Autor |
Wiadomość |
 |
zelek-lakiernictwo
|
Wysłany: 2009-03-09, 16:03 Mitsubishi Galnt lakierowanie elentĂłw
|
0
|
|
|

|
mam klienta ktory ma w swoim galacie rdze na sklepieniu blotnika tylnego z nadkolem za zagiĂŞciu (rancie) i pytanie jak juz to zrobie i wylakieruje wycieniuje to jak lakierowac klarem? caÂły element zmatowic 1200 czy tylko to maÂłe miejscer gdzie byÂło lakierowane tylko mam obawe ze nowy klar od starego moze sie ÂłuszczyĂŚ po jakimÂś czasie
tu mam zaznaczone co i jak chodzi o tylny bÂłotnik
zdjecie poglÂądowe ale to jest dokladnie takie same auto i nawet lakier ten sam:)
C7936743_6.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 76 raz(y) 143.36 KB |
|
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2009-03-09, 16:15
|
0
|
|
|

|
Zmatuj caly element np.G-Matt,em na szarej macie i przykryj klarem. |
|
|
|
 |
zelek-lakiernictwo
|
Wysłany: 2009-03-09, 16:20
|
0
|
|
|

|
tylko ze w galancie tylni bÂłotnik koĂączy sie z przodu auwta bo on jest caÂłoÂści a zgĂłrnym sÂłupkiem dachu na szybami i dopiero jak supek dochodzi do przedniego bÂłotnika i maski to sie koĂączy a lakier na reszcie naprawde jest zdrowy troche mi go szkoda |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-03-09, 17:05 Re: Mitsubishi Galnt lakierowanie elentĂłw
|
0
|
|
|

|
zelek-lakiernictwo napisał/a: | mam klienta ktory ma w swoim galacie rdze na sklepieniu blotnika tylnego z nadkolem za zagiĂŞciu (rancie) i pytanie jak juz to zrobie i wylakieruje wycieniuje to jak lakierowac klarem? caÂły element zmatowic 1200 czy tylko to maÂłe miejscer gdzie byÂło lakierowane tylko mam obawe ze nowy klar od starego moze sie ÂłuszczyĂŚ po jakimÂś czasie
tu mam zaznaczone co i jak chodzi o tylny bÂłotnik
zdjecie poglÂądowe ale to jest dokladnie takie same auto i nawet lakier ten sam:) |
Jeœli cieniujesz to do wysokoœci klamki + rozc.do cieniowana i wszerz do zderzka/mowa o klarze/.Powierzcnie nie lakierowane zmatuj P2000 i pó¿niej polerka na odkurz z bezb. |
|
|
|
|
 |
Grzesiek11
|
Wysłany: 2009-03-09, 17:06
|
0
|
|
|
|
CaÂły element klar na gĂłrze wycieniuj rozp. do cieniowanie polerka i bedzie ok |
|
 |
zelek-lakiernictwo
|
Wysłany: 2009-03-09, 17:13
|
0
|
|
|

|
ok czyli jednak tak jak myslalem caÂły element w klar no trudno jesli delikatniej nieda sie tego zrobic to ok a czym pozniej to polerowac ? bo mam problem ze polerka mi siĂŞ zepsuÂła i bedzie trzeba rĂŞcznie tylko recznie to niewiem na jakiej gabce? chyba ze pozycze polerke pasta pewnie G3 albo 3M tylko jaka dokÂładnie zeby sie [...]ĂŚ i uzyskaĂŚ Âłatwo lustro zeby byÂł ten lakier antystatyczny |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-03-09, 18:19
|
0
|
|
|

|
zelek-lakiernictwo napisał/a: | ok czyli jednak tak jak myslalem caÂły element w klar no trudno jesli delikatniej nieda sie tego zrobic to ok a czym pozniej to polerowac ? bo mam problem ze polerka mi siĂŞ zepsuÂła i bedzie trzeba rĂŞcznie tylko recznie to niewiem na jakiej gabce? chyba ze pozycze polerke pasta pewnie G3 albo 3M tylko jaka dokÂładnie zeby sie [...] i uzyskaĂŚ Âłatwo lustro zeby byÂł ten lakier antystatyczny |
G3 i politura 3M z niebieskim korkiem. |
|
|
|