pomalowac nie umiales malarzu z Bozej laski |
Mia³ facet ¿ywop³ot i kilka ga³¹zek odros³o.Pomyœla³,¿e trzeba je obci¹Ì.Ale nie mam sekatora!Ale od Szwagra s....na nie po¿yczê!Te odrosty jednak nie dawa³y mu spaÌ.
Wreszcie zdecydowal siê pójœÌ i po¿yczyÌ ten sekator od szwagra.Zapuka³,ajak szwagier otworzy³ drzwi od razu wypali³:cenzura CIEBIE I TWOJ SEKATOR!!! |
|
|
|