Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
caspi
Wysłany: 2009-03-03, 10:01   Jak ustawic ciÂśnienie dla LVLP??
0
UP DOWN

Witam mam problem z ustawieniem ciÂśnienia w pistolecie Star EVO-T V2 LVLP,a mianowicie reduktor na kompresorze jest ustawiony na 4 bary a nabity jest do 7, reduktor pod pistoletem rowniez pokazuje 4 bary, i teraz jak chcĂŞ wyregulowaĂŚ ciÂśnienie do 1,3 bara na pistolecie to rozkrecam na MAXA ÂśrĂłbkĂŞ od ciÂśnienia na pistolecie przyciskam spust a wskazĂłwka na reduktorze pod pistoletem spada do 0 nawet jak jest odkrĂŞcona na maxa?!?I teraz nie wiem czy mam regulowac to ÂśrĂłbka pod pistoletem? czy zostawiĂŚ jÂą w spokoju i dziaÂłaĂŚ coÂś z tym reduktorem pod pistoletem ktĂłry jak bym go nie krĂŞciÂł to spada do 0 ?!?! :help:

zdenek_zdenek
Wysłany: 2009-03-03, 10:04   
0
UP DOWN

ciÂśnienie na kompresorze sie ustawia przy wciÂśniĂŞtym cynglu na pistolecie, tak samo jak na reduktorze pod pistoletem

caspi
Wysłany: 2009-03-03, 10:39   
0
UP DOWN

Tak teÂż robiĂŞ,wciskam cyngiel ciÂśnienie na reduktorze od kompresora poakzuje 3 bary,a na reduktorze pod pistoletem(wciÂśniĂŞty cyngiel) spada do ZERA!nawet jak oba reduktory rozkrĂŞcam to manometr pod gunem pokazuje 0 ale powietrze leci jakby byÂło z 2!WymieniÂłem reduktor pod gunem i to samo?!?! Moze cos z pistolem nie tak???

Bisuside14 
Wysłany: 2009-03-03, 14:40   Re: Jak ustawic ciÂśnienie dla LVLP??
0
UP DOWN

caspi napisał/a:
Witam mam problem z ustawieniem ciÂśnienia w pistolecie Star EVO-T V2 LVLP,a mianowicie reduktor na kompresorze jest ustawiony na 4 bary a nabity jest do 7, reduktor pod pistoletem rowniez pokazuje 4 bary, i teraz jak chcĂŞ wyregulowaĂŚ ciÂśnienie do 1,3 bara na pistolecie to rozkrecam na MAXA ÂśrĂłbkĂŞ od ciÂśnienia na pistolecie przyciskam spust a wskazĂłwka na reduktorze pod pistoletem spada do 0 nawet jak jest odkrĂŞcona na maxa?!?I teraz nie wiem czy mam regulowac to ÂśrĂłbka pod pistoletem? czy zostawiĂŚ jÂą w spokoju i dziaÂłaĂŚ coÂś z tym reduktorem pod pistoletem ktĂłry jak bym go nie krĂŞciÂł to spada do 0 ?!?! :help:

Ustaw na kompresorze ( reduktorze ) ciÂśnienie 4 bar ale z wciÂśniĂŞtym cynglem od pistoletu.
Tak samo ustawiaj na reduktorze przy pistolecie- ze wciÂśniĂŞtym cynglem

No-limit
Wysłany: 2009-03-03, 16:07   Re: Jak ustawic ciÂśnienie dla LVLP??
0
UP DOWN

caspi napisał/a:

Na kompresorze ustaw 4bary.Na pistolecie regulatorem ciœnienia ustaw ¿¹dane ciœnienie i wciœnij cyngiel do pierwszej pozycji tzn.bez wyp³ywu lakieru.Po zwolnieniu cyngla sprawdz na manometrze pod pistoletem jakie masz ciœnienie i to jest ciœnienie,które masz na pistolecie.Jeœli bêdzie za ma³e lub za du¿e nale¿y regulatorem przy pistolecie zmniejszyÌ lub zwiêkszyÌ ciœnienie i sprawdziÌ jw.

ZIEMBA
Wysłany: 2009-03-03, 18:04   
0
UP DOWN

Caspi, ustaw na reduktorze przy sprĂŞzarce 2,5at przy wciÂśniĂŞtym cynglu. JeÂżeli masz wÂąz nie dÂłuÂższy niÂż 5m to bezbarwny Âładnie Ci siĂŞ wyleje.

-BARON-
Wysłany: 2009-03-03, 18:50   
0
UP DOWN

ja u siebie mam 20 metrĂłw wĂŞÂża 12 mm na komprsorze mam ustawione 7bar to jak rozkĂŞcĂŞ pokrĂŞtÂło pod pistolem na maxa ustawie miotÂłe iloÂśc lakieru to po wciÂśniĂŞciu cygla na maxa mam 2.5 bara na manometrze pod pistolem,wiĂŞc u ciebie poprostu ciÂśnienie sie gubi w zadÂługim bÂądÂż zacienkim weÂżu.jak na koncu miaÂłem spiralny ten marketowy pomaraĂączowy to z ledwoÂściÂą wyciskaÂłem w takim zestawieniu 1,5 bara.najpierw napisz co masz przed pistoletem to Âłatwiej powiedzieĂŚ bo tak to wrĂłzenie z fusĂłw.

stek
Wysłany: 2009-03-03, 21:08   
0
UP DOWN

Caspi, jaki masz w¹¿ minimum 10 mm œrednica. Mo¿e za cienki w¹¿ i rozprê¿a Ci powietrze przed gunem.

caspi
Wysłany: 2009-03-04, 19:20   
0
UP DOWN

kurcze chyba jednak te wĂŞÂże bo mam spiralny od kompreosra do reduktora i filtra(ten przykrecany do Âściany)potem idzie znowu spiralka:) i dopiero 6 m wĂŞÂża juÂż nie spirala!Jutro wszystko wymieniam!Ale daÂłem d... :sciana: z tymi wĂŞÂżami!thx!

kamilbusko
Wysłany: 2009-03-04, 19:35   
0
UP DOWN

caspi jak ci siĂŞ lakieruje tym gunem

stek
Wysłany: 2009-03-04, 19:54   
0
UP DOWN

caspi napisał/a:
kurcze chyba jednak te wĂŞÂże bo mam spiralny od kompreosra do reduktora i filtra(ten przykrecany do Âściany)potem idzie znowu spiralka:) i dopiero 6 m wĂŞÂża juÂż nie spirala!Jutro wszystko wymieniam!Ale daÂłem d... :sciana: z tymi wĂŞÂżami!thx!

Ogranicz odleg³oœÌ wê¿y, i niech bed¹ jednej œrednicy, tak jak Ci pisa³em ma byÌ redukowane a nie na odwrót, gun potrzebuje du¿o wiatru i jest problem.

caspi
Wysłany: 2009-03-04, 20:15   
0
UP DOWN

Jak mi siĂŞ lakierujĂŞ?Jest ok tylko nie moge sobie poradziĂŚ z odpowiednim ciÂśnieniem(producent podaje 1,1 do 1,3) i ostatnio chyba byÂło za duze i wszystko mi siĂŞ rozpyliÂło zamiast Âładnie zlaĂŚ i wyszedÂł delikatny baranek,ale jak ogarne wĂŞÂże(bo mam niezÂły tam bajzel)to moÂże coÂś napiszĂŞ,ale chyba nie ma sensu bo jest o tym gunie troche na forum!

ZIEMBA
Wysłany: 2009-03-05, 16:51   
0
UP DOWN

Caspi, baranek nie jest winÂą pistoletu czy wĂŞza tylko lakiernika :D

caspi
Wysłany: 2009-03-05, 20:55   
0
UP DOWN

no dobra dobra :fiu: ale pistoletu troche tez!Dzisiaj wszystko "zweryfikowaÂłem" tzn. caÂły mĂłj sprzĂŞt i podejÂście do samego wykoĂączenia i juÂż jest extra gites :spoko: wyszedÂł piĂŞkny metalik na furce i czĂŞÂściowo :D wyglada jak nowa!UÂżywam lakierĂłw standox i naprawdĂŞ fajnie mi siĂŞ nimi prysnĂŞÂło moja nyse!pozdro

jurek 
Wysłany: 2009-03-05, 21:57   
0
UP DOWN

evo -t v2 lakieruje sie cisnieniem 2atm a klar 2,5 producent napisaÂł z tym cisnieniem gÂłupoty.TeÂż jak go kupiÂłem to prubowaÂłem maÂłym ciÂśnieniem takim jak podaje producent,i nic z tego wiĂŞc zwiĂŞkszyÂłem i jest super.

caspi
Wysłany: 2009-03-06, 21:53   
0
UP DOWN

no wÂłaÂśnie do tego doszedÂłem Âże 2 atm to minimum bo inaczej bryzga czĂŞÂścowo dobrze a czĂŞÂściowo lecÂą duÂże krople!Ale caÂły czas nie potrafiĂŞ tym gunem dobrze rozlaĂŚ lakieru(metalik)muszĂŞ bardzo wolno go przesĂłwaĂŚ Âżeby coÂś z tego wogĂłle byÂło! ...a moÂże potrzebuje wiecej praktyki :/

jurek 
Wysłany: 2009-03-07, 10:02   
0
UP DOWN

albo z gunem coÂś nie tak ,albo musisz siĂŞ poduczyĂŚ ale nim siĂŞ Âłatwo lakieruje,trzeba guna w dwie strony przedmuchiwaĂŚ po lakierowaniu.

No-limit
Wysłany: 2009-03-07, 12:19   
0
UP DOWN

caspi napisał/a:
no wÂłaÂśnie do tego doszedÂłem Âże 2 atm to minimum bo inaczej bryzga czĂŞÂścowo dobrze a czĂŞÂściowo lecÂą duÂże krople!Ale caÂły czas nie potrafiĂŞ tym gunem dobrze rozlaĂŚ lakieru(metalik)muszĂŞ bardzo wolno go przesĂłwaĂŚ Âżeby coÂś z tego wogĂłle byÂło! ...a moÂże potrzebuje wiecej praktyki :/

Przy taùszych gun-ach zdarza siê niedopasowanie iglicy z dysz¹ i dysz do miot³y/skrzyde³ka/.ZwróÌ siê do Sprzedawcy o wymianê g³owicy.

jurek 
Wysłany: 2009-03-07, 23:15   
0
UP DOWN

caspi kolega No-limit ma racjĂŞ z dysza ,nie jest chyba centralnie wyÂśrodkowana ,zaglÂądnij od przodu dyszy naciskajÂąc spust ,czy jest wyÂśrodkowana centralnie . :tak:

gizbern 
Wysłany: 2009-03-08, 16:41   
0
UP DOWN

Za duÂżo masz reduktorĂłw!!!

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu