Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
jacenty 741
Wysłany: 2009-03-04, 07:54   jaka maska???
0
UP DOWN

Witam,poradÂźcie mi,jakÂą maskĂŞ lub jakie filtry zastosowaĂŚ do maski podczas lakierowania bezbarwnym?Mam maskĂŞ APP seri (chyba)6000,i filtry ktĂłre znakomicie sprawowaÂły siĂŞ przy malowaniu bazÂą ,przy bezbarwnym w poÂłowie malowania skoĂączyÂły swĂłj Âżywot,prĂłbujÂąc to samo uczyniĂŚ ze mnÂą!!!Bardzo podoba mi siĂŞ zabawa w lakierowanie aut,i nie chciaÂłbym zakoĂączyĂŚ jej zbyt szybko!

baqo 
Wysłany: 2009-03-04, 08:09   
0
UP DOWN

jacenty 741 napisał/a:
,przy bezbarwnym w poÂłowie malowania skoĂączyÂły swĂłj Âżywot
powinieneÂś mieĂŚ przed wĂŞglowym filtr wstĂŞpny ,ten co wpierw siĂŞ okleja i ktĂłry wymieniasz mniejszym kosztem jak wĂŞglowy.

kriskos997
Wysłany: 2009-03-04, 10:15   
0
UP DOWN

dok³adnie jak bago mówi ja mam maske 3m i dotego na filtrach weglowych mam nak³¹dki plastikowe i w nie wk³¹da sie filtry wstepne jak chcesz dam ci namiar na goscia co to sprzedaje

skwaros 
Wysłany: 2009-03-04, 10:19   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie teÂż siĂŞ przymierzam do zakupu maski do lakierowania, taka dobra:

- http://www.moto.allegro.p...ami_a2_msa.html

lub

- http://www.moto.allegro.p...et_gratisy.html

a jak nie to zapodajcie jakiegoÂś linka.

jacenty 741
Wysłany: 2009-03-04, 11:07   
0
UP DOWN

kriskos997,bardzo proszĂŞ o ten numer.A czy on sprzedaje wysyÂłkowo? Nawet nie wiem,skÂąd jesteÂś.A tak gwoli ÂścisÂłoÂści,to maska jest oczywiÂście 3M,a nie jak pisaÂłem APP.

skwaros 
Wysłany: 2009-03-04, 20:26   
0
UP DOWN

doradÂźcie jakÂąs maskÂą lakierniczÂą :help:

zed
Wysłany: 2009-03-04, 20:44   
0
UP DOWN

ta z drugiego linka
http://www.moto.allegro.p...et_gratisy.html

-BARON-
Wysłany: 2009-03-04, 22:53   
0
UP DOWN

ja kupiÂłem maskĂŞ 3m 7500 ,niemam niestety poruwnania do innych ale jest wygodna a ppzatym nieczuc Âżadnego smrodka w masce jak dlamnie rewelacja a i maska caÂłkiem wygodna.

zed
Wysłany: 2009-03-04, 23:11   
0
UP DOWN

-BARON- napisał/a:
ja kupiÂłem maskĂŞ 3m 7500 ,niemam niestety poruwnania do innych ale jest wygodna a ppzatym nieczuc Âżadnego smrodka w masce

maski 7500 i 6000 maja te same filtry . za 7500 trza na allusie dac ze 120 a ta z linku jest po 65pln :D mysle ze to dobra oferta bo nigdzie w tej cenie nie kupi

jacenty 741
Wysłany: 2009-03-05, 08:10   
0
UP DOWN

Wszysko super,ja teÂż mam seriĂŞ 6000 i jestem z niej zadowolony(chociaÂż kupiÂłem w sklepie pÂłacÂąc wiĂŞcej,ale byÂła potrzebna na juÂż),jednak nie wiem nadal jak zabezpieczyĂŚ przed zapchaniem filtrĂłw przy bezbarwnym!!!kriskos997,jesteÂś???Jutro malowanie!!! :help:

LoboLoco 
Wysłany: 2009-03-05, 08:40   
0
UP DOWN

http://www.horus.net.pl/p...wpylowy_p2.html
wstawiasz taki filterek na poch³¹niacze gazowe.... do tego potrzebne s¹ plastikowe dekielki nakladane na poch³aniacz:
http://www.horus.net.pl/p...wa_filtrow.html
to powinno byĂŚ :spoko:

-BARON-
Wysłany: 2009-03-05, 09:40   
0
UP DOWN

Ja mojÂą 7500 wychaczyÂłem na alledrogo za 80zÂł + przesyÂłka za pobraniem 12zÂł i w zestawie byÂły pochÂłaniacze oraz te dodatkowe plastikowe nakÂładki plastikowe z tymi pampersami .a filtry w 6000 i 7500 sa takie same sama maska sie troszke rĂłzni.

skwaros 
Wysłany: 2009-03-05, 17:28   
0
UP DOWN

Pany jak to jest z tym rozmiarem masek 3M 6000? Bo nie wiem jaki rozmiar kupiÌ mam do swojej twarzy :rotfl: , wielkoœÌ twarzy mam raczej normaln¹ ;P .

JakÂą wy macie?

mebArth 
Wysłany: 2009-03-05, 18:32   
0
UP DOWN

skwaros napisał/a:
Pany jak to jest z tym rozmiarem masek 3M 6000? Bo nie wiem jaki rozmiar kupiÌ mam do swojej twarzy :rotfl: , wielkoœÌ twarzy mam raczej normaln¹ ;P .

JakÂą wy macie?

Gumkami sie regulije naciag maski na twarz. Ja mam jakaÂś 3M z jajowatymi filtrami.

No-limit
Wysłany: 2009-03-05, 18:42   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
skwaros napisał/a:

JakÂą wy macie?

Gumkami sie regulije naciag maski na twarz. Ja mam jakaÂś 3M z jajowatymi filtrami.

Gumkami nie wyregulujesz dopasowania maski do twarzy,Jeden ma Âłeb jak sklep,drugi jak szczurek.JĂŞÂżeli uwaÂżasz,Âże masz normlnÂą,przeciĂŞtnej wilkoÂści twarz kup M lub L,Âłatwiej dopasowaĂŚ wiĂŞkszÂą gumkami.

skwaros 
Wysłany: 2009-03-05, 20:11   
0
UP DOWN

mebArth, No-limit, dziĂŞki. kupiĂŞ sobie L :spoko:

LoboLoco 
Wysłany: 2009-03-06, 07:45   
0
UP DOWN

Ja te¿ nie mam jakiejœ niewymiarowej gêby :shock: , u¿ywa³em maski M i L... i jest ró¿nica. L jest du¿o wygodniejsza , jak ktoœ nie ma nosa jak afroamerykanin, to L jest lepsze ;)

gola 
Wysłany: 2009-03-06, 09:09   
0
UP DOWN

skwaros napisał/a:

JakÂą wy macie?

Ja mam 3M 6200,rozmiar M i jest oki,wczesniwj mialem L i byla za duza moim zdaniem,odstawala.

mebArth 
Wysłany: 2009-03-06, 18:32   
0
UP DOWN

Macie problem.... wchodzisz do sklepu i przymerzasz na pape czy pasuje. KAZDÂĄ maske mozna wyregulowaĂŚ. L, M czy XXL- (to tylko dla szympansĂłw chyba),one majÂą nieforemne gĂŞby.

gola 
Wysłany: 2009-03-06, 21:12   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
XXL- (to tylko dla szympansĂłw chyba),one majÂą nieforemne gĂŞby.

ty masz anorektyku foremna za to,lustro w domu masz?To zagladnij na swoj swinski ryj :devil:
mebArth napisał/a:
Macie problem.... wchodzisz do sklepu i przymerzasz na pape czy pasuje.

ale jestes bystrzak @mebarth,wiekszosc z podawanych tutaj masek to linki do sklepow internetowych,wiec jak ktos ma przymierzyc,przez internet ? ^^ ^^ ^^
Zreszta iloraz twojej inteligencji przestal mnie juz dawno zadziwiac,ale nie przejmuj sie sa ludzie z wiekszym,bo z tak malym jak twoj to ze swieca... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Grzesiek11 
Wysłany: 2009-03-06, 21:20   
0
UP DOWN

Jasne napewno kazda mozna wyregulowac :sciana: porĂłwnaj xxl do M zastanĂłw sie czÂłowieku co ty cokolwiek doradzisz gumka to sobie mozna maÂłego podregulowac :rotfl:

stek
Wysłany: 2009-03-06, 22:03   
0
UP DOWN

Witajcie, proponuje utworzyĂŚ nowy temat "Wzajemne ubliÂżanie- konwersacje" byÂłby dobry co nie?

Bisuside14 
Wysłany: 2009-03-07, 11:47   
0
UP DOWN

stek napisał/a:
Witajcie, proponuje utworzyĂŚ nowy temat "Wzajemne ubliÂżanie- konwersacje" byÂłby dobry co nie?

JuÂż kiedyÂś byÂł taki temat... szybko zapeÂłniaÂły siĂŞ kolejne strony, a jeszcze szybciej poleciaÂł do kosza.

No-limit
Wysłany: 2009-03-07, 12:13   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Macie problem.... wchodzisz do sklepu i przymerzasz na pape czy pasuje. KAZDÂĄ maske mozna wyregulowaĂŚ. L, M czy XXL- (to tylko dla szympansĂłw chyba),one majÂą nieforemne gĂŞby.

@mebArth i @gola ^^ .Wasza polemika/niewaÂżne na jaki temat/ TO JEST PEÂŁNY RELAKS :D
UWAGA do mebArth-a :rotfl:Czasem pĂŞdzisz z duÂżym wyprzedzeniem,a @gola ma chyba wiĂŞkszy dystans do siebie i jest mniej maÂłpÂą niÂż Ty :cool:

dawid
Wysłany: 2009-03-07, 12:28   
0
UP DOWN

maski ktore wymieniacie to maski ktore producet dedykuje do niewielkich podmalowek, ochrony podczas uzywania klei, przemywania aut, czyszczenia sprzetu czy urabiania farby. Jesli moge cos polecic to napewno zecz nie tania (chociaz liczac wzgledem wymiany filtrow srednio co 14 dni?) ale wtedy jest 100% gwarancji ze dozyje sie 65 lat:) http://www.elakiery.pl/product.php?id=566

No-limit
Wysłany: 2009-03-07, 13:08   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
maski ktore wymieniacie to maski ktore producet dedykuje do niewielkich podmalowek, ochrony podczas uzywania klei, przemywania aut, czyszczenia sprzetu czy urabiania farby. Jesli moge cos polecic to napewno zecz nie tania (chociaz liczac wzgledem wymiany filtrow srednio co 14 dni?) ale wtedy jest 100% gwarancji ze dozyje sie 65 lat:) http://www.elakiery.pl/product.php?id=566

Po prostu maska 3M7502+tzw.filtry wstĂŞpne filtry,czyli waciki/5311/ na pochÂłaniacz.

mebArth 
Wysłany: 2009-03-07, 16:49   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
mebArth napisał/a:

@mebArth i @gola ^^ .Wasza polemika/niewaÂżne na jaki temat/ TO JEST PEÂŁNY RELAKS :D
UWAGA do mebArth-a :rotfl:Czasem pĂŞdzisz z duÂżym wyprzedzeniem,a @gola ma chyba wiĂŞkszy dystans do siebie i jest mniej maÂłpÂą niÂż Ty :cool:

A mi lotto co szympans klika do mnie. Chyba mnie nie lubi :( Zreszta w pracy nie ma kolegĂłw. I tak bede miaÂł ostatnie sÂłowo, nawet jak TECH czy CRUEL zrobiÂą porzÂądek. Tylko GIBON na tym ucierpi, nie ja :) Bo mnie to bawi jak on sie spina :D hÂłe hÂłe hÂłe.

A w temacie szumpansie... juz napisaÂłem ze gumkami sie reguluje naciag maski co nie? CzytaĂŚ nie potrafisz? no tak.....co ty w ogĂłle potrafisz.....

gola 
Wysłany: 2009-03-07, 17:51   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
...co ty w ogĂłle potrafisz.....

a no nic nie potrafie. :D
Ty jak bys cos potrafil Bartlomieju to bys mial porzadna robote np. w ASO a nie w budach zabitych dechami ^^ ^^
Zreszta pisales juz ze ciebie wszedzie chca,no wiec do dziela
:rozga:
mebArth napisał/a:

A w temacie szumpansie... juz napisaÂłem ze gumkami sie reguluje naciag maski co nie?

No i wlasnie potem jak kupisz za duza maske to wygladasz tak jak twoje zdjecie w avatarze na forum Rbi-ego.Na poczatku jak cie ujzalem,to myslalem ze to moj avatar w masce :D :D
A to byles ty czeladniku :mrgreen:

dawid
Wysłany: 2009-03-07, 17:51   
0
UP DOWN

No Limit nie chodzi o zatkanie filtrow tylko o aktywnosc wegla w pochlaniaczach

adams90-90 
Wysłany: 2009-03-08, 11:57   
0
UP DOWN

A gdzie kupujecie filtry wstepne te bibulki i mocowania do nich (3m 6000)

gola 
Wysłany: 2009-03-08, 12:09   
0
UP DOWN

adams90-90 napisał/a:
A gdzie kupujecie filtry wstepne te bibulki i mocowania do nich (3m 6000)

sa miedzy innymi tutaj

adams90-90 
Wysłany: 2009-03-08, 14:13   
0
UP DOWN

No dobra a gdzie ten plastik do mocowania bo ja nie widze

mebArth 
Wysłany: 2009-03-08, 14:28   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
mebArth napisał/a:
...co ty w ogĂłle potrafisz.....

a no nic nie potrafie. :D
Ty jak bys cos potrafil Bartlomieju to bys mial porzadna robote np. w ASO a nie w budach zabitych dechami ^^ ^^
Zreszta pisales juz ze ciebie wszedzie chca,no wiec do dziela
:rozga:
mebArth napisał/a:

A w temacie szumpansie... juz napisaÂłem ze gumkami sie reguluje naciag maski co nie?

No i wlasnie potem jak kupisz za duza maske to wygladasz tak jak twoje zdjecie w avatarze na forum Rbi-ego.Na poczatku jak cie ujzalem,to myslalem ze to moj avatar w masce :D :D
A to byles ty czeladniku :mrgreen:

He he...zakuty Âłbie tylko ze w ASO np FORDa pÂłacapodstawe 1800zÂł .... za czapke grszek to ja nie bede robiÂł gibonie na wygnaniu. :D

jacenty 741
Wysłany: 2009-03-08, 15:20   
0
UP DOWN

Adams,pytaj w sklepach z lakierami,ja,majÂąc juÂż pojĂŞcie co potrzebujĂŞ,kupiÂłem filtry po 6 pln za kpl i plastiki za 7,5 za kpl.Dzisiaj pomalowaÂłem caÂłe audi 80 i zero sensacji.

gola 
Wysłany: 2009-03-08, 17:08   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
... w ASO np FORDa pÂłacapodstawe 1800zÂł .... za czapke grszek to ja nie bede robiÂł gibonie na wygnaniu. :D

a ty pewnie duzo wiecej zarabiasz heheheh

asmp
Wysłany: 2018-02-24, 10:58   
0
UP DOWN

Odgrzewam, bo potrzebujĂŞ zakupiĂŚ filtr do maski 3m. Pytanie jaki bĂŞdzie najlepszy?

first
Wysłany: 2018-02-27, 07:15   
0
UP DOWN

asmp napisał/a:
Odgrzewam, bo potrzebujĂŞ zakupiĂŚ filtr do maski 3m. Pytanie jaki bĂŞdzie najlepszy?

Najlepiej tak¹ która filtruje zarówno py³y jak i opary, parê czy gazy. S¹ ró¿ne typy masek, wa¿ne aby spe³nia³y surowe normy bezpieczeùstwa.
SprawdÂź sobie ten tutaj pochÂłaniacz: http://aciro.pl/3m-6057-pochlaniacz-abe1.html
Jest w stanie sobie poradziĂŚ z wiĂŞkszoÂściÂą szkodliwych dla zdrowia substancji: pary organiczne, amoniak i pochodne amoniaku, pary organiczne gazy, rtĂŞci, chlor, pyÂły i inne szkodliwe dla zdrowia rzeczy.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu