Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
adam12
Wysłany: 2009-03-19, 15:51   jaki lakier bezbarwny w jakiej cenie
0
UP DOWN

pytanie do fachowców..... jaki lakier najlepszy wg was w cenie do 100z³ za litr. mam zamiar kupiÌ 2l na moje autko. jaki polecacie. bêdê lakierowa³ per³¹ i chce uzyskaÌ ³adn¹ g³êbie i wysoki po³ysk. prosze o kilka namiarów nazwa producenta numer i mniej wiêcej cena z góry dziêki

mebArth 
Wysłany: 2009-03-19, 16:46   
0
UP DOWN

My mamy po 75zÂł DUpont 3750S w komplecie z utwardzaczem. Profix po 55 z utwardzaczem. 85 zÂł Standox z utwardzaczem. Wszytskjie 3 dobre, biaÂłe.

No-limit
Wysłany: 2009-03-19, 18:56   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
My mamy po 75zÂł DUpont 3750S w komplecie z utwardzaczem. Profix po 55 z utwardzaczem. 85 zÂł Standox z utwardzaczem. Wszytskjie 3 dobre, biaÂłe.

Chyba u dystrybutora ;) .W detalu powinien kupiÌ w/w do 100-120 w kpl..Profix HS podobno nie jest z³y.W detalu ok. 80,-.Ceny zapewne sa zró¿nicowane na terenie Polski w zale¿noœci od regionu.

skwaros 
Wysłany: 2009-03-19, 19:46   
0
UP DOWN

jak Ci siĂŞ nie Âśpieszy to zakup na allegro.pl DP jest po 76, a Profix 47 + przesyÂłki.

Wysłany: 2009-03-19, 21:26   
0
UP DOWN
MTGarage.

ja teraz narabiam na roberlo. bez polerki zajebiscie, po polerce zajebiscie. kupouje po 50zÂł za litr + 0.5 utw, a w detalu po ok 70 mysle.

narazie go nie zmienie :tak:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

mebArth 
Wysłany: 2009-03-20, 17:01   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
mebArth napisał/a:

Chyba u dystrybutora ;) .W detalu powinien kupiÌ w/w do 100-120 w kpl..Profix HS podobno nie jest z³y.W detalu ok. 80,-.Ceny zapewne sa zró¿nicowane na terenie Polski w zale¿noœci od regionu.

Jesli uwazasz sklep TYLKO z materiaÂłami DP to jest dystrybutor bo wg mnie to jest sklep bo sam musze jechac po lakier.
Jesli uwazasz sklep ze standoxem w tej co mĂłwie + mieszalnik + WSZYSTKIE materiaÂły dla lakiernikĂłw to jest to dystrybutor. Tylko problem w tym, Âże caÂła wieliczka i okolice sie w tym zaopatrujÂą, nawet w pedzle do malowania parapetĂłw. Ja ci mĂłwie jakie sa ceny, po ile kupujemy co. I nie hurtowo tylko po litrze.

zdenek_zdenek
Wysłany: 2009-03-20, 17:23   
0
UP DOWN

mebArth, a gdzie jest ten sklep bo bym kupiÂł troche dobrego lakieru w dobrej cenie

Piotr112
Wysłany: 2009-03-21, 06:37   
0
UP DOWN

ONLINE na jakie bazy go kÂładziesz prĂłbowaÂłeÂś na cromaksa ?

mebArth 
Wysłany: 2009-03-21, 07:48   
0
UP DOWN

zdenek_zdenek napisał/a:
mebArth, a gdzie jest ten sklep bo bym kupiÂł troche dobrego lakieru w dobrej cenie

Sklep jest w Krakowie a cena jest tylko dla mojego szefa bo mamy od nich mieszalnik. Mowa o DP
A Standox i Profix sÂą w wieliczce dostepne dla kazdego.

No-limit
Wysłany: 2009-03-21, 11:54   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
zdenek_zdenek napisał/a:

a cena jest tylko dla mojego szefa
.
:sciana:

stek
Wysłany: 2009-03-21, 17:17   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
zdenek_zdenek napisał/a:

Sklep jest w Krakowie a cena jest tylko dla mojego szefa bo mamy od nich mieszalnik. Mowa o DP

Gdzie w Wieliczce? sam bym skorzystaÂł, jest mi nawet po drodze.

zdenek_zdenek
Wysłany: 2009-03-22, 10:33   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:

Dp wiem gdzie jest, ale chodziÂło mi o standoxa i profixa.
Do wieliczki mam niedaleko tylko jej za bardzo nie znam. Najlepiej wytÂłumacz jak dojechaĂŚ, albo wrzuĂŚ mapke z zumi to bĂŞdzie wiadomo gdzie.

mebArth 
Wysłany: 2009-03-23, 18:53   
0
UP DOWN

jUz tÂłumacze.
Diler DP jest na Pachonskiego za skrzyzowaniem z ul. WYKI.
Standoxa dostaniesz w wieliczce na ul.Sienkiewicza, zó³ty budynek w centrum osiedla.
Profixa dostaniesz na ul. Barbary (bie¿anów) lub mozesz tez spróbowac na Biezanowskiej, 200 metrów od Wielickiej. Jest tez sklepik na Gdowskiej(wjazd od wieliczki na Gdów) po lewej stronie jakies 300m. Ale tam g³ównie Novola maj¹ i inne syfy po 15z³ nic nie warte.
Potem masz sikkensa na ul. Faustyny - boczna z ( nie pamietam na zwy) ale to znajdziesz na maps.google.pl albo na zumi.pl
R-M masz na Bronowicach na Katowickiej - diler CSV.
Polecam kit od CSV.

pitterek 
Wysłany: 2009-03-23, 22:12   
0
UP DOWN

Kilka pytaĂą podpinajÂąc sie pod temat

-@mebart powiesz kilka s³ów wiecej nt lakieru profix? jak sie zachowuje podczas tarcia i polerki g3 na mokro nastepnego dnia?

-uÂżywaÂł ktos lakieru bezb app? ostatnio odwiedziÂł nas przedstawiciel, zostawiÂł podkÂład akrylowy ktĂłry jest caÂłkiem niezÂły, teraz czekamy na lakier od niego

-poczytuje Panowie Âże Âłatwicie sobie DP po ok 70-75 zÂł za litr. ja jestem z kujawsko-pomorskiego i tu 3750S kosztuje ok 120zÂł . ile u Was kosztuje to w detalu i czy mozliwa jest jakas forma sprzedazy wysyÂłkowej

- teraz odbiegne troche od tematu
Czy dopuszczalne jest ³¹czenie kilku systemów ze sob¹?
np; podkÂład akrylowy APP--> baza konwencja sikkens lub deber-->bezbarwny DP/APP

mebArth 
Wysłany: 2009-03-24, 18:11   
0
UP DOWN

@pitterek - Klar Profixa ma plus bo jest bielutki i nie oszukuje na Novol wiec rozlewa sie od razu a nie po chwili. Jak wylejesz tak masz. Polera Na drugi dzien.....to juz zalezne od temperatury ale polecaÂłbym Ci poczekaĂŚ 2 dni przed polerkÂą. G3 wystarcza ale musi byĂŚ mleczko lub jakas wykonczeniĂłwka pasta na miĂŞkkÂą gobkĂŞ, wtdy wyciÂągasz zaj...poÂłysk.

Cytat:
Czy dopuszczalne jest ³¹czenie kilku systemów ze sob¹?
np; podkÂład akrylowy APP--> baza konwencja sikkens lub deber-->bezbarwny DP/APP

Tak jest dopuszczalne ale podk³ad musisz miec z ORI utwardzaczem, konwencja z ORi rozcienczalnikiem, bezbarwny z ORi utwardzaczem i rozcienczalnikiem. Nitro nie wchodzi w grê. Nie mieszaj utwardzaczy z róznymi firmami bo moze Ci sie zrobiÌ kasza w kubku zanim zd¹¿ysz zamieszac mixa :D

pitterek 
Wysłany: 2009-03-24, 18:21   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Nitro nie wchodzi w grĂŞ

w nitro zamierzam zostawic pistolet od podkÂładu na Âświeta :D

mebArth napisał/a:
Tak jest dopuszczalne ale podkÂład musisz miec z ORI utwardzaczem, konwencja z ORi rozcienczalnikiem, bezbarwny z ORi utwardzaczem i rozcienczalnikiem.

NajczĂŞÂściej wszystko jej w zestawach z produktami :D :D i dobrze bo sknery ode mnie by nie kupili ORI

No-limit
Wysłany: 2009-03-24, 18:53   
0
UP DOWN

pitterek napisał/a:
mebArth napisał/a:
Nitro nie wchodzi w grĂŞ

Jaki masz pistolet?Uwaga na uszczelki!

pitterek 
Wysłany: 2009-03-24, 19:36   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
pitterek napisał/a:
mebArth napisał/a:
Nitro nie wchodzi w grĂŞ

Jaki masz pistolet?Uwaga na uszczelki!

spokojnie, pistolet z diabelskiej rodziny i to nie bĂŞdÂą jego pierwsze ÂświĂŞta w nitro :rotfl:

mebArth 
Wysłany: 2009-03-25, 17:13   
0
UP DOWN

Czyli Panowie nie myjecie pistolów po malowaniu/podk³adowaniu tylko zostawiacie zagnojone ze teraz trzeba je moczyÌ w niterku? Oj nie³adnie.... A potem jest p³acz, ze nie ma strumienia albo dziurki zatkane. ALbo uszczelki szlag trafi³. NO có¿...chyba nie kazdego staÌ na PI¥TKE nitra za pare z³ i czas (15 minut) zeby umyÌ pistol od razu po malunku. Bywa.... :roll:

No-limit
Wysłany: 2009-03-25, 18:47   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Czyli Panowie nie myjecie pistolów po malowaniu/podk³adowaniu tylko zostawiacie zagnojone ze teraz trzeba je moczyÌ w niterku? Oj nie³adnie.... A potem jest p³acz, ze nie ma strumienia albo dziurki zatkane. ALbo uszczelki szlag trafi³. NO có¿...chyba nie kazdego staÌ na PI¥TKE nitra za pare z³ i czas (15 minut) zeby umyÌ pistol od razu po malunku. Bywa.... :roll:

Na Âżartach siĂŞ nie znasz? :D w SwiĂŞta i Gunowi naleÂży siĂŞ Bachusowa uczta/kÂąpiel w szampanie czyli NITRO/ :D

domagalka 
Wysłany: 2009-03-25, 20:26   
0
UP DOWN

Witam. A u mnie panowie inna bajka, Âżona moja zawsze powtarza, Âże o sprzĂŞt warsztatowy dbam bardziej niÂż o niÂą, ale ja zawsze mam tak, Âże jak wychodze z garaÂżu muszĂŞ sprawdziĂŚ czy wszystko co uÂżywaÂłem tego dnia, jest umyte dokÂładnie i uÂłoÂżone na swoim miejscu. NiektĂłrych to Âśmieszy ale ja bardzo lubiĂŞ porzÂądek w miejscu gdzie pracujĂŞ.

mebArth 
Wysłany: 2009-03-26, 19:22   
0
UP DOWN

domagalka napisał/a:
Witam. A u mnie panowie inna bajka, Âżona moja zawsze powtarza, Âże o sprzĂŞt warsztatowy dbam bardziej niÂż o niÂą, ale ja zawsze mam tak, Âże jak wychodze z garaÂżu muszĂŞ sprawdziĂŚ czy wszystko co uÂżywaÂłem tego dnia, jest umyte dokÂładnie i uÂłoÂżone na swoim miejscu. NiektĂłrych to Âśmieszy ale ja bardzo lubiĂŞ porzÂądek w miejscu gdzie pracujĂŞ.

To ja ci oddam rocznÂą Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi Âżony poÂżycz. :)

No-limit
Wysłany: 2009-03-26, 19:31   
0
UP DOWN

domagalka napisał/a:

A pamiêtasz o "u¿ywaniu i dopieszczaniu i wspólnej k¹pieli chocia¿ od œwiêta?Jak pamiêtasz mo¿e na staroœÌ Ci wybaczy ;)

domagalka 
Wysłany: 2009-03-26, 20:41   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
To ja ci oddam rocznÂą Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi Âżony poÂżycz.

Jak to mĂłwiÂą "Âżony i PISTOLETU sie nie poÂżycza" ale taki sprzĂŞt kusi.
Nie, jednak nie da rady. MoÂże kiedyÂś, jak sie zestarzeje. Za jakieÂś 30 lat.

No-limit
Wysłany: 2009-03-26, 20:46   
0
UP DOWN

domagalka napisał/a:
mebArth napisał/a:
To ja ci oddam rocznÂą Sate 3000 w stanie IDEALNYm a ty mi Âżony poÂżycz.

Jak to mĂłwiÂą "Âżony i PISTOLETU sie nie poÂżycza" ale taki sprzĂŞt kusi.
Nie, jednak nie da rady. MoÂże kiedyÂś, jak sie zestarzeje. Za jakieÂś 30 lat.

"Pistoletu" moÂżesz Damie uÂżyczyĂŚ :D

domagalka 
Wysłany: 2009-03-26, 20:54   
0
UP DOWN

a no tak, to jest wÂłaÂśnie wyjÂątek tej zasady :spoko:

mebArth 
Wysłany: 2009-03-28, 16:13   
0
UP DOWN

A strzelasz czy plujesz na maÂłym cisnieniu :fiu:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu